Děj se odehrává v starodávné Číně. Lu Šeng se touží stát císařským úředníkem, nedaří se mu však projít zkouškami. Ve svém zoufání narazí na starého moudrého muže, kterého prosí, aby mohl být jeho učněm. Nejdříve ale musí překonat své lidské slabosti jako je žádost, strach či bolest.
Na motivy Li Fu-Jena a Pchu Sung-Linga.

Scénář
Zdeněk Hofmann
Art
Milan Vavroň
Obálka
Milan Vavroň
Redakce
Jaroslava Harantová, Ladislava Janková
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
80-900908-3-4 (Noris)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Stran
24
Náklad
10000ks
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš2.12.2010 23:21Cena nesmrtelnosti
    Ony na zadní straně inzerované Podivuhodné cesty vyšly, ale u jiného vydavatele. Zapůjčil jsem si kdysi v dětském oddělení městské knihovny, pročež překvapila erotika a vůbec dospělejší ladění věci. Ach ty naštěstí stále méně se ozývající časy, kdy cokoliv s obrázky bylo jednoznačně pro děti.
  • blackJag
    blackJag admin19.8.2007 13:12Cena nesmrtelnosti
    Prosím, trochu filosofie... Na těchto komiksech mne zpětně fascinují ty odvážné plány nakladatelů na zadních stranách. Konkrétně u tohoto případu se nakladatelství chystalo na několik komiksových adaptací románů Julese Vernea... evidentně zůstalo jen u plánů. Škoda. Vůbec, 10 000 kusů! Jak je možné, že v roce 1992, kdy to vyšlo, jsem o to nikde nezavadil. O komiks s takovým nákladem. Tehdy jsem rodiče přesvědčil ke koupi téměř všeho, co komiksem jen vonělo (tedy všeho krom Čtyřlístku)..... kresba dost ucházející, scénář jasně určený starším. Rozjímání o odolání svodům tělesným či duchovním jistě nebyly určeny přímo dětem, ale dalo by se říct, že v době vzniku právě tato kombinace nepřínášela nakladateli kýžený finanční výsledek.
121