Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Velká cesta! Tajemné obludy! Magičtí přátelé! Fantastické bytosti! Obrovské tajemství!

A všechno to začíná jednou obyčejnou cestou do lesa.

Timo je kluk žijící v malé vesnici uprostřed divočiny a má jeden velký problém. Přečetl všechny dobrodružné knížky, které kolem jsou. Takže mu zbývá jediná možnost. Jít a prožít si jedno velkolepé dobrodružství sám.

Jenže když vstupuje do lesa, ani netuší, co ho tam všechno čeká. Jaká podivná zvířata a nebezpečí tam na něj číhají… a že na konci bude vzdorovat něčemu velmi mocnému a ničivému. Možná bude mít víc dobrodružství, než by si přál.

Obsahuje původně dvě samostatná alba (Timo, L'aventurier #01, Timo, L'aventurier #02) v jednom svazku.

Scénář
Jonathan Garnier
Art
Yohan Sacré
Ink
Yohan Sacré
Barvy
Yohan Sacré
Obálka
Yohan Sacré
Lettering
Andrea Nekvapilová
Překlad
Lucie Šavlíková
Redakce
Filip Gotfrid, Richard Podaný
Žánry
dětský, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-868-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
217 x 287 mm
Tisk
barevný
Váha
840 g
Stran
128
Cena
399 Kč
Originál
Timo, L'aventurier #01, Timo, L'aventurier #02 (Le Lombard, 2018, 2019)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 18:33Dobrodruh Timo
    Nicmoc pohádka s přehnaným poučováním. Navíc nelogické pohnutky hlavní postavy. Dělá nesmyslné činy a akce, které nedávají ani ve vlastním příběhu smysl. Kresba mě nebavila, ale aspoň to šlo číst. Proto 2 hvězdy.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.8.2020 16:00Dobrodruh Timo
    Motivaci hlavního protagonisty, ani kdovíjakou výchovnost komiksu (snad malé náznaky, proti kterým nemůže nikdo nic mít) neřeším, nepřišlo mi na tom totiž nic zarážejícího, zavádějícího, či špatného. Přikláním se tedy v mnohém k hodnocení trudoše. Jinak onen seversky laděný svět a kresba je moc příjemná a užil jsem si to. Jediné, co jako starší čtenář mohu vytknout - přesněji řečeno již tak neprožívat -, je dětsky naivní a relativně přímočarý příběh.

