Koupit
Mírumilovné léto plné hojnosti trvající dlouhých deset let se chýlí ke konci a drsná, ledová zima se blíží jako zuřivé zvíře. Dva velcí vůdci – lord Eddard Stark a král Robert Baratheon –, kteří vládli věku vynuceného míru, se stali oběťmi královské zrady a jsou nyní po smrti. V celé zemi – od prastarého Dračího kamene po strohé zdi Zimohradu – vládne chaos. Vládci Sedmi království, kteří se ucházejí o železný trůn, jsou připraveni se ho zmocnit v nelítostné válečné vřavě.

Oblohu rozzáří proroctví slibující zkázu – kometa barvy krve a ohně – a o vládu nad zemí mezitím usiluje šest mocností. Eddardův syn Robb se prohlásil králem Severu. Následník trůnu Joffrey v Králově přístavišti je králem jen podle jména, ovládán pletichami dvořanů, jimiž se hlavní město hemží. O trůn usilují i dva Robertovi bratři. A na vzdáleném světadílu mezitím takzvaná Matka draků riskuje všechno, aby převedla svůj lid i své dračí děti přes horoucí poušť a vzala si zpátky, co jí po právu patří.

Ve světě incestu, bratrovraždy, alchymie a hrdlořezů lze cenu slávy vyvážit jen krví. Vítězství se dočkají jen muži a ženy chladnější než břitká ocel… a se stejně ledovým srdcem. Střet králů nevyhnutelně pocítí celá země.

Scénář
George Raymond Richard Martin, Landry Q. Walker
Art
Mel Rubi
Barvy
Ivan Nunes
Obálka
Ivan Nunes, Mel Rubi
Lettering
Daniel Pocar
Překlad
Veronika Friedrichová
Redakce
Daniel Pocar, Miroslav Srna, Vladimíra Staňková
Žánry
adaptace, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7585-603-6 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
978-80-7585-603-6 (Edice knihy Omega)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
782 g
Stran
192
Cena
499 Kč
Originál
A Clash of Kings: The Graphic Novel: Volume One (Bantam, 2018)
  • faster86
    faster8628.4.2022 07:11Střet králů, svazek 1.
    pro fanousky seriálu asi ok, je to ukecany a je tu asi milion postav a milion mist, takze pri reseni politiky sem netusil vubec ktera packa... ale kdyz tohle pominu tak to neni zle
  • Azalin
    Azalin mecenáš28.4.2021 14:57Střet králů, svazek 1.
    Střet králů je po první řadě rozhodně upgrade, a to po všech stránkách.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.3.2020 21:14Střet králů, svazek 1.
    Inu... Četl jsem hru o trůny,4knihy a super(příběh i kresba), vydal egmont, bonusy fajn. Pak rytíř 1-2 pod krvi, první byl super, druhej a nic moc, ale obojí mělo bonusy. Třetí vyšel (nejhorší z těch 3) pod Dobrovským a ten převzal i tuto knihu, stejně jako se měnilo zahraniční vydavatelství. Toto vydání stejně jako poslední rytíř nemá žádné bonusy. To je dost škoda. A první minus. Celkem mě zaráží, že v úvodu je obsah odkazující na stránky, ale kniha není číslovaná. ;) Na hřbetu knihy se nachází pod korunkou nápis "FOBOS", což je nazev edice, celkem fajn. Obálka, ač se jeví nic moc při prvním pohledu, je ,při bližším zkoumání, super. Zkuste. K samotnému komiksu, neubránil jsem se srovnání se 4mi knihami hry i trůny a podíval se do nich. Tam bonusy luxus, tady nic. Tam krev, tady nic. Tam nahota, tady nic. Evokuje to snahu přiblížit komiks více lidem, což je pro mě na škodu. Obálky jednotlivých sešitu kreslí někdo jinej než kreslíř knihy, nebo ten samej jiným stylem, jsou dobrý, stejně jako kresba
    ..ta je luxusní. V knihách o rytíři bylo těžký se vyznat v rodech a jménech. Zejména pro nectenare knih. Zde se, díky seriálu a nižšímu počtu jmen, orientují mnohem snadněji a lip, rychle si to všechno sedlo. Myslím, že by to tak bylo, i kdybych seriál neviděl - přece jenom druhou sérii jsem viděl před pár lety (série 1-3 považuji za geniální). Intriky jsou v příběhu na denním pořádku a oproti předešlým knihám hry o trůny se příběh dělí jako knihy, tj..podle jmen a osud daně postavy sledujeme. Mne osobně to chytlo hned ze začátku a chvílemi tedy pustilo, ale o tak je super. Hlavně ! Komiks rozšiřuje obzory, já knihy nečetl, seriál jsem viděl a myslím, že se dozvíme věci, co v seriálu nebyly (to bylo fajn i na hrách komiksech), např.: Info mistrovi Cressenovi a jeho osudu , info o séru Davosovi a počtu jeho synů :D, historii joraha mormonta, o azor ahaiovi a jeho rudém meci hrdinů... Atd. Možná se mýlím, ale mám dojem, že v seriálu to nebylo. ;) Za mě výborný komiks s vybornou kresbou, který trpí výše zmíněnými neduhy (napr.abswnce bonusů) a chvílemi prehrselem intrik malinko ztrácí tempo - některé linky k tomu inklinují... ;) Dávám pěkně 4* (pro milovníky seriálu je to jasných 5*)
443