Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Kde a jak vznikl robot Krab? Jaký byl osud dalších dvou robotů, které Pozemšťané vyslali na Žlutou planetu? Nové příběhy ilustroval Petr Šrédl. Kromě komiksu najdete v knížce příběh Kruanova tvůrce Vlastislava Tomana, jenž je nedílně spjat s děním kolem časopisu ABC.

Když v roce 1966 tehdejší Státní nakladatelství dětské knihy vydalo v edici KARAVANA výběr devíti Tomanových vědeckofantastických povídek, dostala kniha název Příchod bohů. Povídka Příchod Malého boha (TO) knihu otevírala, Příchod bohů ji uzavíral a dal celé knize i název.

V roce 1973 se Toman k oběma povídkám vrátil a napsal podle nich scénář ke kresleným seriálům – komiksům Příhody Malého boha a Příchod bohů, které se staly velmi populární nejen v době svého vzniku, ale oblíbily si je i generace další. Jejich pokračováním jsou příběhy, v nichž je vedle Malého boha novým hrdinou statečný Kruan z rodu Gron-c-chů.

Obsahuje 4 strany úvodního textu, 224 stran souborné publicistiky (text + fotky a ukázky) pod názvem "Vlastislav Toman - Život s Ábíčkem" a komiksy "Malý bůh - Čas kraba" (12 stran), "Malý bůh - Čas návratů" (2 strany), "Malý bůh - Čas Gron-C-Chů" (12 stran), "Malý bůh - Čas Kruana" (26 stran).

Scénář
Vlastislav Toman (Vlastimil Kočák)
Art
Petr Šrédl
Obálka
Jakub Karman
Lettering
Petr Šrédl
Publicistika
Patrik Kočák
Redakce
Petra Niederlová, Barbora Pokorná, Milan Sládek
Žánry
dobrodružný, publicistika, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7683-065-3 (XYZ (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
1280 g
Stran
288
Cena
599 Kč
  • Darth Raelchi
    Vsechno spatne v ramci edice samotne. Takova nesourodost v konani v ramci vydavatelstkeho zameru se jen tak nenajde. Koncepcne mi to proste nedava smysl a bylo by daleko lepsi udelat Tomanovi dotisk jeho autobiografie nez to davat do zvetseneho format doplnenou o velmi podprumerny pokus o kruanovsky restart. Pribehy trpi velkymi ustupky vuci soucasnym trendum a narokum. Ve srovnani s Vybiralovym novym 6. dilem je evidentni, ze stara skola porad staci a ma co rict.
    Samotna autobiografie byla lahoda cist. Az se mi kolikrat chtelo brecet dojetim. Diky pane Tomane!
  • Dinik
    Na ten styl kresby jsem si trochu zvykal ale postupně se mi začal i celkem líbit. Jde vidět jak se postupně s každou stránkou Petr Šredl zlepšuje. Rád bych viděl klidně i pokračování a hlavně Hor-tidy!!!
  • Satan__666
    Díky za opravu - takto je to velmi podařené. Příště se polepším se způsobem nahlašování. Te nesprávný popis je právě napříč všemi e-shopy (včetně vydavatele; evidentně jim tam propadl popis ze Zlaté knihy komiksů) - rozhodně to neměla být kritika směrem k této databázi. Spíše si myslím, že je to nešťastné právě od samotného vydavatele, že takto zbytečně mate zájemce o knihu. (V Databázi knih už jsem to nechal také opravit.) Ta druhá, rozsáhlejší část knihy jsou nově zpracované vzpomínky Vlastislava Tomana, dříve vydané pod názvem „Můj život s abc - abíčkem“ (2005, Ostrov).
  • Toe
    Satan: Opravy, upozornění atd prosím příště sem: https://comicsdb.cz/forum/1/-pripominky-a-navrhy - v komentářích by to mohlo zapadnout v záplavě balastu :) Odmazal jsem tu větu "čtenáři poprvé dostávají ...", to je stejně klasický reklamní bullshit od nakladatele, kterému se tu spíše vyhýbáme a snažíme se ho filtrovat když kopírujeme "Píár" a všimneme si toho... Problém nastává jen tehdy, kdy často ani jiný popisek ke knize není a ne vše hned čteme, že? :) Záhada zde to jinak není, je to popisek u nakladatele a klidně to u něj může být klasická web copywrithing kopírka no https://www.albatrosmedia.cz/tituly/77477103/nove-pribehy-maleho-boha-a-kruana-zivot-s-abickem/ :)
    Jinak poslední odstavec to už je počítám výpis od někoho z nás (možná přímo ode mne, matně si vybavuju, že jsem ty strany počítal) a přesunul jsem ho do poznámek, kde by správně měl asi být. Často se snažíme dodat co nejvíc informací o obsahu, ale ne vždy to umožní čas a někdy se k tomu dostaneme až později, viz. třeba zde https://comicsdb.cz/comics/9380/rychle-sipy-sesit-cislo-1 - kde jsem snad hodinu dopisoval a popisoval detailní obsah přesně tak jak jde v knize za sebou a ještě dohledával zdroje a autory :))

