Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Spider Jerusalem nenávidí každého v tomhle zatraceném Městě – a přesto se za něj bude rvát do posledního dechu. Pátý díl komiksové ságy Transmetropolitan mu pro to poskytne spoustu příležitostí; v Bílém domě sedí psychopat s fešným úsměvem na rtech a do hry se vrací brutální a zkorumpované policejní jednotky. Scenáristu Warrena Ellise a kreslíře Daricka Robertsona tentokrát úvodním slovem doprovází sám kapitán Picard z vesmírné lodi Enterprise, herec Patrick Stewart.

Obsahuje sešity série Transmetropolitan #25-30

Scénář
Warren Ellis
Art
Darick Robertson
Ink
Rodney Ramos
Barvy
Nathan Eyring
Obálka
Darick Robertson
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
kyberpunk, městská fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7461-015-8 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Transmetropolitan #05: Lonely City (Vertigo (DC Comics))
  • VanTom
    Největší síla Transmetropolitanu IMO tkví ve vykreslování unikátního "genia loci" pulzujícího města a jeho pestré směsky vyšinutých obyvatel (sekt, spolků) ve zvrácené kyberpunkové budoucnosti. V jejich mikropříbězích dokáže Spider (potažmo Warren Ellis) najít nejen spalující dávku bizarnosti a kritiky, ale též lidskosti a poetičnosti. A když pak se svými ohavnými asistentkami zavětří podezřelou laxnost policie při vyšetřování rasově motivované vraždy, nenechá to být jen tak.
  • faster86
    rozhovor se spiderem, procházka po ulicích, porno i případ s policií, všechny příběhy jsou super, nějak začínám být nervózní jak moc se mi celá série i po nějakých 7ti letech co jsem ji četl poprvé líbí a v žebříčku oblíbených sérii se nezastavitelně šplhá výš a výš
  • Palebras
    Takže jsme v polovině série a Spider klasicky pokračuje v nastoleném tempu. Opět jsem se parádně bavil. Strašně se mi libilo Spiderovo polemizování na téma Smrti...To bylo prostě moc fajn a parádně jsem se zasmál. Ostatně i 21 dní přineslo skvělý a místy hodně vtipný náhled do každodenní rutiny velkoměsta. A hlavně potěšilo Spiderovo nakupování. Třešničkou na dortu byl pak třídilný příběh Osamělé město, který byl opravdu skvělý a perfektně nalákal na pokračování.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.10.2018 18:40Transmetropolitan #05: Osamělé město
    Po předchozích slabších dílech konečně zase přichází něco pořádného a co mě bavilo. Škoda jen, že Ellis odvedl parádní výkon jen na půl knížky. Tou nejlepší pasáží je samozřejmě Osamělé město. Zbylé mini příběhy nejsou špatné, ale něco tomu scházelo. Přijde mi, že Ellis až moc zbytečně často jede na takové jednosešitové výškraby svých prvoplánových nápadů, které zkrátka a jednoduše nechce nějak více rozvádět. V první knize kde nás seznamoval s jeho novým a snovým světem, to fungovalo, ale teď už zkrátka čekám nějaký pořádný příběh. A tím je v této knize právě až Osamělé město. Každopádně tato kniha mě přesvědčila, že to s touto sérií nemám vzdávat a že umí být stále dobrá. 80%
  • sedw
    Zatím nejlepší díl, bez debat. S výjimkou Odcházení (které nebylo špatné, ale nic světoborného) byl celý díl téměř dokonalý. Zrůdování 21 dní ve městě až po finální trojdílné Osamělé město (zatím vrchol série) ani jednou Spider neztratil dech. Mám tuto sérii čím dál tím radši.
  • Fry
    "Transmetropolitan #05: Osamělé město" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... "Transmetropolitan" se posouvá pomalu, ale jistě k druhé polovině celého opusu a konečně padla řada i na nekompromisní případ ohledně policejní brutality. Ale nenechte se mýlit, i když tato kniha ze začátku malinko pokulhává, s hlavním příběhem přichází jedno z nejlepších období celé série. Začíná jít do tuhého a bude hůř, stačí si jen pár dílů počkat ... Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.10.2013 16:26Transmetropolitan #05: Osamělé město
    Občas přemítám, zdali mi chce Spider opravdu něco hlubokého říct, neb zdá se, že často klouže po povrchu, či hůře, že říct nemá co. Jeho úvahy a storky nejsou nezajímavé, jen někdy připomínají prázdnou intelektuální onanii. Když se v druhé části dostáváme z lyričtějších výlevů zfetovaného, arogantního a frustrovaného novináře k epičtější části, napětí vzrůstá a z konce dokonce silně mrazí. A konspirátoři si opět přijdou na své a budou hledat paralely s reálným světem.

