Kingdom Come Deliverance - obálka pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Zikmundova vojska drancují české království. Jenže k dosažení svých cílů a zničení všech stoupenců Václava IV. potřebuje samozvaný král jednu zásadní věc. Peníze. Je potřeba dobýt Skalici, kde se nacházejí stříbrné doly. Pomocí vojáků, vražd, zrady… a samozřejmě jednoho z nejlepších banditů v Zikmundově žoldu, všeho schopného parchanta jménem Prcek.
Poteče krev. Spousta krve.

Obsahuje sešity série Kingdom Come: Deliverance #1-4 (srpen 2022 - listopad 2022)
První sešit vyšel pod nakladatelstvím Behemoth, ostatní sešity pak pod nakladatelstvím Sumerian.
Česká verze původně vycházela v únoru 2023, poté byla stažena z prodeje a do prodeje se vrací v březnu s doplněným přebalem na kterém je nová obálka viz náhledy.


Scénář
Brett Murphy
Art
Wilson Gandolpho
Barvy
Charles Caan
Lettering
David Horák
Překlad
Filip Drlík
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
herní, historický
ISBN/ISSN
978-80-7679-273-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi a přebalem)
Formát
168 x 258 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
310 g
Stran
104
Cena
349 Kč
Originál
Kingdom Come: Deliverance (Sumerian, 2023)
  • Lenny
    Lenny mecenáš12.12.2023 15:38Kingdom Come: Deliverance
    KC jsem nehrál a komiks bez toho vůbec nefunguje. Postavy se objevují a mizí, takřka nikdo tu nemá příběhový oblouk a Hugo není pořádně prokreslený, aby jeho "dilema" věrnosti zarezonovalo. Autoři se snaží zaujmout zbytečnou brutalitou, a to je dost málo. Tohle čtení byla ztráta času.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:51Kingdom Come: Deliverance
    Tohle krásně vystihuje pojem medvědí služba. Vše blbě, taková stravitelná historie pro amíky. Hezky se to poslouchá a čte, skoro každá postava je uvědomělá a suprák. Fajn, ale tohle je na nás moc triviální a pod úroveň. I pro fanoušky urážka. Za mě je toto kravina roku.
  • faster86
    faster8617.6.2023 09:11Kingdom Come: Deliverance
    Kresba je nijaká, děj asi není špatný, ale je jaksi špatně napsaný. Pokud jste fanoušek hry tak si možná můžete jednu hvězdu přidat.
  • Dinik
    Dinik18.4.2023 23:26Kingdom Come: Deliverance
    Tohle je skoro až nelidská sračka, ať už kresbou nebo scénářem.
  • Good Games
    Good Games mecenáš13.4.2023 11:00Kingdom Come: Deliverance
    Rozhodne zaujímavý bonus pre fanúšikov hry, ktorí by si nemali nechať tento komiks ujsť. Nejedná sa síce kvalitatívne o nič výnimočné a celkové spracovanie je skôr priemer, no komiks ponúka viacero brutálnych a poriadne čvachtavých úmrtí, v ktorých nie je núdza o vypadnuté črevá, odseknuté hlavy či iné končatiny. Zamrzí však absencia veľkolepejších bojových scén a príbeh ma tiež nijak výrazne nestrhol. Napriek tomu však fajn jednohubka. =►Celá recenzia◄=
  • instageek_cz
    instageek_cz11.4.2023 11:20Kingdom Come: Deliverance
    Tahle knížka schytává povětšinou mizerné hodnocení a i já jsem se z více důvodů obával, že to bude slabota. Jenže! Nevím, jestli to bylo způsobeno nízkými očekáváními, ale nakonec jsem se u čtení dobře bavil a štvalo mě, že to není delší:))

    Ke hře jsem se bohužel ještě nedostal (jsem lapen u remaků, remasterů a desítky let starých retro games:)) ), takže nemůžu soudit, jestli tu něco neodpovídá hlavní příběhové lince apod. Obecně jsem předpokládal spíše nudnější děj plný politikaření, bouchání do stolů, převržených číší atd.:)) Což se nestalo. Oceňuji rychlé a srozumitelné vysvětlení zápletky i různých podzápletek, díky nimž jsou motivace všech postav jasné. Čas se zde nemarní, ke středověkým masakrům a mučením to máme vždy co by kamenem do hlavy dohodil či šípem do zad dostřelil:P

    To vše v kresbě Wilsona Gandolpha, která se mi v náhledech vůbec nelíbila. Nemám rád tenhle jednoduchý mainstreamový styl alá komiks W.I.T.C.H.:)) Navíc nechápu, proč tohle nedostali zadáno mistři concept artů ke Kingdom Come, jako je třeba Tomáš Duchek? To je jak když před Naganem Kanada nechala doma Messiera a radši místo něj vzala Roba Zamunera – taky to pak nedopadlo úplně nejslavněji:)) Nicméně, nakonec mi kresba nepřišla tak strašná. Je brutální, gore detaily nešetří, což jí ve finále přidává docela dost bodů.

