Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 13 dalších ukázek

Koupit
Barbar Conan je zpět! Po velkém úspěchu prvních tří komiksových adaptací slavných povídek R. E. Howarda z francouzské provenience vychází druhý svazek Conana z Cimmerie. Nová kniha přinese adaptaci dalších tří povídek patřících k tomu vůbec nejlepšímu, co žánr fantasy může nabídnout. Tentokrát se můžete těšit na povídky Dcera pána mrazu (Robin Recht), Stíny měsíční záře (Virginie Augustin) a Šarlatová citadela (Luc Brunschwig a Etienne Le Roux).

Obsahuje původní tři alba série Conan le Cimmérien, vydané nakladatelstvím Glénat:
Conan z Cimmerie #04: Dcera pána mrazu (Conan le Cimmérien #04: La Fille du Géant du Gel, 2018)
Conan z Cimmerie #05: Šarlatová citadela (Conan le Cimmérien #05: La Citadelle écarlate, 2019)
Conan z Cimmerie #06: Stíny měsíční záře (Conan le Cimmérien #06: Chimères de fer dans la clarté lunaire, 2019)

Vyšlo jako 17. svazek velké řady edice Argomiks


Scénář
Virginie Augustin, Luc Brunschwig, Robin Recht
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Virginie Augustin, Étienne Le Roux, Robin Recht
Barvy
Virginie Augustin, Fabien Blanchot, Boulard Hubert (Hubert), Robin Recht
Obálka
Virginie Augustin
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Erik Lukavský
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-257-3134-5 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
228 x 320 mm
Tisk
barevný
Váha
1284 g
Stran
224
Cena
598 Kč
Originál
Conan le Cimmérien #04: La Fille du Géant du Gel, Conan le Cimmérien #05: La Citadelle écarlate, Conan le Cimmérien #06: Chimères de fer dans la clarté lunaire (Glénat, 2018, 2019)
Varianty
Conan z Cimmerie, svazek II. (varianta A) (2020)
Conan z Cimmerie, svazek II. (varianta C) (2020)
Conan z Cimmerie, svazek II. (varianta B) (2020)
  • Good Games
    Good Games mecenáš11.2.2022 22:17Conan z Cimmerie, svazek II. (varianta B)
    Conan z Cimmerie, svazek II. obsahuje naozaj vydarené poviedky či už kresbou alebo scenárom. Hlavne tie prvé Dcera pána mrazu a Stíny měsíční záře znesú veľmi prísne kritériá. Šarlatová citadela je už síce slabšia, ale nič to nemení na tom, že je kniha povinnosť pre všetkých Conanových fanúšikov. =►Celá recenzia◄=

