Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3

+ 3 další ukázky

Koupit
Galerie batmanovských padouchů je početná, ale Joker je ze všeho rozhodně nejslavnější a provází Temného rytíře věrně už po víc než sedmdesát let. Barvitý a chaotický zabiják slouží celou tu dobu jako dokonalý kontrast pro ten černý a nehybný monolit, kterým je Batman. Je neodmyslitelnou součástí Batmanova světa, dává hrdinovi vyšší cíle a strašlivé zlo, kterému je třeba čelit.
Tenhle ušklíbající se maniak je stejně vyšinutý jako Mad Hatter, stejně chytrý jako Riddler a stejně úskočný jako Penguin. A Batmana zná líp než kdokoli jiný.
Ve sborníku Joker: Oslava 75. výročí se sešly početné legendy komiksové branže, jako je Bob Kane, Bill Finger, Don Cameron, Dick Sprang, Neal Adams, Denny O’Neil, Steve Engelhart, Marshall Rogers, Paul Dini, Scott Snyder, Greg Capullo a mnozí další. Dostává se vám do rukou sbírka těch nejlepších a nejpamátnějších příběhů klauna-zabijáka od jeho debutu v roce 1940 až po jedno z jeho posledních řádění v díle „Smrt rodiny“.

Originálně vycházelo sešitově jako:
Batman #1,5,25,32,85,163,251,427
Batman (vol.2) #15
Detective Comics #64,69,168,180,475,476,726,741,826
Detective Comics (vol.2) #1
World's Finest Comics #61
Superman (vol.2) #9
Batman: Legends of the Dark Knight #66
The Greatest Joker Stories Ever Told

