Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Talli je z lidu, který byl po staletí perzekvován a upalován na hranicích. Patří totiž k posledním Zaříkávačkám, potomkům dávného spojení bohyně Měsíce s člověkem. Na první pohled obyčejné mladé děvče, ale její krev skrývá zapovězenou schopnost povolat bájné chiméry.

Jako malou ji zachránil lord Borin, kterému se příčilo zavraždit bezbrannou holčičku, a po léta ji ukrýval před králem a jeho Zvláštním oddílem na svém hradě. Bohužel, vzhledem k tomu, že schopnosti malé Zaříkávačky na sebe nenechaly dlouho čekat, její ukrývání bylo čím dál těžší, až vyústilo v nevyhnutelné.

Scénář
Sourya Sihachakr (Sourya)
Art
Sourya Sihachakr (Sourya)
Lettering
Kristýna Kamlarová, Jan Schejbal
Překlad
Tereza Beránková
Redakce
Katarzyna Niemiec, Veronika Nováková (Špendla), Jan Schejbal
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88438-19-9 (ZANIR)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
148 x 210 x 9 mm
Tisk
černobílý
Váha
250 g
Stran
168
Cena
219 Kč
Originál
Talli, Fille de la Lune #01 (Ankama Ěditions, 2018)
  • MisaNuff
    MisaNuff30.7.2023 11:05Talli, Dcera Měsíce #01
    Výborné! Od malička jsem hrál "dračák" a pařil na kompu, takže putování party dobrodruhů za epickým questem se mi moc líbí. Parta se postupně dává dohromady, máme tady typické charaktery, které jste již někde jinde viděli, ale vůbec mi to nebránilo se dobře bavit od začátku do konce. Je to evropská manga nejen stylem čtení, ale je to více přizpůsobeno naší mentalitě, takže tady není tolik prázdné vaty jako v klasické manze, nejsou tu tuny stran kde by postavy jen zíraly, funěly, nebo dělaly trapárny. Děj ubíhá rychle, je ho více než běžně v manze, vše je logicky vystavěno. Kniha je o fous většího formátu, než ta klasická větší manga. Kresba má svůj styl, dalo by se to připodobnit k Berserku. Na konci knihy je krátký bonus, kde bez zbytečného balastu autor představuje sám sebe, jak žije a pracuje ve Francii. Perličkou je, že streamuje na Twitchi a můžete se teď hned zajít podívat, jak kreslí pátou kapitolu další knihy, má tam kromě live streamů i mnoho uložených videí, kde můžete vidět vznik Talli. Doporučuji a těším se na další díly.
  • trudoš
    trudoš editor22.7.2023 13:08Talli, Dcera Měsíce #01
    Fantasy komiks v japonském stylu, napsaný pěkně po evropsku – tj. žádné čtení odzadu dopředu, zprava doleva. A i když kresba občas působí neuměle až dětinsky, charakter příběhu, nesoucí se v poctivém duchu Dungeons & Dragons, vás snadno strhne a nenechá na pokoji do poslední stránky. Postavy mají svébytné charaktery, jež si čtenář snadno oblíbí, třebaže v některých momentech až příliš zavánějí berličkami typickými pro mangu. Ať už jde o mladičké přeborníky v šermu, nevině působící dívenky v nesnázích, či chlípně se usmívající dobrácké starce. Podprahová epika příběhu ovšem funguje skvěle; kulisy, magie, náboženství, to všechno má vlastní život a působí uvěřitelně. Jen v důsledku nejde o nic nového. Podobná vyprávění jste četli, viděli či slyšeli mnohokrát a je otázkou, zdali si tuto skutečnost připustí i autor a pokusí se v dalších dílech překvapit, nebo pojede tradiční fantasty linku s obehranými bonmoty (pardon, myslel jsem zvraty), které k žánru po generace neodmyslitelně patří.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.7.2023 20:33Talli, Dcera Měsíce #01
    Vcelku dosti zajímavý námět, který však až na pěkně budovanou nábožensky laděnou mytologii nikterak nevykračuje z klasické dobrodružné fantasy mangy s "chasing" zápletkou. Být mi deset, asi to strašně hltám.

    Celkový dojem: 60%
  • Good Games
    Good Games mecenáš17.7.2023 14:59Talli, Dcera Měsíce #01
    Talli je nová stredoveká fantasy séria, ktorá sa síce číta klasicky, ale je výrazne inšpirovaná japonskými manga titulmi. Sám autor sa vyjadril, že už odmalička obľuboval japonské RPG hry ako Final Fantasy či Dragon Quest. Na komikse to cítiť. Ak máte radi fantasy, v ktorých putuje sympatická družina a zažíva rôzne dobrodružstvá, tak Talli bude určite pre vás to pravé. =►Celá recenzia◄=
141