Kapis: Jako já se taky víc ztotožňuju s diskutujícíma, hlavně v jemné motorice, tu si na tabletu nezdokonalí nikdo. A sociální dovednosti taky ne. Ale ten článek je o výuce na tabletech, ne o tom nechat děcko do toho celé dny čumět a jezdit prstem, takže valná vtěšina lidí mluví o koze, i když byl článek o voze.
Draco: tak jsem si to přečetl konečně a musím s Neutrinem nesouhlasit. Ztotožňuji se spíše s diskutujícími.
Pro příklad, teď jsme byli s ženou na pizzu a seděla tam rodinka, 5 členů - mama s tatou, 3 děcka, 4 z toho měli tablet, pátý člen se občas nasomroval k někomu. Nikdo s nikým nemluvil, holka měla pro jistotu i sluchátka, aby pro jistotu nikoho ani nezaslechla, kdyby nedejbože mluvil. Sociální poušť. Naše malá tam měla s sebou knížečku. Žena to krásně okomentovala, někdo tablet, někdo knihu.
Je mi jasné, kdybychom měli doma tablet, malá by si na něj za chvilu tak přivykla, že by nechtěla nic jiného - vídávám to u jiných rodin. Ty děcka hloupnou jednoznačně, minimálně sociálně, neumí se vyjadřovat, jsou roztěkané, přitom naučit se s tabletem trvá asi 2 minuty. Tchán nám, i když věděl, že to doma nechceme, koupil tablet i s wifinou - prý "však to chtějte". Tak to leželo, dokud si to zase neodvezl. Jen ať si děcka hrají na pískovišti, lezou po stromech a padají do potoků, to jim dá nejvíc - sezení u svítících obrazovek si ještě v životě užijí dosytosti, až budou starší. (tím chci jen říct, že děckám jako nějací puritáni nebudeme upírat přístup k takovým věcem, až budou mít věk).
invape: Sobotka to už jen podepsal, aby to mohl Bakala takhle ukrást, to si zařídil sám, včetně bílých koní, umělého podhodnocení hospodářských výsledků, atd.., tuhle kauzu velice pečlivě sleduju z první ruky.
Draco: pamatuju ho, takový mladý klučina, co k nám přisedl u piva - podle té fotky bych ho nepoznal. Ale teda Bakala foundation? To u mně klesl, bo jak známo pro toho zkurvysyna (Bakalu, ne Neutrina) je už v pekle připraven hořící kůl, na který ho budou po věčné časy narážet! A než se to stane, ať chcípá dlouho a bolestivě!
Minuta nenávisti ukončena;)
Hola hoj. Jak asi víte, už přes dva roky dělám pořad o komiksech Komiksové bubliny. Nedávno jsem začal s videem a teď bych to chtěl celé posunout zase o něco dál (rozhovory, reportáže, víc kecání o US komiksech atp.). K tomu ale potřebuju pomoc, a tak jsem vyrazil na Startovač. Za případné příspěvky či sdílení vám moc a moc děkuju - http://bit.ly/1OxH02T
Tak s dalšími díly Parkera a vůbec komiksy Darwyna Cooka to nevypadá moc dobře. Tenhle můj velký oblíbenec údajně bojuje s rakovinou a spekuluje se už o pozdním stádiu...
Výborný kreslíř a scénárista s velkým smyslem pro retro (což já rád) a určitě i skvělý člověk. Smutné... nevím co dodat... snad jen si přát, aby jeho utrpení bylo co nejmenší...
Killingjoke: zatím právě pouze uvažují, že by to dali do Edice na přání. Tak se nechme překvapit. Moc bych si přál další díly, v zahraničí prý vyšli. Tak jim držme palce;)
Kapis: Sdílím tvůj postoj k FB :D A jelikož se mi nechce s CC vyměňovat kopu e-mailů jako ty, čirou náhodou nevíš nějaké podrobnosti k tomu Grandville? Myslím tím, jestli to má mít stejnou formu jako první díl? Zajímá mě vázaná verze v plátěné vazbě...
