Pouhým dvěma tisícovkám mužů, žen a dětí z armády táboritů pod vedením legendárního vojevůdce Jana Žižky se podaří zvítězit nad stotisícovou křížovou armádou tvořenou katolickými rytíři. Teprve dvanáctiletá Šárka stále tápe, zda se má nelítostných bojů i nadále účastnit, nicméně vítězství husitské armády nad daleko početnějším nepřítelem je pro mnoho lidí přesvědčivým důkazem, aby se k hrdinnému vojsku rekrutovali. V momentě, kdy vojenská síla husitů dosahuje vrcholu, dochází k velikému spiknutí vedoucímu k novým bojům.

Poprvé vyšlo v nakladatelství Futabasha Publishers Ltd. v roce 2014, české vydání vychází z vydání od Gekkan Action z roku 2017.

Scénář
Kóiči Óniši
Art
Kóiči Óniši
Obálka
Kóiči Óniši
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Petr Holý (I.)
Redakce
Jan Adamčák, Eva Brucknerová, Richard Klíčník
Žánry
akční, historický, válečný
ISBN/ISSN
978-80-257-4214-3 (Argo)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
127 x 182 x 16 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
192
Cena
248 Kč
Originál
乙女戰爭 Dívčí Válka #03 (Futabasha Publishers Ltd., 2014)
  • Fry
    Fry admin14.1. 15:44Dívčí válka #03
    Napíšu to znovu - nemám rád historické příběhy, ale tahle série je neskutečný pleasure. Míra nekomfortnosti převyšuje snad i žánrově podobného Berserka, až na to že ji autor s každou další knihou navyšuje a navyšuje. WAU, opravdu výborné. Aktuálně asi nejdrsnější manga na našem trhu!
  • Fort
    Fort3.1. 19:21Dívčí válka #03
    Fajn manga, která se snaží držet historie, za mě pořád velmi dobré.
  • deefha
    deefha mecenáš1.1. 20:22Dívčí válka #03
    Pěkně, moc pěkně se to rozjíždí! V tomhle díle tentokrát bylo asi všechno: další vyhraná bitva, přesun zpátky do Prahy, neobvykle (ehm...) dlouhá sekvence z lázní (ani nevím, kdy jsem naposledy viděl tolik koz pohromadě), otravy jedem, politické intriky, mučení zajatců, židovská odbočka, postřelený Žižka, padající katedrála, děvky, mor a chorály (to by myslím byl pěkný podtitul knihy), k tomu navíc totálně dada sekvence s líčením zpívajícího souboru idolů (sic!) a samozřejmě spousta WÁÁÁÁÁÁÁ už od první stránky. Jsem veskrze spokojen :-D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš8.11.2023 22:53Dívčí válka #03
    Tak nic. Začátek vypadal slibně (i když trochu perverzněji), ale to finále mi zase bylo fakt nepříjemné (a ne tím správným způsobem). Má to určité kvality, takže nakonec 3/5*, ale po tomhle díle končím a další už číst nebudu.
315