Identický dotisk v lednu 2018


Scénář
John Byrne, Don Cameron, Tony S. Daniel, J.M. DeMatteis (Michael Ellis, Wally Lombego), Paul Dini, Chuck Dixon, Steve Englehart, Bill Finger, Devin Graysonová (Kalile), Dennis O'Neil, David Vern Reed, Greg Rucka, Scott Snyder, Jim Starlin
Art
Neal Adams, Jim Aparo, Simone Bianchi, John Byrne, Greg Capullo, Tony S. Daniel, Dale Eaglesham, Bob Kane, Don Kramer, Alex Maleev, Mike Mignola, Sheldon Moldoff, James Winslow Mortimer (Win), Jerry Robinson, Marshall Rogers, Lew Sayre Schwartz, Damion Scott, Dick Sprang, Joe Staton, Brian Stelfreeze
Ink
Neal Adams, Terry Austin, Simone Bianchi, Sal Buscema, Mike DeCarlo, Wayne Faucher, Jonathan Glapion, Rob Hunter, Bob Kane, Karl Kesel, Mike Mignola, Steve Mitchell, Charles Paris, Sean Parsons, Jerry Robinson, George Roussos (Bell), Bill Sienkiewicz, Dick Sprang, Brian Stelfreeze, Ryan Winn
Barvy
Wildstorm FX, Digital Chameleon, John Kalisz, Tomeu Morey, Francesco Plascencia (FCO Plascencia), Pamela Rambo, Adrienne Roy, Jerry Serpe, Anthony Tollin, Gloria Vasquez, Glynis Wein Oliverová (Wein), Tatjana Wood, Tom Ziuko
Obálka
Brian Bolland, Jack Burnley, Jerry Robinson
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Štěpán Kopřiva, Richard Podaný, Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-516-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
1395 g
Stran
400
Cena
999 Kč
Originál
The Joker: A Celebration of 75 Years (DC Comics)
  • Palebras
    Palebras16.2.2020 10:11Joker: Oslava 75. výročí
    Sbírka příběhů napříč časem. Jedná se o parádní sborník, kdy prvotní příběhy jsou krásně naivní a ukazují, jak se doba změnila. To co tenkrát bylo cool a skvělé, je dneska tak šíleně úsměvné. Každopádně se jedná o moc fajn příběhy, které ukazují, jak moc se Batmanova nemesis postupem času měnila. Příběhy jsou proměnlivé kvality, ale dohromady tvoří ucelený pohled do světa Jokerových výstředních představení a zvráceností. Musím říc,t že jsem strašně rád že u nás tato kniha vyšla a určitě by nebylo na škodu, kdyby vyšly příběhy i ostatních Batmanových nepřátel. Jokera. Oslava 75. výročí je nádherný sborník, který musí mít každý správný fanoušek jak Jokera tak Batmana.
  • Joker189
    Joker18917.12.2019 21:14Joker: Oslava 75. výročí
    Výborná kniha. Průřez historii mé oblíbené postavy mě velmi potěšil, ale chápu že to nesedne každému.
  • Hunter
    Hunter9.12.2018 18:36Joker: Oslava 75. výročí
    Parádní kniha. Byl zachován původní formát což je samozřejmě paráda a za to palec nahoru. Upřímně musím říct že část s retro příběhy byla o hodně lepší než ta pozdější. 70s Batman mě moc nebavil. Ale pro fanoušky Jokera paráda.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin19.3.2018 15:25Joker: Oslava 75. výročí
    S tímhle týpkem je prostě bžunda v celý knize. Jenom Báťa nám nějak ztrácí humr. Naposled se o něj snažil v "Dříve známí jako Liga spravedlnosti" a dost se mi po tom stejská. Nejvíc sexy jsou totiž chlapi, co vás rozesmějou. Žeáno. Brilantní sborník s mým oblíbeným hrdinou, ba co dím, spíš vzorem!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.1.2018 07:51Joker: Oslava 75. výročí
