Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Dvojčíslo časopisu Čtyřlístek:

Znamení nic nezmění - Radim Krajčovič, Jaroslav Němeček. V prvním příběhu dvojčísla sestrojí Myšpulín vynález, který předpovídá budoucnost podle znamení zvěrokruhu. Nejdřív vše vychází dobře, ale to se má brzy změnit...

Hubert & Hugo - Nikkarin. Hubert s Hugem objeví staré auto po pradědečkovi. Zjistí, že se k němu váže prohraná sázka, a aby vrátili rodině čest, vyrazí na dobrodružnou výpravu na vrchol vzdáleného kopce.

Morgavsa & Morgana: Džinové války - Petr Kopl. Morgavsa a Morgana musí změřit síly s velkým padouchem. Tentokrát se však jedná o zlého Džina, jehož magie nezná mezí. Naše čarodějky nemají naději. Ale ony zase něco vymyslí!

Tajemství staré harfy - Dan Černý. Druhý příběh se jmenuje Tajemství staré harfy a bude to, zase po roce, speciální číslo od známého komiksového autora Dana Černého. Máte se jistě na co těšit!

Zvířátka z farmy: Dobývání hradu - Jan Lipšanský, Josef Pernikl. Zvířátka z farmy a kamarády Zorku s Jonášem čeká na hradě další překvapení. Hrad totiž obývají pohádkové bytosti, ke kterým není jednoduché se dostat. Musí se vymyslet nějaký plán.

Číslo 7-8/2023, ročník 55.

Scénář
Nikkarin, Dan Černý, Petr Kopl, Radim Krajčovič, Jan Lipšanský
Art
Nikkarin, Dan Černý, Petr Kopl, Jaroslav Němeček, Josef Pernikl
Obálka
Jaroslav Němeček
Redakce
Radim Krajčovič, Veronika Růžková
Žánry
dětský, magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1211-4219 (Čtyřlístek)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
158 g
Stran
68
Cena
80 Kč
  • Norri
    Povedený sešit! Čtyřlístek kupuju jenom když má nějaké výročí, anebo když je tam příběh Čtyřlístku od Dana Černého. Danovy příběhy a kresba byly vždycky takové trošku modernější a mají vždy nějaký přesah, či něco parodují, takže to baví i dospělé. Tentokrát se mi ale zdá, že je Danův příběh velmi konzervativní a málo osobitý. Kdyby byl nakreslený panem Němečkem, tak bych v tom příběhu Danův rukopis možná ani nepoznal.

    Překvapil mě, tentokrát příjemně, příběh kreslený panem Němečkem. Napsal ho Radim Krajčovič a Čtyřlístek v něm bojuje proti bludům a pověrám. Jejich největší odpůrce, Myšpulín, jim sám na chvíli podlehne, aby byl po zásluze potrestán anticenou Bludný kořen, což je zjevně parafráze na Bludný balvan, který uděluje Český klub skeptiků Sisyfos. Tohle se povedlo.

    Potěšili mě i Nikkarin a Petr Kopl. Nikkarin vypráví v Hubertovi a Hugovi o jejich velkém automobilovém dobrodružství. Hodně mě baví jeho kresba a některé jeho kompozice jsou vskutku nápadité. Petr Kopl stále pokračuje v Morgance a stále je to zábavné. Nejsou to sice epizodní příběhy, ale části většího příběhu, ale i tak většinou není problém se chytit a těch pár stránek si užít. Zvířátka z farmy Jana Lipšanského a Josefa Pernikla už jsou moc pro děti a zcela mě míjí.
  • louza
    Rok těšení a nedočkavého přešlapování před trafikou byl tentokrát završen rozpaky. Čtvrtý černý čtyřlístek očekávání úplně nenaplnil. Kresebně Danova klasika, sem tam dobrý úsměvný nápad (Bobík čte časopis Rokec), ale jinak mi to přišlo v porovnání s předchozími Danovými akcí a nápady narvanými čtyřlístky překvapivě klasický a krotký. Něco takového bych čekal od paní Ljuby, ale ne od moderního ranaře, tvůrce Fanouše a neuvěřitelného Michala. Pikantní je, že i regulérní úvodní čtyřlístek dvojčísla jede na podobné notě a tentokrát to ani tolik, nezprasili, což k sobě obě části povážlivě přibližuje. Pokud bych měl volit příběh čísla, byl by to Hubert & Hugo a jejich příběh se starým auťákem. To ale neznamená, že za rok zase nebudu stepovat před PNSkou jako kdysi.