Já zakoupil a jsem spokojen maximálně. Lepší nějaké řešení, než žádné. Ano, je to drahé, ano, sešit je lepší vyndat, než nechat uvnitř. Ale to jsou z mé strany asi tak veškerá negativa co se zpracování týče.
Pavel - máš recht, je to vizuálně znat a nakonec souhlasím s P.G., že následky by to mít mohlo, kdyby byla kniha zatížena větší váhou... :/ Ale nevím, zda i na vazbu...
- lepší by bylo to dát jen ke knize formou časopisu jako bonus a třeba to s tím zatavit ;)
Na tom, co píše P.G. něco bude.Nevím jestli se vazba rozpadne, ale podívej se blíž na fotky obou knih.Vlevo je tá bez sešitu a vpravo po opravě.
Ty stránky jsou díky tomu sešitu prohlé a vůbec to nesedí s deskami a udělá to na konci zřetelnou mezeru. Když už tak ten sešit měli dát zvlášť a ne ho
tam vlepovat. Jo a psali, že ten sešit bude černobílý, ale pokud mně zrak neklame je to modro nebo fialovo bílé. Takže já určitě také nezakoupím.
P.G. nějak tomu nevěřím, že by se díky tomu měla kniha rozpadnout...
Mně to přijde jako dobrý řešení... Případně dat ten sešit mimo a jen zatavit, což by teda neohrozilo vazbu knihy...
Jako... Určitě to někdo tímhle posral, ale dávat to cely do tisku znova by byla velká ztráta a jak jinak to řešit, ... Ale beru i myšlenku "riziko povolani"
Milo_Harwey: Strkání poznámek na listech papíru do učebnic. Takový ten zlozvyk, kdy se pár stránek A4 přeloží napůl a strčí se obvykle za příslušnou kapitolu, aby to bylo všecko po ruce při studiu na zkoušku. No a pak se to v knize zapomene/úmyslně nechá... A jelikož byl papír na poznámky většinou jiné kvality, tak když bylo více těžších knih na sobě, všelijak to klouzalo a knihy se tak nějak "bortily" (což se mimochodem děje i normálně u velkých a těžkých knih, jak jsem zjistila u omnibusů, kde navíc, když jsou nastojato, dochází vlivem hmotnosti k rozevírání a postupnému odtrhávání od hřbetu-obvykle nahoře). Takže jsem toho názoru, že cokoliv není v knize úmyslně z výroby (a tudíž s tím není počítano) by v ní nemělo být.
Hawwwran: Mazec. Z dlouhodobého hlediska pro knihu jednoznačně špatné řešení. Vazba je dělaná na konkrétní počet listů (dané gramáže) a je ve většině případů "na doraz". S něčím podobným mám dost zkušeností a ve všech případech to ty knihy nakonec odnesly.
Kterého Tintina byste doporučili jako startovního pro malé dítě? Který má podle vás nepříliš komplikovaný příběh, hodně gagů atd? Včera jsme s mladým zkoušeli číst Želvy Ninja vs. Batman, ale je na to ještě malej a nezná Batmanovské reálie z kreslenáků. Tintina zná animovaného a líbí se mu.
Milo_Harwey: Skončilo to v propadlišti dějin. Před lety mluvili jak vydaj to pokračování černobíle a skutek utek. Netuším, jestli to někdo má. Zkus se zeptat přímo autorů.
Hawwwran: já si u nich právě pro jistotu zjišťoval, jestli rezervace proběhla v pořádku, protože neposílali potvrzovací email. Ochotně mi potvrdily, že vše je ok a že se mi z Kosmasu ozvou 😉
Seneke, já to dočetl teď ... Je to na poměry abc i ČR výbornej komiks, koukal jsem, že bylo i hodně fanoušků a do nedávná se řešilo dokončení toho příběhu. Dost mě prekvapilo, jak to bylo dobrý. ;) Tak mě zajímalo, zda to někdo zná...
Fimi: ad bbart - jasne, ze nedojedou, bylo to oznamene. Na rozdil od veci, co stale vydavaji (i kdyz pomalu). Nelamu nad tim hul a neodrazuju ostatni lidi od koupe. I kdyz, jak psal nekdo dole, jejich komunikace / plany stoji za prd.
Další paperback omnibus Thora od aarona se připravuje, ale je to nějaké divné.
