Desky zadní
Svět bez konce - ukázka pruhu přes obálku - přední
Svět bez konce - ukázka pruhu přes obálku - zadní

+ 3 další ukázky

Jean-Marc Jancovici je významný francouzský odborník na energetiku, který se ve své osvětové práci věnuje především vlivu energetické produkce na klima. V této knize se spojil se známým komiksovým kreslířem Christophem Blainem. Společně tu inteligentním a vtipným způsobem velice srozumitelně vysvětlují, jak fungují různé způsoby produkce energie, jak je lidstvo na energii závislé, jakými zásadními změnami naše planeta v současnosti prochází a jaké jsou jejich důsledky a dopady. Jean-Marc Jancovici se ve své výtečné argumentaci soustředí na otázky ekologické a společenské, ale nezapomíná ani na ekonomické hledisko a nevyhýbá se sporným tématům. Ve spolupráci s Ch. Blainem tak vznikla zasvěcená a zároveň zábavná kniha nabitá informacemi a odpověďmi na mnoho palčivých otázek, které si dnes klademe.

Při startu prodeje měla kniha přes obálku přeloženu červenou reklamní papírovou stuhu s promo textem viz náhledy v ukázkách.

Scénář
Jean-Marc Jancovici
Art
Christophe Blain
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Michala Marková
Redakce
Eva Brucknerová, Richard Klíčník, Petr Vácha
Žánry
naučný
ISBN/ISSN
978-80-257-4132-0 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
207 x 290 x 21 mm
Tisk
barevný
Váha
1020 g
Stran
196
Cena
548 Kč
Originál
Le monde sans fin (Dargaud, 2021)
  • Pán rostlin
    Pán rostlin13.9.2023 12:22Svět bez konce
    Nedočetl jsem, pročež nehodnotím. Nápad vysvětlit adolescentům taje ekologie etc. je jistě bohulibý, ovšem já jakožto typický člověk 21. století (věčně v kalupu) upřednostňuji páně Terence McKennův článek z roku 1989 (!) Plán, rostina, planeta (k přečtení v jeho reprezentativní sbírce esejů Návrat archaismu, vyšlo v češtině péčí nakl. DharmaGaia na konci devadesátek), ve kterém vysvětluje, jak může rostlina zachránit planetu. Cokoliv jiného by byl nemístný antropocentrismus, na změnu přístupu velkých mas obyvatelstva k problematice globálního oteplování, změny klimatu či ekonomie již, bohužel nesázím. Planetu zachrání (nikoliv nutně v tomto pořadí:) psychedelické houby, rostliny a zvířata. Díky za pozornost při přednášce :).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 17:20Svět bez konce
    Překvapilo, jako fakt. Tady se nejedná o žádný ekoterorismus, sluníčkářství, dobroseráctví, ezo blbiny. Zkrátka stravitelná věda pro masy zábavnou, leč edukativní a nenásilnou formou. Autor se nekloní ani na jednu stranu a snaží se o věcnost a objektivit s hledáním odpovědí na náročné otázky o naší budoucnosti. Nicméně bych si odpustil onen štítek o počtu prodaných kusů, koho to zajímá a na víc je to irelevnantní. cca půl milionů prodaných ve Francii je plivnutí do oceánu. Buď je to dobré nebo ne a holedbání se tohoto typu tomuto dílu spíš škodí než pomáhá.
212