Ukázka
Ukázka
Kniha komiksů Miloslava Havlíčka představuje veškeré práce, které kreslíř vytvořil. Komiksy vycházely mezi léty 1967–1992 na stránkách časopisů Ohníček, Pionýrská stezka, a v časopisech pro výuku německého jazyka Freundschaft či ruského jazyka Ogoněk. V souborném vydání tak nalezente následující komiksy: Velký zážitek malého Jima, Modrý pták, Saturn, Ves ve vzduchu, Prodavač vzduchu, Ostrov v Sargasovém moři, Podruhé do Plutónie, Robinsonův den, Dlouhá pouť, Konec Atlantidy, Olympia, Pověst o templáři z Liliové ulice, Dobrodružství Lana a Pouna, Perla a Prázdniny na měsíci.

Vyšlo jako 8. svazek edice Galerie českého komiksu

Z celkového nákladu je 200 výtisků obsahuje pamětní list s podpisem Miloslava Havlíčka.


Scénář
Miloslav Havlíček
Art
Miloslav Havlíček
Obálka
Miloslav Havlíček
Publicistika
Milan Krejčí
Žánry
dobrodružný, sci-fi, western
ISBN/ISSN
978-80-88098-26-3 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 302 mm
Tisk
barevný
Váha
890 g
Stran
148
Cena
499 Kč
  • Sv1hl1k
    hezky nakreslené příběhy ale trochu nudné
  • louza
    Havlíček patří k trochu upozaděným autorům české komiksové retro scény a tato sbírka jasně ukazuje proč. Ač je zarážejícně dobrým kreslířem, má své limity v oblasti scenáristiky, takže většina jeho prací není přes nesporné grafické i tématické kvality moc chytlavá. Je to škoda, protože autor nabízí mnoho různých témat od historické rekonstrukce, noir, detektivku, fantastiku, indiánku až po interpretaci pověstí. A každé téma má unikátní grafické zpracování. Chybí jen ten pomyslný ždibíček průraznosti a mainstreamovitosi, který by Havlíčkovu práci přiblížil masám. Obávám se, že tahle sbírka je spíš pro fanšmejkry.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars2.11.2018 16:43Kniha komiksů - Miloslav Havlíček
    Nevím no žádný příběh mě nechytil alespoň vím že v naší knihovně jsou jiný komiksy než kačeři kresba neoslnila
  • choze
    Mám doma Havlíčkův Zoom a teď i tenhle soubor jeho komiksů různých žánrů (western, sci-fi, dobrodružný...). Scenáristicky naivní, kresebně okouzlující retro. Konečně jsem si mohl přečíst Ostrov v Sargasovém moři, jen čtyřstránkový kraťas, po kterém jsem se pídil.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.5.2018 17:21Kniha komiksů - Miloslav Havlíček
    Nevím, asi jsem čekal trochu víc, nebo spíš něco jiného. Pravdou je, že Havlíčka znám jen okrajově přes sbírku ZOOOM. Už tehdy se mi určité věci líbily a jeho kresba je na české poměry velmi netypická. Nota bene, že se kresba komiks od komiksu liší. To vnímám pozitivně. Nicméně, komiksy mají jednu nevýhodu. Opravdu se v nich často ztrácím a spousta věcí mi splývá a příběh je tak velmi nepřehledný. Pouze kresba vyvažuje tento velký nedostatek. Na druhou stranu určité komiksy jsou velmi čtivé, ale drtivá většina z nich je prostě příběhově nepřehledná. Nevím, jestli za to může překlad dílčích komiksů, ale tak to vnímám momentálně. Určitě tato sbírka stojí za pozornost a já si ji ještě jednou přečtu. Přece jen, jsou moc pěkně nakreslené. Bonus je jako vždy naprosto vynikající a vydavatel dělá víc než dobrou práci a i přesto, že tato sbírka není tak silná jako určité předchozí sbírky, pořád se jedná o velmi kvalitní počin, který neplní jen funkci "mít to doma jako sbírku". Těším se na další knihy tohoto vydavatelství. Třeba vyjde sbírka pana Víška... Kdo ví...
2362