Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Slavnost Stříbrného večera je tady a naši kouzelní přátelé vyrážejí do Ezrestu! Nečeká je tam však jen tanec, hudba a magie. Do města má totiž zavítat řada významných osobností, a navíc se v takovém davu snadno skryje i nějaký ten klobouk s krempou…

Série je známá především pod názvem Witch Hat Atelier (anglický název), než pod originálním názvem Tongari Boushi no Atelier.

Scénář
Kamome Shirahama
Art
Kamome Shirahama
Obálka
Kamome Shirahama
Lettering
Martina Bellová
Překlad
Michala Kropáčková
Redakce
Matyáš Anton, Tereza Micková
Žánry
fantasy, pohádka
ISBN/ISSN
978-80-7679-264-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
225 g
Stran
180
Cena
229 Kč
Originál
Tongari Boushi no Atelier #09 (Kodansha Ltd., 2021)
  • Qvestor
    Tato manga série začínala poměrně dobře - první svazek nabídl lákavou kresbu a celkem rychlý, dobrodružný děj - brzy však kvalita dílů začala upadat. Ne v kresbě, ta zůstává konstantně vypiplaná a líbivá, ale ve spádovosti příběhu. Chybí mi zde dílčí posuny, které by čtenáře přiblížili ke konci příběhu, ve skutečnosti se v Ateliéru špičatých klobouků nezačala rýsovat ani zatáčka na cestě hlavní hrdinky. Coco zřejmě již zapomněla na důvod, proč se dala na kouzelnické učení, rozhodně jí netrápí zlé sny o zkamenělé matce, které chtěla původně pomoci, necítí netrpělivost, frustraci či vztek z toho, že je ke svému cíli stejně tak daleko, jako byla v prvním svazku.
    Co mě na manze obecně vadí nejvíc, je její seriálovost - zde na Ateliéru špičatých klobouků neochota autorky posunout děj kupředu. Svojí prací dává čtenáři jasně najevo, že tohle je vlak o tisíci vagónech, který rozhodně nehodlá uzavřít v dohledné době. Kdyby tady byl alespoň nějaký dramatický vývoj, dokázal bych se smířit z představou, že bude mít Ateliér třicet či víc dílů, mám ale dojem, že Širahama ani neví kudy kam, točí se v kruhu, opakuje ty stejné triky, které nám už předvedla. Poslední knihy už ani nemají smysluplný děj a je to taková zdržovačka, až zůstává rozum stát.
    Krásně nakresleno, ale bez příběhu.
4111