    Tahle kniha má své opodstatnění pouze v těchto případech, buď jste velký fanoušek Jokera anebo vás zajímá geneze batmanovských příběhů v průběhu desetiletí - tady v této knize v podání geneze dvou postav zároveň. Napoprvé to ve mě zanechalo velmi pozitivní dojmy, ale s postupem času mě to přestalo bavit a představa, že se zase budu prokousávat 50. a 60. lety, kde se Batman furt řepí jak o závod, mě už fakt nebere. najednou rok se sešel s rokem a doma mi to zabíralo místo a prášilo se na ni. Nechápejte mě špatně, tahle kniha je výborná ve svém účelu a provedení, ale opravdu není pro každého a její cílová skupina je velmi úzká. Přesto je to krásná a dobře popisující kniha celou tu éru s Batmanem a potažmo dohromady s Jokerem (až na jeden příběh se Supermanem). Na mě nejvíc zapůsobily samotné první příběhy s Kanem a Fingerem, akorát by jim víc svědčil ten laciný papír, na kterém poprvé vycházely. Kdo má doma Batman Chronicles ví o čem mluvím. Nějak ten měkký papír víc sedí, než digitálně upravený a na lesklém papíře vydaný příběh. To je ale věc názoru. Pak mě nejvíc bavil Neal Adams a 90. léta až 2000+. Krom jistého vytržení z kontextu - viz No Man's Land příběh - je to fakt super jízda velmi zajímavých příběhů, kde se krásně setkávají různí autoři a kreslíři. Snad jediná výtka patří k The New 52 příběhům. 2 jsou fakt málo a navíc tam chybí nějaký kontext, celé mi to přišlo jako - o co tady jako jde?! - neuchopitelné a smysl postrádající a raději bych tam dal jiné z doby dřívější, ale je to přece jenom průřez, tak to chápu, a kresba je vynikající. Pro nové fanoušky a mládež je tato sbírka k nezaplacení a jediné co to občas degraduje je cena. Sběratel to koupí, komiksák tak z 50% - podle zájmu, ale rodič pro své dítě... to už je otázka, a ve finále rodič sáhne po něčem cenově přijatelnějším. Přesto jsem rád, že se do toho BB art pustil a obohatil naší batmanovskou kulturu, i komiksovou.
  • Luigim
    Luigim12.7.2017 20:45Joker: Oslava 75. výročí
    Jako fanoušek této postavy jsem rád, že jsem jí prořídil nejen za dobrou cenu, ale že mne i nezklamala. Je to moc hezká ukázka vývoje, kreseb, cenzury a otrlosti čtenářů. To by mne zajímalo kdybych jim po prvním čísle dal Batmana konec hry z dnešní doby. To by byl zážitek!
  • Kabukiman
    Kabukiman27.5.2017 10:25Joker: Oslava 75. výročí
    Kvalitní průřez Jokerovým hahaha životem. Těšil jsem se hlavně na ty starý oldskůlovky, ale nakonec jsem byl rád,že jsem se tím nějak prokousal,protože už jsou fakt hodně někde jinde. Problém u tohodle sborníku je,že v podstatě dostáváte hromadu různých sešitů,takže naskakujete neustále do rozjetého děje a třeba u příběhu Smrt v rodině absence pokračování vyloženě zamrzí. Jinak potěšila Jokerova návštěva Supermana, která trošku narušila stereotyp Batman vs. Joker poprvé, podruhé,potřetí,počtvrté, popáté...
  • ConanVJ
    ConanVJ18.8.2016 07:53Joker: Oslava 75. výročí
    První dvě kapitoly jsou dobrá ochutnávka, ale v dnešní době ty příběhy přijdou dětinský. Je zde také vidět, jak se Joker změnil, když přišla do komiksu cenzura. Zbylé tři kapitoly mě hodně bavili a užil jsem si je. Jako celek je to pěkný průřez historií tohoto ikonického zloducha a dávám mu 80% :)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš13.4.2016 04:47Joker: Oslava 75. výročí
    „Je to jenom člověk, který spadl do nádrže s chemickým odpadem. Je to jenom člověk jako ty, z kostí, masa a krve.“