    Celkový dojem: 60%
  • trudoš
    trudoš editor2.7.2020 09:04Dobrodruh Timo
    „Vyrazil jsem z domova za dobrodružstvím, chtěl jsem probádat celý ten báječný neznámý svět, najít legendární zbraň, nějaké ty spolubojovníky a bojovat s obávanými příšerami. Jenomže se ukázalo, že svět není zas tak báječný, jak jsem si myslel.“
    Sám jsem v jádru idealista, třebaže rád tvrdím pravý opak, aby má image trudomyslného čtenáře neutrpěla společenský šrám. Jenže po všech těch letech jsem zjistil, že se mi mnohem líp žije, když k lidem kolem sebe přistupuji jako liberál, než coby konzerva plná nenávisti a strachu. Právě k tomu komiks Jonathana Garniera malé čtenáře vede, navíc formou velice srozumitelnou a inspirativní, aniž by však za každou cenu barvil svět (a lidi v něm) na růžovo. A třebaže to není tak mytologicky rozpustilé, jako konkurenční britská Hilda, podobný charakter vyprávění to rozhodně má, jen inspirací byl podle všeho spíš ruský než skandinávský folklor. Výtvarník Yohan Sacré pak celému příběhu dodal fantastický vizuální háv, kterému nelze upřít osobité kouzlo.
  • Good Games
    Good Games mecenáš1.7.2020 20:48Dobrodruh Timo
    Dobrodruh Timo je vhodný komiks pre malých čitateľov a je dobre, že tu podobné komiksy vychádzajú a rodičia majú z kníh pre deti na výber. Kresbou je podobný animovanému filmu Brendan a tajemství Kellsu a dobre sa na to pozerá. Nedosahuje kvalít kultového Kůstka alebo Amuletu a čitatelia sa k nemu pravdepodobne vracať nebudú, ale na jedno prečítanie je to fajn. =►Celá recenzia◄=
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.6.2020 19:23Dobrodruh Timo
    Jako cteni pro deti do deseti let to asi neurazi (pokud pominu "navod" na utek z domova z duvodu, ze kluka rodice miluji a chteji pro nej evidentne udelat mozne i nemozne - velke WTF), ale jde o typicky produkt, kdy mate potrebu vychovavat a tak kolem sveho vychovneho motivu postavite dej, ktery navic musite dovysvetlovat v denikovych zaznamech (kde take nasledne moralni a vychovne ponauceni pro deti nalezite shrnete a znovu ho detem prezvykate). Az si to prectou deti, tak to mozna jeste prehodnim podle jejich nazoru, ale za me slabota a neverim, ze se k tomu budou vracet, jako se vraci ke Kustkovi nebo Amuletu (mozna proto, ze tam je kladen duraz hlavne na pribeh a ne na vychovu).
    50%
3451
  • Dalamar
    Dalamar18.6.2020 23:23Dobrodruh Timo
    Cyboy: Už jsem se lekl, že jsem se upsal, ale mám na mysli Mistra meče od Vybírala, ne Cestu meče od Zaniru. Nad Cestou meče jsem ale přemýšlel taky, ovšem pro sebe. Bohužel nejsem z Prahy. Nebo bohudík? 😉 Jo ty Star wars by šly, ty má rád jak filmy tak ty lego hry.
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.6.2020 20:32Dobrodruh Timo
    Dalamar: Zaleskautky jsou hodne holcici vec, ale treba by se jim to libilo. Urcite je to lepsi nez Timo.
    Cestu mece musis samozrejme dokoupit, mas k nemu zavazek - bude si to chtit precist az bude starsi a pak uz dalsi dily nesezene. ;)
    Pokud jsi z Prahy, tak dej vedet, ty Zaleskautky ti klidne pujcim na vyzkouseni. Jeste me napadaji ty nove Star Wars od Egmontu. Pujcuju je sousedovic malymu klukovi a ten je z nich uplne hotovej. Da se asi koupit kterakoliv z tech knih. Sice na sebe treba Vaderove navazuji, ale vzdycky je to tam vysvetleny a jednotlive pribehove linie jsou vzdy v knize uzavrene.
  • Dalamar
    Dalamar18.6.2020 17:39Dobrodruh Timo
    Cyboy: díky za detailní rozbor, teď vím, že tohle nebude to pravé ořechové. U Hildy se mi právě líbí ta nenucená výchovná linka, ale můj 4 lety synek ji tam samozřejmě nevidí, tak jsem mu to dovysvětloval potom. Viz. troll s dlouhým nosem a zvonečkem v prvním díle. Jo kvalitních dětských komiksů je jako šafránu. Ty pseudo dětské šílenosti od Crwe jsem zavrhl hned. Koukal jsem na toho Spidermana a to je pěkná šílenost. Sice mám kluky, ale z jakési nouze jsem už přemýšlel i nad Záleskautkama. Přemýšlím nad tím Arturem a zlaté lano, ale teď koukám na tvůj komentář k tomu a nezní moc pozitivně 😉 Staršího synka ještě bavil Shazam od Crwe, škoda, že nemá více dílů. Taková Myši hlídka ho bavila taky, ale v některém díle je takovej "květnatej" font a ten mu dělal problém číst, takže to má schováno na později. Na toho Dogmana mrknu, uvidíme.

