Komiksová zpracování klasické legendy o anglickém králi zbojníků.

Samotný komiks je doplněný vyprávěním o Robinovi Hoodovi a historii a také hrami a úkoly.

Art
Chiqui De La Fuente
Obálka
Chiqui De La Fuente
Překlad
Robert Bartoš
Redakce
Jindřich Jůzl
Žánry
dobrodružný, historický
ISBN/ISSN
80-7176-464-7 (Knižní klub (Euromedia Group, a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 310 mm
Tisk
barevný
Stran
64
  • karel
    karel mecenáš24.1.2013 12:49Klasický komiks: Robin Hood
    pro děcka je to v pohodě, sám jsem si rád připoměl některé detaily příběhu, doplňky vlastního komixu na slušné úrovni a příjemném množství (cca 20 stran). klasické panelové členění s relativně malým množstvím obrázků, tisková kvalita průměrná
  • KdG
    Pro děcka je to v pohodě, pro dospělejší čtenáře je to velmi zjednodušený příběh o Robinu Hoodovi. Kresba celkem dobrá a k příběhu sedí.
  • blackJag
    blackJag admin22.11.2007 10:39Klasický komiks: Robin Hood
    Sir Robin se zaplete do pytláctví (jen nepřímo - nechá ve své kuchyni v dožkové chatrči upéct upytlačeného divočáka) a následkem toho, když mu Gisborn přijde sebrat majetek, se rozhodne, že si v lese vybuduje tajnou skrýš a pasuje se na ochránce chudých, co bohatým bere... Následuje seznámení s Malým Johnem (kterého na mostě nazve buranem), páterem Tuckem, výhra na turnaji lučišníků, záchrana Marion a návrat Lvího srdce z války... Nevtipné dílo, určené dětem, kde Robin Hood vypadá jak pták jarabák a Richard Lví srdce jak tukan. Kresba jasně odkazuje k dílům Alberta Uderza, ale jeho kvalit nedosahuje ani náhodou. Jediným vtipným momentem celé knihy se stává záměna Gisborna za Osborna (překladatel vášnivým fandou Ozzyho???) čili kouzlo nechtěného :-) Jinak pěkné vydáni v pevných deskách na jehož vrub padá většina procent z mého hodnocení.
22