    Hoďte se do gala, popadněte pugét a vyražte na velkolepou oslavu životního jubilea. Pozvánka na takovou událost se totiž neodmítá!

    Více zde: http://edblok.blogspot.cz/2016/04/joker-oslava-75-vyroci.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.3.2016 12:06Joker: Oslava 75. výročí
    Joker je pán... mezi tím batmanovským obludáriem skutečná třída. Ty roztomilé komiksy ze 40. let, kdy je Joker spíše takový poťouchlý zlodějíček a Batman kouří svou dýmku, aby následně sherlockovsky vysvětlil svému Robinovi, o co jakože gou, jsou k nezaplacení. Pak člověku (mně teda rozhodně) ukápne slza, když Joker odkrágluje Gordonovu snoubenku; aby posléze, když se komiks přibližuje současnosti, v duchu zvracel, nesnášel, nestačil se divit, co ten bláznivej psychopat zase udělal. Je to prima sborník.

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    kaylin9.2.2016 07:07Joker: Oslava 75. výročí
    Knize a jejímu vydání v podstatě není možné nic vyčíst, jen si s ní uvědomíte, že některé ty příběhy jsou skutečně příšerné a jsem si jistý, že ty největší perly zde chybí. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/02/1097-joker-oslava-75-vyroci-70.html
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš7.2.2016 17:09Joker: Oslava 75. výročí
    Krásný týden s Jokerem. To, co jsem původně čekal jako naprosto nečitelné (40. a 50. léta) se nakonec ukázalo jako báječná řachanda. Ano, příběhy z této epochy jsou neuvěřitelně naivní a hloupoučké, ale je v nich obrovská dávka humoru, kterou u současného Batmana nenajdete. Příběhy ale postupně chřadnou, na dno si sáhnou někdy v osmdesátých letech a pak se odrazí ode dna dobrou koncovkou (Endgame) a bezva jízdou v autě (Detective Comics #826). Nakonec nejnovější inkarnace v New 52, která mě ale bavila jen ve Snyderově pojetí. Provedení od BB/artu je k ceně vynikající, skvělý papír, akorát se mi zdá, že barevný lak barví protější bílé stránky.
  • cyboy
    cyboy mecenáš3.2.2016 08:43Joker: Oslava 75. výročí
    S vetsinou predchozich komentaru lze souhlasit, snad s vyjimkou postesku nad dospelosti komiksu, jsem naopak rad ze v komiksu uz neprobihaji nite z ponozek. Je to skvela prilezitost ochutnat original Kaneova Batmana/Jokera, kteri hned ve svych pocatcich nebyli prilis ctenim pro deti (spis jsme dnes strasne precitliveli). Celkove jde skutecne pouze o "ochutnavky", tvorene prevazne jednim sesitem vytrzenym z kontextu, coz muze byt pomerne zasadni problem v pripade ze si knihu koupi nezkuseny ctenar, ktery jde ciste po jmene titulniho antihrdiny protoze ho videl v kine apod.
    Pro komiksaky a fanousky Batmana je to prakticky povinnost. 85%
  • cyboy
    cyboy mecenáš3.2.2016 08:43Joker: Oslava 75. výročí
    S vetsinou predchozich komentaru lze souhlasit, snad s vyjimkou postesku nad dospelosti komiksu, jsem naopak rad ze v komiksu uz neprobihaji nite z ponozek. Je to skvela prilezitost ochutnat original Kaneova Batmana/Jokera, kteri hned ve svych pocatcich nebyli prilis ctenim pro deti (spis jsme dnes strasne precitliveli). Celkove jde skutecne pouze o "ochutnavky", tvorene prevazne jednim sesitem vytrzenym z kontextu, coz muze byt pomerne zasadni problem v pripade ze si knihu koupi nezkuseny ctenar, ktery jde ciste po jmene titulniho antihrdiny protoze ho videl v kine apod.
    Pro komiksaky a fanousky Batmana je to prakticky povinnost. 85%
  • KdG
    Pěkný průřez Jokerovou historií. Něco podobného by mohli vydat i pro pár ostatních zajímavých padouchů. (Penguin, Riddler ... )
  • erik
    erik1.2.2016 08:09Joker: Oslava 75. výročí
    Joker v prvopočiatkoch? Už len pre prvý príbeh je táto knižka povinnosť a je hodná svojej ceny. Tie trafené nápady, ktoré dominujú prvým dekádam jeho zjavovania sa, stoja za to. Zosmiešňovanie Robina (čistiť topánok), Batman na bicykli, Batman uteká z väzenia štýlom – odpáral som z bavlnenej ponožky niť, ohol vidličku a je to! – to všetko dýcha nekontrolovateľnou hravosťou, aká sa dnes v komikse moc nevidí. Predsa len je dnes všetko také dospelé, všakže?

    Iste, moderná doba prináša niekoľko epizód z väčších celkov, ale musím sa Jokera zastať. Ani jeden takýto zošit nie je nepochopiteľný a obstojí aj sám. Iste Smrť v rodine láka aj na pokračovanie, podobne ako príčetný Joker. Ale v podstate to nie je nič hrozné. Taký No man’s land je napríklad typickým príkladom toho, ako fungoval kedysi Batman. Na pozadí väčšej udalosti (zemetrasenie) sa odohrávajú samostatné epizódky a tá s Jokerom sa nevymyká. Naozaj netreba mať načítaný celý „event“, aby to človek docenil. Podobne záverečný Snyder je síce vytrhnutý sprostriedku, avšak ako ukážka toho, ako Joker vyzerá dnes, to postačuje.

    Najlepší kúsok z knihy je ten s vianočnou jazdu Jokera s Robinom, čo je presne ten typ jednohubky, ktorý by som rád videl v časopise Crew.

    Sprievodné texty sú chudobné, keďže chcem čítať najmä komiksy, ich rozsah mi postačoval. Vedecké traktáty, prečo príbeh s Red Hoodom je zásadný, to azda priemerný fanúšik Batmana k životu naozaj nepotrebuje. Tiež si myslím, že táto kniha nie je určená na lapanie nových duší. Na to je priveľmi drahá a okato zahľadená do minulosti.

