Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Neveselé podobenství o civilizaci, která se pokusila hrát si na Boha a přetvořit k obrazu svému nejen přírodu, ale i lidskou duši. "Jedno z nejproročtějších dystopických děl dvacátého století", román Aldouse Huxleyho Konec civilizace (Brave New World,), se konečně dočkalo grafického ztvárnění.
Adaptace se chopil Fred Fordman, který svým ztvárněním Konce civilizace světa dokázal propojit surrealistické obrazy a kulisy příběhu z (blízké) budoucnosti zásluhou osobité výtvarné vize a dokonalého smyslu pro detail. Díky Fordmanově přístupu Huxleyho román, vydaný před 90 lety, v r. 1932, vstupuje do 21. století schopen oslovit i novou generaci čtenářů.

Vyšlo jako 4. svazek edice Glum.

Scénář
Fred Fordman, Kyle O'Brien
Předloha
Aldous Huxley
Art
Fred Fordman
Lettering
Marek Naglmüller
Překlad
Stanislav Berounský, Josef Kostohryz, Luboš Snížek
Redakce
Patrik Linhart, Lubor Maťa, Luboš Snížek, Petr Stejskal
Žánry
dystopie, existenciální, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7287-278-7 (Maťa)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
163 x 235 x 23 mm
Tisk
barevný
Váha
720 g
Stran
240
Cena
649 Kč
Originál
Brave New World: A Graphic Novel (HarperCollins, 2022)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 16:46Konec civilizace - Brave New World
    Naprostá katastrofa. Hlavní myšlenka byla totálně ubita pod tunou chladného popisování. Adaptace nic nepřináší a jen reprodukuje text, a autor evidentně pozapomněl i na tu myšlenku, která je top nejdůležitější v celém príběhu. Savage land vypadal nezáživně a jak nějaké ubohé zoo, kde si lidi choděj na návštěvu, kdy se jim zlíbí. Nevýrazné a tupé znázornění postav bez jakéhokoliv znázornění jejich pozadí. Kresba sama je nezáživná a tuctová a když už nic, mohla být daleko odvážnější na úkor chabého scénáře autora adaptace. Tohle se vážně nepovedlo a je to zbytečné čtení, které nikomu nic nedá. I na připomenutí to bylo málo, spíš obráceně, čtenář spíš ještě "pozapomněl" na to, co už ví.
  • faster86
    faster8629.12.2022 01:24Konec civilizace - Brave New World
    Další vize budoucnosti, na to že je předloha psaná v roce 1923 tak musím uznat, že nějaké myšlenky se až nepříjemně potkaly se současnou realitou... Nicméně, začátek s popisem jak svět funguje je ok, ten prostředek se střetem nového a starého je asi taky ok, pak můj zájem nějak opadl. Komiks ve mě nic nezanechal (za měsíc nebudu vědět co jsem četl) ale špatné to není.
2411