• Palebras
    Série Detective Comics od Tyniona mi fakt sedí a není tomu jinak ani ve Stínu nad netopýry. Ke slovu se opět hlásí Syndikát obětí, aby nadobro zametl s netopýřím hrdinou. Vydáme se tedy do Arkhkamova ústavu, aby tam Batman nakopal asi tisíc zadků, což není nic neobvyklého a absolutně nic co bychom již stokrát neviděli. Ale v Tynionově podání mi to vůbec nevadilo. Není čas se nudit, vše perfektně odsýpá, jen ve finále možná už bylo dost ničení města stvůrami ala Godzilla. Myslím že obyvatelé Gothamu musí být zralí na oběšení po Noci nestvůr, kdy polovina Gothamu lehla popelem, aby se teď vše opakovalo znovu, jen s jiným hercem v hlavní roli. . Na konci je vyobrazen vztah s Basilem a Glory aka Mudface a dozvíme se jak Basil ke svému vzezření přišel. Co se výsledného celku týče, tak jsem se opravdu bavil a mám tuhle řadu fakt rád. Určitě se těším na pokračování.
  • Palebras
    Palebras7.6.2020 18:32Scooby-Doo - Týmovka #01
    Tahle týmovka dospělého čtenáře nemá absolutně čím zaujmout. Příběh je prakticky nulový. Jedná se o pár událostí, rozhozených mezi různé situace a hrdiny univerza DC. Kresba je dětská, barevná ale neměl jsem s ní nějaký větší problém. Co bych vypíchl, tak to jsou některé z postav, které se v komiksech vydaných u nás příliš nevyskytují a jedná se napřiklad o Ace the Bat-Hound nebo Bat-Mite. Jako takové nenáročné seznámení s pár postavami z universa DC, které přečtete spolu se svým prckem na klíně fajn. Jinak to nemá co nabídnout.
  • Palebras
    Palebras5.6.2020 17:03Transmetropolitan #10: Naposled
    Takže je dokonáno!! Je za mnou poslední díl a já musím říct, že jsem možná čekal trošku jiný závěr. Možná temnější, možná ujetější či šilenější? Nevím. Jak se celá série od začátku krystalizovala, tak jsem asi vůbec nečekal, že by mohlo být vše zalité sluncem. Každopádně nechci moc vyzrazovat, takže obecně...Prostě mě konec nenadchnul, každopádně vůbec to nijak nekazí dojem z celé série, protože ta byla skvělá. Spider ušel pořádný kus cesty a hodně mi to prostě sedlo. Co se jestě týče sloupků, které snad tvořily půlku knihy, tak ty mě nijak neoslovily. Některé dokonce považuju za bláboly kdy jsem místy usínal. Normálně bych hodnotil o hvězdu méně ale jelikož tohle byl poslední díl skvělé série, tak dávám plný počet...Budeš mi chybět Spidere...Určitě si to dám někdy znova!!!
  • Palebras
    Palebras1.6.2020 21:26Transmetropolitan #09: Lék
    Předposlední díl absolutně nezklamal a užil jsem si ho jako všechny předchozí díly. Nejvíc mě na tom ale mrzí, že se řítíme do nevyhnutelného finále. Strašně jsem si svět Transmetropolitanu užil. Všechen ten bordel, hnus a špínu a hlavě Spidera se svými asistentkami. Co se týče samotného dílu, tak zde dostáváme opět pořádnou nálož zábavy. Relativně hned ze startu mě rozsekali Trpasličí SEXYNÁCCI.. Kapitola Fajn pokec byla super. Strašně jsem si užil rozprávku mezi Spiderem spolu s židlí nohou pravdy a Fredem. Fred mě sral od začátku takže parádička. Potěšil i Drsňák šéfredaktor kdy dostal Royce více prostoru než v předchozích dílech. No a samotná koncovka parádní. Nezbývá nic jiného než se pustit do závěrečného dílu. Jsem zvědavý jak tohle Ellis zakončí. Snad to bude velkolepé finále ve Spiderově stylu. Každopádně ještě potěšila obálka se Spiderem na chrliči ala Batman!
  • Palebras
    Palebras31.5.2020 17:03Transmetropolitan #08: Žalozpěv
    Zatím úplně bez debat nejlepší díl z celé série. Spider prošel od prvního dílu velkým přerodem, kdy se z naprosto bezpáteřního parchanta stává člověk, který dokáže projevit city. Celkově se mi líbí, jak pomalu Ellis buduje své universum kousek po kousku. Pak jsou totiž nejvíc patrné rozdíly mezi tím, co bylo na úplném začátku a co v pozdějších fázích. Co se týče příběhů samotných, tak Žalozpěv naprostá pecka. Bouře a následný všudepřítomný bordel byly naprosto skvělé. Už jen stopování taxíku, kdy Shannon vybalí své dva míče je prostě na plný počet. Poté už následují komornější příběhy, které ale skvěle ukazují jakou Spider prošel proměnou a následuje opět fantastické finále, které nás pomalu ale jistě láká na zakončení celé série, které se bohužel blíží.Nicméně nás čekají ještě dva díly na které se neskutečně těším. Takže plný počet. Skvělé!!
  • Palebras
    Pomalu ale jistě se blížíme do finální rovinky a dostáváme civilněji podaný díl ve kterém se mírně šlape na brzdu. Ale neměl jsem s tím problém. První třídilný příběh Návrat ke kořenům je fajn a místy jsem se pekelně bavil..Kšeftík ukazuje syrovost a nelehký život děcek žijících na ulici a považuji ho za dost emitivní čtení...Pak se dozvíme pár konspiračních teorií, kdy některá jsou fakt skvělá...No a poté nám Spider udělá menší exkurzi po městě...Celkově opravdu komornější díl, kdy Spider netlačí na pilu ale i tak je to pořád skvělá zábava.
  • Palebras
    Ellis ve svém již šestém pokračování dokáže držet laťku proklatě vysoko a já jsem si další díl opět užil. Hned ze začátku v kapitole Nikdo mě nemá rád, mě rozsekal Kouzelně pravdomluvný parchant Spidey či Redaktor z hor. Poté se vydáme na procházku ulicemi, kde Spider nasává atmosféru a motivaci pro psaní sloupku, aby nás následně ohavné asistentky vzaly na dámskou jízdu. Konkrétně sešit s asistentkami, nám dává pár střípků, co se týče vztahu se Spiderem a perfektně tak rozšiřuje dané universum. Jinak co se týče třídílného příběhu na samém konci, tak ten je opět perfektní. Jede na stejné vlně jako v případě Osamělého města a a opět roztáčí parádní centrifugu událostí. Jsem zvědav jak se s tímhle Ellis popasuje v sedmém díle, protože Spider na konci brutálně šlape na krk všem svým nepřátelům. Skvělý díl skvělé série. Plný počet !
  • Palebras
    Takže jsme v polovině série a Spider klasicky pokračuje v nastoleném tempu. Opět jsem se parádně bavil. Strašně se mi libilo Spiderovo polemizování na téma Smrti...To bylo prostě moc fajn a parádně jsem se zasmál. Ostatně i 21 dní přineslo skvělý a místy hodně vtipný náhled do každodenní rutiny velkoměsta. A hlavně potěšilo Spiderovo nakupování. Třešničkou na dortu byl pak třídilný příběh Osamělé město, který byl opravdu skvělý a perfektně nalákal na pokračování.
