Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Fenomén je příběhem mladého chlapce Boldona a jeho přítele, bojovníka Spikea, kteří před lety přežili „fenomén“, jenž zachvátil celou Zemi. Nejedná se o apokalypsu, ale o něco mnohem zajímavějšího.

Sledujeme cestu dvou hrdinů, kteří jsou nuceni spojit se s dalším ztraceným sirotkem nového světa, dívkou Matildou. Trojice se vydává vstříc dobrodružství, které je přivádí na tajemné místo zvané Město zlatých očí. Během pátrání po tomto epicky bláznivém novém světě hledají odpovědi na své otázky a smysl života, čelí temným silám a cestou mění svět k lepšímu.

Autoři Brian Michael Bendis a André Lima Araújo přinášejí s Fenoménem vesmír plný nezapomenutelných postav, nadupaný akcemi a ohromující představivosti.

Letterista není v tiráži uveden

Scénář
Brian Michael Bendis
Art
André Lima Araújo
Překlad
Tereza Pohořelická Bartošková
Redakce
Petra Kryštofová, Jiří Matoušek, Pavlína Zelníčková
Žánry
akční, dystopie, postapokalyptický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-264-4976-8 (CPress (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 260 x 10 mm
Tisk
černobílý
Váha
360 g
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Phenomena #01: The Golden City of Eyes (ABRAMS (Abrams ComicArts), 2022)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.2. 12:28Fenomén #01: Město zlatých očí
    Slabších 5*. Nádherná kresba a krásně propracovaný svět. Postavy jsou zatím takové "ok" a příběhově nic nového, ale chci dát Fenoménu šanci, další díl se třeba v tomhle ohledu více rozjede.
  • trudoš
    trudoš editor31.12.2023 08:46Fenomén #01: Město zlatých očí
    Není všechno zlato, na co Brian Michael Bendis sáhne. Fenomén je toho naneštěstí zářným příkladem.
    Ne, že by šlo o špatný komiks, jen při jeho čtení neustále dumáte nad tím, kdo mohl napsat tak chaotický scénář a proč, proboha, nevyužil potenciálu parádních sci-fi kulis, jež mu dal výtvarník André Lima Araújo na hraní? Příběhová linie je přitom vágní a způsob, jakým se dají hrdinové dohromady, připomíná dětský vtip. Přesto po vás autor chce, abyste k postavám něco cítili, třebaže to jediné, čím jsou vám blíž než kluk z plakátu, je občasné špičkování na úrovni sourozeneckých tahanic. Každá z ústředních figur má současně záhadnou minulost, kterou však nemůže prozradit, aby čtenář náhodou pod tíhou všech těch záhad nepřestal číst. Ostatně, tajemstvím zde oplývá kdekdo, takže způsob chování a uvažování mi zůstal nejasný i u toho nejposlednějšího křoví. Dějová osa to bohužel nijak nevylepšuje, protože než vám konečně dojde, jak jednoduchá bude zápletka, je konec a může se čekat na další díl.
  • faster86
    faster8630.12.2023 13:38Fenomén #01: Město zlatých očí
    Je to takové lehké dětské scifi s hezky vymyšleným světem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.11.2023 09:40Fenomén #01: Město zlatých očí
    Komiks nezapře originalitu svého světa, zápletky a pro mě zajímavou kresbu ohledně futuristických městských scenérií. Jinak to jde celkem mimo mě. Jako kdyby Bendis během psaní tohoto "sci-fi fantasy" zapomněl, že nepíše superhrdinský žánr, takže tu máme vlastně dosti nařachaného bijce a záhy - byť lehce anonymní - tým padouchů. Do toho to je děsně, ale opravdu děsně užvaněné a pubertálně humorné. Ne, že by ty dialogy byly psány vyloženě špatně, ale bylo to takové zbytečně tlachání skrze bubliny.

    Celkový dojem: 40%
131
  • MisaNuff
    MisaNuff26.10.2023 09:05Fenomén #01: Město zlatých očí
    Přesně k tomuto závěru jsem došel po přečtení recenzí na Goodreads. Vol. 2 má vyjít až v dubnu 2024, takže jestli ta série k něčemu bude se dozvíme až za mnoho let, kdy už zas nepůjdou sehnat první díly :D
  • Toe
    Toe admin26.10.2023 01:50Fenomén #01: Město zlatých očí
    Na Godreads to má průměr, dle recenzí super kresba a v první knize zatím míň než průměrná story, kde se toho moc nedozvíš a nedává to úplně smysl. Obsahem spíš k frankofonnímu stylu komiksu. Ostatně ukázky jsou celkem vypovídající. Bendis asi četl Ságu a chtěl si udělat něco podobného mimo hlavní proud a tak si s kámošem něco zkusili... :)
  • faster86
    faster8625.10.2023 22:52Fenomén #01: Město zlatých očí
    tuší někdo co to je? bendis může být super, ale taky super sranec