Deadpool: Samuraj
CREW1. vydáníčerven 2024
3.8
...
...
...
...
+ 6 dalších ukázek
Koupit
Všemi milovaný, užvaněný žoldák konečně zavítal do mangy! Když sám Iron Man pozve Deadpoola, aby se připojil k Samurajskému oddílu, japonské divizi Avengers, prostě se nemůže nic pokazit. Deadpool do toho jde přece hlavně kvůli penězům... a výletu do Japonska. Bude to v pohodě, že jo?

Jen co dorazí do Tokia, hrnou se na něj příležitosti dokázat, že je právoplatný spolupracovník Avengers a všeobecně užitečný a pohledný hrdina. Ale hlavně se nezapomíná bavit! Vtipkuje s novými kolegy, bojuje proti bohům, paří na koncertech a taky se opakovaně nechává porcovat na kousky... to vše v doprovodu nezaměnitelných zmatků a jemu vlastnímu smyslu pro humor. A kdoví, třeba taky zkusí uvařit čimičangy!

Řekneme vám to prostě na rovinu: Deadpool půjde proti Lokimu a Thanosovi a pak už to bude jenom divnější a divnější!

Obsahuje dvě původně samostatné knihy Deadpool: Samurai.

Scénář
Sanširó Kasama
Art
Hikaru Uesugi
Obálka
Hikaru Uesugi
Lettering
Lenka Košutová
Překlad
Filip Drlík
Redakce
Dagmar Garciová, Andrea Nekvapilová
CdbID
10862
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-567-9
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 215 x 26 mm
Hmotnost
670 g
Tisk
černobílý
Stran
460
Původní cena
549 Kč
Originál
Deadpool: Samurai (Shueisha Inc., 2021)
Deadpool: Samuraj ide v šlapajách predošlých komiksov od Marvelu a aj tu sa jedná o poriadne uletený a nahláškovaný komiks. Japonci ukázali, že im tento superhrdina veľmi sedí a do mangy sa naozaj hodí. Ak ste fanúšikom a boli ste doteraz zvyknutí len na farebné komiksy s týmto hrdinom, určite choďte aj do tejto mangy, verte tomu, že sklamaní nebudete. =►Celá recenzia◄=
Tohle jsem úplně nepochopil. Zápletku ano, tam toho na přemýšlení moc není, spíš smysl celého toho projektu. Chápu, že si bratři ze Země vycházejícího slunce chtěli napsat vlastního Deadpoola, ale proč potom nezvolili nějaký smysluplný způsob, jak jej v ději využít? Ono chvástat se ukecanou postavou na čtyři sta padesáti stranách je fajn, ale v rámci užvaněného degeneráta nic nového pod sluncem. Boření čtveré stěny je zábavné asi pět sekund, odkazů na slavné manga série poskrovnu a ocení je jen zarytí fandové, no a hostovačka taky žádný zázrak – něco jako když Expendables navštívil Chuck Norris. Humor typicky deadpoolovský, jenže jak se příběh nikam nevyvíjí, je těch slovních hříček a sexuálního podtextu příliš na jednom místě, aniž by to s přibývajícím počtem stran začalo být skutečně vtipné. Když k tomu připočtu infantilní dějovou osnovu, přijde mi, že jsem za ty peníze dostal krapet málo muziky. Na mém hodnocení se proto ani tak neodráží kvalita komiksu, jako spíš zklamání z něj.
Deadpool: Samuraj je manga, kde autori vedia, že Deadpool si uvedomuje, že je postava z komiksu a búra štvrtú stenu a veľmi snaživo preto kreslili vtipy na túto tému tempom dva na stranu. Áno, je to humoristická manga a frekvencia vtipov a easter eggov je vysoká, a to aj na úkor rozumnéha deja. Tragika Deadpoola, ktorá robí niektoré jeho knihy klenotmi tu s výnimkou jednej kresby absentuje. Nie je to vyložene špatný komiks - vďaka tomu, že sú v ňom zhruba dva vtipy na stranu, občas sa nájde aj dobrý.