  • Palebras
    Palebras22.5.2020 09:26Transmetropolitan #04: Nová lůza
    Čtvrtý díl této bláznivé série se nese v kvalitativním duchu předchozího dílu. Je to jakési dovysvětlení předchozích událostí. Nic moc zásadního se v tomto díle nedozvíme ale pár střípků a zasvěcení do věcí budoucích tu nalezneme. Čtvrté pokračování se nese v poklidném tempu a není zde moc prostoru na šílenosti obsažené v prvních dvou dílech. Mě to vsak nikterak nevadilo. I tak zde Ellis narouboval pár vypečených vtípků a situací, které vykouzlí úsměv na tváři. Viz například banda okolo Rekřesťanizace, delfíní hlavy a placenty a spoustu dalších kravin. Sice se tedy lehce přibrzdilo, protože rozjezd u prvích dvou dilů byl sakra rychlý ale doufám v to, že v dalších dílech se sešlápne plyn až na podlahu. V případě tohoto dílu bych hodnotil asi za 4*. Ale tím, že tento díl obsahuje dvě vánočně laděné jednohubky si mě Ellis získal a dávám plnou palbu.
  • Palebras
    Spider, nám v třetím díle ujeté lahůdky Transmetropolitan, servíruje svůj osobitý pohled na volby. Opravdu se jedná o poměrně slabší kousek, než v případě předchozích dílů, ale pořád je to neskutečně zábavné a hlavně ulítlé čtení. Politika a volby celkově, mě v reálném životě zase až tak netankujou. Ale v podání Ellise se jedná o famózní zábavu plnou sraček, nadávek, drog, násilí a všeho možného. Kdo četl přechozí díly ví co očekávat. Pořád je to o drogách, politice a vulgarismech ale sorry jako .... Je to fakt zábava. Tady se prostě pokračuje v šílené krasojízdě a i když na druhý díl trojka lehce ztrácí, pořád je to kulervoucí zábava a dávám plnou palbu !
  • Palebras
    Druhý díl perfektní šílenosti Transmetropolitan, je snad ještě lepší než díl předchozí. Za sebou mám teprve dva díly, ale musím říct, že Ellis je fakt blázen v dobrém slova smyslu a takhle série je skvělá. Celkově mi přijde druhý díl o dost rozmáchlejší, než seznamovačka v jedničce a bavil jsem se od začátku do konce. Je pravdou, že začátek byl opět pomalejší jako v předchozím díle, ale pak se to rozjelo a ke konci byly pasáže, kdy nebýt toho, že jsem v práci tak snad několikrát vybuchnu smíchy. Pasáže s policejním psem, jsem prostě hltal neskutečným způsobem a způsob zakončení a vyřešení celé situace, byl tak skvělý a vtipný, že mě to zahřálo u srdce.. Nebo setkání Spidera a jeho synáčka a opět specifické vypořádání se s touto situací v Jerusalemově podání, to je naprostá lahůdka hodna velikosti takové persony jakou Ellis je. Kresba Robertsona naprosto perfektní, k tomu není co dodat. Další naprosto perfektní díl a ještě větší natěšenost na pokračování. Tohle je prostě kult! Plný počet
  • Palebras
    Poměrně dlouho jsem s touto sérií otálel, protože první díl dnes již v obchodech není k sehnání a jelikož zbytek dílů se dostal do levných knih za cenu 199 kč, tak nelze očekávat nějaký dotisk. Takže jsem čekal, až se první díl objeví někde z druhé ruky. Nejdřív jsem ale, první díl našel ve formě pdf na internetu a přečetl jsem si ho alespoň touto formou, abych popřípadě věděl do čeho jdu. Téma komiksu a hlavně postava Spidera mě oslovila, takže hurá do shánění prvního dílu ve fyzické podobě. Před pár dny se koupě podařila a já okamžitě zkompletoval celou sérii a pustil se do čtení pěkně od prvního dílu. Musím říct, že tohle je moje absolutní prvotina co se týče Warrena Ellise a jsem fakt nadšený. Rozjezd je poměrně pomalejší, ale už od začátku Jerusalem perfektně hláškuje a dává příslib perfektní šílené jízdy. Co se týče prostředí budoucnosti ve kterém se příběh odehrává, tak to je naprosto perfektní a skvěle dotváří kulisu pro Jerusalemovo řádění. Kresba Daricka Robertsona je detailní a je radost se ni dívat a hledat různé skryté blbůstky. Co se týče všemožných nápadů, jako například střevní trhač nastavený na výhřez a následná hláška Pomoc! Pan prezident se posral, tak ty jsou naprosto kulervoucí. Postava Spidera Jerusalema nemusí sednout každému, ale mě se tady Ellis parádně trefil do vkusu a už teď vím, že si mě touto sérií získal. Absolutní natěšenost na další díly a dávám plnou palbu!
  • Palebras
    Komiks Dříve známí jako Liga Spravedlnosti jistě ocení znalci univerza daleko více, než člověk který má o tomto univerzu pojem, jen z u nás vydaných kousků. Spoustu vtipů, tak jaksi bohužel vyšumí do ztracena. Vtipných pasáží je tam celkem dost a čtenář se nasměje, ale prostě chybí znalosti souvislostí. Každopádně se tento komiks dá číst i samostatně. Určitě to není tak, že by se člověk ztrácel od začátku do konce. Za sebe ale musím říct, že jsem čekal více. Příběh ničím nepřekvapí. Jedná se spíše opravdu o palbu dialogů, které měly být mega vtipné, ale dle mého zase až tak moc vtipné nejsou. Ale jako dobrá odreagovačka to obstojí. Co se týče kresby, tak zde nemám co vytknout. Je jednoduchá, ale k danému žánru, kdy se více kecá než děje sedí dobře. Čistý průměr který neurazí, ale bohužel ani nenadchne.
  • Palebras
    Palebras9.5.2020 17:17Zpráva pro Adolfa II.
    Takže jsem dorazil i druhý špalek a musím říct, že se prostě jedná o parádní jízdu o začátku do konce. Absolutně druhý díl neztrácí jak svou kvalitou a zábavností na díl předchozí a opět čtenář dostává pořádnou příběhovou nálož, na pozadí skutečných událostí. Byl jsem zvědav, jak se Tezuka dobere konce, po více než tisíci stranách musím říct, že se mu to povedlo na jedničku. Už se mi hodně dlouho nestalo, že jsem četl do noci a absolutně jsem se nemohl odtrhnout, dokud jsem toto skvostné dílo nedočetl. Zprávu pro Adolfa, jednoznačně řadím mezi to nejlepší co jsem doposud četl a určitě se jedná o jeden z nejlepších komiksů vydaných u nás. Tohle si prostě zaslouží přečíst!
  • Palebras
    Palebras2.5.2020 22:15Zpráva pro Adolfa I.