    +++V recenzii nájdete aj pre mňa najlepšiu hlášku a najlepšiu kresbu.+++
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.7.2021 15:42Conan z Cimmerie, svazek II. (varianta C)
    Taky skvělé adaptace a možná se mi i líbily víc než v Knize 1. Dcera pána mrazu je fakt skvělá. Další dvě adaptace také potěšily a když se člověk přenese přes to, že to je zase Conan, již "po tisící" jinak, tak to prostě funguje. Možná i líp než u Marvelu / Dark Horse, protože to jsou přímé adaptace ničím neokořeněné ani doplněné. Za mě pořád krásná 4.
  • Norri
    Norri mecenáš12.4.2021 08:15Conan z Cimmerie, svazek II. (varianta A)
    Vychvalovat znovu tento počin nakladatelství Glénat by asi bylo zbytečné. Francouzské zpracování Howardových povídek, kdy každou povídku dělá jiný autorský tým, je velmi povedené a rozdílnost zpracování každé povídky je osvěžující. Tento druhý svazek českého vydání od Arga opět obsahuje tři povídky - Dcera pána mrazu, Stíny měsíční záře a Šarlatová citadela.
    Dcera pána mrazu je Howardův první čistě Conanovský příběh a Robin Recht ho zpracoval famózním a specifickým způsobem. Kresba je zde pěkná, precizní, vzhledem ke všudypřítomnému sněhu barevně úsporná a často velmi…. umělecky pojatá - v dobrém slova smyslu. Místy mi připomínala starého dobrého Franka Millera v jeho práci se siluetami. Autorovi se podařilo napojit tempo vyprávění na tep Conanova srdce a ten dovede čtenáře až do epického vyvrcholení celé povídky. Je to naprosto strhující a nedivím se, že mnozí toto zpracování považují za nejlepší komiks s Conanem.
    Druhá povídka s názvem Stíny měsíční záře zavede Conana společně s vnadnou dámou v nesnázích na tajuplný nebezpečný ostrov. Tahle povídka má také skvělou kresbu a navíc atmosféru, která by se dala krájet. Tady je velký formát knihy nutností. Víc k tomu není co říct. Je to perfektní a krásně děsivé.
    Šarlatová citadela trošku doplácí na povedenost prvních dvou povídek. Příliš připomíná středověk a málo barbara Conana. Připadala mi trošku nudná a tak nějak je zde spíše do počtu.
  • perak
    Pokračování Conanových dobrodružství z per a štětců evropských autorů se mi líbilo určitě více než první kniha. Především úvodní Dcera pána mrazu neměla chybu a ve srovnání s komiksovým pojetím tohoto příběhu od Comics centra mne oslovilo mnohem více. Nespoutaná živočišná touha s níž se Conan žene za tajemnou ženou nechávajíc za zády dozvuky krvavé bitvy. Výborné. I druhá povídka Stíny měsíční záře je výborná. Hororové pojetí tajemných soch opravdu nahání husí kůži. Obě povídky pak jsou doprovázeny zajímavou kresbou a nemám ji co vytknout. Zato závěrečná Šarlatová citadela byla po namlsání z předchozích dvou povídek zklamáním. Neoslovil mne příběh, byl bez invence a překvapení a bohužel to nezachránila ani kresba. Conan zde není jedinečným Conanem, ale tuctovým evropským panovníkem. Škoda. Ale celkově spokojenost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.4.2020 11:02Conan z Cimmerie, svazek II. (varianta A)
    Kresba prvního příběhu je skutečně náramná, ale celkově mi přišly adaptace až příliš přímočaré, někdy až zkratkovité. Conanův svět jsem si opět užil, ale postrádal jsem u jednotlivě seřazených povídek zároveň nějakou dějovou kontinuitu - takto oddělené příběhy jsem si hůře užil. Možná jsem už trochu přesycen, když paralelně sem tam nahlížím do conanovské kolosálky, ale ta mě naopak stále baví, tak nevím...

