Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Klasická fantastika svou vizuální přitažlivostí vysloveně vybízí ke komiksovým adaptacím, které jsou čím dál častější a úspěšnější. Francouzští komiksoví tvůrci se tentokrát pustili do stále oblíbených románů H. G. Wellse. V prvním svazku vám nabízíme adaptace dvou z jeho nejslavnějších románů: Války světů a Stroje času.

Kreslíři se v tomto wellsovském cyklu střídají. Zachycením Války světů byl pověřen španělský malíř Vicente Cifuentes, narozený roku 1979 v Albacete. Kreslí už odmala a po úspěšné kariéře v rodné zemi získal i výtvarné zakázky z Francie. Na Stroji času zase vyrazil Mathieu Moreau, narozený v roce 1988 v Limoges, autor úspěšného cyklu Nibiru.

Scénář wellsovských komiksů si vzal na starost scenárista píšící pod pseudonymem Dobbs. Vlastním jménem Olivier Dobremel.

Vyšlo jako 36. svazek velké řady edice Argomiks (dle tiráže), podle data vydání vyšlo jako 37 svazek.

Scénář
Olivier Dobremel (Dobbs)
Předloha
Herbert George Wells (H. G. Wells)
Art
Vicente Cifuentes, Mathieu Moreau
Barvy
Mathieu Moreau, Matteo Vattani
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Eva Brucknerová, Jana B. Hniličková, Richard Klíčník, Jiří Nevěřil
Žánry
sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-257-4001-9 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách (vázaná po kratším hřbetu)
Formát
220 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
1150 g
Stran
176
Cena
798 Kč
Originál
La guerre des mondes I., La guerre des mondes II., La machine à explorer le temps (Glénat, 2017)
Varianty
Válka světů / Stroj času (2023)
Válka světů / Stroj času (limitovaná edice) (2023)
  • faster86
    faster867.11.2023 09:11Válka světů / Stroj času
    je to hezky nakreslený výcuc do čtenářského deníku
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.9.2023 14:26Válka světů / Stroj času
    Docela slušné adaptace, ale vadila mi ta autorská zkratka. Hlavně u Války světu to bylohodně znát. Stroj času se dá smrsknout do nějakéhorychlého akčního storyboardu a prokládat to různymi pozastaveními se nad podivnostmi světů budoucích, ale Válka světů graduje a jsou tam ty nuance a detaily, které činí z této knihy něco nadprůměrného, nicméně pro připomenutí si originálu, tohle ostudu nedělá, podstata je vystižena a kresba je na výbornou v obou případech.
  • louza
    louza31.1.2023 15:21Válka světů / Stroj času
    Před měsícem jsem se na tuto knihu odvolával u Wellse od CC a hle, už je tu, aby potvrdila moji tezi. Evropská fasáda klasickému komiksovému díku hodně sedí. Kniha je trochu disproporcovaná v obsahu, protože Válka světů zabírá plné dvě třetiny ačkoli je dějově zhruba stejně obsažná, jako následující Stroj času. Ani z jednoho ale nečiší pocit rychlokvašky. Válka světů si možná trochu více lebedí ve vizuálu a vypráví detailněji a více komiksově. Což jí lze těžko v komiksu mít za zlé. Stroj času sedí tak akorát. Je tu znát novátorský pohled a pokud jste hráli sérii Crysis, určitě vám některé scény budou povědomé. Autoři ovšem ctí klasiku a nepřevrací filosofii díla někam jinam. Krásné skloubení klasiky a moderního evropského komiksového přístupu. Paráda. 90%
386