Ukázka
Koupit
Všední příběh jednoho komiksového kreslíře, pracujícího z domova. Vzpomínky na dětství a budování vlastní verze Jurského parku kdesi v New Jersey. První bydlení bez rodičů, skateboarding a pokusy o malířskou kariéru, která navždy promění umělecký svět jednoho Denverského předměstí.

Obsahuje příběhy:
Nuda
Můj soukromý Jurský park
Pro umění
Rozhovor s Noahem (který vedl Jindřich Janíček)

Scénář
Noah Van Sciver
Art
Noah Van Sciver
Lettering
Jakub Plachý
Překlad
Jindřich Janíček
Redakce
Ondřej Horník, Jindřich Janíček, Nikola Janíčková, Pavel Kořínek
Žánry
autobiografie, ze života
ISBN/ISSN
978-80-88444-02-2 (Take Take Take)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
121 x 185 x 10 mm
Tisk
černobílý
Váha
135 g
Stran
120
Náklad
600ks
Cena
350 Kč
  • Alfi
    Alfi28.2.2023 07:16Nuda a další příběhy
    Tri nedôležité, neosudové čriepky zo života komiksového autora. Dá nám nahliadnuť do svojho života, ktorý znie možno na prvý pohľad nezaujímavo, ale napriek tomu je to príťažlivé čítanie. A súhlasím s Trudošom, rozhovor, najmä časť kde ukazujú, akí sú lepší ľudia keď pokladajú fanúšikov seriál TBBT za otrasných je niečo, čo - ak si to aj naozaj myslia - nemuselo byť napísané.
  • trudoš
    trudoš editor5.2.2023 09:15Nuda a další příběhy
    Možná maličko nešťastně zvolený název, který však bezděčně vystihuje podstatu jednotlivých příběhů. Noah Van Sciver píše i kreslí podmanivým způsobem, nadto o světě a hrdinech, kterým dokážete porozumět, protože na tom nejsou o nic víc jinak než vy sami. Problém přichází v okamžiku, kdy pochopíte, že odbočky, postřehy či náznaky nejsou nijak vypointované. Není to pravidlo, základní osnova vždy stojí na zvratu, který povídku úsměvně zakončí. Ale jakmile dojde na autobiografické vzpomínání, má autor tendenci vytahovat na světlo detaily, které buď nedá do kontextu, nebo nenechá vygradovat. Zároveň ale umí strhnout všedním plynutím života, aniž by potřeboval vyjímat se v davu pomocí vulgarismů či hrubého násilí. Navíc, čím je příběh delší, tím lepší; jen se člověk musí vyrovnat s tím, že smysl je v samotném vyprávění, ne v jeho konci.
    Největší zklamání pak přinesl závěrečný rozhovor, ve kterém oba zúčastnění dávají najevo, jak děsně jsou dospělí, když pohrdají seriálem The Big Bang Theory.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.10.2022 10:02Nuda a další příběhy
    Celkem příjemně vyprávěné příběhy autora, který jako by neměl ucelenou představu o pointě (což vůbec nevadí), spíše se snaží vypotit jakýsi proud vzpomínek. Menší problém tkví ovšem v tom, že Van Scriver není úplně nejzajímavější kreslíř a jeho fragmentovaně kouskovaná minulost je sice docela zajímavá, ale ne kdovíjak "osudová". Na druhou stranu, každodennost komiksového tvůrce nakusuje bohužel jen zlehka, zejména v prvním příběhu.

    Celkový dojem: 60%
1411