Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Hitová komiksová série, založená na supervtipném animovaném seriálu Dana Harmona a Justina Roilanda Rick a Morty z [adult swim] pokračuje!

Sledujte degenerovaného génia Ricka Sancheze a jeho koktajícího vnuka Mortyho při dobrodružstvích na samotné hraně času, prostoru a prachsprostých základů slušnosti. Tato sbírka obsahuje čísla 6–10 komiksové série včetně Drtikulského speciálu od hostujícího výtvarníka Andrewa MacLeana, Bláboční nadělení, které nakreslil scenárista série Zac Gorman, a kyberpunkový příběh z druhého konce vesmíru.

Obsahuje sešity série Rick and Morty #6-10 (září 2015 - leden 2016)

Scénář
Marc Ellerby, Zac Gorman
Art
CJ Cannon (CJ Cannon), Marc Ellerby, Zac Gorman, Andrew MacLean
Ink
CJ Cannon (CJ Cannon), Marc Ellerby, Cat Farris, Zac Gorman, Andrew MacLean
Barvy
Marc Ellerby, Nick Filardi, Ryan Hill
Obálka
CJ Cannon (CJ Cannon), Ryan Hill
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
humorný, parodie, satirický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-745-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
356 g
Stran
128
Cena
299 Kč
Originál
Rick and Morty #02 (Oni Press, 2016)
  • sedw
    sedw17.9.2021 23:13Rick a Morty #02
    O chlup horší, než první díl, ale pořád velmi zábavné pro vyplnění pauzy mezi jednotlivými sériemi. Určitě budu v sérii pokračovat, protože moc lepších oddechovek na večer před spaním u nás nevychází.
  • Lobok257
    Lobok25713.8.2021 20:43Rick a Morty #02
    Mezi průměrnými příběhy, jeden skvost se nachází...
  • Daw8ID
    Daw8ID14.10.2020 22:32Rick a Morty #02
    Ze začátku se budu opakovat jako u komentáře u prvního dílu, ale jen ve zkratce: Kresba, co vypadá jako povedenější fanart, spousta hlavních postav vypadá podivně a i přes označení "Pouze pro dospělé čtenáře", jsou sprostá slova cenzurována. Ale! Druhý svazek příběhově příjemně překvapil, první tři kapitoly na sebe navazují, jsou napínavé, vtipné a opravdu dělají dobré jméno seriálové předloze - v podstatě to (až na tu kresbu, ehm) jako epizoda Ricka a Mortyho působí. Drtikulský speciál je ještě lepší, hodně tomu přidává ulítlost samotného příběhu, styl kresby Andrewa Macleana a samotné téma interdimenzionální televize, která umožňuje tvůrcům se pořádně vyřádit i bez Ricka a Mortyho. U téhle čtvrté kapitoly jsem se nasmál asi nejvíc (ano, u tohoto sešitu jsem se dokonce smál, další rozdíl oproti minulému...) a překlad typu: "Vodevři kukadla, jsou tu další džípadla," je prostě super. Pátá kapitola, Bláboční nadělení, mi také hodně sedla. Zac Gorman, jinak scénárista těchto svazků, by měl těch příběhu nakreslit víc, protože jeho styl kresby a celková stylizace mě nadchla, prostředí není tak mdlé a prázdné, grimasy postav jsou správně ulítlé a celkově to působí živěji a originálněji, než to, co kreslí CJ Cannon. Bonusové kraťasy z toho tentokrát vycházejí o něco hůř, ale jen v rámci celku, jinak jsou podobně zábavné, jako v předchozím svazku. Celkově tedy druhý svazek doporučuji a nejspíš se k němu i někdy vrátím.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.10.2020 16:42Rick a Morty #02
    Hlavní příběh na 3 sešity je prošpikován tzv. odkazovým humor, který např. v Červeným trpaslíku je dokonalej. Zde se bohužel nepovedl a je směšný jak Morty nebo někdo, povětšinou sám na Ricka vyhrkne, že je ten jeho humor trapnej. To je celkem zoufalý. Navíc myslím, že pro neznalce americké kultury, daný humor ani nemůže být vtipný - hodilo by se "počeštění". Hodně mě zaujal NELOGICKÝ faux pas s tím, že Rick jde do jediné dimenze, kde Rick neexistuje, ale jeho rodina tam je - naštěstí dojde později k vysvětlení, které mě tedy moc nepotěšilo - vyvolalo další otázky, ale budiž. Závěr druhého sešitu vyvolává fajn navnazení na třetí sešit ve stylu "to be continued...", bohužel slibné očekávání následující sešit nenaplní a nějak se v navázání vybruslí vysvětlení. Hlavní příběh určitě zachraňuje povedenej závěr, díky němuž jsem neměl pocit, že se jedná o podprůměr. Graficky bych řekl RaM standart, pohoda. Nejlepší vtip příběhu: "Povaleči detekováni .... Eliminuji." :D Jinak v překladu mě stále dostává hláška "Ježiš" Mortyho stejně jako u prvního dílu.

