Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Angel zbavil Sunnydale jedné strašlivé hrozby, jen aby okamžitě narazil na novou: Pekelnou bránu!

Když se Angel ocitne v hlubinách Pekelné brány a bojuje po boku Buffy, aby zastavil nenasytné zlo, musí jeho noví spojenci bojovat se zbytkem losangeleského podsvětí. Dokáže nově vytvořený tým ve složení Winifred Burkleová, Charles Gunn a Angelův starý „přítel“ Spike úspěšně bojovat proti sílící vlně hrůz v LA... nebo podlehnou osudu horšímu než smrt?

Obsahuje sešity série Angel #5-8 (září 2019 - prosinec 2019)

Scénář
Bryan Edward Hill, Joss Whedon
Art
Gleb Melnikov
Barvy
Roman Titov
Obálka
Daniel Bayliss
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
drama, fantasy, horor, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7652-103-2 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
475 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
Angel #02: City of Demons (Boom! Studios, 2020)
  • karl173
    karl173 mecenáš11.1. 20:32Angel #02: Město démonů
    Mé guilty pleasure se v této knize proměnilo jen na guilty.
    Angel se sotva ukázal a zápletka byla slabá, přihlouplá a nic se tu skoro nestalo.
    Navíc sotva jsem se začetl a už jsem listoval 25 stran obálek.
    Zklamání...
  • Spike
    Spike15.12.2022 15:24Angel #02: Město démonů
    Tak jsme se po roce konečně dočkali dalšího dílu Angela. Pro fanoušky konkrétně této postavy fešného upíra s duší, jež se na nás mračí na obálce, mám však menší varování: obálka klame. Děj tohoto dílu se totiž odehrává souběžně s již vydanou crossoverovou knihou Buffy/Angel: Pekelná Brána, kde logicky Angel hraje stěžejní roli, z čehož si lze snadno vyvodit, že konkrétně v titulu Město Démonů si ho moc neužijeme. Takže kdo se těšil na to jak pokračuje sebetrýznění Angelovy zmučené duše a jeho cesta k vykoupení a odpuštění, zde má bohužel smůlu. Ale koho nezaujal jen samotný hlavní hrdina ale i vedlejší obsazení a samotný svět plný upírů a démonů, ten rozhodně nebude zklamán.
    Tak koho že tu máme v hlavních rolích, mezitím co se Angel seznamuje s Buffy? Už z prvního dílu známé Winifred (prostě Fred) a Lilith, plus úplně na konci jedničky představeného samozvaného lovce upírů Charlese Gunna. A jako velmi milý 'bonus' (lze říkat 'bonus' někomu kdo si to stejně celé ukradne sám pro sebe?) si to sem ze série Buffy zamířil i samotný Spike. Komplikovaný upír, který sice (zatím?) duši nemá, to mu ale vůbec nebrání v tom aby se zpočátku ne úplně dobrovolně připojil k naší skupince a vnesl do ní potřebný vtip a chemii.
    Jaká konkrétně je zápletka této knihy anotace nevyzrazuje, nevyzradím to tedy ani já. Pro jedince kteří seriál(y) sledovali snad jen namátkou nadhodím jména jako Lilah Morganová, Wolfram & Hart či Lorne, aby věděli na co se též těšit, ač občas v jiných souvislostech než čekají. Nutno opět připomenout že rozhodně není nutné znát původní TV seriál, stačí jen mít přečtené předchozí knihy, toť vše. Příběh který nás zde čeká je akční, spád rychlý, a každá z hlavních postav tu dostane nějaké své zapamatovatelné momentky. Četlo se to jedním dechem a přečteno na posezení, škoda snad jen toho utnutého konce který je tak nějak bez vyvrcholení, ale do detailů samozřejmě zabíhat nebudu, to ať si každý zjistí a posoudí sám. Beru li to však tak, že účelem tohoto dílu bylo především dát dohromady nový tým, pak splněno. Na kresbu se, stejně jako v prvním díle, pěkně kouká a správně přispívá k svižnému tempu děje. Jako znalec originálního seriálu sice můžu říct že co se týče podoby postav s jejich hereckými představiteli má to své rezervy, ale kdo je kdo, to poznáte bez problémů.
    Ještě je třeba zmínit poměrně rozsáhlou a pestrou galerii obálek, tam taky rozhodně chvíli je na co se koukat.

    Co naopak rozhodně nepotěší, to je celá situace ohledně vydávání sérií Buffy a Angel jak v originále, tak bohužel u nás. Disney jak známo před nějakou dobou koupilo studio Fox, pod které spadá i vydavatelství BOOM! Studios které vydává tyto série. A nebyl by to Disney aby v tom hned nezačal dělat bordel, takže vydávání těchto komiksových sérií se pozastavilo jak v USA, tak u nás, tedy - minimálně na nějakou dobu pokud se to nevyřeší, budeme-li optimisty - je tohle poslední kniha z Buffyverza kterou zde bylo možné vydat. Jelikož mě se i tyhle rebootované série líbí a byl jsem šťastný že u nás vychází v cz a pevné vazbě, jsem naštvaný a zklamaný, ale žel, nic s tím neuděláme. Můžeme jen doufat že jde jen o dočasný stav v rámci nějakých reorganizací a po čase bude vydávání pokračovat…

    Ale odhlédneme-li od těchto nepříjemností, celkově je kniha Město Démonů velice příjemné pokračování, které se sice většinu času musí obejít bez hlavní postavy, zato nás ale velmi dobře obeznámí s ostatními, kteří tak dostávají zasloužený prostor. Já jsem s tímto zpracováním světa plného démonů spokojený, a každý komu je tento žánr blízký, by na tom neměl být jinak. 7,5/10
412