Koupit
Anglie, rok 1900. Mladá dívka Hanako přijíždí do Anglie z Japonska, aby se setkala s tajemným spisovatelem Victorem Franksem, a zároveň si splnila sen, sama se stát spisovatelkou. V nakladatelství však její žádosti neustále odmítají, až se jí nakonec ujme bohatá paní Alice, ke které nastoupí jako osobní služebná. Za jejím nástupem do služby se však skrývá mnohem více, než by na první pohled očekávala, a Hanako se postupně dostává do víru složitých vztahů a společenských pravidel, v nichž je těžké žít svobodně a jít si za svým snem.

Série je známá především pod názvem Goodbye, My Rose Garden (anglický název), než pod originálním názvem Sayonara Rose Garden.
Na internetu se objevuje starší náhled chybné obálky bez slova "Má" v názvu.


Scénář
Dr. Pepperco
Art
Dr. Pepperco
Obálka
Dr. Pepperco
Lettering
Miroslav Kučera
Překlad
Igor Cima
Redakce
Radmila Klásková, Kateřina Kubanová
Žánry
drama, historický, romantický
ISBN/ISSN
978-80-277-1329-5 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 15 mm
Tisk
černobílý
Váha
188 g
Stran
180
Cena
199 Kč
Originál
Sayonara Rose Garden #01 (Mag Garden, 2019)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.9.2023 14:09Sbohem, má růžová zahrado #01
    Příběhem je to taková odpočnková yuri verze Pýchy a předsudku, což by samo o sobě bylo tak na 3*, ale na 4 hvězdičky to pro mě vytahuje perfektní kresba viktoriánské módy, kde je vidět, že si to autor fakt užívá a vyzná se v ní.

    Celkově je to moc milé a pokud vám je Austenová blízká, bude se vám to určitě líbit.

    Co se překladu týče, tady jsem si žádných nedostatků nevšiml. Co se týká sazby, občas text úplně nevyplňuje bubliny, ale nic hrozného.
  • Fort
    Moc příjemné čtení, které jsem jsi šetřil až vyjdou všechny tři díly a budu mít na to čas. Nádherná kresba, decentní příběh, který pohladí i zahřeje na duši.
  • Azalin
    Azalin mecenáš7.11.2022 16:14Sbohem, má růžová zahrado #01
    Potřeboval jsem narychlo nějakou mangu pro čekání u dokotora a vůbec jsem nevěděl, co vybrat. Až mi zrak spočinul na něčem, o vypadalo jako yuri (!). No a velmi příjemné překvapení. Kresba i příběh super, celé to připomíná mangu Emma (což je určitě pochavala). Těším se na další díly, určitě jedna z nejlepších yuri mang, co jsem četl.
3322
  • Toe
    Toe admin12.12.2022 12:15Sbohem, má růžová zahrado #01
    JJ, některé karty zakládáme i půl roku dopředu... Až do třetího dílu byl ten název bez "má" i ve všech feedech distribucí, běžná věc, třeba Albatrosmedia má každou třetí obálku na netu jinou než je finální :) Proto vždycky píšu, že se musí obal kontrolovat a nevěřit internetu - opravím to, dodám správné ke všem dílům...
    Dík Kerbellos za informaci, pokud narazíš na něco příště, klidně piš do https://comicsdb.cz/forum/1/-pripominky-a-navrhy - v komentářích to nemusíme vždycky zachytit ;)
  • deefha
    deefha mecenáš12.12.2022 11:55Sbohem, má růžová zahrado #01
    Předpokládám, že obálka (a asi i název série) se zde vyskytly v době, kdy to takhle ještě vydavatel plánoval. Viz tenhle obrázek přímo z Dobrovského Twitteru.

  • Kerbellos
    Kerbellos12.12.2022 09:08Sbohem, má růžová zahrado #01
    Trošku tápu, proč je to tu na databázi jako Sbohem, růžová zahrado, a ne Sbohem, MÁ růžová zahrado. Knížka mi prošla rukama a to „má“ je poměrně nepřehlédnutelné. O to víc mě fascinuje existence obálky :D
  • Azalin
    Azalin mecenáš7.11.2022 16:10Sbohem, má růžová zahrado #01
    Přečetl jsem a v pohodě, neměl jsem problém...
  • Qvestor
    Qvestor15.9.2022 19:25Sbohem, má růžová zahrado #01
    Měl jsem v úmyslu si Zahradu koupit, ale bezprostředně po shlédnutí videí mě celkem přešla chuť... Chyby v sazbě zamrzí, jdou však překousnout... Co je mnohem horší je ale přístup pana Pýchy, zastupujícího nakladatele, stejně tak neprofesionální, jako práce celé firmy Dobrovský. Ale nepřekvapí to u nich, protože už jsou svojí mizernou, rychle splácanou prací proslulí.

    Mám rozečtenou Dívku ze země Venku a tu už dokoupím, děj se co děj, nehodlám se o ní ošidit, byť se mi bubliny v ní zdají divné... a to bude na dlouho moje jediná podpora značky Gate, která si se čtenáři vytírá stejně jako Omega a další značky nakladatelství Dobrovský.
  • Sagikkun
    Sagikkun14.9.2022 20:10Sbohem, má růžová zahrado #01
    Velice doporučuji zhlédnout videa od Meona, který nové mangy od Dobrovského rozebírá:
    https://youtu.be/MwYNq77xyxM
    Má to dobře zpracované a zargumentované, poukazuje na otrocký překlad a zprasenou sazbu, ke všemu dává názorné ukázky.

    Co je pak ale ještě zajímavější, tak kde následně řeší reakci od Dobrovského:
    https://youtu.be/4ZGGsrdVyEg
    Člověku to pomůže v mnohém otevřít oči a možná ho i donutí se zamyslet, co za "kvalitu" a přístup to vlastně svými penězi podporuje.