    Hned ze začátku se musím přiznat, že jsem nikdy žádnou mangu nečetl a možná bych to neměl ani v plánu, nebýt právě Zprávy pro Adolfa. Až na stránkách Crew jsem zjistil, že u nás tento počin bude vycházet a z počátku jsem ani netušil, o co jde. Prostě mě spíš zaujalo téma Druhé světové války při pohledu na obálku knihy. Nejsem absolutně žádný velký fanda životopisů Hitlera a dokumentů o Druhé světové válce, ale vždy mě toto téma tak nějak přitahovalo. Proto jsem neváhal a okamžitě pořídil obě knihy najednou. Mám za sebou přečtení první knihy a musím říct, že nic takhle skvělého jsem dlouho nečetl. Opravdu jsem absolutně netušil do čeho jdu a musím říct, že Tezuka je opravdu mistr svého řemesla. Absolutně perfektně dokáže popsat všemožné hrůzy páchané nacisty a okamžitě navázat komickou situací v takovém souladu, že to absolutně nepůsobí neuctivě či urážlivě. Spíš dokázal najít perfektní rovnováhu, jak knihu vybalancovat. Proto dostáváme obrovskou porci všemožných situací a co se týče mé osoby, tak jsem zde neshledával absolutně žádné natahování či utahanost. Myslím si že každá událost, každá postava má v příběhu své opodstatněné místo a takhle to prostě Tezuka celé zamýšlel. Vykreslením jednotlivých postav dává čtenáři možnost rozhodnout se, komu bude fandit a koho bude nenávidět. V žádném případě se nejedná o ploché postavy a každá má svůj účel. Já jsem opravdu rád za každou utracenou korunu, protože tohle je opravdové veledílo a neskutečně se těším na pokračování a završení tohoto kolosálního příběhu. Doporučuji naprosto všem a hlavně lidem, kteří nemají s mangou absolutně žádné zkušenosti. Já jsem například velmi rád, že jsem začínal s tímto majstrštykem. Dávám plnou palbu!
  • Palebras
    Palebras28.4.2020 09:37Sochař
    Kdybych nenarazil na komentář na netu, že v LK je tohle k mání za 150 kč, asi bych vůbec netušil, že nějaký sochař existuje.. Řekl jsem si, za ty prachy proč ne.. Po přečtení absolutně nechápu tu nedoceněnost tohohle komiksu a velká škoda toho, že se to neprodávalo tak, jak by si zasloužilo. Nebo je možná dobře, že se tento komiks dostal do sítě prodejen Levných knih, kde si alespoň díky o dost nižší ceně, našel cestu do spousty knihoven. Každopádně, co se samotného příběhu týče, tak tady jsem byl opravdu nadšený. Jedná se o skvělý příběh, který dokazuje, že vždy není vše takové, jaké se může na začátku zdát.. Máme zde touhu po úspěchu prošpikovanou vším možným a to zoufalstvím, bolestí, láskou a štěstím to vše proložené křehkou rovnováhou mezi životem a smrtí. V některých pasážích je to možná mírně ukecané a roztahané, ale jen díky tomu, že McCloud pomalu buduje vzájemný vztah obou hlavních protagonistů tak, aby na konci mohly emoce stříkat sto metrů vysoko. Kresba s příměsí modré k tomu sedla naprosto perfektně. Naprosto skvělá byla postava prastrýce Harryho, který byl prostě Stan Lee v utajení. Perfektní komiks který dokáže vzbudit emoce. Plný počet.
  • Palebras
    Pohodové pokračování Ligy, kdy je vysvětleno pár střípků z předchozích dílů a oceňuji, že tento díl obstojí i samostatně, takže není důležité znát věci okolo jako například v díle Bezčasí. Kresba je fajn a taky potěší děcka, která jsou konfrontována se svými rodiči z řad Ligy. Jedná se o fajn rodinnou sešlost na pozadí bitvy o záchranu světa. Dobře se to četlo, nikde to nevázlo, fajn se na to dívalo a rozhodně to nenudilo. Za 4*.
  • Palebras
    Po minulé Válce vtipů a hádanek nám King servíruje o dost komornější sbírku příběhů, které jsou naprosto skvělé a ukazuje, že Batman dokáže táhnout a pobavit i když zrovna nenakopává zadky šíleným padouchům, kteří hrozí zničením Gothamu či dokonce celé země. Příběhy jsou různorodé a perfektně vystihují Batmana jako obyčejného člověka z masa a kostí a ne jen toho nezlomného Temného rytíře, kterým však bezesporu je. Příběhy celkově dýchají rodinnou atmosférou, přátelstvím a to je parádní změna po všech těch akčních jízdách. Já jsem byl nadmíru spokojený. Normálně bych hodnotil 4* ale kvůli tomu skvělému emotivnímu až dojemnému konci, musím dát 5*. Tohle se opravdu povedlo!
  • Palebras
    Parádní odreagovačka. Příběhově to sice nijak neoslní, ale někdy je prostě v jednoduchosti krása a v případě tohoto komiksu to platí dvojnásob. Příběh slušně plyne a nemá hluchá místa. Banda záporáků sice není nic z čeho by si člověk sedl na zadek, ale svou roli splňují. Co se kresby týče, ta je v některých pasážích až cartoonová, ale absolutně to ničemu nevadí a prostě mi tady sedla. Ve finále se jedná o fajn jednodušší komiks který dokáže zaujmout a dobře se čte. Těším se na další díl.
  • Palebras
    Musím říct, že tentokrát se nejedná o takovou fajnovku jako předchozí díly, ale i tak si to drží svou kvalitu. Je to dost ukecané a prakticky zase čtenář dostane další porci otázek a poměrně málo odpovědí. Ale na druhou stranu to zase naláká na pokračování. Co se týče příběhu s Anarkym tak to pro mě úplně nebylo nic závratného, ale jako kratší jednohubka neurazila. Já jsem s touto řadou fakt spokojený a rozhodně čekám na pokračování.
  • Palebras
    Válka vtipů a hádanek mě teda zaujala a musím říct, že tak jak u mně trochu Batman od Kinga ztrácel na Tyniona a jeho Detective comics, tímto dílem se na něj dotáhl a čtení jsem si parádně užil. Předchozí díly nebyly absolutně vůbec špatné, ale tady se mi líbila psychologická hra mezi Riddlerem a Jokerem. Absolutně oceňuji, že i přes to, že King tady jde fakt přes mrtvoly, tak celá ta válka je vyobrazena v poměrně komornějším stylu a není to další z případů, kdy je celý Gotham totálně ve sračkách a nezbude nic jiného, než ho od základů vystavět znova. Absolutně rozumím tomu, že schízo kecy Jokera a Riddlera fakt nesednou každému, ale v celém tom kontextu je to opravdu skvěle napsáno a rozhodně to není takový bordel, jaký byl schopný vypotit Snyder. Kresba od Janina super a některé dvojstránky byly totálně parádní. Já jsem si tohle fakt užil. Bylo to ukecané, umíralo se ve velkém a bylo tam mírně narváno co se týče postav a záporáků, ale nic z toho mi nevadilo a plný počet tomu klidně dám.
  • Palebras
    Je pravdou, že tento díl možná nedosahuje kvalit svých předchůdců, ale já se i tak bavil. Jelikož se jedná o mou oblíbenou sérii, tak jsem schopný u některých věcí přimhouřit oči. Kvituji, že každý díl je zaměřen na některou z postav a například Azraela jsem znal jen z herní Batman Arkham série a tak nějak jsme jen registroval, že je tato postava součástí postav vesmíru DC. Takže jsem byl určitě rád, že tento díl byl právě zaměřen na tohoto hrdinu. Celý díl je dosti ukecaný, takže chápu, že tohle někomu prostě vyhovovat nemusí. Co musím vyzdvihnout, tak to je postava Zatanny, která je ultra kočka a rozhodně svými schopnostmi dokáže zaujmout. Určitě bych ocenil, kdyby v budoucnu byl dán větší prostor doktorce Octoberové, která má taky něco do sebe a ještě lépe se na ni kouká. Já jsem byl tedy spokojen i přes to, že předchozí díly byly bezesporu lepší. Jenže Tynion IV. je prostě dobrý scénárista a tak věřím, že další díl bude opět parádní a rozhodně se těším. Za celý díl a hlavně za Zatannu, dávám plnohodnotné 4*.
