Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Blíží se Vánoce a Čise neví, co by Eliasovi nadělila. Pátrání po vhodném dárku se však ukáže být skvělou příležitostí k navázání přátelského vztahu s Renfredovou učednicí Alicí, která má za sebou podobně pohnutý životní příběh jako Čise.

Série je známá především pod názvem The Ancient Magus' Bride (anglický název), než pod originálním názvem Mahou Tsukai no Yome.

Scénář
Kore Jamazaki
Art
Kore Jamazaki
Obálka
Kore Jamazaki
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jana Balharová, Filip Gotfrid
Žánry
dobrodružný, fantasy, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7449-645-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
236 g
Stran
188
Cena
199 Kč
Originál
Mahou Tsukai no Yome #06 (Mag Garden, 2016)
  • Fort
    Fort28.7.2021 19:44Čarodějova nevěsta #06
    Pomalu mi dochází, že Číše jsem my čtenáři, kteří čtou o neznámém světě, který se vymyká našemu chápaní a proto nám musí být všechno vysvětlováno.
    Holky jdou tajně nakupovat vánoční dárky a neví co koupit. Následuji rady pro náctileté nedávejte náušnice lidem, co nemají propíchnuté uši a neberte drogy.
    Ovšem v druhé polovině se z toho stane nervák a dojde i na romantiku. V doslovu se dozvídáme o nákupu dalších knížek autorkou, uvidíme jestli se je bude snažit za kompletovat do příběhu.
  • Mitsuko
    Mitsuko24.2.2019 19:04Čarodějova nevěsta #06
    Na tenhle díl jsem zaregistrovala trochu horší reakce, tak jsem čekala velký propad zpět, ale ten se tedy úplně nekonal. Jo, je to slabší než minulý díl, to rozhodně, ale oproti některým dílům předtím mi to pořád přišlo lepší (možná jsem ovlivněná tím, že mám zároveň rozečtenou beletrii, která mě totálně štve a nebaví, nevím).

    První polovina dílu byla taková vánočně naladěná a prostě milá a příjemná, dokonce obohacená o mírnou moralistickou vložku. Musím říct, že v kontextu příběhu mě opravdu rozesmála otázka: „Jaké je to brát drogy? Je to fajn?" Ačkoli to asi nebyl její účel.
    V druhé polovině poté linka o hledání chlapce, který zmizel ze vzpomínek rodičů, i ta se mi líbila. Chválím použití principu výměny něco za něco, který známe již z Alchymisty. A opravdu mě potěšil návrat k motivu liščí kůže, který se objevil o 2 volume zpět a byl ihned zašlapán. Tohle provázání se mi líbilo.

    Čise působila tak nějak uceleněji a je mi teď mnohem příjemnější než na začátku série, stále ale nepřicházím na chuť jejímu vztahu k Eliasovi, stále mi přijde, že by se víc hodilo, kdyby měli takový ten vztah typu otec - dcera. Svět, kresba i obálka zůstávají pořád úžasné samozřejmě.

    Viděla bych to tak na pomezí 3-4 hvězdy, doufám, že se nějakým dalších propojení a návazností (jako s tou kůží) dočkáme i v budoucnu.
2331