Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Časopis Čtyřlístek.

Ztraceni v podzemí - Ljuba Štíplová (Miloš Štípl), Jaroslav Němeček
Marcelčin sen - Lenka Konopásková, Edita Plicková
Za vlády knížete Vaška - Svatopluk Hrnčíř, Adolf Born
O kmotře lišce - Jaroslav Tichý, František Foltýn
Rendlík & Hopík - Prázdniny s duchem - Michaela Tvrdíková, Jordan Popov

Koš plný hádanek

Scénář
Svatopluk Hrnčíř, Lenka Konopásková, Jaroslav Tichý, Michaela Tvrdíková
Art
Adolf Born, František Foltýn, Jaroslav Němeček, Edita Plicková, Jordan Popov
Obálka
Jaroslav Němeček
Redakce
Vladislav Stanovský
Žánry
dětský, magazín
ISBN/ISSN
Orbis
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
163 x 233 mm
Tisk
barevný
Stran
36
Náklad
96000ks
Cena
7 Kčs
  • zabak
    Dnes je to v háji, díky internetu už nikde výhodně tato čísla nekoupíte, pěkně v aukci nebo za přemrštěné ceny v antikvariátu. Já vzpomínám na ta devadesátá léta, nikoho čtyřlístek po revoluci nezajímal, vtrhly jsem americké komiksy a já to kupoval přes Annonci za 5-10 Kč kus. Ano, i takto stará, nízká čísla. Pak v jednom nejmenovaném antiku chtěli ještě v roce 2007 (!) jen 60 Kč za čtyřlístky v rozmezí 13-50. Skočil jsem po nich. Ale protože jsem blbej, brzy jsem vše zase prodal. Dnes jsou ceny ještě výše a nějak do toho už nechci strkat ty peníze.
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.2.2013 09:50Čtyřlístek #015: Ztraceni v podzemí
    Tak jsem si konečně udělal malou radost, kterou jsem si dlouho nemohl dovolit a odložil jsem si pár stovek na doplnění sbírky čtyřlístků s číslem nižším než 40, kde mám ve sbírce velké propasti. Povedlo se mi na aukru za relativně slušný peníz pořídit pár kousků, které jsem si velice pečlivě prolistoval a uložil do krabice k ostatním sentimentálním pokladům. Z tohoto úhlu pohledu je taky třeba brát tento můj koment.

    Toto číslo je o 8 let starší než já momentálně je mým nejstarším kouskem, není ve "sbírkovém" stavu, ale na to mrdá pes, protože stav je ucházející a to mi bohatě stačí. Žádný z příběhů jsem před tím nikdy nečetl, takže to pro mne bylo objevování Ameriky. Kresba ještě není taková, na jakou jsem zvyklý ze svých prvních dětských nadšených pročítání 20x Čtyřlístek, ta se vykrystalizovala až později, takže to samo je celkem zajímavé. Příběh je klasicky dětsky naivní, i když Fifinka se po pár minutách sama ve tmě (....??? Dyť v tom podzemí žádná tma nebyla i když Myšpulím s baterkou byl v nedohlednu) ocitá na prahu bídné smrti. Nakonec vše dobře dopadne i když nevím, jestli 4lístek zacvaká za prohlídku na černo plné vstupné nebo jako děti a vojsko:)

    Příběh o panence Marcelce jsem zdvořile přeskočil, to bych nedal, stejně jak tady pode mnou kolega Kakubiman. Z příběhu Vaška a Alenky, kreslené Bornem, si můžeme vzít ponaučení jak dlouhou tradici má u nás product placement. O kmotře lišce v pohodě, docela i pěkně kreslené. A kokosa Rendlíka jsem viděl poprvé a to tedy ne!! Není to vykrádačka toho seriálu Randall a Hopkirk, který jsme tak všichni žrali v devadesátkách v neděli večer?

    Mám radost z nového přírůstku!
  • Kabukiman
    Klasický příběh čtyřlístku s jasnou pointou. Marcelčin sen jsem nečetl,do toho bych se nedonutil:D Další je Adolf Born a Vašek a Alenka. V jejich příběhu se dozvíme, že kofolu vymyslel Konrád Fousek z Lanškrounu. Jeho další drinky už kvality kofoly bohužel nedosahovaly a leckomu se po nich udělalo blbě až zezelenal:) O kmotře lišce je klasický příběh o vychcanosti a ukecanosti. Rendlík a Hopík spolu tvoří sehraný tým až do doby,kdy to namachrovanej Rendlík přežene se sebechválou. Sebechvála smrdí,se říká. Rendlík sice na konci nesmrdí,ale bulí. A to je vše...:)
311