  • Palebras
    Liga spravedlnosti s podtitulem Nekonečno, nám přináší několik kratších příběhů, které svým obsahem a pojetím nepřináší absolutně nic nového. Jedná se o klasické příběhy, kterých už byly napsány tuny. Ve finále se dozvíme, že ty zásadní události se prostě odehrají příště. Já se však bavil. Prostě osobně co se týče Ligy spravedlnosti nemám absolutně nic načteno, takže ve finále jsem asi spokojen i s málem. Jasně, chápu znalce kterým tohle absolutně nestačí a hledají rafinované příběhy, které přinášejí různé inovace. Já Ligou nepolíbený, prostě beru i tyhle příběhy, které mě svou formou nijak neurážejí. Jasně, některé části jsou lehce naivní či se tam vyskytují různé nelogičnosti. Ale v jádru to není nic špatného a já se určitě na další díly těším.
  • Palebras
    Třetí díl ze série Ligy spravedlnosti s podtitulem Bezčasí, má čtenáře nalákat na událostí které teprve přijdou .. Na události, kterých se bojí i samotní vesmírní padouši.. Nebo prostě úplně všichni.. Tak nějak je to čtenáři podáno... Takže sledujeme příběh o tom, jak Liga spravedlnosti bojuje o své místo v tomto čase a prostoru a prostě všechny další časoprostorové peripetie... Český čtenář bude opět tápat, protože některé události u nás ani nevyšly, takže je moc fajn sledovat Batmana, jak řeší problém, u kterého ani nevíme kde se vzal, s někým u koho absolutně netušíme kdo to je.. Každopádně není to nic tak hrozného, aby čtenář nepochopil o co jde.. Na druhou stranu na tohle jsme už u nás zvyklí, protože metry komiksů u nás nevycházejí. Ale prostě musím říct, že samo o sobě je to trochu bordel.. Jasně, čtenář si dá dohromady o čem příběh je a kam má směřovat. Ale tak nějak si to neužije.. Tím ale nechci říct, že tento díl je vyloženě špatný. Jen kdybychom znali i ty okolnosti, bylo by to prostě lepší. Takhle jen za 3*.
  • Palebras
    Po skvělém třetím díle Detective Comics, dostáváme třetí díl i co se týče hlavní řady.. Já jsem zhouba pokračuje tam, kde jsme minule skončili... A to k pořádné bitce mezi dvěma hlavními protagonisty. Musím říct, že tento díl mě bavil o něco méně než například předchůdce Já jsem sebevražda a o dost méně než Liga stínů.. To však nic nemění na tom, že se pořád jedná o moc fajn komornější příběh, který já preferuji daleko více než Snyderovy megalomanské peripetie. Čtenář zde prostě dostane to co očekává že dostane. Nic míň a nic víc. Určitě potěší kraťas s Cat, plus další dva kratší kousky. Ve finále jsem spokojený a rozhodně se těším na pokračování.
  • Palebras
    Další pokračování a opět další hodně povedený díl. Tynion prostě dokazuje, že mu tato série perfektně sedí. Je super jak dokáže dávkovat akci s částmi, kdy je důležité vyprávět příběh a to tak, že absolutně netříští nastavené tempo. Tak jak se mi líbil Detective Comics u 52, tak tady tomu není jinak. Co se týče příběhu samotného, tak ten je skvělý. Pokračujeme tam kde jsme minule skončili, dozvídáme se něco o Orphan a její minulosti a jak už název tohoto dílu napovídá, dojde i k setkání s Ligou stínů, která se snaží Gothamu řádně zatopit.. Příběh se čte jedním dechem a čtenáře naláká na pokračování ... Opět paráda ..
  • Palebras
    Po přečtení prvního dílu, který považuji za celkem zdařilý a určitě mě ničím neurážel, jsem se těšil na pokračování. Zklamaný nejsem. Taky jsem od obou dílů moc neočekával. Ale mohlo to být lepší. Jednička mě hezky navnadila, avšak pokračování bohužel nedokázalo naplnit má očekávání, která byla i tak nízká.Zamrzelo několik nelogičností a kiksů. Určitě se nejedná o žádný velký průšvih, ale pokud tohle měla být první velká událost éry Znovuzrození hrdinů DC.. No tak úplně za moc teda nestála. Slabší 3*
  • Palebras
    Hodně povedený crossover. Zápletka není kdo ví jak rafinovaná, ale určitě dokáže zaujmout množstvím více či méně známých postav. Celá dějová linka kolem hlavního záporáka perfektně odsýpá a není prostor na to, aby se čtenář nudil. Jasně že je to celé postavené na pořádném nonstop mlácení klaďasů a záporáků, ale to už k tomu prostě patří. Pobavily místy vtipné narážky mezi všemi zúčastněnými. Moc jsem od tohohle neočekával, ale dostal jsem fajn akční jízdu s kupou postav, které dávaly smysl a nejednalo se o bordel jako v jiných případech. Hodnotím za 4*.
  • Palebras
    Pokračování Já jsem Gotham dopadlo dobře. Dobře se to četlo a ještě lépe se na to celé dívalo. Chemie mezi Batmanem a Catwoman fungovala dokonale. Dostaneme zde pár postaviček méně viděných. Zamilované šišlání zamilovaného párečku Batmanových pomocníků mě pěkně štvalo, ale nic co by se nedalo zvládnout. Janinova kresba byla výborná. Co se týče příběhu Batse s Cat, tak ten byl super. Moc fajn noční romance, na střechách špínou prohnilého Gothamu. Já jsem si to opět užil a těším se na další pokračování.
  • Palebras
    Poměrně chápu hodnocení tohoto dílu. Je fakt, že příběh opravdu za moc nestojí a nelogických událostí je v něm až až. Ale asi půjdu proti proudu když napíšu, že mě se to poměrně líbilo. Při čtení jsem absolutně neměl náladu na nic komplikovanějšího, ani na nějaký bordel typu All-Star Batman: Konce světa... Když si na to vzpomenu, ještě teď se mi točí hlava. Co se tedy týče Epidemie, tak zde příběh dává hlavu a patu i když rozuzlení, kdo vlastně za tím vším stojí, působilo dost úsměvně. Konečný souboj je taky přiblble utnutý. Ale já se prostě bavil.. Přesně tohle se mi stalo i s Nocí nestvůr.. Vypl jsem hlavu a jen se bavil. A zafungovalo to. A to přitom ani nejsem kdo ví jaký fanoušek týmovek. Já tomu ty 4* prostě dám.
