Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

BATMANŮV SOUKROMÝ SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL

Je jediný, kdo Batmana porazil. Ostrovní věznici, kam byl sám uvržen, vládne železnou pěstí. Říká si Bane a má něco, či snad někoho, co Batman potřebuje.
A Batman se vydá na sebevražednou misi, jen aby mu to vzal.

Ale k tomu, aby pronikl do pevnosti zločineckého génia, si bude Temný rytíř muset postavit vlastní zločineckou armádu. Z kobek Arkhamovy léčebny povolá do své elitní jednotky ty nejšílenější, nejhrozivější, nejnebezpečnější padouchy. Mezi nimi i Catwoman, jedinou ženu na světě, která ho zná nejlépe. Udělá to i navzdory tomu, že má dotyčná na scývh drápech krev.

Batmanův improvizovaný sebevražedný oddíl je stejně nestabilní jako originál. Vášeň, závislost, šílenství a zrada. To všechno si na oddílu vybere svou daň a ne každý se tak z Baneovy pevnosti dostane živý a nezlomený...

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #9-15 (říjen 2016 - leden 2017)

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Tom King
Art
Mitch Gerads, Mikel Janin
Ink
Mitch Gerads, Mikel Janin, Hugo Petrus
Barvy
June Chung, Mitch Gerads
Obálka
June Chung, Mikel Janin
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Changer the Elder, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-636-3 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Stran
168
Náklad
100ks
Cena
599 Kč
Originál
Batman #02: I Am Suicide (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Batman #02: Já jsem sebevražda (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman #02: Já jsem sebevražda (pevná vazba) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman #02: Já jsem sebevražda (Black edice) (2018)
  • faster86
    Po zbytečném crossoveru se vracíme k Batmanovi, který je krást od Banea. Poskládá si sebevražedný oddíl a vymyslí plán jak se nechat zmlátit. I když tu akce je, tak je upozaděna načrtnutou romancí mezi batmanam a catwoman. A King je tady v tom vrtání se ve vztahu fakt king.
  • CoVseNerdit
    Tom King se snaží na sílu být chytrý. Místo toho abych si užíval slušnou kresbu a akci, tak na každém panelu čtu rádoby filozofické moudra, které jsem, ale v půlce přestal vnímat, protože mě to zbytečně vytrhávalo z děje. Celý to beru jenom jako takový menší nutný zlo před dalšími díly. Kresba pěkná, atmosféra pokulhává. Paradoxně nejvíc podle mě King válí až ke konci komiksu, kdy se to soustředí na Batmana s Catwoman. Tam mě to opravdu chytlo a konečně jsem začal vidět ten potenciál.
  • Ivan Kucera
    Oveľa lepšie, ako jednotka (Já jsem Gotham). Udalosti z nej nechávame bokom už na začiatku (vrátime sa k nim až na konci trojky Já jsem zhouba) a s Batmanom a jeho Ligou samovrahov sa vydávame na ostrov, ktorému nekompromisnou rukou vládne neporaziteľný Bane. Komiks Jáj sem sebevražda vykazuje mnohé plusy. Napríklad tradične pôsobivého Banea, ktorý je tu netradične bez svojej legendárnej masky (resp. úboru celkovo, no proste je nahý) a dokonca bez Venomu. Dosť tomu dáva Catwoman, čo je postava, s ktorou občas mávam problém, ale konkrétne tento prístup k postave ma bavil. Batmanov plán je biedny, taká tá klišé klasika, kedy sa nakoniec ukáže, že všetko bolo súčasťou plánu a to i veci, ktoré by bolo skutočne veľmi ťažké naplánovať. Napriek tomu palec hore, nie je to síce budúca klasika, ale určite to je zábavný, svižný, trošku hlúpy, ale zároveň paradoxne i trošku inteligentný komiks.