Od 10.8.2019 to sleduju a bylo to 448 stran za cca 850kč. Pak to nebylo dostupné a teď se to zase objevilo, ale za cca 374kč, 448 stran. ISBN stejné, název je jiný. Původní nevím, ale nový je "Thor: The Deviants Saga".
Má obsahovat: THOR: GOD OF THUNDER (2012) 19-25, THOR (2014) 1-8, THOR ANNUAL (2015) 1, THORS (2015) 1-4
BB art. Bohužel jeho důvěryhodnost klesá už od té doby, co rozjel evropské komiksy v příliš velkém rozsahu a pak náhle zastavil všechny serie, včetně XIII či Meteoru.
Tím také na dlouhou dobu pohřbil evropský komiks, dobrou protiváhu pláštěnek, který se snad dobře prodává dnes ve formě MDEK a Modré crwe. A podruhé pak zastavením serií Americký upír, Planetary , Banda ,DMZ. Prodeje jistě nebyly zázračné ale dovydat by se jistě mohly i formou předplatného nebo tak jak to dělá Comicscentrum. Věrní čtenáři by si to jistě zasloužili a byla by i větší důvěra v případně nové vydávané serie.
77 i když se některé tituly opakují? Já jel podle edičního plánu a tam jsem napočítal 17😂. Asi to, že mě Rebirth nezajímá a ze zbytku tak 2 kusy dělá na tom dojmu dost. No a jejich komunikace je vážně k pláči a přitom to dělá docela dost v rámci propagace ne? Díky za vyvedení z omylu😉
211289: Spis si pletes dojmy s pojmy. Coz je samozrejme chyba BBartu stejne tak jako tvoje, jejich komunikace s komunitou je naprosto tragicka. Tady mas rychly prehled za 2019. Jasne, BBart dela vsechno v nekolika variantach, ale i kdyz si to cislo vydelis 3, tak si myslim, ze reci o 3. koleji jsou trochu prehnany :]
Crew 185
BB/art s.r.o. 77
Comics Centrum 29
Hachette Fascicoli 28
Čtyřlístek 25
Eaglemoss Collections 24
Argo 14
Egmont ČR (Albatros Media a.s.) 13
Blue Milk 11
Albatros (Albatros Media a.s.) 7
Ale to není dotisk ale druhé vydání navíc rozšířené a barevné... Pak myslím druhé vydání Z pekla, Pod dekou, watchmen ... Dotisk mám pocit snad jen Joker
Nešířím paniku, jen se ptám. Když si vezmu jejich ediční plán, tak je to slabé. Gotham central spoustu lidí loni začalo prodávat, protože nevěřili ve vydání dalšího dílu (vydaný edičák až skoro v létě tomu taky moc nepomohl). O jednom díle Fatale ročně ani nemluvim. Jen mě zajímalo, jestli to měli takhle vždycky a ostatní nakladatelství je dohnali nebo předběhli, či jestli prostě udělali nějakou botu a jedou teď až 3. kolej.
A co ten Transmetropolitan? Dá se vůbec někde na inzerát sehnat ten první díl?
211289: podívej se na záložku přehledy > vydavatelství. Můžeš si seřadit podle data přidání do db. Vydávají pořád desítky knih. I rady mimo komplety jako Sága, Fatale, Gotham central, Punisher a k tomu byl Babylon Berlin.
Věci v doprodeji jsou 6+ let staré, často nejsou komplet dostupné, tak se toho zbavuji. Nevidím za tím nic zvláštního.
Fimi tady taky dříve šířil, že řady nedojedou, ale zatím to vypadá ok. Nesirte paniku :p
Ahoj, jen čistě ze zvědavosti, neví někdo, jak se nakladatelství BBart dostalo u komiksu, z pozice vlastně tvořitele trhu, prakticky na dno? Když jsem před lety začínal s komiksy (omnibusy Vetřelců), tak toho měli plno a teď jsem našel v levnychknihach oddělení komiksů, kde byli prakticky jen jejich knížky. A žádný srajdy. Transmetropolitan, Daredevil - muž beze strachu... věci, který tedy mají dost vysoké hodnocení. A že by by krom Rebirthu měli nějak nabitý ediční plán se tedy říct nedá.
Milo: Jak píše Frym je to čistě subjektivní, ale na mě působil nejlíp. Možná je to tím, že nejlíp poskládaný. Když si vezmu Stíny Impéria, ta v těch je sice podle mě nejlepší samostatný příběh (Mara Jade: Císařovou rukou), ale táhne to dolů naprosto zmatečná první část.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.