Jinak, jelikož neprovozuju ten fuckbook a nemám ani oblíbené jutubery (a tak vůbec už ani moc jebáků), pěkně po staru jsem si s CC vyměnil pár emailů a kdyby teda někoho zajímalo:
uvažuje se o tom, že by se pokusili o další díly Grandville v edici "Na přání". 16.5. má být ten Hellboy 11, začátkem června vyjde Plášť od Joe Hilla, Goon a ÚPVO na podzim + tady ta Myší hlídka.
Nojo, máš recht, koukám, že ho trochu přemístili... Původně býval na Zeedijku na rohu u náměstí a v roce 2013 se přemístil "hloub" do uličky a má vchod z obou stran. Podle infa na jejich webu by to měl být jeden velký obchod. http://www.comics.nl/store-information A když budete v Amstru, doporučuji navštívit Abraxas s jejich legendárními muffiny...
Dík kucí, Henk a Lambiek vypadaj rozumně, jsou kousek od sebe. Akorát teda ten Henk mě nějak mate, je ten obchod dlouhej přes celej blok, nebo jsou akorát na Streetview dvě časová období? Jednou jsem našel vchod z ulice Zeedijk, a pak z druhý starny bloku "u vody" na Geldersekade. No to je jednou, je to jeden blok to se dá oběhnout. Teda stejně, nevim kde budem parkovat a kolik bude času, neb můj doprovod pro tento druh zábavi nemá pochopení. .... Dík
andre: Zkus American Book Center na Spui 12, v patře tam regál nebo dva s comicsy měli, a nebo Henk na rohu Nieuwmarkt/Zeedijk. Ale řekl bych, že v Amstru nic jiného než pidikrámky nenajdeš :) (a kruci, Velkej šéfe, o Lambieku jsem nevěděl!)
andre: Určitě skoč do Lambieku. Je to sice pidikrámek, ale zase je to první evropský comicshop a celosvětově snad dokonce nejstarší comicshop. Na mě působil moc hezky, příjemná atmosféra; výběr pro jeho velikost sice ne tak veliký, ale zase kvalitou nabízeného zboží předčil kdeco.
Chtěl jsem napsat, že to je navíc jenom pár minut od centra, ale to je v Amsteru všechno... Pokud se teda hodinu netlačíš v davu.
Nazdárek.... neporadíte mi někdo s pořádnym COMICS shopem v Amsterdamu? Něco na úrovni alespoň jako COMICS POINT ANGLICKÁ. ... Bohužel nacházim samé pidikrámky.
ClimbVibe: Az te priste nahodou fakt vylosuju, tak te budu muset vyradit, aby to nevypadalo, ze se tu jede za kapriky, tos tomu pomoh teda :)
GWB: automaticky ne, ale jinak to chapes spravne :)
Kapis: zalozky nejaky mam, hod mi na mail adresu a ja ti vyhledove nejaky poslu.
Zack: Jak to že jsem zase nic nevyhrál? Sakra! Takovej mecenáš sem a nikdy nevyhraju. Nešlo by to občas taky udělat stylem "Karlovarské losovačky"? Příště tě podmáznu víc a snad už se na mě usměje štěstí!
Killing Joke: Díky za info. Je teda zvláštní, že já, coby odběratel newsfeedu na eFBíčku a věrný fanoušekl Hellboye, nemám tušení, že by se letos chystal další díl, navíc co jsem zběžně projel roky vydání, bylo to vždycky jednou za rok/dva. To není rozhodně kritika tvé informace, spíš pozastavení nad jejich marketingem.
To, že někdo nerad leze na FB se nedivím. Probrat se skrze tuny reklam a stupidních příspěvků "přátel" k něčemu hodnotnému, to je skutečná výzva, jež jsou schopni čelit pouze lidi, co mají v práci opravdu hovno co dělat. Jako já.
Kapis, brkowycz: Ano, CC předběžné info dávalo. Konkrétně na můj dotaz odpověděli, že letos 11. Hellboy určitě bude, no a Dort teď nedávno v nějakém rozhovoru uváděl, že chtějí 11. Hellboye vydat ještě před prázdninami. Takže si myslím, že letos určitě bude ;-)
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.