Díky Saitovým schopnostem se Luise a jejím přítelkyním podařilo zlodějku Fouquet dopadnout a hůl zkázy bezpečně navrátit do pokladnice akademie. K překvapení Luisy i jejích přátel akademii vzápětí navštíví květ Tristainského království, mladinká princezna Henrietta, Luisina dávná přítelkyně z dětství. Celá škola je vzhůru nohama a drby se rychle šíří. Proč se chce Henrietta vidět s Luisou o samotě. A co je zač pohledný vikomt de Wardes? Stane se Saitovým rivalem v lásce?
Třetí díl pozoruhodného fantasy příběhu o klukovi z našeho světa, který se stal služebníkem nešikovné kouzelnice!

Scénář
Nana Močizuki
Art
Nana Močizuki
Obálka
Nana Močizuki
Překlad
Jan Horgoš
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7413-122-6 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
180
Cena
167 Kč
Originál
Zero no Tsukaima #03 ()
  • Plocan
    Plocan21.12.2013 15:52Ve službách Nuly #03
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Jakmile se opět našlo trošku času a hlavně nálady, dal jsem se do čtení třetího dílu Ve službách nuly. Ačkoliv jsem jej už dříve přečetl, rozhodl jsem se si celou sérii osvěžit, možná si všimnout nějakých chybiček a zhodnotit díl, jak se mi celkově líbil/nelíbil. Tristainskou akademii navštíví princezna Henrietta, nejlepší Lousina kamarádka z dětství. Pro uzavření míru s Germánií se musí princezna provdat za jejich šlechtice, což se však Albionským povstalcům nebude zamlouvat. Navíc existuje jakýsi dopis, který kdysi napsala Albionskému princi a který může nadcházející válku obrátit v jejich neprospěch. Lousia je proto poslána spolu se Saitem a Guichem do Albionu předat princi jiný dopis a získat zpět ten první, který může vše zničit. Na cestu se k nim připojí i neodbytná kozatá Kirche s neodbytnou tichou Tabithou a záhadný a tajemný Vikomt de Wardes - Louisin snoubenec, na kterého Saito od samého začátku neskutečně žárlí, ačkoliv si to pořád nechce připustit.
    Třetí díl byl o něco slabší než ten předchozí. Prvních 85 stran bylo víceméně nezajímavých, pouze prokecaných v Lousině pokoji. I na těchto prvních stranách jsem se však nejednou zasmál. Například když měl Saito políbit princeznu na ruku a on místo toho raději zvolil polibek na rty... Lousin výraz byl naprosto skvělý! :D V druhé polovině se tedy již vydávají do Albionu, do kterého mají v plánu odplout lodí z hor... Absurdní? To teprve uvidíme. Druhá polovina dílu byla tedy o mnoho zajímavější, než ta první a ani chvíli jsem se u ní nenudil. Opět zůstávají ony skvělé oči, které se mi líbí již od prvního dílu a myslím, že je budu vychvalovat až do sedmého. První dvě barevné dvojstránky byly taktéž nádherné a kresbě nemůžu víceméně vytknout nic, protože takovýhle styl se mi prostě líbí. Avšak vzhledem k tomu, že první polovina dílu pro mě byla nezáživná, nemohu jinak, než snížit mé původní hodnocení. Snížil bych jej o 2 hvězdy (tedy z původních 4 na pouhé dvě), ale vzhledem k brilantnímu konci a k tomu, že druhá polovina knihy mě fakt bavila, snížím hodnocení jen o 1 hvězdu. Tak tedy 60% a vzhůru na čtvrtý díl!
  • krvinka56
    krvinka5611.5.2011 10:11Ve službách Nuly #03
    Tak a máme tu opět nové postavy které to tu začínají poněkud zamotávat.A dostane se vám poodhalení příběhu jedné z hlavních postav pak je tu příprava na vcelku jímavou výpravu a humor který to zas vede do absurdna.Kresba je pořád příjemná a opravdu přehledná.Sem zvědav kam se hodlá příběh odvíjet protože je poněkud rozkouskovaný ale pořád si vás dokáže udržet.Protože vás bude furt zajímat co Saito v tomto světě ještě vyvede.
2341