Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Júdži Itadori oplývá výjimečnou silou a fyzickou zdatností, jinak je to ale obyčejný středoškolák. V životě ho trápí pouze jediné. Starost o jeho nemocného dědu, kterého den co den navštěvuje v nemocnici.

Když je však jednoho dne prolomena pečeť prokletého artefaktu uloženého na pozemcích školy a celou budovu zaplaví příšery, musí sebrat odvahu a vypravit se mezi ně.

V sázce jsou totiž životy jeho přátel.

Scénář
Gege Akutami
Art
Gege Akutami
Obálka
Gege Akutami
Lettering
Jiří Hrbek (Daren), Marina Makara
Překlad
Matyáš Anton
Redakce
Markéta Audy Masopustová, Tereza Micková
Žánry
akční, horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7679-116-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 13 mm
Tisk
černobílý
Váha
240 g
Stran
196
Cena
229 Kč
Originál
Jujutsu Kaisen #01: Ryōmen Sukuna (Shueisha Inc., 2018)
  • Gaming Professors
    Jujutsu Kaisen – Prokleté války 1: Rjómen Sukuna svým netradičním zaměřením a osobitým stylem tajemného autora zaujme širokou škálu čtenářů. Manga vás pozorně seznámí s děním a staví na základech střídavého dětinského humoru s emočně vypjatými situacemi, řízlého hororovým podtextem. Postavy jsou osobité, velice sympatické a celkový příběh nabízí příjemné tempo s poutavým, i když trochu omílaným jádrem zápletky.

    Celá recenze: Jujutsu Kaisen – Prokleté války 1: Rjómen Sukuna – recenze

  • Fort
    Přečteno ihned po prvním díle Bleach a pokud se mám rozhodnout v které serii budu pokračovat, tak tato to nebude. Nepřijde mi to zajímavé, chybí mi v tom kapka humoru a kdo proboha háže koulí jako s basebalovým míčkem a jí prsty.
  • Mitsuko
    Super rozjezd. Trochu mi to připomínalo moderní Bleach.

    Postavy jsou zajímavé a nijak nesplývají. Musím říct, že mě dost zajímá, co bude dál s hlavním hrdinou, zvlášť poté, k čemu byl odsouzen. Takže zaháčkovat tahle série rozhodně umí.

    Rozhodně mě to bavilo a jsem ráda, že máme tenhle počin na našem českém trhu.

    ⭐️ 8/10

    O trochu víc infa tady:
    https://www.instagram.com/p/CaKxSI9LJlG/?utm_medium=copy_link
  • instageek_cz
    Mangy jsem v životě moc nepřečetl, tak se omlouvám, pokud budu nadšený z věcí, které jsou pro znalce běžnou rutinou:))

    V první řadě mě baví ta zvláštní atmosféra, tolik odlišná od západních komiksů. Postavy mluví a jednají jinak, chovají se nevypočitatelněji. Nikdy nevíte, jestli bude následovat nějaká vtipná vsuvka, nebo vážná reakce. Také vizuál je jak z jiného světa, logicky, a na krásnou kresbu zachycující architekturu Japonska jsem se nemohl vynadívat.

    Celým příběhem silně prostupuje téma smrti. Sympatický hlavní hrdina Júdži Itadori se s ní setká v mnoha jejích děsivých podobách. Sám sice umřít nechce, ale když už to musí být, tak při tom hodlá zachránit co nejvíc lidí. Jeho odvaha a určitá smířenost s průšvihem, ve kterém se ocitl, jsou fajn, stejně jako to, s jakou lhostejností pojídá odporné prokleté prsty (!!), kterých ho čeká celkem 20...

    Cool jsou i jeho společníci. Fušiguro si díky stínovému divadlu dokáže přivolat strážné psy a jiné tvory, Kugisaki je vyzbrojena kladivem (na němž má vyryté srdíčko) a hřebíky, které jím dokáže vpálit do těl nepřátel, respektive oživlých kleteb!

    Celkově se mi líbí, že se v Jujutsu Kaisen střídají momenty komické s těmi opravdu hodně hororovými. Zároveň je to akční čtení, kde se zajímavý děj neustále řítí dopředu a z každé stránky je jasně patrné nadšení a tvůrčí svoboda autora knihy. Takže seznámení super a těším se na další díl!:)

    Hodnocení: 8,5/10

    PS: Mé další recenze na komiksy, filmy, hry a další geekoviny najdete na Instagramu, profil instageek_cz
  • Fry
    Aktuálně (!) světově nejúspěšnější série. Jujutsu Kaisen je totiž kombinací toho nejlepšího z jiných shōnen příběhů (Bleach, Tōkyō Ghoul, nebo Kimetsu no Yaiba), avšak postavený na daleko temnějších základech, na kletbách a výborně napsaných postavách. Skvělé, že to tady vyšlo!