  • mearez
    No, všeho je tu na můj vkus strašně málo, ale rozhodně zlepšení proti tomu zbytku, co jsem zatim četl z Rebirthu. Konečně jsem dostal kvalitní akční komiks s Batmanem, kterého se mi nedostávalo v předchozích komiksech. Jedniný mínus bylo málo Banea a podle mě byla romance Catwoman a Batmana uspěchaná. Kresba byla průměrnej mainstream. Za mě 4*.
  • honza2457
    Sice o něco horší než první díl, ale přesto velice dobry komiks. Příběh s Banem se výtvarně povedl, ale poslední dva sešity byly přímo pastva pro oči. I přes akční jízdu jsme se zase více dozvěděli o minulosti tentokrát o vztahu Batmana s Catwoman a hlavně ta skvělá chemie mezi nimi. Minusem bylo, že Batman leží skoro mrtvý a během pěti minut je jak znovuzrozený. O něco lepší bylo přepráni asi dvou set vojáků se zbraněmi přičemž ho samozřejmě minula každá kulka.
  • tom173
    Tak z tohohle jsem nadšenej. Je to jedna velká batmanovská akce a la mission impossible. Už první sešit naznačuje v jak tísnivém a napínavém duchu se to celý ponese. Libí se mi jak King ztvárňuje batmanův vesmír na poměry znovuzrození velice ponuře. Catwoman tady není sexy zlodějka, ale vyloženě vražedkyně a mrcha co se s tím nepáře (nakonec bylo teda všechno trochu jinak, ale nebudu spoilerovat). Obvykle nehledám v superhrdinských komiksech logiku, ale na batmana střílí stovka vojáků a on vesele běží dál. Posléze si páteř spraví tak, že ji přelomí na druhou stranu (to jsem pochopil až ze zdejších komentářů,nenapadlo mě že něco takového by někdo myslel vážně) Pár momentů je teda trošku mindufck, ale jak píšu nechci v batmanovi hledat nějakou logiku a hodnotím v rámci žánru. A v něm to funguje skvěle. Z Banea jde docela strach a celou dobu jsem držel hrdinům pěsti, škoda že všichni nakonec vyvázli bez ztráty kytičky, příběhu by to asi slušelo více. Knihu uzavírají dva sešity o vztahu mezi batmanem a catwoman a hezky vypointují celou knihu. Závěr motivuje ke čtení pokračovaní, protože zajímavých linek tu T. King rozehrává dost.
  • RobinZdidlo
    Já Kinga prostě žeru. Zlepšení od už tak skvělýho prvního dílu. Dobře napsaný postavy a moc pěkně nakreslený. Jediný co to táhne dolů je dost uspěchanej konec.
  • Palebras
    Pokračování Já jsem Gotham dopadlo dobře. Dobře se to četlo a ještě lépe se na to celé dívalo. Chemie mezi Batmanem a Catwoman fungovala dokonale. Dostaneme zde pár postaviček méně viděných. Zamilované šišlání zamilovaného párečku Batmanových pomocníků mě pěkně štvalo, ale nic co by se nedalo zvládnout. Janinova kresba byla výborná. Co se týče příběhu Batse s Cat, tak ten byl super. Moc fajn noční romance, na střechách špínou prohnilého Gothamu. Já jsem si to opět užil a těším se na další pokračování.