  • Palebras
    Pokračování velice dobrého prvního dílu se veze na kvalitativně srovnatelné vlně. Já mám obecně hodně rád sérii Detective Comics, takže o to více jsem rád, že tendence není nijak sestupná. Opět se zde setkáváme se starými známými z předchozího dílu, kteří řeší další z problémů v temném Gothamu. Na scénu přichází tajuplný Syndikát, který chce Batmanovi a jeho přátelům řádně zatopit. Co se záporáků týče, zde panuje spokojenost. Jedná se o různorodou partu, která působí díky hlavnímu kápovi poněkud temně. Mimo hlavní story dostane čtenář ještě kratší příběh Batwoman začíná, kde bych vyzdvihl pro mě skvělou kresbu Bena Olivera. Další velice dobrý díl který určitě naláká na díly příští. 4*
  • Palebras
    Příběh Noci nestvůr nepřináší nic zcela zásadního či nového. Jedná se o akční rubačku ve stylu nové Godzilly, kdy proti monstrům bojuje Batmanův nový tým. Přiznávám, že ústřední motiv, který přínáší do Gotham city monstra, působí poněkud úsměvně. Dokonce i samy monstra někdy úsměvně vypadají. Ale ve své podstatě se jedná o moc fajn výplň mezi hlavními řadami. Po přečtení zdejších recenzí jsem čekal nějakou pitomost, ale dostal jsem fajn akční jízdu proti monstrům, která dobře doplňovala ostatní sešity. Co se týče kresby, tak ta mě zrovna moc nezaujala, ale možná že k té apokalyptické hrůze, která vtrhla do Gothamu pasovala dobře. Já jsem se u čtení odreagoval výborně. Tady prostě člověk nesmí hledat něco smysluplnějšího. Musí vypnout mozek a příliš neuvažovat. Poté dostane solidní porci zábavy. Hodnotím za 4*.
  • Palebras
    Z mého pohledu parádní, akcí nabitá jízda, která mi stylizací Batmanových protivníků připomíná hru Batman Arkham Knight. Vyzdvihnul bych ústřední Batmanův tým, který působí sympatickým dojmem a funguje mezi nimi určitá chemie. Příběh celkově je tajemný i když možná lehce předvídatelný. Co se týče kresby, tak zde jsem absolutně spokojený a parádně zde sedla. Moc fajn začátek série. Mám hodně rád sérii Detective comics a Ve stínu netopýrů mě určitě potěšilo a těším se na pokračování.
  • Palebras
    Vůbec se nejedná o nic závratně dobrého, ale taky absolutně o žádnou hrůzu. Pohodová týmovka, která přetéká akcí a působí poměrně logicky i když se může zdát, že to co se děje, je pouze ultimátní bordel. Není to tak, avšak čtenář se toho moc nedozví a nějaké vysvětlení proč, co, jak a kdy se prostě nekoná. Suma sumárum, člověk dostane fajn týmovku, která se dobře čte a hezky se na ní dívá, avšak konec nastane hodně brzy a tak na půli cesty a vysvětlení proč se stalo to, co jsme četli se nedostaví. Takže tímto vzniká prostor pro pokračování a tento díl mě určitě navnadil. Zasloužené 4*.
  • Palebras
    Jako rozjezdovka parádní. Nejedná se o nic megalomanského což v mém případě, je jen a jen dobře a celé to fajn naladí čtenáře na další pokračování. Pár šílených akcí zde samozřejmě najdeme, ale celé se to nese v dosti minimalistickém stylu, což dává čtenáři vydechnout od všemožných katastrof, které nám servíroval Snyder. Určitě jsem více pro Kinga, který je mi bližší onou komornější atmosférou. Alespoň prozatím. Kresba se mi líbí a absolutně jsem s ní neměl sebemenší problém. Zasloužené 4* a těším se na další díly.
  • Palebras
    Gordon jako Batman mi neseděl už v komiksu Supertíha, takže jsem byl vůči Krvi hrdinů mírně skeptický. Naštěstí mi tohle fakt sedlo a na rozdíl od Snydera, mi tady Robo Gordon vůbec nevadil. Jako jasně, má to své mouchy.. Joker-Bot byl fakt úlet a působilo to zatraceně úsměvně, ale když tohle pomineme, tak se jedná o moc fajn pohodovku, která se veze na kvalitní vlně předchozích dílů, které si držely svou kvalitu. Líbil se mi určitě i příběh který přinesl Tomasi a vzal Gordona na výlet mimo Gotham. Co se týče sešitu Robinova válka, tak zde se našinec opravdu chytat nebude, ale je fakt, že se jedná o krátkou jednohubku která se však v pohodě nechá přečíst i samostatně a rozhodně neurazí. Já jsem byl teda spokojen a určitě si Krev hrdinů 4* zaslouží.

  • Palebras
    Po prvním díle Temného rytíře jsem měl obavy, kam se budou další díly svou kvalitou ubírat. Naštěstí se scénáře chopil Gregg Hurwitz, aby chytil otěže do svých rukou a další tři díly vyšvihl skvěle. Nejedná se o úplně ty top příběhy které Batmanův svět nabízí, ale jedná se o příběhy které dokáží zaujmout ale hlavně jsou zábavné a o to jde především. Co se týče čtvrtého dílu tak ten opět nezklamal a pokračuje ve šlépějích svých předchůdců. Hlavní příběh týkající se Basila Karla je fajn a rozhodně neurazí ani další dva kratší příběhy. Kresba mi přišla úplně v pohodě. Celou sérii hodnotím 4*. Pro fanouška Batmana povinnost!
  • Palebras
    Ve třetím svazku se podíváme pod klobouk šílenci Mad Hatterovi, který v Gothamu rozehraje další z jeho šílených partií. Musím říct, že Hurwitz fakt psát umí, takže čtenář dostává příběh, který je naprosto srozumitelný a hlavně zábavný. Kresba tomu sedí perfektně a jedná se společně s druhým dílem o fajn počtení, které lze zcela jistě doporučit. A kratší příběh na konci je prostě geniální a totálně mě potěšil. Více takových příběhů. Parádička
  • Palebras
    Mnohem lepší než předchozí díl. Jsem rád, že se zde odehrává mnohem komornější příběh s jedním padouchem. Všechno do sebe perfektně zapadá a utváří tak ucelený příběh. Dokonce je tady Scarecrow vykreslen v docela jiném světle než obvykle, protože jeho příběh z dětství nás nutí přemýšlet, jak moc nás démoni z mládí utváří a formujou. Je zde rozehrána parádní psychologická hra dvou strašáků Gotham city. Celkově je příběh spolu s kresbou kvalitní a určitě se nejedná o nic lehce zapomenutelného jako v případě předchozího dílu...Určitě potěšila i jednohubka o zabití Batmanových rodičů a jeho následných krocích k odhalení vraha..Parádní 4*
  • Palebras
    Temné děsy jsou pro mě tak trochu rozporuplné. Dostaneme zde tunu záporných postav, všemožných rvaček a výbuchů, tohle všechno zabaleno do pátrání a vyšetřování na pozadí špínou a hnusem prolezlým Gothamem. Musím však říct, že je to celé pojaté tak nějak polovičatě. Prostě se nemůžu zbavit pocitu, že to šlo udělat lépe. Nebo spíš, určitě to šlo udělat lépe. Absolutně se nejedná o nějaký průser, ale tohle člověka na zadek neposadí. Kresba mi docela sedla a četlo se to poměrně svižně. Mimo hlavního příběhu ještě čtenář nakoukne pod klobouk Mad Hatterovi a dojde i k setkání se Sovím tribunálem. Ještě nesmím zapomenout na sexy králíčka jako vystřiženého z Playboye, který je součástí hlavního příběhu a dává čtenáři mírné rozptýlení během všech těch rvaček a výbuchů. Nenadchne, ale ani neurazí. Průměr takže za 3*.
