Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Zack: Ale chodí :)
GWB: Já jsem aktivní, ale občas prostě odfázuju, no. A to se pak na klávesnici píše dost blbě! :D
Draco: Ona existovala i česká verze??
Ahoj, bohužel jsem přišel o přebal ke Goon 4 (ne vlastní vinou). Pokud byste byl někdo ochotnej mi ho oskenovat a hodit do mejlu cdvd@seznam.cz, abych si ho mohl vytisknout, byl bych vděčnej. Vedle ostatních ten bez obalu nevypadá ve svý kůži ...
Znáte webový strip Sev Trek? A kdo ho znáte, pamatujete verzi s českým překladem Star Štrek? Strašně mi chybí :(
Zensky sem nechodi, protoze se k nim neumite chovat!

No já chtěl napsat, že jsi neukojitelná pařmenka, ale bál jsem se, že by tě to urazilo. Taky ber v potaz to, že vůbec nevím, jak vypadáš. Představu jsem si udělal podle toho, co tu o tobě píšou.
seneke: Jaká dáma? Proč jsem dáma? Odkdy čtou dámy komiksy! To je skoro jak napsat stará panna!!!!
baatcha: Tak ať napíše do Sběratelského klubu, v Pindárně se pindy očekávají:-))
No ale odpovídáte mu jako ženský. Samý pindy a nic k věci!
Kapis: Hehe, gender-kvóty jsou chujovina, já jen žiju v naivním přesvědčení, že tu není 100% chlapů... :-)) A anketu jsem myslel ryze informativní:
Chodím na comicsdb a jsem:
- muž
- žena
- Batman

...nebo tak něco:-)
šmárjá bush, snad tady nechceš zavádět nějaké gender-kvóty;)?
seneke: Mě teď napadá třeba ještě P. G. a další ne tolik aktivní uživatelky... každopádně stálo by to za anketu třeba, jenže ty mi Zack zatrhl:))
Jediná holka (no v jejím případě už dáma), která se tu pravidelně objevuje, je Draco. Teda pokud někdo své pohlaví netají.
seneke: Proč "kluci"? Sem jistě chodí i holky... teda aspoň doufám, že to tady není úplně sausage nerd party:)) Šovinisto:D
Kluci, mám dotaz. Dostal se mi do rukou celý první ročník Mladého Hlasatele z 90. let v perfektním stavu. Nevíte, jakou by to mohlo mít zhruba cenu?
UKK 99 (Daredevil) už na stáncích, před chvílí jsem zakoupil v Tescu :)
Tak toho druhého Battle Owl se asi nedočkáme. To snad už ani není možný. :-)
Mkw: prakticky vubec, rozhodne nenarazis na nic, cemu bys nerozumnel, protoze si necet stodevasatysesty sesit Witchblade.
Můžeš číst klidně zvlášť, mega propojené události jako u Marvelu nebo DC u Image čekat nemusíš ;) Tedy pokud nečteš Invincible, což je, jak již jeho podtitulek u něj napovídá, ten nejlepší superhrdinský komiks ve vesmíru! :)
Dik! Jak moc je to propojene? Dalsi Witchblade uz asi brat nebudu, tak jestli to ma smysl zvazovat zvlast.
Darkness je o hodne primocarejsi a akcnejsi, Witchblade je cervena knihovna.
Taky nad tím Darknessem váhám... Čtu teď Witchblade a je to divný, hrozně ukecaný, zmatený, neustále nový postavy aniž bych se dozvěděl něco směrodatnýho o těch starých a tak. Nakreslený je to krásně, dvojstrany fakt stojí za to, to jo. No ještě mám měsíc na rozmyšlenou :)
mkw: Stejné, jak Witchblade, jen o něco málo míň ženských :) Četl jsem to ale roztrhaně, ze začátku a trochu dál od toho, co vyšlo i v češtině... Pak už dost na přeskáčku jak sem se dostal k nějakému sešitu... Ale vybavuju si, že celkem fajn byly ty pozdější (2005 a dále?), kdy si udělal dítě s Witchblade, prohnal se tam Hulk, Dr. Strange, větší roli dostal Angelus a Magdalena, prostě tyhle crossovery, které ale asi v první knize nebudou ;) Ani to ale nebylo nic, k čemu bych se měl chuť teď vrátit, maximálně si znovu prohlédnout nějaké arty od nebožtíka Turnera nebo Šejice, které by na větším formátu mohly být epesní, to ale opět platí víc pro Witchblade, Darknesse si snad kreslí Silvestri do teďka skoro sám? :D