  • Milo_Harwey
    Zpětný komentář : :D:D:D (tohle bych tu mohl nechat a dát 3*)

    Pozor, budu spoilerovat!!! Půjčil jsem si to znova z knihovny, abych si ten bizar prolistoval, připomněl a mohl lépe sepsat tyto svoje kecy: začíná to historii bejna a když je na scéně bane, má to atmosféru, pak jde bats shánět partaky ve stylu suicide squad pro svoji sebevražda misi (bronz Tiger ho v rámci tréninku sejme na pohodu) - ale jinak dobrej nápad vzít psychovrahy na obrnenej ostrov psychovraha zachránit psychokravu, co mám doma :D kdo by to vymyslel, co? :D, pak batman přiletí batletadlem na ten banuv ostrov, je sestrelen, přežije, jde na něj cca 200 vojáků a střílej na něj z pár metrů utocnyma puskama, přežije, ale aspoň ho sejmou a roztrhají mu +poničí kostym, hodej před bane, ten ho rozseka ještě víc a přerazí mu páteř :D (Batman opakuje dokola jednu se zakončením ...nebo ti přerazím páteř, což je celou dobu vrchol trapnosti), hodí ho do cely, tam Batman vstane, začne svou supersilou busit do betonu, kde udělá 4 díry, přilepí ss k němu jak Spiderman a vyléčí si páteř prokrupnutim zad. :D pak za zabouchá na mříže, ty se otevřou, on uniká, otevře dveře týmu... Pak pokračuje týmová práce a pak nastává další superbat sešit, kdy Batman všechny zranění zregeneroval včetně svého kostýmů a pláště (opasek mu celou dobu nechali, ten regeneraci nepotřeboval), pak Batman superrychlosti obíhá celý komplex, vyhiba se kulkami z bezprostřední blízkosti a cca 200-1000 vojáků komplet sejme, až se dopravuje k Banovi, kde je už i tým, následuje rozuzlení v rámci druhé bitky s bejnem... :)))))))))))))
    Pak je tam dvousesitovka s Catwoman, kde teda za noc vyřídí všechny druhořadý zaporaky, řešej psychiku, zasukaj si na střeše, pak vzpomínají na minulost (to jsem myslím tenkrát nepobral :D) a pak jde bat za její kámoškou (SPOILER!!!), která ho podřízne....:D (1000 vojáků/1psycho krava) je to cely stylově nakreslený :)))

    Vyse uvedené je mi naprosto proti srsti, proto mám radši komornější "lidské" příběhy s batmanem a ne superbatmaní. ;) Ale tenhle komiks se i přes tyhle zhovadilosti výborné četl, kresba fajn, poměrně atmosférická.... Tak co s tím? 3-4* za libivost cteni dám 4*, za nudu budu ubírat ;)

    Četl jsem si zpetne komenty a:
    Rewkone - tys nenašel chyby? :D
    Spike - pěkný , souhlas od: "že se z toho zase dostane a zázračně vyléčí, nebo že i ty nejšílenější a nejnepravděpodobnější plány mu vždycky vyjdou. Na to už jsme chtě nechtě zvyklí. Ale třeba mě štval ten jeho neustále opakovaný monolog o tom jak Baneovi přerazí páteř jestli mu nedá to co chce. " - já si teda v tomhle duchu asi nikdy nezvyknu :D jinak s tebou ve všem souhlasím, s výjimkou cat/bat dopisu a roku jedná, ten jsem nečetl zatím a ty dopisy si vůbec nepamatuju :D
    S4TW - píše v tomhle duchu dobře, škoda těch výše uvedenych debilit ;)
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman #02: Já jsem sebevražda - Nic převratného, kniha 'Já jsem Gotham' mě teda bavila víc, ale jak pořád cítím trochu pachuť ze Snyderova runu, tak je i toto průměrné druhé dějství Kingova runu vlastně velmi nadprůměrné. Důvodem může být i Janinova kresba, jehož dvojstrany s pohybovými prvky a souboji s nekonečnou skupinou elitních vojáků SPAF působí vcelku elegantně, avšak to proč budu hodnotit čtyřmi hvězdami namísto třemi jsou dopisy Batmana a Catwoman, které dokonale popisují jejich charaktery ... Za mě 4*!