  • Palebras
    Další Detective Comics a opět další kvalitní díl série. Hned první příběh má super nádech Gotham Central a celkově strašně hutnou atmosféru v docela neotřelém letištním prostředí. Všechno perfektně šlape, ale bohužel konec přijde až moc brzy. Škoda, protože tohle mělo obrovský potenciál, který se dal pořádně rozvést. Hlavní příběh Anarky je skvělý a za mně mu hodně pomáhá zimní a Vánoční atmosféra. Poté už následují kratší příběhy, které určitě stojí za přečtení a výborně doplňují jiné série. Jsem fakt rád, že kvalita nejde nijak dolů a pořád se jedná o perfektní záležitost.
  • Palebras
    Ikarus je slabší než posledních pár dílů, ale přináší fajn story, které se opírá o motorkářské gangy, drogy a všemožné problémy z toho ústící. Určitě mi tohle vyhovuje daleko více než všechny ty apokalypsy, kterým byl Gotham a Batman vystaven například Snyderem. Jedná se tedy o komornější příběh, který je ale poměrně zapeklitý a mírně komplikovaný. Ale myslím, že není moc velký problém se zorientovat. Ale nemůžu se ubránit pocitu že tomu něco chybělo. Každopádně tento díl svým předchůdcům ostudu nedělá a pořád se jedná o kvalitní čtení.
  • Palebras
    Gothtopie je v pořadí pátým dílem ze série a musím říct, že mě kniha nezaujala tak jako předchozí Trest, avšak stále se jedná o kvalitní kousek, který přináší zajímavé momenty a pár neotřelých nápadů .. Samostatně stojící příběh, který nese název knihy je fajn a ukazuje nám Gotham z druhé a né moc často vídané stránky...Potěší taky příběhy jako Případ chemického syndikátu či Stará škola a Oběť..Opět tedy dostaneme pořádnou komiksovou porci která stojí za přečtení a ačkoliv jsou příběhy uzavřené, tak kniha dokáže nalákat na další pokračování.
  • Palebras
    U minulého dílu jsem kladně hodnotil jak jde série každým dílem kvalitativně nahoru. Což v tomto případě mohu jen a jen potvrdit. Čtvrtý díl je větší než jeho předchůdci, což je určitě dobře. Je zde prostor na ústřední příběhovou linku, plus několik doplňujících příběhů, které tvoří skvělý a hlavně zábavný mix. Komiks jsem si totálně užil a nebýt toho, že jsem ho četl pozdě večer, tak bych ho zvládl na jeden zátah. Což se mi často nestává. V mém případě, se určitě u Detective Comics bavím více, než u série od Snydera.. Tento díl si zaslouží plný počet!
  • Palebras
    Po minulém díle který byl rozkouskován na jednotlivé příběhy, zde dostáváme ucelenější příběh, který dokáže zaujmout.. Dostáváme zde kvalitní záporáky i pořádnou dávku akce.Batman Detective Comics jde kvalitativně nahoru, což je jen a jen dobře. Doporučuji !
  • Palebras
    Já bych to neviděl tak černě. Jedná se o kratší příběhy, které ale nejsou vyloženě nudné a dají se určitě přečíst i bez nějakých větších znalostí univerza. Jen se prostě jedná o příběhy, které mají vyplňovat ostatní série, ale jelikož u nás nevychází, tak je těžké je pochopit. Jediný příběh týkající se pařátů v Arkhamu, vyplňuje mezeru ve Snyderově Sovím městě a ten u nás vyšel, takže aspoň něco. Jinak se tedy jedná o rozmanité příběhy, kdy se setkáme s běžnými antihrdiny jako je Scarecrow či Mad Hatter, Black Mask a Two Face... Objeví se také Mr Toxic či Pařáti Sovího tribunálu, takže co se týče záporáků o ty zde opravdu není nouze. Navíc nahlédneme na Batmanovu minulost a jeho výchvik. Příběhy jsou opravdu různorodé a rozhodně neurazí. Co se týče prvního dojmu, tak ten byl po přečtení slabší. Teď po pár letech jsem se druhému dílu vrátil a s tím, jak začínám mít poměrně načteno, tak mi tohle sedlo daleko více. Hodnotím za 4*.
  • Palebras
    Jasně že to není nic moc převratného, ale já se bavil. Příběhy samozřejmě dále pokračují napříč sériemi, takže tento book je pouhým rozjezdem. Každopádně se mi líbila kresba. Dokáže vtáhnout do děje a působí prostě fajn. Oba příběhy jedou ve slušném tempu a čtou se opravdu dobře.. Tento kousek byl mým úplně prvním komiksem, který jsem si kdy koupil a nastartoval mou zálibu ve čtení tohoto média, takže normálně bych hodnotil za 4*, ale nemůžu zde jinak než za 5*
  • Palebras
    Palebras16.2.2020 10:11Joker: Oslava 75. výročí
    Sbírka příběhů napříč časem. Jedná se o parádní sborník, kdy prvotní příběhy jsou krásně naivní a ukazují, jak se doba změnila. To co tenkrát bylo cool a skvělé, je dneska tak šíleně úsměvné. Každopádně se jedná o moc fajn příběhy, které ukazují, jak moc se Batmanova nemesis postupem času měnila. Příběhy jsou proměnlivé kvality, ale dohromady tvoří ucelený pohled do světa Jokerových výstředních představení a zvráceností. Musím říc,t že jsem strašně rád že u nás tato kniha vyšla a určitě by nebylo na škodu, kdyby vyšly příběhy i ostatních Batmanových nepřátel. Jokera. Oslava 75. výročí je nádherný sborník, který musí mít každý správný fanoušek jak Jokera tak Batmana.
  • Palebras
    Musím říct, že třetí díl Metalu fakt není čtení pro každého. V prvním dílu přišlo jakési seznamování s tím, o co jakože půjde. V druhém dílu jsem se seznámili s Temnými rytíři, kteří dostali prostor skoro v celé knize. No a poté přišel na řadu díl třetí. A musím říct, že sám nevím, jestli v tom nějakou logiku viděli třeba jen sami autoři. Ono to začíná poměrně dobře, ale poté se to zvrhne v nahodilé události, které náš čtenář který nemá načteno, absolutně nemůže pochopit. Ono i ti Temní rytíři kteří v druhém díle dostali tolik prostoru, zde hrají druhé housle a objevují se minimálně. Ale pokud přistoupíte na hru scénáristů a necháte se vtáhnout do kolotoče událostí a ještě přitom přestanete hledat nějakou logiku, tak dostanete poměrně svižnou, divokou a hlavně megalomanskou jízdu po vesmíru. Já jsem taky přestal asi v půlce uvažovat nad souvislostmi, protože prostě nemám páru o tuně událostí ze světa DC. Nechal jsem se jen vtáhnout příběh a musím říct, že to poměrně zafungovalo. Celkově se mi všechny tři díly líbily. I když mi třetí díl přišel jako nejslabší právě asi onou přemírou různých událostí tak hodnotím za 4*. Prostě jako komplet to na mě zafungovalo a zase jsem si trochu rozšířil obzory.
