Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Sebevražedný oddíl zasahuje ze stínů a odvádí práci, které by se superhrdinové nedotkli ani dlouhou tyčí. Jeho členy drží pod krkem svým ocelovým stiskem ředitelka Amanda Wallerová a dosud se jí dařilo svá monstra a maniaky udržet v tajnosti… ale tomu je teď konec. Batman je jim na stopě a ani on, ani Liga spravedlnosti nehodlají existenci něčeho podobného tolerovat. Oddíl musí být rozpuštěn.

Ale zatímco se kladní i záporní hrdinové soustředí jen na své osudové střetnutí, zvrhlý intrikán Maxwell Lord sestavil hrůzné vojsko těch nejvražednějších superpadouchů DC vesmíru a hodlá pobít oba týmy bez rozdílu!

Obsahuje sešity sérií Suicide Squad (Rebirth) #8-9, Justice League (Rebirth) #12 a Justice League vs Suicide Squad #1-3

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Tim Seeley, Simon Spurrier (Si Spurrier), Rob Williams, Joshua Williamson
Art
Giuseppe Camuncoli, Tony S. Daniel, Christian Duce, Jason Fabok, Jim Lee, Jesús Merino, Riley Rossmo
Ink
Sandu Florea, Richard Friend, Sandra Hope, Francesco Mattina, Andy Owens, Scott Williams
Barvy
Mat Lopes, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Ivan Plascencia, Alex Sinclair, Jeremiah Skipper
Obálka
Jason Fabok, Alex Sinclair
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-080-2 (BBart s.r.o.)
978-80-7449-640-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
184
Cena
299 Kč
Originál
Justice League vs Suicide Squad (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl #01 (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl #01 (Black edice) (2018)
  • mearez
    Příjemné překvapení. V roce 2020 (?) kdy jsem viděl trailer na film od Jamese Gunna jsem si řekl, že se do Suicide Squad ponořim víc, protože jsem si uvědomil, že celá premisa mi dost sedne a asi tedy jenom případné horší provedení mi kazí dojem z této série,(jako třeba ve filmu z roku 2016 nebo v New 52 sérii). No a tak jsem si přečetl dvě série Suicide Squad a k mému překvapení, jak původní série Suicide Squad od Ostrandera tak aktuální z Rebirthu jsou velice kvalitní superhrdinské špionážní příběhy. Ačkoliv Ostrander s postavama pracuje líp a obecně zápletky jsou mnohem šílenější a zajímavější, Rebirth Suicide Squad je taky dost dobře napsaný komiks, dle mého ale kvalita šla lehce dolů někdy po čtvrté knize, kde už mě tým tolik nezajímal. Ale crossover Justice League vs. Suicide Squad je v podstatě vrchol této inkarnace, protože zvládá ukočírovat pořádný množství postav a zároveň prezentuje relativně osvěžující nápad v rámci historie oddílu. Rozhodně stojí za přečtení, už jen proto, že je to jediný dobrý komiks s Harley v Čechách.
  • Fry
    Justice League vs Suicide Squad - Velmi, ale opravdu velmi povedený event, ke kterému se budu určitě rád vracet. Crossover dvou protichůdných týmů mohl klidně dopadnout jako propadák. Ono totiž napsat smysluplný příběh opírající se o základy z jiných sérií jistě není nic jednoduchého, a přesto se to Williamsonovi povedlo. Malé mínus dávám pouze za výplňkové příběhy ... Za mě 5*!
  • Palebras
    Hodně povedený crossover. Zápletka není kdo ví jak rafinovaná, ale určitě dokáže zaujmout množstvím více či méně známých postav. Celá dějová linka kolem hlavního záporáka perfektně odsýpá a není prostor na to, aby se čtenář nudil. Jasně že je to celé postavené na pořádném nonstop mlácení klaďasů a záporáků, ale to už k tomu prostě patří. Pobavily místy vtipné narážky mezi všemi zúčastněnými. Moc jsem od tohohle neočekával, ale dostal jsem fajn akční jízdu s kupou postav, které dávaly smysl a nejednalo se o bordel jako v jiných případech. Hodnotím za 4*.