  • Cinema Ranger
    Stejně jako většina Rebirthu měl i Kingův Batman skvělý jen prvý díl. Druhý díl už mi přijde přitažen za pačesy a je celkem vidět, že se za to King ani nestydí a nadělí nám i dějovou linku s Catwoman, která mě ani moc neoslovila a ještě k tomu má příšernou kresbu. Jestli to takhle půjde dál, tak nevím, nevím... 55%
  • Multiverzum
    Po nie úplne uspokojivej jednotke vidím stúpajúcu tendenciu.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/batman-2-ja-jsem-sebevrazda/
  • Spacecore
    Linka s Banem mě moc neoslovila. Takový průměr přitažený za vlasy, ačkoli potěšila přítomnost různých béčkových až céčkových postav. Zato linka s Catwoman, ta ve mně vzbuzovala emoce a ten příběh měl správný spád i finiš.
  • S4TW
    Tahle kniha se prostě dobře čte. Autor píše neskutečně lehce, takže ve čtení nemáte takové ty zádrhely, kdy musíte jednu stranu projíždět třikrát, aby jste tam našli ten smysl. Prostě to tak nějak volně plyne a vy si to užíváte. Nicméně originalitou autor zrovna neoplývá a rád používáte již zaběhnuté batmanovské standardy a klišé. Na druhou, teda spíš třetí stranu je tu fajn změna prostředí, která lehké zrnko originality dodává. Tom King mě první dílem úplně nepřesvědčil, ale ve druhém se mu to již podařilo o mnoho lépe. Dobrou knihu či komiks poznáte jednoduše. Když jí dočtete, tak chcete pokračovat a to byl i tento případ. Nicméně pořád ještě čekám na vrchol, kam tento autor postupně směřuje.
  • Komiksum
    Musím říct, že jsem v celku překvapen. King se vůbec nevyhýbá nesmyslům typu že Batman je poražen ale přesto povstane, stejně tak soukromí Suicide Squad je vcelku zbytečný a postavy tam mohli být jakékoliv, Bane je za tím taky úplně k ničemu. Jenže to co mě přesvědčilo o kvalitě byli asi poslední 3 sešity, protože I am Suicide tím dostává výbornou pointu (stejné to bylo v případě I am Gotham, nuda a až na konci přišla zajímavá pointa). To co mě ale dostalo nejvíc byl příběh s Catwoman který byl naprosto fantasticky napsaný, ale ta kresba byla naprosto odporná. Kresba Janina mě mile překvapila, protože se mi velmi líbila, navíc mám tento book v AJ deluxce takže o to krásněji se na to kouká, další plus dávám za výborné rozvržení panelů.
    Normálně začínám Kingovi věřit že mě ještě bude hodně bavit.
  • Gustik5
    Batman: Já jsem sebevražda jen stvrzuje pokračující pomalý rozjezd Kingovy série, který jako celek příliš nenavazuje (což může být dáno napojením na vedlejší řady, a nebo prostě nekonzistentností hlavního děje – vyberte si). Zatím je pro mne Batmanovo Znovouzrození spíše zklamáním a i přes příslib navrácení Venomem nadopovaného Banea se nemohu ubránit značné rozčarovanosti. Znovu musím zmínit Snydera a jeho geniální začátky, kdy s Batmanem vytvořil dechberoucí komiksy hned zpočátku. Snad se King v příští knize už pochlapí. Budu čekat. Zatím je to stále jen hezky nakreslená, vyprázdněná mainstreamová jednohubka, jež neurazí, ani nenadchne. Vice zde: http://nafilmu.cz/2019/03/batman-ja-jsem-sebevrazda-2018-temny-rytir-celi-vylecenemu-baneovi/
  • JohnyG
    Pěkně nakreslený, ale místy podivně nelogický kousek, který zanechává spíš prázdný pocit nenáročné výpravy. Nahý Bane a rádoby Suicide Squad tým s Batmanem v čele se střetnou, aby se ukázalo, kdo komu vlastně zlomí záda. Ke konci se ještě dočkáme zajímavého zintenzivnění Bat-Cat vztahu, ale nakonec opět vyústí do nezměněného statu quo, kdy Kočičí žena bude prchat po střechách a Netopýr ji bude honit. Ve výsledku průměr, který je zajímavý především širším pozadím Catwoman, ale jinak bohužel nezanechá příliš silný dojem.