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    Rozhodně jeden z nejlepších příběhů série "Transmetropolitan", které u nás byly doposud vydány. Takhle to vypadá, když série nemá klesající úroveň, ale drží si vysokou laťku, kterou sem tam překoná. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/121-transmetropolitan-5-osamele-mesto-90.html
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.2.2013 09:21Transmetropolitan #05: Osamělé město
    Já jsem rozhodně žádné zlepšení oproti předchozím dvěma dílům nezpozoroval. Ellis stále přešlapuje na místě, nové nápady nepřicházejí, a přestože se konečně začne něco dít, zápletka působí jako odvar z prvního dílu.
  • Fry
    Transmetropolitan je ta série, která vás donutí uvažovat, uvažovat o tom, v čem to vlastně žijeme a v čem žít budeme. Budoucnost není vůbec růžová, nic moc se nezmění, stále zde budou rozdíly mezi průměrnými občany a občany, kteří jsou chránění jak se to jen dá. A o tom právě Transmetropolitan je.

    Mnohem lepší než minulý díl, protože se v tomto díle stane víc, než by jsme očekávali. Od debaty o smrti přes 21 dní ve městě až po zrůdování je to taková příprava na velké finále, které se jmenuje "Osamělé město". To, co se v tomto díle stane jen tak Spider nepřekousne. Pomalu, ale jistě přichází setkání Spidera a Calahana. Jak to všechno dopadne si, ale ještě budeme muset počkat.
  • VojTEKK
    Rozhodně jeden z nejlepších dílů série. Je moc dobře, že přišel hned po slabším 4. dílu a nenechal tak nikoho na pochybách, že se jedná o opravdu kvalitní kousek čtení. Hned na začátku mě potěšíla předmluva od Patricka Stewarta aka Jean-Luca Picarda a !Spoiler! když jsem poté nalezl na jedné stránce na billboardu leelu s bendrem mé srdce zaplesalo!Spoiler!. Navíc když vezmeme v potaz výborný příběh a vysokou úroveň detailní kresby, tak mi z toho vychází příjmené počtení motající se kolem hranice 90%. Jen tak dále Spidere
  • Kapis
    Kapis mecenáš24.1.2012 09:46Transmetropolitan #05: Osamělé město
    VÝBORNÉ, VÝTEČNÉ, SKVĚLÉ – po slabším 4.díle, který byl takovým trochu už vyceděným odvarem předchozího, tento díl jede na nové vlně nápadů a celkově působí velmi harmonicky a úderně. Druhý, celopanelový, sešit je příjemným, kontemplativním ponořením do reality Ellisova cyberpunkového světa, který přirozeně a originálně navnadí čtenáře na další četbu. Jsem rád, že střet s novým prezidentem Ellis neuspěchává a připravuje tomuto (doufám) velkolepému představení důstojnou cestu, kdy budou padat velké kulisy a nejedno oko, jakož i střevo nezůstane sucho. Líbí se mi, že v tomto díle jsou více zapojeny hi-tech future biotechnologie jako “potulná kamerová infekce, ilegální sekreční nanosenzory“ apod. To fakt žeru.

    Ellisovi se tentokrát i dokonale povedlo zapracovat do tohoto světa neblahé budoucnosti praktiky mocných této doby. Pro ty méně vnímavé, a ať vím, kde to případně příště hledat, takové malé shrnutí (spoiler): Policajti postřílí nevybíravým způsobem protestanty přímo před svou služebnou – vrazi jsou chráněni a odvezeni do bezpečí. V následném tiskovém prohlášení mainstreamového média, které je plně pod kontrolou governmentu, jsou jako standard “false flag operation“ označeni za viníky sami protestanti, když prý napadli služebnu a z “davu padl výstřel“. Z incidentu není žádný záznam, protože policajti ruší veškeré kamery a záznamová zařízení nějakými rušičkami. Toto je opět standard false flag označeno jako “terroristická aktivace el-mag pulzu.“ Stále to neevokuje žádné události dnešní doby? Tak jedeme dál – následně je vydán “N-zákon“ - články, vyhodnocené jako nebezpečné pro lokální či národní bezpečnost a mezinárodní postavení země mohou být a budou staženy Callahanovou administrativou (sic!). Cenzura tisku a internetu. Vítejte v roce 2012, řízeném AIPAC, NATO, CIA,.....and many many others.....skuteční teroristé a pachatelé jsou oslavováni a možná dostanou i medaile za příkladnou obranu bezpečnosti civilního obyvatelstva – podle toho, kdo jich víc postřílel, tím větší medaile.

