Koupit
Jen několika bytostem se v dějinách podařilo obrátit nepřízeň osudu ve svůj prospěch tak úspěšně a v takových rozměrech, jako se to povedlo Luciferovi, bývalému oblíbenci Nebe a penzionovanému vládci Pekla. Poté, co otevřel bránu sféry mimo naši realitu, se mu ji nejen zdařilo ubránit před nevítanými návštěvníky, ale také díky ní vyšachoval ze hry své andělské soukmenovce a přitom si splnil svůj největší sen - stvořit nový vesmír se sebou samotným v roli Boha.
A teď, zatímco Lucifer pracuje ve své nové rajské zahradě, jsou hybateli dalších plánů a spiknutí především ti, které zanechal ve starém světě - především v Pekle, kde nižší šlechta, vládci zatracených, hraje lidskou maškarádu a doufá, že využije moc jitřního knížete ke svým ďábelským záměrům.
Škoda, že jenom pár z nich dokáže vidět rozměr síly, s níž si zahrávají - a výši sázek, které jsou v banku.

Obsahuje sešity série Lucifer #14-20 (květen 2001 - listopad 2001)

Scénář
Mike Carey
Art
Peter Gross, Ryan Kelly, Dean Ormston
Ink
Ryan Kelly, Dean Ormston
Barvy
Jamison Services, Daniel Vozzo
Obálka
Christopher Moeller (CMOELLER)
Překlad
Štěpán Kopřiva
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-418-5 (CREW)
978-80-7449-418-5 (Netopejr)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
720 g
Stran
160
Cena
499 Kč
Originál
Lucifer #03: A Dalliance with the Damned (Vertigo (DC Comics), 2002)
Varianty
Lucifer #03: Flirtování se zatracenými (2. vydání) (2016)
Lucifer #03: Flirtování se zatracenými (2011)
  • martin28
    Tato kniha je citelně slabší, než předchozí dvě knihy, i když čitelně je to pořád nadstandart. Místy je obtížné se v ději orientovat, proto na mne někdy určité dějové pasáže působily chaoticky. Nejvíce mne zaujal příběh s nadrženou dcerou pekelného lorda a linka s Mazikeen. To ale na předešlé knihy nestačí. 80%
  • Norri
    Tahle série je perfektní. Je chytrá, přemýšlivá a uchopitelná. Hlavně ale přesně zná rezonanční frekvenci základů naší kultury a morálky. Není důležité, zda věříme na nebe a peklo. Většina z nás ctí více či méně podobná pravidla. A asi každý nad těmi pravidly někdy přemýšlí. Do toho přichází Mike Carey se svým Luciferem, aby ty pravidla a základy podrobil zkoušce, anebo aby nabídl jiný úhel pohledu. To mě baví. Baví mě taky to, že Carey neředí vyprávění povídkami. Sice se vyprávění shlukuje do určitých celků, které jakoby stojí samostatně, ale přesně zapadají do děje a mají v něm svou důležitou roli. V kresbě se i nadále střídají Peter Gross a Dean Ormston. Musím říct, že u mě začíná převládat zalíbení ve stylu Deana Ormstona.
  • Spike
    Třetí knihu bych popsal jako takové vydechnutí po bouřlivých předchozích událostech, a nadechnutí před věcmi příštími. První část knihy, trojdílný Triptych, vlastně není celistvý příběh, respektive jeho tři části jsou skrze některé události provázány jen velmi volně a vzájemně se doplňují a obohacují perspektivu z jiných pohledů. První sešit je soutředěn na Mazikeen, za což jsem rád, protože zrovna její další osud mě po druhé knize dost zajímal. Objevují se i další postavy z první knihy a já jsem jen rád že v této sérii se na nic a na nikoho nezapomíná a vše co se zde objeví bude mít později nějaký důvod či rozvoj (alespoň to zatím tak působí). Sešit druhý se točí kolem Elaine, kterou jsem si postupně dost oblíbil, a její role v příběhu mě zajímá čím dál víc. Zároveň je to tak trochu příprava pro další dění v této knize a sandmanovská camea vždy potěší. A třetí sešit je plně soustředěn na samotného Lucifera a jeho tvoření nového světa. Dost možná nejlepší pasáž celé knihy. Všechno dohromady se krásně doplňuje a připravuje nás na to co bude dál.