    Slušivá a kaloricky nestriedma knižka, ktorá prináša toľko zábavy, že mi nedá inak, ako sa tešiť. Ako historický exkurz plní svoju úlohu na jednotku. Výborný kúsok!
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39326.1.2016 22:22Joker: Oslava 75. výročí
    Na českém trhu zatím zcela unikátní komiksovej sborník... zpracování od BB Artu prvotřídní..
  • Lenny
    Lenny mecenáš23.1.2016 15:51Joker: Oslava 75. výročí
    Povedený sborník mapuje 75 let Jokerova řádění. Doprovodný materiál bohužel stojí za pendrek.
    Recenze: http://www.youtube.com/watch?v=u8dYmqGc7rw
363410
Četl/a (99)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Al0f0k, Alfred, alois13, anka, Anton Whatever, Bedou, Benny, binnmode, Blockholm, calvin10, Chaolinek, ConanVJ, CoVseNerdit, crewni.konzerva, cyboy, dajik, Darth Raelchi, DoctorHarpy, Doppelganger, Draco nobilis, Er.Nest, erik, farnhajt, Fox01, Franta z Čokolády, georg, Georgíno J., Gregory47, hellblazer, Hunter, invape, James, JANNE, jeanbaklajean, jh666, John Wick, Johny87, Joker189, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, kaylin, KdG, Kiko, Killingjoke, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, lantan1, Lawer de Sanctis, Le Porello, Libča, libcenko, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, malylada, Mamut12, massilia, Mato, MEGA, Mercurio, monocyt, mstefl, namdnas, NecRoman, oleav, Orbeek, Palebras, Petrisko911 , PKD, punisher, rafannn1, RaptoR, RudyRod, Schramm, Sikk, Spike, terrordemon, the.kasztan, Tommar, Tomski, trudoš, Tykwer, Ukko, utresyby, Vojtěch 393, VskPrzk, VvV, Walome, WEAPONE, Zdendy, zlejzmrd
(221)
2scha, 665+1, 81splinter, adam.ra, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, alois13, anka, Anton Whatever, ArmadOon, BadBoy, Batman, Bedou, BeeSee, Benny, binnmode, blackJag, Blockholm, bmc75, bronxik, burzum, Calvin Klein, calvin10, Chaolinek, chogall, ConanVJ, CoVseNerdit, CSE_AC/DC, cyboy, DAxik, Denis1996, Devilek, Dinik, DKoscik, DoctorHarpy, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drekorian, dvoracekpetr1, Er.Nest, erik, Famozní, farnhajt, filemon, firesnake, Fox01, Franta z Čokolády, Future-Death, georg, Georgíno J., gongon44, Hades, hahahoho, Hebled, herbert, herrman, hiro666, hovad2, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, invape, Jak, James, JANNE, jeanbaklajean, jendavondra, jerry67, jh666, jindroush, John Wick, Johny87, Joker189, Joshua_T, Kabukiman, Kadin, kallenved, Kaluž, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, KINIMODUS, Kocour, komik.sx, Kouzelnik7, kubanec13, Kunden, lacoste, Lawer de Sanctis, Le Porello, Lenny, Libča, libcenko, libormatejka, Librarian, Lijem24, Lobok257, Lojza, LookAss, Luigim, luky.kuky10, maara, Macek78, malylada, Mamut12, markic, Mato, Maty48, MEGA, Mercurio, merhyx, Michael Jarkovský, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, misa, Mitak, Mitthrawnuruodo, miuanek, moiqpiom, monocyt, monty.cl, MP, MP81, mstefl, namdnas, NecRoman, noMster, nx, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, Orbeek, OwerLord, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, Petrisko911 , pk123x, PKD, Poseidon1978, Premek, punisher, pusta, RadimNemec, rafannn1, raimi, RaptoR, razielus, Ricarderon, RicHard. , Rocksteady147, Roiser, Rowan, Roxigor, royan, RudyRod, Salien, schefik, Schramm, Šedo, semi41, Sikk, Skot, sleepless, slothest, Spike, Staník, superheroesstuff, suricattaontheway, Tabasco, tacmud, terrordemon, The Genius, Tialster, Till, Tomasino79, tomastrejbal, Tommar, TommyBOYER, tomned, Tomski, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Tykwer, Ukko, utresyby, Valis, Vítek, Vojtěch 393, VvV, Wasseg10, WEAPONE, Wiruss, xintax, xxaannddeerr, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (20)
Azik2586, Badgu.y1902, barthez, deadpool, delsemela, DracoAn, filosh, Fr3d_K, gezic, gwen666, husakpetr93, Infarkt, kucik, Maxianimal, Miriyak, Murphy722, Nightmare, songoku, vteco, Wiw
Shání (3)
buscheer, gezic, Nightmare
Nabízí (3)
Fox01, Luigim, Orbeek