Pokud chceš udivovat návštěvy, pak tyhle velké knihy určitě za místo v knihovně stojí! I návštěvám z toho kolikrát stojí, když to tam mezi ostatními pidi knížkami vidí :)
Stojí compendium darkness za místo v knihovně? Witchblade mě moc nebaví, darkness od Ennise jsem četl kdysi prehistorickou rozpadající se brož od CC a to bylo fajn. Četli jste to někdo dal?
charvos: jednou jsem takhle napsal dotaz, že když si chcu na něco počkat, jestli mi to zůstane za tu startovací cenu a odpověď byla kladná. A když doobjednám něco, tak napíšu poznámku, ať mi to sloučí s předchozí objednávkou číslo tolik a tolik;) A pak si to naráz zaplatím a nechám poslat.
@Kapis: lol, to chces rict ze oni v kosiku nerefresujou ceny? anebo to objednas a nechavas poslat vice objednavek najednou?
Charvos: zdar, no ja to delam tak, ze to nahazim do kosiku za ty zvyhodnene ceny, takze tam ted mam toho Corbena a Goona, jeste pockam na UPVO nebo Mysi a pak si to necham naraz poslat. S Plastem si udelal dobre, skoda penez;)
@kapis: sem objednal dneska, jeste sem zvazoval jestli pridat plast a pak sem si na to precet tvuj nazor a objednal jen goona :)

ale docela me ten zpusob sere :( misto jedne velke objednavky 1x za rok, musim 4x :/
Taxe dívám na stránky CC a teda megabichle Darkness za 2200 to jde mimo mně, stejně jako Witchblade, ale doufám kua, že na toho šestého Goona se to tam sejde. Kdo ještě neobjednal, tak šupšup!
treba se hecnou a pristi rok vydaji oba dily :)
no, hlavně, ať to dovydají
Tak 5.10. by měl vyjít 11 díl 100 nábojů a už budou chybět jen 2 díly = ještě 2 roky čekání, ale i tak skvěá zpráva.
monty.cl: Díky moc :-)
agent 24: No první číslo bylo v pátek, takže tipuju, že druhé bude opět v pátek, stejně tak si to myslí tady:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ultim%C3%A1tn%C3%AD_komiksov%C3%BD_komplet
Ale bez záruky...
SASAN_KING: nejlépe na nějaký tučný šek, který mi pak zašleš;)
Kapis: Kde ti to mám podepsat? :)

jayjay86: Nevíš co je dobrý :)
Já myslím, že ty "staré hrůzy" s Malým Bohem, Galaxia, Ztracený svět, či Vzpoura mozků bylo to nejlepší, co kdy v ábecečku vyšlo.
jayjay: Takže nic od českých autorů? I dřív tam byly zahraniční věci na pokračování jako Vetřelci nebo Predátor třebas - obvykle ale ne kompletní. Kompletní to v češtině vyšlo až v omnibusech... Jinak ty novější vyjmenované speciály, tedy ta čísla, kde byla ta komiksová část někde dokonce i zvlášť, to máš myslím vše. To byla spolupráce s CREWí tehdy...
to willis: Mě se zase líbila Válka S Mloky :-), jsem čekal nějaké bouřlivé reakce, jestli nějak nerozvířím poklidné vody tímto označením :)..
baatcha: jj, to se také počítá. Mám na mysli právě tyhle ,,komerční,, komiksy, jestli ještě nějaké nevydali...
jayjay - no Kobíka s Tomanem zrovna za hrůzu nepovažujï....
jayjay86: No, není to komiksový speciál, ale v ABC č.1 až 21 (rok 2004, roč.49) vycházel Batman na pokračování...