  • Palebras
    Skoro celý druhý díl pojednává o vzniku Temných rytířů. Já musím říct, že mi tohle absolutně nevadilo. Není potřeba znát tunu věcí okolo. Což je pro našince jen a jen dobře. V normálním případě bych hodnotil plným počtem, protože tenhle díl z trilogie mi přijde jako nejlepší, ale tohle téma týkající se všech možných a nemožných vesmírných peripetií v lásce úplně nemám. Proto jednu hvězdu dolů. Každopádně se jedná o opravdu kvalitní kousek, který jsem přečetl snad za jeden večer a fakt jsem se bavil.
  • Palebras
    Palebras22.8.2023 09:25Kačer Donald 2023/01
    Tak jen informuji, že dnes zakoupeno normálně v trafice ve Frýdku-Místku... Dostali to teprve včera.
  • Palebras
    Ter: Komiks v některých částech doplňuje a naráží na knihy, tudíž zde anotace nelže, jelikož ona dívka je hlavní hrdinkou právě knižní triologie a opravdu toho o Prašině ví hodně. Ale je pravdou, že z komiksu to moc znát není a může to být pro nové čtenáře lehce matoucí a neúplné.
  • Palebras
    Fry: Vlastním druhé vydání třetího dílu a je tam Finta ;)
  • Palebras
    Palebras4.6.2021 22:04NANITS chronicles
    Když jsem to dneska vyzvedl ze zásilkovny, tak už mě po přečtení některých reakcí na zabalení jímala hrůza...Naštěstí úplně v pořádku...Každopádně ale to zabalení je teda průser jako mraky...Takhle zabalený bych si nedovolil poslat snad ani ten největší brak opravdovému nepříteli...Jinak ale samotný komiks vypadá perfektně...To se musí nechat.
  • Palebras
    Palebras30.3.2021 15:251984: Grafický román
    V knize jsou uvedeni spolu s manželkou jako manažeři projektu a produkci zajišťovala jejich WildCat Pictures in Motion, takže prakticky za tímto ,,projektem´´ stojí oni. A ano, jedná se o toho nechvalně proslulého Krejčího.
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 12:19Neonomicon
    Freckles, vše dostatečně jasné :) Moc díky.
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 07:39Providence
    U mě tohle bylo naprosto stejné a kvůli Neonomiconu jsem objednal i Providence. Kniha je fakt nádherná a osobně mi nějak vynechání bublin zásadně nevadí a bude mi jedno pokud Argo vydá nějaké opravené vydání či nikoliv avšak nemyslím si že by tohle bylo vůči všem poctivě kupujícím vhodné. Avšak zisk je zisk. Podle mě by se tohle u kolosálek CC stát ani nemohlo, protože dle mého až maniakálně dohlížejí na celý proces ale nikdy neříkej nikdy a jak víme v případě chyby u Bestii Burdenských, došlo k opravě a poslání opravené knihy, kdy tu starou si zákazník mohl nechat. Takto by postupovali dle mého i u kolosálek. Co se týče Arga, je fakt že těch chyb stále přibývá místo aby se poučili a nenechali se nachystat takzvaně na švestkách a po Providence přišla chyba s hřbetem u Neonomiconu i když se jednalo pouze o pár kusů, Drákula také obsahuje menší chybu a byl na stránkách Arga uveden takřka dvojnásobný počet stránek. Kdo ví a třeba se nakonec z vlastních chyb poučí. Já osobně vůči nim zášť necítím ale chápu, že někoho tohle prostě štve a za své peníze nedostane to co očekával.
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 07:25Neonomicon
    Jen bych si chtěl udělat jasno v tom, jak teda číst Providence a Neonomicon s Courtyard. Freckles píše že první deset kapitol Providence, pak Courtyard, Neonomicon a poté dvě poslední kapitoly Providence. Spacecore však uvádí Courtyard - Neonomicon - Providence.. Takže, jak to tedy chlapi je? Díky
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 06:40Dracula
    Na stránkách Arga a taky Kosmasu ještě pár dní zpátky bylo napsáno avizovaných 356 stran. Takže to teď museli změnit.. Což po chybě s ponecháním pracovní poznámky a teď tím počtem stran, to opět nevrhá na Argo příliš dobré světlo. Určitě někdo může být zklamán, pokud čekal relativně špalek čítající 356 stran a poté přijde poněkud chudší bratříček. Já osobně tohle neřeším a počkám na celkový dojem ale relativně pak chápu tu naštvanost vůči Argu.
  • Palebras
    Palebras16.2.2021 22:57Neonomicon
    Taky mě Neonomicon přesvědčil k nákupu Providence a hlavně povídek Lovecrafta, takže si to hodím komplet...Každopádně Providence ještě mají skladem v knihkupectví Arkham, odkud jsem objednával a prý mají několik nových kousků, avšak pouze už jen tu s limitovanou obálkou..S klasickou obálkou mají jeden antikvariátový kus, ale zase bez opravného sešitu, který tam chybí...Takže jen pro info, kdyby měl o Providence ještě někdo zájem ;-)
  • Palebras
    Není úplně potřeba mít načtené předchozí knihy protože celkově je ta provázanost dost malá. Pokud si dobře pamatuji, tento díl poměrně dobře fungoval i samostatně. A co se dalšího dílu Lid versus Liga spravedlnosti týče, tak zde to vzal do ruky úplně jiný scénárista, takže tady už není vůbec nutné znát předchozí knihy.
  • Palebras
    Palebras3.12.2020 11:11Kapitán Kloss
    Tak ono se teoreticky opravdu jedná o první vydání od Slovartu ne? Předtím to vydával BBart...Ale to jen tak polemizuju. Jinak také nevlastním vydání z roku 2002, ale dle fotek na aukru, kde to borci prodávají, mi to vydání příjde stejné. I papír je u nového vydání kvalitní, opravdu se jedná o pěkný kousek, takže za mou osobu spokojenost...
  • Palebras
    Palebras13.1. 07:39* Připomínky a návrhy
    Zack: Tak jasně, ono by nešlo pouze o číselné hodnocení. Muselo by se to udělat tak, jako třeba v případě série Češi.. Jsou zde jednotlivě a také jako celek ( ono to jako celek devíti knih v boxu i vyšlo ale dávám příklad). A potom jako u série Živí mrtví, nechce každý psát komentář zvlášť ke každé knize stylem: Takže v tomto díle zemřel Jonatán s Karlem ale jinak jsme se nikde neposunuli..A máme tady další supr díl ale naštvala mě smrt psa Franty.. Takže by tady byla možnost napsat slovní hodnocení k celé sérii, vyzdvihnout proč stojí série za přečtení, proč za to ve finále nestojí, zda třeba není některá z knih už vyprodaná a podobně. A celé by to bylo daleko pohodlnější a přímočařejší, než pročítat jednotlivé komentáře ke všem knihám, pokud chci vědět, zda za přečtení série stojí či nikoliv. Otázkou je, kolik lidí by se třeba zpětně u starších sérií ke komentu vrátila a hodnocení napsala a jestli by tohle celkové hodnocení někomu pomohlo.. Hele je to jen nápad, možná blbý ale několikrát mě napadlo, že bych prostě ocenil napsat koment k celé sérii. Je pravda, že komentování každé knihy zvlášť, hlavně u dlouhých sérií mě odradilo ty komenty vůbec psát a začal jsem hodnotit pouze hvězdičkama.
