Jen dvojčata Clarissa a Mizerie ovládají čtvero Dveří, které chrání svět před pádem do chaosu. Když jejich strážce Rikhter unese Clarissu, oslabí tak Dveře chaosu, skrze které do světa začnou proudit démoni a hrozí, že zničí celé království. Najde Mizeria svoji sestru včas, aby mohla dveře uzavřít a obnovit tak ve světě řád?

Premiéra japonské manga-ka Ryoko Mitsuki vás skrze čas a prostor zavede do světů, o nichž jste nikdy ani nesnili.

Tato kniha je vytištěna ve stylu „manga“, v autentickém japonském formátu zprava doleva.

Scénář
Ryoko Mitsuki
Art
Ryoko Mitsuki
Obálka
Ryoko Mitsuki
Překlad
Jana Tučníková
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7413-004-5 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Váha
197 g
Stran
192
Cena
149 Kč
Originál
Doors of Chaos #01 ()
  • Mitsuko
    Mitsuko25.1.2014 16:03Dveře chaosu #01
    Jedna z mých prvních mang. Musím říct, že dělá čest svému jménu - chaos. Kresba není špatná, ale, jak už zde padlo, je taková nepřehledná. Člověk se v ní snadno ztratí. Ze začátku byl spád situací nějak moc rychlý. Ale na druhou stranu se mi líbí svět, ve kterém se děj odehrává, přestože se v něm tak nějak ztrácím.
    Text může obsahovat spoiler! Příběh vlastně pojednává o tom, že v uzamčené zahradě žijí dvě sestry - Mizerie a Clarissa, které jsou harmonizéři. Od malička s nimi žije a učí je jejich strážce Rikhter. Děvčata nic jiného neznají, protože schopnost harmonizérů je nebezpečná, tak nesmí zahradu opustit, dokud nebudou pořádně "vycvičené". Harmonizování spočívá v napravování harmonií ve všem živém, tak mohou uzdravovat nemocné a zraněné. V 16 letech mají Mizerie a Clarissa projít "obřadem dospělosti" v královském paláci Druaddlů. Tento obřad se ovšem poněkud zvrtne, objevují se různé příšery, které způsobí chaos, mnoho šlechticů umírá...a strážce klíčů Rikhter unáší Clarissu. Mizerii zase unese nějaký neznámý týpek Zelfa. Ukáže se, že Rikhter má záměr uvrhnout svět do chaosu a pomocí Clarissy otevřít "dveře" mezi denním a nočním světem. Clarissa je totiž "otevírající klíč" a Mizerie "zavírající klíč". A tak Mizerie se Zelfou a dalšími postavami cestují, snaží se dostihnout Rikhtera a Clarissu a Mizerie za nimi zavírá všechny dveře.

    Příběh má nápad, to se musí nechat, ale celkově mě až tak nezaujal. Spíš to ale bude tou nepřehledností, o které jsme už mluvila nahoře. Ale obdivuji šatičky postav, ty se mi opravdu líbí. ^_^
  • Azalin
    Azalin mecenáš17.9.2010 11:15Dveře chaosu #01
    Jedna z hodně mála mang, které jsem neměl tu sílu dočíst. Nevím, jestli to bylo překladem nebo spíš hrozným příběhem. Nevím. Většinu mangy miluju, ale tohle jsem nedal.
  • christof
    christof18.9.2008 13:26Dveře chaosu #01
    recenze http://otaku.cz/recenze/dvere-chaosu-poprve

    no a já osobně nepatřím do cílové skupiny, ale číst se to dalo, i když podruhé bych to nečetl
  • Blaine
    Blaine15.9.2008 08:37Dveře chaosu #01
    Jak rekl Willis, kdyz bych patril do cilove skupiny, mozna bych to dokazal ocenit lepe, ale takhle... Mangu a anime mam sice rad, ale ponekud mi prekazi design sveta a kostymu - goticky lolitky fakt nemusim.
    Pribehove to neni zadna slava, ani zadny extra propadak, cist se to da, sice jsou tam nektere nelogicnosti a hluche diry, kdy z niceho nic se neco stane a vy nevite proc, protoze to najednou nejak moc nenavazuje. Ale celkove to neni spatne, takze proc si to nekoupit.
  • willis
    willis4.9.2008 12:55Dveře chaosu #01
    Souhlasím s erikem prakticky ve všem. Ještě přidám, že kresba je sice detailní ale v tomhle malém formátu jsou ty detaily spíš na škodu, protože se ztrácí přehlednost. S rozeznáváním obličejů jsem měl taky docela problém, ale obecně mám k těmhle typickým mangoidním hermafroditům optickou averzi.:) Příběh se dá přežít, tedy pokud neočekáváte nějaké neotřelé nápady, ale o čem to je, je vcelku jasné z anotace. Zlo proniká otevřenými dveřmi do světa hrdinek, které jsou jako jediné schopné tyto dveře otvírat/zavírat. Všichni se navíc tváří furt strašně vážně, žádný humor nebo zlehčení, což na zábavnosti nepřidá. Ještě musím podotknout, že bohužel nejsem součástí cílové skupiny (dívka okolo 16):), knížku jsem vyhrál v soutěži :). Ocenit tak můžu jenom premiérové uvedení manga formátu a příznivou cenu. Zvědavější jsem spíš na Temné metro, což by mně námětem mohlo sedět víc.
  • erik
    erik4.9.2008 11:49Dveře chaosu #01
    Hoci po skončení Denníku pána démonov som nemal moc chuti kupovať tieto mangoidy, čo tu vychádzajú, fakt, že vyšlo niečo v originálnom tvare ako v Japonsku, ma presvedčil a skúsil som.
    Samotné čítanie zprava doľava a zozadu knihy dopredu je vcelku v pohode, samotný príbeh už menej. Trošku nejasné skoky v akcii, vizuálna podobnosť postáv, ktoré niekedy vyzerajú, že sa bijú samé so sebou, to všetko neprispieva k prehľadnosti, ale príbeh sa dá aj tak sledovať bez väčších problémov. Oproti Denníku je kniha vyspelejšia, dej sa hýbe a celkovo hodnotím ako dospelejší komiks (tak pre 15-18 ročných).
    Druhý diel si určite kúpim.
    Sumár - pohodová knižka na polhodinku oddychu.
641