    Celkový dojem: 60%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš17.4.2020 20:24Conan z Cimmerie, svazek II. (varianta A)
    Robin Recht si s jeho komiksem krásně vyhrál. Není divu, když dostal pod ruku tak atraktivní prostředí a mohl se soustředit jen na tu komorně výpravnou scenérii s dráždivou rusovláskou. Určitě jedna z nejlepších Conanových adaptací.
    Druhý příběh je opět vyprávěn zkušenou rukou Virginie Augustinové a čtenář dostane to, co čeká - temné dobrodružství na tajemném ostrově s piráty. Jen ten Conan má trošku opičí výraz.
    Šarlatová citadela mohla dle mého názoru dopadnout o mnoho lépe, zejména zobrazením jeskyně; musím se však připojit k většinové nevoli, jelikož jsem z příběhu nebyl příliš nadšen ani kresebně, ani narací.
    Celkově hodnotím pozitivně a budu se těšit na další.
  • Ter
    Este lepsie, nez prva kniha. Mna najviac oslovila druha poviedka - Stiny mesicni zare. Nadherne farby a ta dzungla uplna parada. Celkove je kvalitou druha kniha vyvazenejsia.
  • het2
    Druhý svazek francouzských comicsových adaptací Howardova Conana přináší další tři příběhy - Dcera pána mrazu, Černý kolos a Šarlatová citadela. Dcera pána mrazu je úžasná. Je to asi nejlepší adaptace, jakou jsem měl možnost číst. Kresba je dokonalá - zasněžené horské štíty, nádherná, chvílemi rozverná, chvílemi dráždivě svůdna titulní postava, její obří bratři a Conan, který je rozhodnutý, že tentokrát to všechno skončí jinak než obvykle. Skvělý je i Černý kolos s tajemným ostrovem, rozvalinami prastraých chrámů a znepokojivě vypadajícími kovovými sochami v jednom z nich. Oproti tomu Šarlatová citadela se mi nelíbila a musel jsem se nutit, abych jí dočetl. Ani původní povídka/novelka není zrovna moje nejoblíbenější, tady mi ale nesedla ani kresba a hlavně celková vizualizace. Conan je pro mne prostě ono "Dark ages" - starověk mixnutý orientem, vždycky jsem ho viděl, tak jako v původních comicsech či filmových adaptacích. Tady vše vypadá jako ve středověku a to se mi prostě nelíbí, gotické hrady a hradby Tarantie, ne nepodobné Karlštejnu, mi prostě nesedly. Tohle není "moje" Aquilonie a tohle není "můj" Conan. Takže celkově se mi to hodnotí špatně. Budu dělat, že tam ta Šarlatová citadela prostě není, protože je mi jasné, že k Dceře pána mrazu se budu vracet a vracet a vracet. Tak dobrá je. 4,5*
  • Karel Sec
    Dcera pána mrazu v tomto svazku je podle mne nelepší adaptace čehokoliv od Howarda v comicsu. Je to opravdu dechberoucí (a to je myslím poprvé v životě co jsem tohle slovo použil).
  • trudoš
    trudoš editor8.4.2020 06:45Conan z Cimmerie, svazek II. (varianta A)
    Knihu otevírá nejpovedenější verze povídky Dcera pána mrazu, jakou jsem měl kdy tu možnost číst. Robin Recht si na základě Howardova textu spřádá vlastní verzi událostí, které okořeňuje fantastickými výjevy a horečnatou chlapskou touhou. Ostatně, kvalita nesklesne ani v případě následujících Stínů měsíční záře, kde je však už znát méně tvůrčí invence. Výtvarnice Virginie Augustin zpracovala příběh obdobně jako duo Roy Thomas & John Buscema (Savage Sword of Conan 4: Stíny měsíční záře) nebo Timothy Truman & Tomás Giorello (Conan the Cimmerian 22-25: Stíny v měsíčním svitu). Ačkoliv její adaptace nemá chybu, zároveň nemá ani nic navíc. Nejslabším kouskem tak zůstává poslední dobrodružství nesoucí název Šarlatová citadela. Luc Brunschwig pouze převedl původní text do komiksového scénáře a Étienne Le Roux tomu pak dal nenápaditou fazónu evropského středověku. Na první pohled pěkné, ovšem v jádru patetické, nudné a krapet uspěchané. To je ale jen drobná vada na kráse jinak perfektního alba.
  • louza
    Druhá Conanova kniha z evropských luhů a hájů startuje nejzbytečnější a nejtupější povídku povídkou Conanova kánonu Dcera pána mrazu. Verze Robina Rechta ale vytírá zrak. Rozšíření a mírná úprava původního děje o kontext skvěle sedí a jde dokonale ruku v ruce se zpracováním, které ač nepopírající evropské kořeny, vypadá spíš jako něco co vypadlo z Franka Millera v dobách jeho největší slávy. Překonává tak nejen všechny komiksové intrepretace, ale i předlohu samotnou. Bravo! To klasický kousek Stíny měsíční záře dokonale cituje skvělou předlohu a nedělá v nejmenším chybu. I tady je evropanství přiznané, ale základy zobrazení i romantiku příběhu si vybírá z Buscemova odkazu. I když se Augustionvá nevyhýbá karikatuře, je výsledek pěkný na pohled a některé scenérie ostrova dech beroucí. Jediným slabším příběhem je jak po příběhové i řemeslné stránce závěrečná povídka Šarlatová citadela, která v sobě nenese z Conana vůbec nic a je snadno zaměnitelná s libovolným rádoby historickým mírně nadprůměrným evropským plebsem. Zpracování knihy ve velkém formátu je velmi slušné a na některé příběhy skoro nutné. Ač jsem původně přistupoval k evropskému Conanovi s maximální skepsí, musím uznat, že jde opravdu o zajímavý projekt, kde napjatě očekávám pokračování.
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.3.2020 02:39Conan z Cimmerie, svazek II. (varianta B)
    Ackoliv jde dnes jiz o notoricky zname pribehy, tak musim uznat, ze jde o jejich asi nejzdarilejsi adaptace. Dcera pana mrazu je skvela, perfektne nakreslena i napsana. Zbyle dve adaptace pak maji mirne sestupnou tendenci respektujici poradi v knize, nicmene i tak musim uznat, ze se mi toto zpracovani libi vic, nez CC Conan.
    70%
  • robur31
    Díky nedávným zkušenostem s Argem, trochu obavy s koupí, ale nakonec nelituji. Byl jsem mile překvapen. Kresba Dcery pána mrazu velice povedená, dalo by se říct luxusní. Minimálně stejně dobré jako u CC. Dám 4+.
25296