    Tím je hlavní část knihy, trojdílné Flirtování se zatracenými. Zde se soustředíme především na úplně nové postavy a mocenské machinace v Pekle. Je mi jasné že do budoucna tohle všechno bude hrát svou roli a zpětně to docením jako nedílný dílek skládačky, ale takhle samostatně mě to nijak extra nevzalo, alespoň v porovnání s dalšími příběhy. Hodně zdejších postav pravděpodobně neřeklo poslední slovo a promluví do děje ještě později, ale sám o sobě je tento příběh v rámci Lucifera jen průměr. Totéž by lze šlo říct i o závěrečné části Kázání hromu, kdyby se tam děj v závěru nečekaně nepohnul dopředu a nedonutil mě ihned otevřít další díl.
    V konečném součtu slabší než nadupaný druhý díl, ale je to pochopitelné. Série jako je tato potřebuje své klidnější chvilky aby nás mohla připravit na další úžasnou jízdu, a třetí kniha nám tu staví bohaté základy o kterých nepochybuju že je zpětně doceníme. Spíš než na hlavní příběh odbočuje k jednotlivým postavám a rozvíjí samostatně jejich příběhy, které příště zase řádně proplete. A ten konec, tomu říkám cliffhanger jak má být.
  • faster86
    Oproti dvojce pomalejší děj, což není na škodu, protože je potřeba uklidnit co se stalo dosud a nakouknout za oponu dalšímu pokračování. V pekle je móda lidská podoba, lucifer je jak puberťák dělající otci naschvály. Mazakeen navštíví Lilim, a i Lucifer přizná, že prototyp není finální produkt, otevře dveře svého hřiště dokořán a my jen můžeme napjatě čekat jaké to bude mít následky.
  • trudoš
    trudoš editor30.11.2016 01:11Lucifer #03: Flirtování se zatracenými
    „Na východě leží Zahrada, tichá a dokonalá, avšak střeží ji seraf s plamenným mečem. Neboť Bůh má sedm tisíc jmen a jedno z nich je Parchant.“
    Předností Mike Careyho je, že dokáže věrohodným způsobem spřádat nitky mystiky a reality. Akceleroval vesmír Neila Gaimana do nečekaných obrátek, přitom vše udržel v přijatelných mantinelech, takže nemáte pocit, že by se světy Lucifera a Sandmana příliš rozcházely. Zároveň dokáže velmi nápaditě pracovat s nejrozporuplnějším hrdinou, jakého si jen lze představit. Světlonoš je sice arogantní, prolhaný a krutý chlapík, přesto velice záhy pochopíte, že mezi Nebem a Peklem není zdaleka tím největším šmejdem.
    Lucifer ve třetím albu rozehrál hodně nebezpečnou hru a je otázkou, jaká esa v rukávu ještě skrývá, protože všechno poukazuje na to, že míří do pořádných povidel. Je jen otázkou, zdali má autor nějak propracovanou celkovou vizi nebo jen srší jednotlivými epizodami, jež mimoděk vytvářejí bezmála makabrózní mozaiku. Já zatím pevně věřím v to první.
  • sedw
    Z Lucifera se stává moje nejoblíbenější série. Tento díl je opět, stejně jako předchozí, naprosto výborný. Lucifer zde nehraje hlavní roli, spíše se ve většině příběhů pouze mihne, ale to ničemu nevadí, Carey dokáže všechny příběhy utáhnout i bez hlavního hrdiny. Nějakého zásadního posunu děje se zde nedočkáme, ale to vůbec nevadí, jelikož všechny příběhy jsou originální, zábavné a napínavé. Kresba opět ke komiksu výborně sedí a to v podání všech výtvarníků (Gross opět mírně vede). Jen tak dál, za mě jasných 5*.
  • Bubsy
    Tuhle recenzi píšu radši hned po dočtení, abych zformuloval pocit z téhle knihy. Po skvělých dvou předchozích dílech přichází slabší třetí část. Přiznávám, je to asi i tím, že se tu začíná rozplétat příběh, který bude mít svou dohru ještě někdy příště. Jsou představeny postavy, které mají svou hlavní úlohu asi ještě před sebou. Úvod a závěr knihy je standardně výborný, ale prostřední třídílná část mě nechytla zřejmě i z důvodů výše. Navíc mi zcela není jasné proč autor stále využívá služeb Grosse a Kellyho, když kvalita knihy výrazně stoupne s kresbou Ormstona. Ospravedlnitelné je to snad jen proto, že Dean Orsmston měl obě ruce v sádře. Nejvýraznější je rozdíl v příbězích kde se mění kreslíři přímo uprostřed sešitu. Tam kde vstoupí Ormston je to náhle daleko zajímavější čtení a s návratem dvojice G/K přichází opět návrat k nezáživné kresbě.
    Zatím dávám za tři hvězdy, ale s tím že se později k téhle knize vrátím jestli s odstupem času a znalostí pokračování děje pro mě její kvalita nestoupla.