    Více na http://www.batmankomiks.cz/batman-ja-jsem-sebevrazda/
  • sedw
    Už v druhém díle lze spatřovat zlepšení. Příběh byl "komornější", ale za mě zajímavější. Nebyla nouze o napětí, překvapení, ani o zajímavé postavy a jejich vzájemné interakce. Bavily mě oba příběhy, kdybych měl vybrat, který byl lepší, tak to nedokážu. Pokud jde o kresbu, opět byla velmi příjemná, osobně se mi líbila více, než v prvním díle, a to především díky zajímavé hře s panely. Celo(dvou)stránkové ilustrace byly naprosto parádní.
  • SiWeX
  • Spike
    Za mě jednoznačně lepší než první díl. Jen pořád dost věcí je tu buď nejasných, nebo nedomyšlených, to ukážou až další díly jestli např. role Psycho Pirata je jen účelová, nebo bude mít nějaký větší smysl. Banea vidíme zase v trochu jiném světle (naštěstí ne moc NA světle - jelikož si tam celý komiks chodí nahý) a těším se jak se to s ním vyvrbí dál. Kresba se mi nelíbila tolik jako v prvním díle, obličeje jsou takové umělé, ale akce nebo větší celky vypadají parádně, stejně tak skladba panelů a stránek. Příběh chytil už zezačátku, a celou knihu jsem si docela užil. No samozřejmě jsou tu nějaká "ale".
    V první řadě je to samotná postava Batmana. Nejen že se vlastně dobrovolně nechá zlomit, protože ví - stejně jako všichni ostatní - že se z toho zase dostane a zázračně vyléčí, nebo že i ty nejšílenější a nejnepravděpodobnější plány mu vždycky vyjdou. Na to už jsme chtě nechtě zvyklí. Ale třeba mě štval ten jeho neustále opakovaný monolog o tom jak Baneovi přerazí páteř jestli mu nedá to co chce. Jako... chápu že ti dva spolu nemají nejlepší zkušenosti a přátelsky by se spolu asi nedomluvili, ale když místo jakékoli komunikace Batman odpoví jen znovu tím svým asi 5x opakovaným proslovem... no, už mě to štvalo. Batman se tu vůbec občas chová dost zvláštně. On už vůbec celý ten koncept tohohle komiksu je takový podivný. Postava, kterou Batman skoro nezná, a vlastně je nám celkém volná, má nějaké problémy, které může napravit jen Psycho Pirat, kterého má momentálně v držení Bane. Tak Batman vezme pár vězňů z Arkhamu, jaksi automaticky počítá s tím že budou spolupracovat a táhnout za jeden provaz, jelikož tohle asi nejsou ti nejhorší z nejhorších. Pak je vezme na, jak je nám předkládáno, sebevražednou misi, riskovat několik životů včetně drahé Catwoman kvůli duševnímu zdraví jedné osoby. Buď je tedy hodně hloupý, nebo hodně arogantní a věří si. A vlastně proč ne, vždyť je to Batman a tomu vždycky všechno vyjde. Ve chvíli, kdy dojdeme k závěru hlavního příběhu, a zjistíme že nejen že nikdo na téhle sebevražedné misi nezemřel a nikomu se nic nestalo (až na Batmana který je ale stejně za pár minut v cajku) ale vlastně šlo všechno podle plánu bez nějakých neočekávaných problémů, trochu to jinak dobrý příběh shodí. Chybělo tady nějaké drama kdy se plán opravdu pokazí (a ne, tu naoko 'zradu' jsem Catwoman nevěřil). Takhle to bylo akční, čtivé, napínavé, ale bez nějakého opravdu nečekaného zvratu, dramatu, konfliktu.
