Press kit obálka
Ukázka
Ukázka

+ 8 dalších ukázek

Důležitá, nedobytná pevnost v držení katolíků - Vyšehrad. Husitské vojsko vedené hejtmanem Janem Žižkou se Vyšehrad bezúspěšně snaží dobýt. Žižkovi na pomoc přispěchá Lieselotte, vnučka geniálního vojenského inženýra, lékaře a spisovatele Konráda Keisera. Její důmyslný plán sice nakonec dovede husity dovnitř pevnosti, ale boj uvázne na mrtvém bodě, dojde k přerušení přísunu potravin a oběma stranám uvnitř pevnosti hrozí hladomor. Žižka se nemilosrdně rozhodne zvítězit za každou cenu, když vtom zasáhne Šárka, která se sama ocitá na prahu smrti vyhladověním.

Poprvé vyšlo v nakladatelství Futabasha Publishers Ltd. v roce 2015, české vydání vychází z vydání od Gekkan Action z roku 2017.
V tiráži je chybně uveden rok vydání 2023, kniha vyšla v lednu 2024.


Scénář
Kóiči Óniši
Art
Kóiči Óniši
Obálka
Kóiči Óniši
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Petr Holý (I.)
Redakce
Jan Adamčák, Eva Brucknerová, Richard Klíčník
Žánry
akční, historický, válečný
ISBN/ISSN
978-80-257-4320-1 (Argo)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
127 x 182 x 16 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
192
Cena
248 Kč
Originál
乙女戰爭 Dívčí Válka #04 (Futabasha Publishers Ltd., 2015)
  • Fry
    Fry admin1.3. 16:34Dívčí válka #04
    Po naprosto excelentních dílech plných obléhacích taktik, intrik a moru se zklidňuje tempo vyprávění a datově se posouváme někam k obléhání Vyšehradu. Nepřátelé mají tentokrát ale navrch a jelikož kniha nenabízí tolik zvratů, tak opravdu zajímavá byla jen metoda dvojitého obléhání.
  • deefha
    deefha mecenáš27.1. 10:47Dívčí válka #04
    V téhle sérii je postav jak na orloji, navíc občas někdo přejde na druhou stranu (a pak třeba zase zpátky), takže se v tom už trochu přestávám orientovat. Jediná Šárka je držák, ta prostě pořád zpívá chorály a halucinuje o Karlovi :-) Celý čtvrtý díl pojednává o obléhání Vyšehradu v roce 1420 a související bitvě, takže je to na střídačku trochu nuda a naopak zase veliký zmatek. O bitvě se dochovalo mnoho svědectví, z nichž některá jsou pravděpodobnější a jiná méně - nicméně tak, jak to vykresluje Kóiči Óniši, se to tentokrát z větší části opravdu nestalo (ovšem chápu, že pod básnickou licenci se dá schovat hodně). Ale pořád je to krásně nakreslené a dočkáme se i několika oblíbených WTF momentů: "Eriku, tobě stojí?" "Častavo, bodni ho!" :-D No, má to dvanáct dílů plus dvě knihy dodatků, takže se ještě určitě máme na co těšit...
13