Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Zvláštní vydání časopisu ABC mladých techniků a přírodovědců.

Comicsy:
Dobrodružství Johna Cartera - Vlastislav Toman, Jiří Veškrna
Pif - Ostrov klidu
Z historie klubu Strážců - Vlastislav Toman, Libuše Kovaříková
Pifík - Tlesk...plesk !

Publicistika:
Z klubovního slovníku - Jan Tůma
Strážci radí
Život rudé planety

Vydala Mladá fronta jako 4. svazek knihovničky ABC (ABC speciál 2).
Comics Dobrodružství Johna Cartera vycházel v příloze časopisu ABC - ABC do kapsy (ročník 13 - 1968/69).
Comics Strážci (prvních osm dílů) vycházel v časopise ABC (ročník 11 - 1966/67 č.5-12)


Scénář
Vlastislav Toman (Vlastimil Kočák)
Art
Libuše Kovaříková, Jiří Veškrna
Publicistika
Jan Tůma
Redakce
Vlastislav Toman (Vlastimil Kočák)
Žánry
dobrodružný, humorný, klubácký, magazín
ISBN/ISSN
Mladá fronta
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 300 mm
Tisk
barevný + trojbarevný
Váha
118 g
Stran
40
Náklad
100000ks
Cena
8 Kčs
  • autokineton
    autokineton29.9.2017 16:42ABC speciál 70
    Jako malému se mi v 80. letech dostal do pařátů od rodinné známé spolu s vytrhaným pokračováním a dodnes ho mám :-) Ve své době malé zjevení, které ale obstojí i dnes - zajímavá kresba a příběh od E. R,. Burroughse dopadl na výbornou! Trochu ze mě mluví nostalgie, ale nemůžu jinak než dát 100%
  • Kapis
    Kapis mecenáš13.11.2009 13:38ABC speciál 70
    No tak já tady trochu subjektivně Honzovi Céčku pokazím reputaci. Jako třicátníka mě tento kousek v dětství bohužel úplně minul a dostal se mi do pařátů až teď, vyhandlován na aukru. Mám z něj radost, ale jen jako ze sběratelské raritky. Ten kousek příběhu se mi nepovedlo strávit a asi po pěti stránkách jsem to musel nasraný odložit. Skoky v ději a podivné zvraty jsou větší a méně pochopitelné než nižší gravitací Marsu způsobené skoky hlavního hrdiny. Na jednom obrázku ho chtějí zabít a na druhém se mu už klanějí apod. Kresba taky nic moc. No hodně slabý podprůměr. Sentimentální milovníci prosím nekamenovat, možná kdybych jako dítě nečetl donekonečna "Příběhy malého boha" a otevřel je teď, možná bych si taky myslel, co je to probůh za sračku.
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš21.1.2009 11:15ABC speciál 70
    Tak tohle jsem zdědil po tátovi, a určovalo to samozřejmě můj dosavadní vkus.. spolu s třetím sešitem Rychlošípáků... takže absolutní klasika komixového žánru. pro mě je to jasných100% , i když kresba z dnešního pohledu nemusí být úžasná , měl jsem dokonce vadu tisku (střed postav přesahoval obrysy) příběh z pohledu dvaatřicátníka naivní, ale pro 10-17 let je tohle naprostá povinnost:) Všichni moji kamarádi včetně přítelkyň přečetly Johna Cartera Pána Marsu komplet a jak si při tom vrněli..:) asi to zase po pár letech opráším a vnořím se spolu s Johnem Carterem do strašlivých masakrů proti obrovským bílím opicím, čtyřrukým marťanům, a jiním potvorám!:) Je to vzácnost, ale přeji všem aby si to mohli doma přečíst.:) i když toto je komixové forum, u tohoto doporučuji přečíst i knihy..:) leckde sice připomínají Tarzanovo pozdní dobrodružství (oboje napsal stejný autor), ale tím líp. :)
  • Woffce
    Woffce27.12.2007 13:43ABC speciál 70
    Tady budu až skandálně neobjektivní a nesoudnej: S Johnem Carterem, s tím starým brachem levitujícím, jsem vyrůstal, a rád si s ním zavýletím po veškerenstvu i dnes (podle toho taky můj výtisk vypadá).
  • Wiruss
    Wiruss15.7.2007 19:39ABC speciál 70
    Nedávno jsem si to pročítal u znímého co má snad všechny ABC a je do jejich comixů blázen, dle mého je to zajímavé, ale to je vše...
631