  • Spacecore
    Potenciál na velký pěkný event tu byl, ale samozřejmě byl promarněn. Dá se to, ale není to nic než povrchní "povinná" mainstermovka bez duše jakých je v Rebirthu hafo. No, každopádně tu máme alespoň zajímavé postavy jako Maxwella Lorda nebo Loba, což příběh osvěžuje, ale jinak je to fakt tuctovka.
  • Multiverzum
    Crossover dvou naprosto protikladných týmů z univerza DC Comics podepřený solidním příběhem, zajímavými postavami a kvalitní vizuální stránkou. Pokud jste někdy toužili po tom vidět Ligu Spravedlnosti v dosti netradiční pozici, neváhejte.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/liga-spravedlnosti-vs-sebevrazedny-oddil-1/
  • JohnyG
    Slovo týmovka je tady víc než na místě. Objeví se: Justice League, starej Sebevražednej oddíl s Lobem, nynější operační skupina X a Kimova lidově-demokratická soudružská týmovka. Člověk by čekal totální blábol a ono to přitom šlapalo docela dobře. Nakonec proč ne, takovejch hrdinů pokupě jsem viděl naposled snad jen na plakátu, co dávali k prvnímu Rebirthu. Samozřejmě je to jednoduchá suprácká akční mlátička a druhej den jsem nevěděl, o čem to vlastně bylo, ale na čtení do vlaku dobrý.
  • jardoom
    Verdikt
    Od tohoto komiksu jsem více méně nic nečekal, protože všichni víme, jak jsou podobné crossovery tuctové. Nicméně tenhle komiks se povedl a já myslím, že prokletí bylo prolomeno. Jedná se o příjemné překvapení, které mě zabavilo i přes pár nedostatků, které to přesto mělo.
    http://www.comixzone.cz/view/2530-znovuzrozeni-hrdinu-dc-liga-spravedlnosti-versus-sebevrazedny-oddil-01/?page=detail#content
  • karl173
    Není to špatné, ale nic velkolepého to také není. Příběh je každopádně poměrně slušně napsaný a to hlavně díky Williamsonovi, který odvádí dobrou práci i u Flashe. Myslím si, že kdyby se tohoto crossoveru ujal jeden ze scénáristů Ligy spravedlnosti nebo Sebevražedného oddílu, tak by to dopadlo možná o něco hůře. Ale těžko soudit. Je to jen můj pocit. Každopádně potenciál tu je, ale zatím došlo spíš jen na klišé. Co se týče vedlejších příběhů, tak ty mě až tolik nezaujali. Max Lord sice vypadá zajímavě, ale zrovna ten jeden sešit co tu má, mi zajímavý zrovna nepřišel a původní Sebevražedný oddíl....no to bylo spíš do počtu, ale nutno dodat že oba sešity byli asi potřebný. Kresba je u hlavní dějové linky v podstatě standardní mainstream, u Maxe mi kresba trošku připomínala sérii Punisher max a není zlá, ale v posledním sešitě je kresba v kontrastu s předchozími sešity slabá. Zatím 65%
  • George Walker Bush
    Jojooo, je to klišé, je to hloupě patetické ("...ovládnout svět!"), ale dá se to číst.

    Celkový dojem: 50%
  • rewkon
    Docela jsem čekal propadák a ono ne jo dva týmy se z rubou a pak se společné spojí proti společnému nepříteli šablona jak vyšitá ,ale napsaný a na kreslený to je dobře.
  • Doppelganger
    příběh podle klasické superhrdinsky-eventovské šablony, v němž si dva borci (v tomto případě rovnou týmy) jdou naklepat pláště, aby vzápětí zjistili, že vlastně musí spojit síly proti společnému nepříteli. Příjemná mainstreamová rubačka se všemi charakteristickými klady i zápory.
  • cyboy
    Ja vlastne nevim co si o tom myslet. Je to vs. asi v jednom nebo dvou sesitech a pak "je, hele my mame spolecnyho nepritele." Lobovo angazma jde uplne mimo me a diky mnozstvi postav vychazi na kazdou asi tak stranka deje.
    Takze zatim zadna slava.
    60%
816181