Ukázka č.1
Ukázka č.1
Ukázka č.1

+ 16 dalších ukázek

Ve Vějíři na jednom místě najdeš celou českou manga scénu. Komiksy hřejivé i mrazivé, líbivé i píchavé, nepohyblivé obrázky, kterým autoři v potu a slzách vdechli život. V této - již páté - inkarnaci nalezneš jak své oblíbence z minulých ročníků, tak i tváře nové, neokoukané. Je navíc rigorózně vědecky prokázáno, že není lepší sborník české mangy než právě Vějíř.

Obsah:
Elfí kletba – Gobloch, Lysandra
V bezpečí pod peřinou – Suwi
Samurai Demon Kurotetsu – Jana „Yuffie“ Kilianová
V záruce – DanQ, Janiko
Liška z temnoty – Špendla, Luc
Příště – Zuzana Blaštíková & Antonín Tesař
Vystřiženo z kontextu – Arisu & DanQ, Arisu
Nesmělý – Abbe
Noční šichta – Jan „Arenoth“ Vohlídal
Videoteror – Antonín Tesař, Jiří Tesař
Krysařova píseň – Gituška, Alexa
Cepilot – Martin Strolený
Štastný konec – faQy
Černá kočka – Neocco
Pakt – Honšimaru
Kalvárium – Dyamirity
Pátý svitek – DanQ, Infera
Domů – Rar
V ateliéru – Haspien

Scénář
Haspien, Gobloch, Neocco, Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Zuzana Čupová (Suwi), Štěpánka Jislová, Jana Kilianová (Yuffie), Jan Mareš (Honšimaru), Jan Nikrýn (Abbe), Veronika Nováková (Špendla), Daniel Řezníček (DanQ), Lucie Šimánková (Gituška), Lenka Štěpánková (Dyamirity), Martin Strolený, Antonín Tesař, Jan Vohlídal (Arenoth)
Art
Infera, Haspien, Neocco, Zuzana Blaštíková, Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Zuzana Čupová (Suwi), Štěpánka Jislová, Jana Kilianová (Yuffie), Veronika Kuncová (Arisu), Jan Mareš (Honšimaru), Jan Nikrýn (Abbe), Dita Šimánková (Alexa), Lenka Štěpánková (Dyamirity), Martin Strolený, Jana Suchomelová (Janiko), Veronika Sýkorová (Lysandra), Jiří Tesař, Jan Vohlídal (Arenoth), Lucie Zavadilová (Luc, Lucák)
Redakce
Sára Wokounová (Shinji, Míša Wokounů)
Žánry
sborník
ISBN/ISSN
978-80-904985-3-2 (Kobuta, o.s. (Yatun))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
256
Cena
159 Kč
  • kaylin
    Celkově musím říct, že "Vějíř 2013" rozhodně patří k tomu povedenějšímu. I zde jsou slabší kusy, ale ten žánrový mix mě zase jednou nadchnul a já se bavil. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/02/1106-vejir-2013-70.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.11.2013 10:39Vějíř 2013 - Sborník české mangy
    Sborníky se skutečně špatně hodnotí, zvlášť když jde často o mladé začínající autory a jeich experimenty, které - nebudeme si nic nalhávat - za moc nestojí. Ale ona snaha stvořit nějaký komiks je na druhou stranu strašně symaptická. Co mě nezklamalo, jsou klasicky obě "tesařoviny", povídky, které vždycky mají skvělou atmosféru a bizarní zápletku. Dále mě pobavily všechny tři povídky o kočkách: Garfield tyranem, černá kočka (zažívám podobné věci doma, byť celkově mě to moc nebavilo) a dva kočičí archeologvé, celkem funny... Jinak celkový nakladatelský záměr a jakési "poslání" hodnotím přes nikterak výraznou kvalitu příspěvků velmi kladně.

    Celkový dojem: 60%
331