Ahoj lidé, nevíte prosím náhodou jaká všechna ABCíčka vyšla, jako komiksový speciál? A nemyslím ty staré hrůzy, ale bavím se teď o těch novějších vydáních s názvem: ABC+plus Komiksový speciál. Mám zde 2x Spider-Man a 2x X-Meny, kolem roku 2012. Vyšlo ještě i něco? Děkuji za případnou odpověď všem.. :)

Pro info: Pokud by se někdo pídil po tom, proč není barevný Sandman 1 moc v prodeji, tak se teď vracel kvůli špatné vazbě a určitě bude zase brzy zpátky ;)
Kapis: Já jako doufám no, že to jako celý jako překládal majstro Dort no, aby to jako mělo ty grády jo, a ten že jako určitě umí anglicky, abychom si rozuměli. A že to teda bude teď v tý češtině celý jako srozumitelnější. Jo.
No ty pýýýýčóóóóó.......

Václav DORT, nakladatelství Comics Centrum - Ad Duchové mrtvých od E.A.Poea

My jsme právě se domnívali, že to bude poměrně jednoduchý, že vezmeme překlady, které existují již našich klasiků a do té knížky je dáme. Protože ty překlady pocházely buďto od Vrchlického, nebo od Nezvala. Nicméně postupem času jsme zjistili, že jsou v podstatě nepoužitelné. Že Vrchlický poměrně dobře uměl anglicky. Je to z toho vidět, protože to pochopení toho textu anglickýho bylo velice dobrý. Ale zase řekněmež, on jak spíš jaksi dbal na tu kvantitu než kvalitu, někteří o něm mluví spíš jako o grafomanovi, skoro bych se k tomu teda po tomhle přiklonil, tak tam je vidět, že ty texty po tý stránce, dejme tomu, zvukomalebný a tak dál, anebo i zacházení s tou češtinou jsou leckdy na hranici srozumitelnosti, aby on násilně tam dohnal nějaký rým. Takže to jaksi nebylo použitelný a nevypadalo by to dobře. Druhá věc je ta, že Nezval sice zvukomalebně ty básně má samozřejmě velmi pěkné, velmi dobře fungují. Ale velmi nedbal zase na ten obsah a co tam v nich bylo. Takže z hlediska tý synergie s tím obrazem a to, proč tam byly použitý, nebyly použitelný. A dokonce jsem si všimnul na několika místech, což mě úplně fascinovalo, že pravděpodobně Nezval asi neuměl anglicky, nebo se s tím překladem nepáral, takže vzal za základ ty překlady, který byly od Vrchlickýho, na mnoha místech. A krásně se prozradil tím, kde Vrchlický přidal nějaký slovo kvůli rýmu, tak on ho použil, ale zase někde jinde. A myslel si, že to do toho patří. Takže ten význam zase posunul ještě někam jinam. A tak.
cyboy: s dovolením diskuzi přenesu sem a zrovna ji i ukončím. Svým původním komentářem jsem myslel to, co jsem jím napsal. Klidně si mé výroky analyzuj a domýšlej si do nich postoje, ale toho já se účastnit nemíním.
Takže se klasicky shodněme, že se neshodneme, a tímto beru celou záležitost za uzavřenou a na další komentáře už nebudu reagovat.
ClimbVibe: Ty komenty pod tím videem jsou výborné.
brkowycz: Mě přesně Soví město a Smrt rodiny s*aly, ale Temné město mě nadchnulo. Je to takové future-retro s odkazy na Batmanovy počátky ve 40. letech i na šedesátkový seriál a přitom brutálně hi-tech. Trochu mám pocit, že se Snyder snaží o to samé, co dělal Morrison v RIP, jen je to víc mainstreamově akční. Jasan, atmosféra původního Roku jedna se už asi nikdy nevrátí, ale tenhle poslední Batman mě po dlouhé době zase rozzářil. (A navíc je tam Bat-vzducholoď.)