Moje vadná Mariko
CREW1. vydáníčervenec 2024
3.6
...
...
...
...
+ 6 dalších ukázek
Koupit
Můžete pomoct své kamarádce... i když je mrtvá? Těžko říct, ale hrdinka mangy Moje vadná Mariko se o to snaží. Celá léta pomáhala své kámošce Mariko z depresí a násilných vztahů. Byla její jedinou kamarádkou, pro všechny ostatní byla Mariko prostě jenom "nějaká vadná". Jenže Mariko tohle přátelství zradila. Zemřela. Přichází čas na poslední misi. Vyrazit na poslední cestu. Jen ony dvě. Jedna živá a jedna v podobě popela. Je čas naposledy osvobodit ubohou, vadnou Mariko.

Jednodílný, uzavřený příběh určený spíš dospělejším čtenářkám a čtenářům. Psychologická a emocionální jízda, která může chytnout i lidi, co nemají rádi mangu, jen se zajímají o dobře napsaná dramata.

Scénář
Waka Hirako
Art
Waka Hirako
Obálka
Waka Hirako
Lettering
Tereza Demelová, Václav Maršík
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Tereza Micková, Alexandra Petáková
CdbID
10893
Žánry
drama, psychologický
ISBN/ISSN
978-80-7679-591-4
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 14 mm
Hmotnost
245 g
Tisk
černobílý
Stran
200
Původní cena
249 Kč
Originál
My Broken Mariko (Kadokawa Shoten Publishing Co., Ltd., 2020)
Mariko je mrtvá. Skočila z balkonu. Což o to, ona opravdu neměla jednoduchý život. Jenže tady nechala svojí nejlepší kamarádku Šiino a ani se nerozloučila. A tak se Šiino rozhodne ukrást její popel a splnit si společný sen. Cestu k mysu Mariagoka. Mysu s krásným výhledem, oblíbeným to místem sebevrahů. Cestu plnou vzpomínek a možná i nových přátelství. Tohle není úplně jednoduché čtení, protože je plné vnitřních démonů obou hrdinek. Ani kresba čtenáři moc neodpustí. I bonusová povídka Yiska a indiánském chlapci doprovázejícího postaršího zločince k mexickým hranicím je skvělá. Včetně "rodinné" katarze. Dost dobře bych si jí dovedl představit zfilmovanou třeba od bratrů Coenů nebo od Tarantina.
Čtivé dobře nakreslené. Příběh se odvíjí rychle a není vše přehnaně tlačeno jako u Takopího prvotního hříchu. Tohle jsem si s chutí opravdu rád přečetl. Druhý příběh k tomu moc nesedí ale neva.
I tak se jedná o super mangu ano je to o násilí v rodině a rozhodně stojí k zamyšlení . Za mne doporučuji.