Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
DOCTOR STRANGE JAKO... GALACTUSŮV HEROLD?!

KDYŽ SE OBJEVÍ MIMOZEMSKÝ ČARODĚJ A POŽADUJE, ABY MU STEPHEN STRANGE POMOHL zachránit jeho planetu před Galactusem, skončí to vyhoštěním Požírače světů do nejtemnějších koutů magických sfér! Nyní se musí vyčerpaný Strange pustit do záchranné mise, jaká nemá v historii vesmíru obdoby! Jak se na Galactusovi podepíše konzumace planet odlišné reality? Narušení kosmické rovnováhy způsobí destabilizaci dimenzí a milý doktor se náhle musí postarat, aby záchvat intergalaktických trávicích obtíží nezničil veškeré bytí! Požírač světů má před sebou čerstvou mimodimenzionální hostinu a v zádech nesvatou alianci... Galactus tak nikdy nebyl děsivější!

Obsahuje sešity série Doctor Strange (Vol. 5) #12-17 (březen 2019 - srpen 2019)

Scénář
Barry Kitson, Mark Waid
Art
Barry Kitson
Ink
Scott Hanna, Scott Koblish
Barvy
Brian Reber
Obálka
Jesús Saiz
Lettering
Jakub D. Kočí, David Kočí
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, městská fantasy, mytologický, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-346-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 7 mm
Tisk
barevný
Váha
380 g
Stran
136
Cena
399 Kč
Originál
Doctor Strange by Mark Waid #03: Herald (Marvel Comics, 2019)
  • instageek_cz
    U novodobějších sérií od Marvelu čekám vždy hodnocení mezi 3–4 hvězdičkami. Jinými slovy, že mě to neurazí, ani nenadchne (podobně jako většina filmových marvelovek). Že nebude scházet řemeslná kvalita, ale ani nepůjde o nějakou extra zábavu. Tak mám dilema, co teď udělat s třetím Strangem, protože asi nevidím důvod, proč těch hvězd nedat rovnou 5:)

    Není to komiks, který vám změní život, ale zároveň na sto procent plní to, co sliboval. Jako béčkový film, u něhož o Oscarech nemůže být řeč, jenže nudit se nebudete ani na vteřinu. Přesně tak je to s novým Strangem. Ten je totiž každou chvíli někde v kosmu, potkává spoustu ras z různých dimenzí mnohovesmíru a neustále řeší trable vznikající ze střetů magie a vědy.

    Rád si představuju, že by takovýhle komiks mohl vycházet klidně na úplných počátcích Marvelu, kde by byl představován jako „senzační dobrodružství vesmírného čaroděje“, nebo tak něco:)) A co já vím, nejspíš to tak při jeho premiéře v 60. letech i bylo. Strange celkově moc neznám a ani ve filmech mi k srdci nepřirostl. Ale musím přiznat, že mě díky sérii Nejvyšší čaroděj zajímá (a baví!) víc a víc.

    Tentokrát mu pomáhají i další čarodějové a čarodějky, protože starý dobrý Galactus dělá zase potíže a Strange ho sám zvládnout nedokáže. „Doktor“ navíc přijímá přetěžký úkol – musí pro nenasytného požírače planet najít živý svět, kde však nebudou žádní obyvatelé. A do toho všeho spolupracovat s tak nevyzpytatelnými bytostmi, jako je třeba Mefisto, s nímž se uzavírání dohod moc nevyplácí...

    Chválím kresbu, některé panely jsou fakt parádní, stejně tak Galactusův pozdější „vytuněný“ vzhled. Zároveň je pravda, že méně důležitým panelům se dala věnovat větší péče. A celé to mohlo být vizuálně mnohem ujetější, divočejší. Proto nakonec zůstávám u 4 hvězd, byť 5 bylo blízko:)