    Važme si takovýchto děl a radši je pořádně schovejme, možná bude jejich držení za pár let nezákonné a budou pálena novodobými Koniáši i s náma a nahrazována tou “jedinou správnou literaturou“. Smekám klobouček a dávám skoro stovku, jen tak dál, na další díl jsem teď natěšen jak na nic jiného.
  • ikshorm
    Navážu-li na své hodnocení čtyřky, děje je víc, filozofování je spíš vtipné než depresivní a z temných mračen na obzoru čtyřky na konci pětky poprvé silně zahřmělo. Bouře se sice blíží pomaleji, než je mi milé, ale atmosféru si buduje dobře. Tak doufám, že nás příště konečně čeká pořádný slejvák...
  • erik
    Piaty diel tejto série pokračuje vo svojom rozpačitom prejave. Na úvod nám Spider naservíruje kopu filozofických kecov o živote, smrti a vôbec, pridá nejaké to všeobecné sociálne článkovanie a do deja sa zapojí hlavne v titulnom príbehu, ktorý je veľmi dobrý . Občas sa zadarí nejaká myšlienka, občas hláška, bavil som sa pri odpočúvaní senátora, vžíval sa do kože trojice investigatívcov pri utajovaní dôkazov rasistického zločinu a jeho radikálnom riešení a chápavo som prikyvoval na záverečnú výzvu hlavého protagonistu vo veci osobného ozbrojovania sa. A to u mňa zvyšuje hodnotenie.
422741
Četl/a (110)
81splinter, BadBoy, Balů103, Bedou, bierce, binnmode, Cabal, calvin10, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, faster86, figis, filemon, flipflop, flynander, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, Horstik, Houbař, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jiskra, John Wick, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Koci, Kocour, koudy, Lachvos, Light, Lobok257, marek zigmund stanko, mart.in, Matthew, mgeralt, mozzu, mstefl, namdnas, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pizza Guy, porculan, puolpm, RadimNemec, Rezet, robertsedmik, rooty, RudyRod, S313, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sikk, Sir_Pete, Spacecore, syon, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, Ukko, VanTom, WEAPONE, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(250)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, Acidiktatek, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, amazing_k, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Behemoth, bierce, binnmode, bioh, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, camper, Cassidy, Caylen-Tor, Černá Krysa, charvos, chcita, cobe, Cody, ComicBookGuy, Const.ex, Corteg, cyboy, Darker, DAxik, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drakeus, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, Dzoglik, emanek, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Fry, Garp, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, holubdema, Horstik, Houbař, Hulik, Hurvy, hypermlok, ikshorm, Indy, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Kelt, kendor007, Koci, Kocour, komik.sx, koniklec, Kruttor666, Kuba10, kubanec13, Lachvos, ledman, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, Luxor, m.jedle, maara, malylada, Mamut12, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Maryl, Matejrychly89, matrosh, Matthew, mclusky, merhyx, mgeralt, mikado, mike731, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, mttra, mywiel, Nevidal7, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, nx, Olesh, Ondraseeek, opytz, padre_negro, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, POLAKST, porculan, Poseidon1978, Psax, puolpm, q, RadimNemec, Radkos, razielus, Ricarderon, Rich, robertsedmik, Ronik, rooty, Rouziii, RudyRod, Rumburaq, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, skepsi, Skot, Slaine, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, Symbi, syon, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, VojTEKK, vranakx, WEAPONE, willis, Wiruss, Woffce, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, zebedee, Zeebonk, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (21)
AlienDr, arnecht, besikv, Braindead, calviti, deadpool, delsemela, DKoscik, fusnix, Grynca, Lobodlak, Maty48, Miriyak, Odal , Orbeek, Rezet, sadoman, seeker666, Xeelee, xxaannddeerr, Zod
Shání (3)
besikv, delsemela, Taťka Tuleň
Nabízí (2)
karl173, nx