    Co se mi ale líbilo napříč celou knihou, byl Batmanův vztah s Catwoman, jejich vzájemná psaníčka, dialogy... No i když u těch bych se zastavil, ty tu občas docela drhnou. Tom King se snaží psát jakože hrozně chytře, několikrát opakovat ty samé věty a podobně, ale většinou mu to moc nevychází. Tahle snaha působit chytřeji než to ve skutečnosti je mi dost připomínala Azzarella, který občas taky neskutečně plácá. Jestliže v první knize mi Kingův styl připomínal Snydera, tady je to spíš laděné do Azzarella. No ale zpět k té Catwoman. Kromě Jepha Loeba se mi nevybavuje jiný autor co tu vyšel který by nějak hlouběji pracoval se vtahem Batman-Catwoman. Musím říct že ten jejich vztah a chemie mě tu baví, a těším se jak se s tím King vypořádá dál. Ty jejich dopisy byly velmi dobré, jak je v této knize Batman občas divně napsaný, ten jeho dopis byly jediné momenty kdy jsem k němu mohl trochu proniknout a pochopit. Ano, nebyl by to King aby to občas nesklouzlo k té nabubřelé rádoby přemýšlivosti, ale jinak tyhle části se mi velmi líbily. Jako třešnička na dortu ke konci je vzpomínání na jejich první setkání v kostýmu i bez něj, odkazující na první výskyt Catwoman v komiksu vůbec a Millerův Rok Jedna, to mě potěšilo velmi. Sice pak přemýšlím jak to DC má s tou kontinuitou, když - co vím - momentálně pro Batmana platí ten Snyderův origin, ale tady postavy vzpomínají na ten Millerův i na události v komiksech ze 40. let... já osobně se v tom nějak zorientuju, jen novější čtenáři budou mít možná v tomhle přeskakování trochu bordel. Nicméně, s postavou Holly to je velmi pěkné provázání/navázání s Rokem Jedna. K té Holly se ale váže i jeden wtf moment co na mě vybafl - u Banea si Batman sám podá doslova armádu profi vojáků. OK, je to přeci Batman, to skousnu. Ale aby se následně jeden nebo dva sešity poté nechal takhle hloupě překvapit a pořezat obyčejnou holkou a následně skoro vykrvácet... Ano, můžete namítat že Holly měla jakýs-takýs výcvik od Seliny, která je rychlá a bojovat umí, ale když někoho vidíme před chvílí samotného dát si několik desítek namakaných ozbrojených vojínů a pak tohle... Bez takovýchhle lapsů by se King mohl pro příště obejít.
    Takže - Já jsem sebevražda je za mě určitě krok správným směrem, oproti prvnímu dílu zlepšení, bavilo mě to číst, záporák super, kresba ok, vztah Batse a Cat to táhne. Na druhou stranu tu máme nepříliš dobře napsanou hlavní postavu, sebevražednou misi bez jediného úmrtí, občas za uši/oči tahající dialogy, a pár do očí bijících logických lapsů. Ale pokud se bude série nadále takto zlepšovat z dílu na díl, příště už to budou čisté 4 hvězdy a pak i možná víc.
  • Saylees
    Já jsem sebevražda patří k těm horším komiksům, co u nás vyšly v rámci Znovuzrození. První půlka komiksu byla taková nijaká, padouch Bane mě nebavil a vytváření atmosféry naprosto selhalo. Druhou půlku nečekaně táhla Catwoman, kterou jsem popravdě nikdy neměl moc rád. Zde však byla docela sympatická. Komiks jako takový je docela nezáživný, ne že by nějak extra nudil, ale jsem si jist, že za pár dnů již nebudu vědět, o čem vlastně Já jsem sebevražda byla. Spíše nedoporučuji.