    Dej vědět, jestli takto vyhovuje nebo napiš návrh, jak by měl popisek knihy vypadat.
  • Satan__666
    Nedivím se, že jsou někteří zmatení - i já jsem byl. Žádné "čtenáři poprvé dostávají možnost setkat se jak s literární předlohou, tak s komiksovým ztvárněním". Tento text - konkrétně celé první tři odstavce - totiž patří ke Zlaté knize komiksů a nejakou záhadou (či zlým úmyslem) se vyskytuje na mnoha místech. Prosím o smazání a uvedení relevantního popisu (poslední odstavec je dobrý začátek). Samotná kniha je rozhodně zajímavá, ale klamavá reklama kupujícího spíše naštve.
  • Darth Raelchi
    Mám info, jak bude vypadat Kruan od Vybírala. Vše je posvěceno panem Tomanem a dokonce dodal i 6. díl, který původně zamýšlel, kdyby mu do toho někteří neházeli vidle. Prvních 5 dílů bude klasika Kobík, jen Bohyně bude přejmenována pod jiným názvem kvůli kontinualitě. 6. díl bude mít jednu stranu od Kobíka, kterou stihl a jinak bude nakreslen Karlem Zemanem, vše s posvěcením Tomana doslova těsně před svým nešťastným skonem (viděl jsem jednu stranu a paráda). Čili Kruan a Pozemšťané budou u Vybírala ve 3. zpracování. Předchozí dvě (Škoda a Kocián) budou mít zmínku v doslovu, včetně náhledu, ale nebude tam logicky kompletní. Nové příběhy tam nebudou. Formát bude jak u Výprav nebo Kultovních komiksů. Povídka To tam nebude, resp. o tom pan Vybíral nemluvil.
    Takže je se na co těšit, ano bude to pro některé další kniha navíc, ale mně už je to vlastně jedno. Jediné co mě mrzí, je absence Škody. Podle mě by si zasloužil být v nějakém kompletu, byť jen jako bonus. Pořád je to "Kruan" a kus jeho historie.
  • Darth Raelchi
    Hlavne tema Kruan pohromade je dost zajimava predstava, kdyz pozemstane dostali remake v podobe sluzebnici zla. Navic pozemstany stahly v roce 99 a neni pry komplet, i kdyz posledni strana hlasi konec. To co je v teto knize je zase remake. Navic je nekde nejaka strana puvodnich pozemstanu od Kobika a ted jeste vyjde u Vybirala neco dalsiho noveho. Hlavne si rikam, jaka by byla vysledna podoba knihy.
  • Dinik
    Na podzim by měl souborné vydání Kruana vydat Vybiral, v knize bude i nový příběh nakresleny Karlem Zemanem.
  • baatcha
    Ivan Kucera: Jasně, to by bylo ideální řešení, mít celého Kruana pohromadě v jedné knize. Ale pro nakladatelství je asi finančně výhodnější a z hlediska prodejnosti lepší udělat reedici knihy, kterou už jednou vydali a která se vyprodala (což ukazuje, že o ni byl velký zájem), a nové příběhy vydat samostatně. Staré příběhy si koupí a budou kupovat ti, co chtějí nostalgickou vzpomínku na mládí, a těch je pořád dost. Nové příběhy jsem zahlédl v ABC a žádná sláva (minimálně výtvarně) to nebyla, takže i prodeje nového Kruana budou menší. Pokud by se nový i starý Kruan vydal v jedné knize, bude se taky prodávat hůř, protože spousta lidí si znovu nekoupí to, co už z 90 % mají v Tomanově Zlaté knize. Chápu, že z pohledu nakladatelství jsou dvě knihy win-win scenario.
  • George Walker Bush
    Teď jsem to měl v ruce, komiksu jako "komiksu" je tam opravdu 1/5.
  • Ivan Kucera
    Ďakujem za reakcie. Nekritizujem, len sa v tom snažím zorientovať. Toto (reedícia a pokračovanie vydať samostatne) je jedno riešenie. Ja si viem pokojne predstaviť aj riešenie č. 2 (nevydávať reedíciu, ale všetko spojiť do jednej knihy, teda starý Kruan, pokračovanie + textové „dodatky“ Vlastislava Tomana).
  • baatcha
    Ivan Kucera: A proč by měla? Všechny staré příběhy najdeš v té knize, co jsi sám postnul a která měla v únoru reedici. Vzhledem k tomu, v jaké posloupnosti to XYZ (Albatros Media a.s.) vydává, tedy v únoru staré Kruany, v březnu nové, je jasné, že tohle je míněno jako jakýsi druhý díl předchozí knihy. Jak jinak to měli udělat? Dělat novou knihu jen komplet Kruana? Takhle zabili dvě mouchy jednou ranou.
  • MaF
    On je to jakýsi reeboot, tak by to vedle sebe s původním komiksem nedávalo moc smysl.

    Komiksu je 52 stran, čili rozsah jako takový by asi zásadní problém nebyl (první Tomanova Zlatá kniha má 344 stran).
  • deefha
    Vzhledem k počtu stran této knihy a Zaté knihy si myslím, že obsahem jsou pouze nové věci, protože všechno dohromady by se to na 288 stran nevešlo.
  • Ivan Kucera
    Ja tomu nechápem. Čiže Nové příběhy Malého boha a Kruana: život s Ábíčkem obsahuje LEN nový komiks? Neobsahuje nový AJ starý (tento: https://comicsdb.cz/comics/9204/zlata-kniha-komiksu-vlastislava-tomana-2-vydani) komiks o Kruanovi?