  • Palebras
    Palebras12.1. 22:52* Připomínky a návrhy
    Určitě B. A jak píše faster86, super by byla možnost hodnotit celou sérii jako celek. Někdy je začátek série fajn ale postupem času to začne stát za houby a konec třeba stojí úplně za pikaču. Takže celkové zhodnocení série by hezky reflektovalo jak je na tom série celkově a některým by to pomohlo při rozhodování, zda do dané série vůbec jít či nikoliv.
  • Palebras
    Palebras6.1. 13:55Pindárna
    Django: Je to jak píše SomeOne... Předplatitelé jsou 7 knih popředu. Nicméně Smrt v osamění je teď na řadě a bude běžně k dostání v trafikách.
  • Palebras
    Palebras6.1. 08:16Pindárna
    Django: Mám to doma a četl jsem to. Pokud něco potřebuješ, klidně napiš zprávu.
  • Palebras
    Palebras2.1. 19:26* Připomínky a návrhy
    Ahoj, šel by přidat reprint Rychlé šípy a jejich 65 úžasných dobrodružství? Vydala ho Skautská nadace tuším někdy v listopadu, pak udělala dotisk prvního vydání v prosinci a vzhledem k obrovskému zájmu už na stránkách mají informaci o dalším dotisku v lednu. Reprint zcela věrně napodobuje první souborné vydání z roku 1940 včetně papíru a musím říct, že je to vážně parádní. Díky. https://www.skautskanadace.cz/kupte-si/rychle-sipy-a-jejich-65-uzasnych-dobrodruzstvi-reprint-182ep
  • Palebras
    Palebras11.12.2023 12:28Sběratelský klub
    Zdar, četl někdo komiks Enigma, který momentálně vydává CC? Pokud ano, mohl by hodit do placu pár řádků, zda to za něco stojí a o čem to vlastně je? Díky
  • Palebras
    Palebras6.8.2022 07:50Sběratelský klub
    Taky se mi podařilo proužky koupit hned v prvním kole a jelikož jsem měl v ten den relativně čas a byl zrovna pracovně na pc, mohl jsem tedy občas na stránky kouknout a najednou se proužky na stránkách objevily a já objednal. Nicméně celý ten web je udělán dost na dvě věci, takže orientace a tak dále se rovná nule. Chápu tedy, že spoustu lidí si ani nevšimla, že jsou proužky již v nabídce. Každopádně z mého hlediska průser je, že téměř každý kus je jakkoliv poškozen a při limitovaném nákladu čítající 500 kusů a s ohledem na cenu 1999 kč se mi tohle jeví jako průser. Když jsem proužky rozbalil, hned jsem si všiml poškozených hřbetů, kdy jeden byl škráblý skoro po celé délce a jako bonus byl zašpiněn od lepidla, druhý proužek promáčklý a třetí oškubaný u horní hrany. To jsem ještě netušil, že tenhle problém se prakticky týká skoro celého nákladu, takže jsem proužky vyfotil a poslal panu Vávrovi s dotazem, jestli se mu tohle jeví jako adekvátní výrobek minimálně vzhledem k ceně. Dostal jsem pouze strohou odpověď, že pokud chci zboží vrátit ať mu dám vědět, jinak s tím nic nenadělá, protože na každém proužku se něco najde, takže je to úplně zbytečné měnit. Po téhle odpovědi a s přihlédnutím k tomu, že na Foglarovi jsem vyrůstal a je to moje srdcovka, jsem si proužky nechal, chvíli mě to štvalo a dneska už jsem to jaksi vstřebal. Nicméně však nechápu, jak tohle mohl vůbec někdo soudný v tiskárně přijmout a poslat to následně mezi lidi, ještě s takovou cenou. Tady se možná již někomu nechtělo nic řešit a asi se sázelo na davovou histerii a na fakt, že proužků bude tak málo a lidi se o ně poperou, že to praktcky nikdo vracet nebude. Stát se to u jiného vydavatele s jiným komiksem, lidi jim to za tu kvalitu kterou dostali, omlátí o hlavu. Co se však týká kvality papíru, tak tady bych moc problém nehledal a jeví se mi jako vhodně zvolený vzhledem k celému retro formátu a ono i samotné čtení asi nebude úplně problém. Co jsem tak zkoušel, drží to dobře a nemyslím si, že by se to při otevření mělo jakkoliv lámat či jinak deformovat.
  • Palebras
    Palebras20.6.2022 17:17Sběratelský klub
    Onkel 1928: Jen bych upřesnil že komiksová Stínadelská trilogie obsahuje všechny tři díly série Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří a Tajemství Velkého Vonta. Takže ty románové Stínadla se bouří jsou druhý díl, kterému předchází právě Záhada hlavolamu.
  • Palebras
    Palebras6.4.2022 18:27Sběratelský klub
    Milo_Harwey, Alfi - Potvrzuji, že druhý díl je dlouhodobě vyprodán a dotisk se nechystá. Jediná možnost je tedy sehnat z druhé ruky. Taky jsem 100 nábojů delší dobu sháněl a nakonec jsem bral prvních pět dílu z druhé ruky za celkem příznivou cenu. Jinak je tuším druhý díl ke koupi momentálně v Arkhamu, ovšem za 2000 kč.
  • Palebras
    Palebras20.1.2022 09:14Pindárna
    robur31... Luxorem mi bylo potvrzeno, že cena se měnit nebude a zákazník tedy dostane Criminal 3 za cenu, která byla v době objednání. Tedy 319 kč ;-)
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 19:55Sběratelský klub
    Milo_Harwey - přesně tak, taky bych tam raději viděl tyhle klasiky, než například věci z New 52 a podobně, které tady vyšly relativně nedávno.

    deefha - bral jsi tu platbu kartou ? Díval jsem se, že je tam ta kniha obálek jako bonus, ale zatím jsem od DeAgostini bral maximálně pohádky pro malou s platbou dobírkou, takže s tím nemám žádné zkušenosti. Jde mi o to jestli mi přijde třeba mailem částka a já si ji uhradím online nebo tam dám číslo karty atd. a frajeři si to stahují sami. Četl jsem právě dost stížností, že si stahovali něco navíc a tak dále. Takže jsem na vážkách, pokud do toho půjdu, jak to vůbec platit.
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 19:05Sběratelský klub
    Tak psalo se, že něco málo má být nahrazeno jako například Kameňák, Návrat temného rytíře a určitě ještě něco dalšího, ale mírně mě znervózňuje, že z prvních čtyř knih, u nás tři vyšly. Takže tím pádem určitě zůstane Snyderův run a Detective comics plus určitě i Temný rytíř a to už si pár kousků z celku ukrojí.
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 18:23Sběratelský klub
    Tak vidím, že s tím kompletem Batmana je to pěkné dilema. Doma mám vše co u nás vyšlo, takže taky pořád váhám, zda do toho jít či ne. Na jednu stranu je to prostě Batman a láká mě mít komplet obrázek včetně těch bonusových knih ale na stranu druhou je to DeAgostini a fakt tady toho dost vyšlo. A taky reálně hrozí, že vyjde plno knih u nás již vydaných a zaříznou to pro nezájem a na ty lepší a u nás nevydané díly se nedostane. Tak fakt nevím.
  • Palebras
    Palebras21.8.2021 07:48Sběratelský klub
    Alfi: Ano tyhle knihy zde již vyšly a vydalo je Crew, Zrozen k zabíjení zde nevyšlo a Tváře smrti vydal BBart.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 618 (cca 279404 Kč)
Mám: 618 (cca 279404 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0