Gannibal #04
DOBROVSKÝ s.r.o.1. vydáníčerven 2024série Gannibal 4/4
4.4
...
...
Koupit
Konflikt s vesničany se postupně prohlubuje. Daigo sice pořád pátrá po pravdě ohledně kanibalismu, ale nakonec dochází k nečekanému rozhodnutí.

„Všichni tři odtud odejdeme!“

Cílem ovšem není útěk z vesnice, ale přímá konfrontace s rodinou Gotó. Blíží se zúčtování na všech frontách... Čtvrtý díl je plný napětí.

Scénář
Masaaki Ninomija
Art
Masaaki Ninomija
Obálka
Masaaki Ninomija
Lettering
Miroslav Kučera
Překlad
Anna Cima
Redakce
Tomáš Kloutvor, Lucie Žippaiová
CdbID
10840
Žánry
horor, mysteriózní, psychologický
ISBN/ISSN
978-80-277-2405-5
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 16 mm
Hmotnost
200 g
Tisk
černobílý
Stran
196
Původní cena
219 Kč
Originál
Gannibal #04 (Nihon Bungeisha Co., Ltd., 2019)
Masaaki Ninomija svědomitě posouvá děj neustále kupředu, zároveň však rafinovaně neprozradí nic, co by si čtenář už nedomyslel dávno. Situace se každopádně čím dál víc vyostřuje a co zpočátku bylo mlhavě nejasné, začíná nabývat šílenými detaily. Naneštěstí je v tom policista Daigo Agawa nadále zcela sám, což zásadně zužuje jeho možnosti. Přesto se nenechává zastrašit a s tvrdohlavou odhodlaností je rozhodnut zabránit možné tragédii. Přitom tím nejděsivějším na Gannibalu nejsou explicitní záběry na požírání živých či mrtvých, ale dokonale vybudovaná atmosféra zdegenerované vesničky na konci světa, v níž mají tradice z dob šóguna Klacka mnohem větší váhu než obyčejný lidský soucit. Hrůzná na tom je především podvědomá jistota, že tentokrát „pravda a láska“ nad „lží a nenávistí“ nemají nejmenší šanci na úspěch.
Jediné, co mi tak kazí výsledný dojem je skutečnost, že do konce zbývá ještě devět knih. Neznervózňuje mě ani tak ten počet, jako spíš časová prodleva, než všechny postupně vyjdou.
Svým způsobem zajímavější a napínavější souboj než v Death Note, do toho děsná atmosféra, jež na mě emočně působí (dojetí, zhnusení)... zkrátka tahle manga mi padla do noty. A ač se zdá, že se řítí do rozuzlení, je tu dalších 7 dílů, ve kterých upřímně netuším, co se odehraje. Snad se to nezkazí.

Celkový dojem: 90%