Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Časopis Čtyřlístek:

Křupavá přeháňka - Dan Černý, Jaroslav Němeček. Možná jste už slyšeli pověsti o tom, že z nebe padaly třeba žáby nebo trakaře. Ale představte si, že v Třeskoprskách se jednoho dne objeví velký hustý mrak, ze kterého se na zem začnou sypat slané brambůrky. Další záhada je na světě!

Pazourek a Zoubek: Ďuďu - Filip Škoda. Přeslička si pořídí malého roztomilého králíčka, Pazourek se Zoubkem pochopitelně nemohou zůstat pozadu a rozhodnou se vychovat obrovského Tyranosaura.

Detektiv Vroubek a žabí pohroma - Zuzana Morkes, Petr Morkes. Detektiv Vroubek bude řešit další zapeklitý případ.

Morgavsa & Morgana: Princezna Naházáda - Petr Kopl. Morgavsa a Morgana se vrací z Egypta pomocí tajemství kouzelné chlupambry. Ale Morganka ho neovládla dost dobře a tak si kouzlo dělá, co chce. Cesta domů asi nebude snadná.

Zvířátka z farmy: Zlatý poklad - Jam Lipšanský, Josef Pernikl. V dalším příběhu Zvířátek z farmy najdou Zorka s Jonášem ve sklepě poklad. Dozvíme se, proč kolem pořád slídí kocour a jestli děti rozluští tajemství pokladu?

Číslo 2/2022, ročník 54.

Scénář
Dan Černý, Petr Kopl, Jan Lipšanský, Zuzana Morkes, Filip Škoda
Art
Petr Kopl, Petr Morkes, Jaroslav Němeček, Josef Pernikl, Filip Škoda
Obálka
Jaroslav Němeček
Redakce
Radim Krajčovič, Veronika Růžková
Žánry
dětský, magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1211-4219 (Čtyřlístek)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
36
Cena
45 Kč
  • baatcha
    Je tu další Čtyřlístek, ke kterému napsal scénář hlavního příběhu třeskoprské čtyřky Dan Černý. A ačkoliv jsem doufal, že se Dan stane novou Ljubou Štíplovou, nemám pocit, že by tím směrem tak úplně kráčel. Sice sází na množství slovních hříček a jeho scénáře jsou rozhodně nejvtipnější ze všech současných autorů Čtyřlístku, ale pointa je tak přitažená za vlasy, že ve výsledku dostaneme příběh, který je pouze lehce nadprůměrný. Možná mu to svým způsobem posírá i pan Němeček, protože vizuálně ohromně silné téma "brambůrkové přeháňky", po které by měly být celé Třeskoprsky zasypané bramborovými chipsy, vyloženě odfláknul tak, jak vidíte na obálce. Prostě na zelené trávě je vždycky roztroušeno pár brambůrků, aby se s tím člověk nemusel moc kreslit. Sorry jako, tohle příběhu dost podráží nohy.
    Co říci o zbytku čísla? Nevybočuje z průměru a standardně mixuje příběhy, které mají vynikající výtvarno a nanicovatý scénář (Pazourek a Zoubek, Detektiv Vroubek), případně příšerné výtvarno a k tomu divný scénář (Zvířátka z farmy).
    Jako vždy převyšuje všechny příběhy v čísle o deset tříd Petr Kopl s Morgavsou a Morganou. To, co začne jako zdánlivě tuctový příběh, se dočká několika příběhových twistů a na konci zůstane dojetí a úžasný pocit z geniálního vypravěče. Skoro bych nevěřil, jak se na malém prostoru několika stran může odehrát tak dokonalý příběh, jaký vám Petr Kopl naservíruje.