  • Radek Blacksad
    Já jsem sebevražda je jeden z najlepšie kreslených Batmanov, tie dvojstránky od Mikela Janina som si obzeral niekoľkokrát za sebou. Scenár za kresbou tiež nezaostáva a je pútavo premyslený a je len škoda, že veľmi dobrý dojem tak trochu kazí slabšie nakreslený druhý príbeh, ktorý kreslil Mitch Gerads. V každom prípade však u mňa prevládajú veľmi kladné pocity a Tom King je pre mňa zatiaľ o úroveň lepší scenárista ako Snyder. Uvidím, ako mi to sadne nabudúce, ale momentálne veľká spokojnosť.
  • rewkon
    Fuuu to bylo na 4 až 5 hvězd byl to fakt nářez po všech stránkách furt jsem se snažil hledat chyby a nějak jsem je nemohl nalézt a na konci jsem si říkal sakra jeden z nejlepších Bartmanů ted se u mně King zařadil mezi velikány jako Snyder,Jeph Loeb,Frank Miller. První díl byl slabota ,ale druhý díl fakt hustý osobně říct čí Batman je lepší jestli Snyder nebo King tak bych se nedokázal rozhodnout to je jako ohen a voda.
  • George Walker Bush
    Chtěl jsem k tomu napsat pár věcí, ale přijde mi to zbytečné a irelevantní (např. Baneovo doupě a ta kresba mi připomíná estetiku komiksové Temné věže), když o tom přemýšlím takhle narychlo a zpětně. Jednoduše řečeno - já si nemůžu pomoct, ale Tom King prostě umí... dle mého názoru povyšuje superhrdinský brak na něco víc, na něco zajímavého, zábavného, místy - a nebojím se toho slova - uměleckého. Bavilo.

    Celkový dojem: 90%
  • Doppelganger
    pořád přemýšlím, jak slovy vyjádřit ten pocit, který u čtení Kingova Batmana mám, či proč přesně se mi to tak líbí, a pořád na to nemůžu přijít. Dokonalost.
  • Ter
    Nič rozťahané na 168 strán, niekoľkokrát totálne dolámaný Batman, ktorý sa pokaždé bez problému postavil na nohy (po prvom dolámaní mal plášť na cimpr-campr, ale o zošit ďalej ho už mal zas ako nový - WTF???). Batman je retardovaný dobráčisko, ktorý sa necháva dobrovoľne zlámať, aby dostal čo chce, však má predsa super-mega-ultra-rýchle uzdravovanie (kam sa naňho hrabe Wolverine a to je mutant!). Tretia hviezda je za super kresbu (s výnimkou posledných dvoch zošitov o Catwoman, to je humus).
  • karl173
    Jedná se určitě o povedeného Batmana. Tom King odvádí skutečně dobrou práci a ukazuje, že psát rozhodně umí. Kresba je také velmi povedená. Líbila se mi jak ta první, tak druhá. V první se mi líbili především dvojstrany a skvěle rozvržené panely. V druhé se mi zase líbil styl kresby, který připomínal noir. Hlavní příběh i přesto, že je dosti předvídatelný a objevuje se v něm spousty klišé, tak je na druhou stranu vypracovaný s tou nejlepší péčí. V druhém kratším příběhu se zas povedl skvěle nastínit vztah Batmana a Catwoman. Co mají oba společného je ale především to, že dokázali navnadit na další díly a to je pro mne velmi důležité. Těšit se na to, co se stane příště. Skoro bych dal i slabších 5 hvězd, ale zatím si tu 5 hvězdu ještě schovám. 80%
  • Fimi
    Jako není to špatné, hlavně ty dvojstrany vyniknou co se týká kresby. Konečně se ke slovu dostává Bane i když to vše vyvrcholí až v další knize ale i tak pěkné, Catwoman je správná svině a ostatní zaměnitelný padouchy už si nepamatuji...příběh je naprosto triviální a jednoduchý a vlastně nedojde k ničemu zásadnímu ale alespoň že se to dobře čte... slabé čtyři nebo velmi dobré tři
  • cyboy
    Hlavni pribeh je silne prumerny, ten navazujici sice taky, ale v nem se mi libila pointa a ta osudovost, ktera z toho byla citit.
    70%
1946253