Gannibal #03
DOBROVSKÝ s.r.o.1. vydáníduben 2024série Gannibal 3/4
4.4
...
...
Koupit
Daigo se pokouší zvyknout na život ve vesnici, jejíž temnota se zdá být nekonečná… Postupně se mu ale začínají ozývat lidé se svým svědectvím.

„V téhle vesnici se rodí příliš mnoho mrtvých dětí!“

Jedna z žen, které ukradli dítě, vypráví o děsivých poměrech v horské vesnici. Hororový příběh o uzavřené společnosti přichází s třetím dílem.

Scénář
Masaaki Ninomija
Art
Masaaki Ninomija
Obálka
Masaaki Ninomija
Lettering
Miroslav Kučera
Překlad
Anna Cima
Redakce
Tomáš Kloutvor, Lucie Žippaiová
CdbID
10702
Žánry
horor, mysteriózní, psychologický
ISBN/ISSN
978-80-277-2404-8
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 17 mm
Hmotnost
200 g
Tisk
černobílý
Stran
212
Původní cena
219 Kč
Originál
Gannibal #03 (Nihon Bungeisha Co., Ltd., 2019)
Je to stále lepší a lepší. Tajuplný příběh vás pohltí a pustí na konci svazku, kdy ihned chcete vzít do ruky další.
Atmosféra houstne, a i když se vlastně nedozvíme nic nového, jednotlivá odhalení dávají tušit děsivé souvislosti. Masaaki Ninomija hraje rafinovanou partii, kdy do posledního okamžiku netušíte, komu věřit; takže cokoliv se dozvíte, podvědomě berete s rezervou. S blížícím se finále je však jasné, že policistu Agawu nečekají dobré časy. O to je sympatičtější, že se hrdina nestaví do role oběti a aktivně dává najevo, jak moc by jej vesničané podcenili, kdyby k němu přistupovali jako k obyčejné měšťácké nule. Čím dál víc se ukazuje, že být pod tlakem je něco, co Agawu vnitřně uspokojuje, naneštěstí přitom dost často zapomíná, že má mladou ženu a maličkou dceru. A právě o ty máte v důsledku největší strach.
Gannibal nezklamal ani třetím dílem. Sice jsem i tentokrát skřípal zuby nad odfláknutým pozadím, kdy autor upravuje v grafickém programu fotografie, aby si zjednodušil práci, ale rozčarování vynahrazuje perfektně gradovaným hororem, jemuž momentálně chybí jediné – krvavé vyvrcholení.
Dlouho jsem nečetl tak dobře napsanou a napínavou mangu, která s vámi hraje chvíli otevřenou, chvíli tajuplnou hru, přesto není kdovíjak zbytečně překombinovaná, jako to někdy bývá.

Celkový dojem: 90%