Ukázka
Ukázka
Koupit
Legendární kreslený seriál podle povídek Otakara Batličky mistrně nakreslil Petr Barč. První příběhy vyšly v sešitech Rychlé šípy v nakl. PULS v letech 1970 - 71. Později byly některé příběhy přepracovány a vznikly i další. V tomto souborném vydání vychází vše, co Petr Barč nakreslil. Komiks je doplněný o obsáhlé životopisné medailony: Jaroslav Čvančara píše o Batličkovi, Vladimír Prokop o Petru Barčovi.

Scénář
Otakar Batlička
Art
Petr Barč, Jaroslav Čvančara, Michal Moravec
Barvy
Petr Barč
Obálka
Petr Barč, Tomáš Měchura
Lettering
Dagmar Pabišová
Publicistika
Jaroslav Čvančara, Vladimír Prokop
Redakce
Michal Moravec, Dagmar Pabišová
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-7264-187-1 (Toužimský & Moravec)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 302 mm
Tisk
barevný
Váha
1116 g
Stran
176
Cena
440 Kč
  • louza
    louza15.11.2020 21:47Příběhy statečných
    Multifunkční kniha plnící funkci komiksové sbírky a stereografie jejích tvůrců. Dobrodružné povídky z pera Otakara Batličky tu zpracovává akademický malíř Petr Barč jehož jméno nerezonuje v umělecké sféře zdaleka tolik jako svatá trojka ve složení Burian, Krum, Konečný. Přesto se s nimi už jako juniorní současník mohl směle měřit, což dokazují jeho stále aktuální komiksové práce z přelomu 70. let, stejně jako reprodukce jeho moderní tvorby. Kromě samotného Barče komentující jednotlivé povídky tady zazní i hlas dobře známého vědce dobrodružné literatury Vladimíra Prokopa rekapitulující Barčův život. Profesionální dobrodružný fan se silným sklonem k historii Jaroslav Čvančara neméně kvalitně zpracovává Batličkův faktograficky doložený život, který je poměrně vzdálený Sadeckého vylhaným fantasmagoriím. Raritně skvělá i když místy hořká publikace nezakrývající komplikované životy a těžké konce obou tvůrců, kteří i přes nesporný talent málem přepadli přes hranu zájmu čtenářů. Snad je tato kniha aspoň trochu udrží v podvědomí.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.2.2019 09:17Příběhy statečných
    Výborná a vynikající sbírka, ale mnohem víc mi přijde jako Portrét autora (kreslíře) než jako komiks či antologie komiksů. Skoro polovina stran jsou povídky, biografie a obrázky. Ne, že by mi to vadilo, aspoň jsem se něco dověděl a dalších zajímavých lidech z naší historie. Důvod, proč jsem to kupoval, ale nebyl částečně naplněn. Komiksy tam byly a přímo skvělé, ale naprosto mi vadilo, že se jednalo o krátké příběhy. Vím, že za to pan Barč nemůže, dostal co dostal, ale přišlo mi to jaksi líto, že jsem nepoznal Barče v celé své šíři, jak pracuje na něčem velkém a grandiózním. Jestli někdo zná něco delšího, aspoň 24-stránkového, napište mi, prosím. Kresbu má fakt vyšperkovanou a místy jsem si připadal, jak v 40.-60. letech v Americe. Ty jejich pulpové hororové příběhy jsou vynikající a svou kresbou naprosto nadčasové, teda určité pemzum kreslířů (např. Joe Orlando). Stačí si sehnat reprinty pod názvem "Haunted Horror: The Chilling Archives of Horror Comics!" a pochopíte o čem mluvím. Scénáře jsou fakt špatné a je dobře, že Barč do toho zasáhl a přepracoval je. Osobně jsem byl v této sbírce příznivcem dobrodružných příběhů, westerny a sport mě nebavily, i když ta kresba...! Pochopil jsem z informací, že se jedná o komplexní sbírku, resp. vše co Barč namaloval pro komiks, v takovém případě je to povedené a přímo brilantní. Pevná vazba a papír, cena lidová, vše super. Jenom nevím, proč jsem knihu od Toužimský & Moravec našel na stránkách nakladatelství Josefa Vybírala, přesto mu velký dík, že tuhle knihu zpropagoval. Jsem moc rád, že mám další zářez z českého komiksu. Vydávejte a vydávejte. Dávám 4 hvězdy, protože mi chyběl nějaký delší komiks a pár komiksů tam bylo na můj vkus nic moc po scenáristické stránce. Jinak vše super.
253