    Co tahá druhý díl RaM jsou následující dva 1sešitové příběhy, jsou oba výborně vypointované a graficky se liší od standartu, což já osobně vždy oceňuji. Co se nedá Gormanovi upřít je fakt, že finále příběhu mu jdou - viz předchozí delší sešit a tyto dva taktéž a vlastně i poslední kraťasy, velmi povedené a jako kreslíř by mi seděl nejvíc. První 1sešit: Americká jednotka jde osvobodit uneseného senátora do džungle plné rebelů, kterých mi bylo celkem líto :) druhý 1sešit: kreslí Gorman - super kresba, Bláboční nadělení - tohle fakt doporučuji :) Vánoční příběh.. nechtěl bych být "Blábrflák" :) moc pěkný po všech směrech....

    kraťasy jsou 4 a jsou všechny fajn: o snu, o smrti, o dnů R a Jerryho a Bláboční koleda navazující na 1sešitovku je super :)

    když to shrnu, tak se RaM 2 pomalu rozjíždí, aby v půlce začala sprintovat a ke konci jede rychlý výklus.... 4*
  • MerkatTV
    MerkatTV4.2.2020 08:43Rick a Morty #02
    Zase to nie je na úrovni seriálu a bavili ma iba krátke príbehy. Ak by boli knihy postavené iba z nich bolo by to fajn. Kresba sa mi veľmi nepáči. Aspoň trochu dobrá je vo vianočnom zošite.
  • MerkatTV
    MerkatTV5.1.2020 14:26Rick a Morty #02
    Zase to nie je na úrovni seriálu a bavili ma iba krátke príbehy. Ak by boli knihy postavené Biba z nich bolo by to fajn. Kresba sa mi veľmi nepáči. Aspoň trochu dobrá je vo vianočnom zošite.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.11.2019 21:44Rick a Morty #02
    Tohle bylo pořád takové zadýchané a jakoby to auto škytalo s nastartováním. Snaha o pořádný příběh se na můj vkus moc nepovedla a spíš to nudilo a říkáte si, no tak už to vlastně někdo zachraňte, však vy víte jak na to. Paradoxně ty nenavazující příběhy a kraťasy mi daly daleko větší porci R&M. To mi daleko víc sedlo, ale v globále to prostě je pořád takový průměr. Seriál to není a nebude a i já jako skalní fanda seriálu v době, kdy po tomto seriálu neštěkl ani pes, mám své meze a tohle je na mě zbytečnost. Na jedno počtení ok, ale je to tak dobré na výplňovku mezi sériemi.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.10.2019 19:00Rick a Morty #02
    Tak jak mne minulý díl mile překvapil, tak druhý díl mě bohužel zklamal. První příběh celkem ujde, ale jeho potenciál mi přišel dost promarněný. A zbytek už bylo na horské dráze mezi průměrem a blbostí. Navíc mi přišla strašně slabá kresba. A na závěr, bohužel jsem se při čtení moc nebavil, humor mě tentokrát minul. Čistý průměr s odřenýma ušima 3*
  • Karel Sec
    Karel Sec16.9.2019 15:52Rick a Morty #02
    Je to přeložené skvěle, ale ta čeština tomu nějak nesluší :-) / stejně je to boží!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.9.2019 09:46Rick a Morty #02
    Příběhy jsou to slabší, ale zase to mám hrozně rád... jsem rozerván!

    Celkový dojem: 60%
882