  • Lawer de Sanctis
    Lawer de Sanctis2.5.2014 14:42Lucifer #03: Flirtování se zatracenými
    Spickova serie, ktera si drzi standardne vysokou uroven od sameho zacatku a dej stupnuje. Dostal jsem se k cele serii a scenaristicka prace kreativni hratky s mytickymi i biblickymi postavami a motivy neuvadaji az do konce. Za mne palec hodne hodne nahoru
  • Kabukiman
    Asi bych to neměl ani říkat,natož to psát černé na bílém,ale Lucifer je super! Nerad bych za tuhle větu jednou hnil v pekle,protože Luciferova vděku bych se za ní nedočkal. Lucifera zajímá jen Lucifer. Je to totální sebestřednej hajzl a s každým si vytře půlky. Každej ho obdivuje a bojí se ho...prostě přesně to, co asi všichni chceme taky. Andělé a nebe jsou v téhle sérii vylíčeni jako pitomci a tak je Lucifer v podstatě jedinou postavou, které čtenář fandí. Přijde vždycky s noblesou blonďatého Jamese Bonda, v naprostém klidu dostane co chce a jde si dál za svým....Těšung na další díl...
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš26.1.2013 12:25Lucifer #03: Flirtování se zatracenými
    Pro mě slabší než předchozí díly. Možná je to tím, že tohle bude delší sága a asi to bude víc rozmáchlé a epické, kdežto předchozí díly byly více ukončené. Navíc polovina se odehrává v pekle, kde je to jako v Londýně v osumnáctém či devatenáctém století. Takže takovej druhej díl Luthera s víc démonama. V pekle je holt teď v módě mít lidskou podobu. Na druhou stranu se tu možná rozehrává opravdu dost dějových linií do budoucna a Carey opravdu umí pracovat s postavami. Luciferovi, Mazikeen či Lys se opravdu nedá nefandit. Malá holčička je taktéž boží. Skvěle rozjetá série, která doufám neztratí šťávu jako Sandman...Tohle je opravdu TOP co tu vychází. Během posledního roku jsem to četl 3x...
  • Kapis
    Kapis mecenáš31.8.2012 08:51Lucifer #03: Flirtování se zatracenými
    Pro mne opět úchvatné, pokud ne naprosta špička komiksové tvorby u nás vycházející, tak rozhodně zařazuji mezi "osmitisícovky". Nudit se u Lucifera opravdu nejde a to i bez kyslíku. Tento díl mi přišel kapku tak říkajíc jednodušší v tom smyslu, že jsem neseděl co 5 stránek u internetu, abych si dohledával prameny a souvislosti, tudíž čtení docela odsejpalo (proboha co to používám za pepíkovské výrazy??). Kresebně opět a nepřekonatelně vede Dean Ormston, ale střídání malířů (a stylů) je osvěžující. Carey dokáže proplétat nitky jednotlivých příběhu vskutku geniálně a s takovou lehkostí, podobně s jakou jem běžel teď na hajzl, co jsem se napil ranní kávy. Příběh z pekla je pro mně osobně ten nejlepší - to co Gaiman započal ve 4.dílu Sandmana, kdy nás nechal poprvé nakouknout za brány pekelné, zde Carey rozvíjí geniálním způsobem. V pekle nejsou jen démoni a trpící, Carey přidává další hladinu a dělá peklo mnohem hmatatelnější a uvěřitelnější, mocenské boje mezi pekelnou šlechtou a strasti jejich běžných životů, povinnosti, práce, to všechno perfektně dokresluje toto prostředí. No zkrátka bomba, velice nekriticky hodnotím plnou palbou a jsem nadšen, že se do vydávání zapojí brzy Crew a tak snad se už brzy dočkám dalších pokračování.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.8.2012 17:31Lucifer #03: Flirtování se zatracenými
    Nevím, zdali je tenhle díl skutečně o chloupek slabší než předcházející, nebo začínám být trochu přesycen. Není to špatné, ale tak trochu to nudí. To, co mě štve na Gaimanovi, se tady opět probouzí v plné síle - vše je to krásné, napozlátkované, tváří se to geniálně, atmosféricky, vznešeně, hluboce a hrozně artově. Ve skutečnosti je to možná spíše pseudointelektuální rádoby umělecký kýč. Ale stejně to budu číst!:-)

    Celkový dojem: 80%
  • MindReader
    Pokaždé, když mám před sebou nějaký comics ze světa Sandmana, tak se mi do něj vůbec nechce. Nakonec je to ale velmi chytlavé, kor Lucifer, který mě celkově baví víc než Sandman.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš20.4.2012 14:18Lucifer #03: Flirtování se zatracenými
    „Vstoupili jste do mého domu bez zaklepání. A pak jste se modlili k n□mu.“ (Lucifer začíná mít problémy se správnou výslovností)

    Tentokrát je to slabší. V povídkovém Triptychu to Mazikeen natře jednomu démonovi, pak se na skok podíváme do Londýna za malou Elaine, která hledá svou zesnulou kamarádku a nakonec si Lucifer naprogramuje testovací verzi Adama a Evy, samozřejmě řádně zabugovanou. Celé je to protkané takovým "existenciálním" šustěním a víceméně to nudí.