    Jen taková historka na zasmání: minulý rok na Světě knihy si starší synek u Vybírala vybral Mistra meče " Tati to vypadá skvěle, to bych moc chtěl" Samozřejmě já ho chtěl taky, takže jsem se necukal a aspoň jsem měl před manželkou fajn výmluvu je koupi 😉 Doma k tomu sedl a po pár stránkách to odložil se slovy " Tati já tomu moc nerozumím, můžu si to odložit k tobě do knihovny a přečíst si to až budu větší?" 😆
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.6.2020 14:06Dobrodruh Timo
    Dalamar: Lapka mi neprisla moc vychovna, tam mi spis vadilo, jak byla holka nemistne namistrovana. V tom Timovi se fakt hodne tlaci na to, aby to bylo vychovny (coz deti asi jeste nerozpoznaj) a navic mi prijde fakt extremni ten utek z domova. Kluk rad cte a precetl vsechno co se da v okoli sehnat (potud dobry, vest deti ke cteni je super) a rodice mu reknou, ze se snazili jak mohli, obesli celou vesnici, prohledali co se dalo a zadnou novou knihu uz nenasli. A kluk pak vecer v pokoji trousi hlasky jako ho to tam omezuje a svazuje apod. a utece z domova. Vtipny na tom je, ze ta motivace se vytrati stejne rychle a nesmyslne, jako prijde. A je to takovy ten svet, kde nic nemuzes udelat spatne (a i to, co udelas spatne je nakonec dobre), rodice te jeste pochvali za utek z domova, hlavne ze jsi potkal novy lidi. Stezejni motiv je odpusteni, coz by asi bylo fajn, ale ne tlacene na silu, vychovne a bezpodminecne. Ale jak uz jsem psal, jedna to docetla a na jeji vek ji to docela zapaluje, takze jsem ji to bez obav dal. Reakce byla vlazna. Ale detskych veci je tu jak safranu, takze asi proc ne (stejne tak ale plati i otazka proc ano). Rozhodne je to lepsi, nez "detsti" Avengers apod., kde jsou sexualni vtipy, hromady postav, ktere nejsou predstavene a dej prakticky vubec nedrzi pohromade.
    Jo a jeste poznamka k tomu tvemu vyctu - u mych deti ma velky uspech i Dogman, coz je az absurdni taskarice u ktere se misty zasmeje i dospely. Ale na nobelovku to samozrejme neni. Ja jen, kdybys nevedel co, tak jim zkus koupit tohle. Je to hodne dobry i na uceni cteni, protoze tam neni moc textu, vse je velkymi pismeny a jak je to ulitly, tak to deti bavi a samy chteji cist dal.
  • Dalamar
    Dalamar17.6.2020 23:30Dobrodruh Timo
    Cyboy: Díky za odpověď. Já mám kluky, staršího bavil Amulet i Kůstek a v dokonce i ta Lapka ho bavila, všechny tři díly. Já četl zatím jen ten první a neměl jsem s tím moc problém. Uvidím co zbylé dva. S tím mladším co neumí ještě číst teď louskám Hildu a ta je taky super.
  • cyboy
    cyboy mecenáš17.6.2020 22:20Dobrodruh Timo
    Dalamar: Tak jedna to sama od sebe docetla a rekla, ze se ji to libilo. Tak jsem z ni zacal tahat jak moc a jak by to hodnotila, kdyz vedle sebe polozi Amulet, Kustka, Shuricats apod. a co se ji z toho libilo nejvic. Amulet. Tomu by dala pet hvezd, Timovi tri (takze zustavam u sveho hodnoceni). Na dotaz jestli si to precte znova (protoze Amulet a Kustka cetla uz nekolikrat) - asi ne. Takze asi tak.
  • cyboy
    cyboy mecenáš17.6.2020 20:03Dobrodruh Timo
    Dalamar: Zatim to nevypada dobre. Dcera, ktera cte opravdu rychle (napr. Amulet cte cca hodinu a pul) se s tim trapi uz druhy den a dneska uz byla i nastvana, ze to musi cist. Tak jsem ji vysvetlil, ze vazne nemusi a jsem zvedavy jestli to docte.
  • Dalamar
    Dalamar16.6.2020 23:26Dobrodruh Timo
    Cyboy: pak prosím napiš co na to děti. Měl jsem v plánu pořídit těm svým.
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.6.2020 19:30Dobrodruh Timo
    No jo, výchovné komiksy...