    Nevím, tohle mi prostě nějak sedlo. Škoda konce, který podle mě přichází moc brzy. Pokud je ale v plánu pokračování, tak super. Záporák Prcek je neskutečný šmejd a celkově se díky němu i této knize budu snažit k dílu českého Warhorse Studios dostat dřív než za dalších x let:)) Čili komiksová předehra plní účel. Spíš než za dodatek pro fanoušky ji považuji za lákadlo pro nové „pařany“, kterým se Kingdom Come takto připomíná skrz jiné médium.
  • libormatejka
    libormatejka19.3.2023 08:34Kingdom Come: Deliverance
    Komiks Kingdom Come: Deliverance je průměrným komiksem s nevýraznou kresbou a hloupými dialogy. Nepřekvapí vlastně ničím novým. Těží především z herní licence a to je v dnešní konkurenci málo. Oceňuji snahu o propojení herního a komiksové světa, ale pro úspěch bude muset komiks v případných dalších dílech vytáhnout více, než jen značku a prostředí Českého království. Tento pokus tak zůstal hrubě nevyužit. Některé fanoušky KCD potěší, většině bych ale nedoporučil.
2675
  • BadBoy
    BadBoy24.4.2023 13:43Kingdom Come: Deliverance
    Ten přebal s chlopněmi je na tom komiksu asi to nejzajímavější.
  • Alfi
    Alfi18.3.2023 23:31Kingdom Come: Deliverance
    Tak nie, dotiskoval sa na knihu bez prebalu nový prebal
  • Alfi
    Alfi6.3.2023 22:05Kingdom Come: Deliverance
    Ale ak som pochopil správne pár kusov sa predalo, tak šťastlivci budú mať raritku s inou obálkou.
  • deefha
    deefha mecenáš3.3.2023 17:20Kingdom Come: Deliverance
    @SomeOne Super, díky. Koukám, že to tam přibylo včera večer. Nicméně já se na tom webu stejně moc nevyznám, takže bych to určitě neobjevil :-)
  • SomeOne
    SomeOne3.3.2023 16:37Kingdom Come: Deliverance
    deefha: Většinou se stačí podívat na stránky Crwe, kde najdeš info. Konkrétně mistr Pavlovský napsal:

    "Na základě dohody s vydavateli hry se ke knize ještě bude dělat nový přebal. Během tak čtrnácti dnů to bude znova v prodeji."
  • deefha
    deefha mecenáš3.3.2023 15:37Kingdom Come: Deliverance
    Právě mi dorazilo info z Xzone: "Je nám líto, ale distributor na poslední chvíli pozastavil prodej komiksu. Zatím vám nemůžeme sdělit, kdy bude komiks po úpravách opět v prodeji."

    Fakt by mě zajímalo, o co tady jde :-)
  • deefha
    deefha mecenáš2.3.2023 14:06Kingdom Come: Deliverance
    @Thorug Díky za info. Já byl líný někam psát :-)
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš2.3.2023 10:53Kingdom Come: Deliverance
    to jsou věci - třeba na Martinusu to maj v kolonce "vyprodané".
    Ví už někdo, proč to stáhli / nedali do prodeje?
  • Thorug
    Thorug2.3.2023 10:53Kingdom Come: Deliverance
    Dobrý den, objevily se tam problémy v komunikaci mezi Behemoth Comics (který komiks vydává v zahraničí a nám poskytl práva k vydání v ČR) a Warhorsem. Vše se momentálně řeší a věříme, že se titul brzy zase vrátí do prodeje. - Nakladatelství CREW

    Toto mi napsali na dotaz.
  • deefha
    deefha mecenáš1.3.2023 21:42Kingdom Come: Deliverance
    Hmmm, zajímavé. Já měl předobjednáno z Xzone, tam ještě v podělí 27. února v diskusi u produktu na něčí dotaz o dostupnosti odpověděli, že by měli naskladňovat a prodávat od následujícího dne. Teď je ale komiks označený jako "Není skladem" a diskuse je "dočasně vypnutá". Přímo u mé objednávky nicméně vidím datum dostupnosti posunuté na 10. března. Tak to teda fakt netuším, co se děje...
  • trudoš
    trudoš editor1.3.2023 17:13Kingdom Come: Deliverance
    Netuší někdo, proč byl komiks stažen z prodeje? Tedy alespoň na stránkách Arkhamu a Crwe již není. Nějaké drby ze zákulisí?