    V titulním Flirtování se zatracenými si pekelná šlechta užívá bohatého sexuálního života i proradného intrikaření. Samozřejmě nechybí spousta bolesti a utrpení, prostě peklíčko se vším všudy. Dějově nevýrazné, utahané.
    Závěrečné Kázání hromu je již mnohem lepší a dosahuje kvalit příběhů z předchozích knih. Světlonoš jako bezcitné hovado, hutná atmosféra, Gaiman jak vyšitý.
    O kresbě platí to, co minule - Dean Ormston stále nepřekonaný, Peter Gross a Ryan Kelly více než slušní. Příjemně se na ty jejich obrázky kouká, ale trošku hůře se to čte. Tak snad příště.
  • erik
    Kvitujem, že séria bude vychádzať pravdepodobne po celý zvyšok môjho života, čím sa z nej stáva celoživotný parťák. Priamočiaro Careyovské, prevažne mimo ľudského sveta, fajn. Snáď sa davy veľmi nevyľakajú, keď prehlásim, že Sandmana mám radšej.
  • mart.in
    mart.in mecenáš28.9.2011 10:56Lucifer #03: Flirtování se zatracenými
    Opět zážitek, škoda že na, to člověk musí vždycky tak dlouho čekat...i když aspoň že sme se nakonec vůbec dočkali. Jak píše brkowycz, to "ě" na poslední stránce dost dloublo do oka, je to škoda, jinak je to vydání parádní. A comics, no, tomu snad ani není co vytknout, samotné Flirtování se zatracenými patří k tomu nejlepšímu, co sem za poslední dobu četl. Ale ani Triptych a hlavně Kázání hromu rozhodně moc nezaostávají. Prosím, Lucifera častěji!
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš25.9.2011 20:45Lucifer #03: Flirtování se zatracenými
    Lucifer by rozhodně mohl vycházet častěji, neb se jedná o jeden z nejzábavnějších komiksů, které jsou u nás k mání. Kupodivu potěší i označení +18, které má zabránit dětem, aby si udělali svůj názor na víru příliš brzy.:)
  • brkowycz
    Třetí Lucifer mě dorazil. Předchozí díly se mi také líbili, to určitě, možná je to tím, že jsem zase do toho trochu zestárl, ale tohle je prostě paráda. Dostává se mi u toho stejného duševního opojení, jako u dílů Sandmana. Nedokážu si představit, že by na světě existoval ještě další takový Spin-of, který by v mnohém vyrovnával a někdy i převyšoval serii, ze které vychází. Dlouhé čekání na další díl Sandmana si člověk může ukrátit novým Luciferem, a ještě delší čekání na další díl Lucifera pak novým Sandmanem. Veliká škoda pro Careyho, že přišel s tímhle až po Gaimanovi, což trochu může házet tohle perfektní dílo na druhou kolej.
    Scénář je na výbornou, Carey ani jednou neporušuje pravidla Luciferovi osobnosti. Je cílevědomý, problémy lidí a démonů ho zajímají asi jako nás problémy švábů pod podlahou.
    Uvodní Triptych se třeba zdá trošku rozpačitý, ale Flirtování se zatracenými je velice podařený příběh z Pekla, přestože se zde Lucifer akorát párkrát mihne. A závěrečné "Kázání Hromu"... krátký příběh, ale od Lucifera tu dostáváme to, co od něj všichni chceme - krutost, svojí silou odůvodněnou povýšenost a totální lhostejnost k tomu, co si o jeho počínání myslí Nebe.
    Závěrem vzkaz NETOPEJRU: Když už vydání jednoho dílu trvá dva roky, mohli jste si aspoň všimnout, že na poslední stránce máte místo "ě" obdélníček. A prosím pohněte, nebo nám chcete říct, že jste si neuvědomili, že vydávání jedné knihy ob dva roky vám zabere 20 let??? Jak si pak chcete udržet zákazníky, které jste si touhle serií udělali?
793242