Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

ZRNKO PRAVDY
Geralt objeví odlehlé sídlo, kde ho přivítá neobvyklý majitel – netvor s lidskými způsoby. Toto stvoření ho pozve dovnitř a povypráví mu příběh své rodiny, svou minulost a své prokletí. Pokud ho tíha jeho zločinů odsoudila k podobě netvora – to je rozsudek jako z pohádek – mohlo by se v těch fantastických příbězích nacházet zrnko pravdy s radou, jak uniknout osudu a dosáhnout vykoupení?

MENŠÍ ZLO
V zapadlé vsi požádá Geralta místní čaroděj, skrývající se ve věži, o službu. O život mu usiluje stvůra, mladá žena narozená pod kletbou Černého slunce, a zaklínač ji má zabít. Ona dívka pak Geraltovi vypráví úplně jiný příběh, ve kterém je opravdovým netvorem sám čaroděj. Spáchal totiž nevýslovné činy na základě svých pověrčivých představ. Vzhledem k tomu, že se tvář zla neustále mění, musí Geralt – ať už z vlastní volby nebo z donucení – učinit rozhodnutí, které může vést jedině k tragédii.

Scénář
Jacek Rembiś
Předloha
Andrzej Sapkowski
Art
Adam Gorham, Jonas Scharf
Barvy
Patricio Delpeche, José Villarrubia
Obálka
Kai Carpenter
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Kristina Komárková
Redakce
Filip Gotfrid, Stanislav Komárek, Jolana Tichá
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7679-408-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
168 x 258 x 7 mm
Tisk
barevný
Váha
330 g
Stran
112
Cena
349 Kč
Originál
The Witcher: A Grain of Truth; The Witcher: The Lesser Evil (Dark Horse Comics, 2022; 2023)
Varianty
Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo (2024)
Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo (limitovaná varianta) (2024)
  • Good Games
    Good Games mecenáš3.3. 22:07Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo
    Jeden z tých lepších komiksových Zaklínačov, no ja osobne mám radšej nové príbehy v komiksoch ako tomu bolo pri skvelých Zaklínač 5: Blednoucí vzpomínky a Zaklínač 7: Balada o dvou vlcích. Síce mám poviedky Zrnko pravdy / Menší zlo veľmi rád, no mám ich načítané z kníh a aj videné v seriály. Bolo zaujímavé si pozrieť aj komiksové spracovanie, ale z príbehového hľadiska ma to predsa len už tak veľmi nebavilo, keďže mi bolo jasné, ako to celé dopadne. Úplne však chápem, že bude mať tento komiks veľmi vysoké hodnotenia a celkovo obľubu, tie poviedky sú totiž skvelé. =►Celá recenzia◄=
  • Daw8ID
    Zrnko pravdy je skvělá povídka a je i skvěle převedená do komiksové podoby. Geraltova podoba má blíž ke kresbám z knížek a celkově má kresba a barva skvělou atmosféru. Mimochodem kresba s uhranutím je téměř stejná jako v předchozí Baladě o dvou vlcích. Naopak kresba v povídce Menší zlo mi sedla o něco méně, ale na kvalitě příběhu to nic nemění. Povedená publikace s převedením do komiksové podoby.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 10:05Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo
    Konečně opět zajímavý komiksový Zaklínač, říkám si... nojo, vždyť on je adaptací původního Sapkowského. Tak to pak dává smysl. K tomu ještě lehký videoherní "vibe".

    Celkový dojem: 90%
  • Svraster
    Povídky od Sapkowského od dětství miluju a nedám na ně dopustit a tohle převedení do komiksu se mi hodně líbilo, hlavně proto, že se drželo skvělé předlohy. Moc mě to potěšilo, snad vyjdou další adaptace původních povídek.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.2. 14:33Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo
    Konečně komiksový Zaklínač, který se dá po dlouhé době číst. Už mě ty DH verze přišly vyloženě otravné a směšné. První 3 knihy ještě ok, ale zbytek prostě ne. Tohle jsem si nemohl dovolit nechat ujít, když má jít o adaptace povídek. Je docela zajímavé, že Menší zlo je svým rozvržením ne moc odlišné od Polchovy verze z roku 1993. Obzvlášť oceňuji svižnost a tempo, aniž by to nijak ubíralo na kvalitě. Originál jsem četl pár let nazpět, ale nepřišlo mi, že by něco vyloženě nesedělo. První povídka se také povedla a já se vážně bavil. Konečně Zaklínač, jak má být a jaký si zaslouží v komiksu být, když už u nás nevyšla Polchova verze.
1491