Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Gmork já narazil na Severed v pevné vazbě za 400 a minulý týden mi přišel domů, krásné provedení, vazba, papír, kresba....právě snyder je pro mě především hororový autor, věci jako Wytches, American vampire, Swamp Thing jsou výborné..od Careyho bych bral cokoliv, taky nechápu že to lidi nechtějí (Constantina) to se potom nemůžeme divit že do této postavy Crew nepůjde vůbec...horory nejsou špatné bkdyz jsou dobré proč ne, třeba Nailbitter je skvělej
Severed rozhodně doporučuji, Snyderovi se to moc povedlo, i kresba je parádní. Komiksový horor mám hodně rád, když je tedy dobře napsaný. Moc se těším, až si přivezu Hellblazera od M. Careyho, jeho řada je skutečně to lepší, možná úplně nejlepší, co v této sérii vyšlo. Stále moc nechápu ten nezájem českých čtenářů o Hellblazera. Ve Francii už to vychází podruhé v těch ucelených autorských edicích. A příští rok začne vycházet i v Polsku.
Gmork já čtu právě taky téměř vše v angličtině od Image, teď zrovna East of west a je to super, když má být seriál tak ať vím o co jde...pak se chystám na Severed, průběžně jedu Invincible a dle trading orderu jedu Valiant komiksy, to je teprve nářez akce. Jsem rád že i filmy a seriály od Valiantu se chystají...a to nepočítám mangu hlavně tu tebou doporučenou a té je taky plná prdel
Tak třeba ani mě Superman v komiksu praticky vůbec nezaujal, pokud tedy nepočítám to, co vyšlo v DCKK (a to jen něco málo). Tudíž i sleva mě nepřiměla do něj "investovat". Mé oblíbené postavy a období jsou však naprosto mimo záběr našich vydavatelství, takže jsem se dávno smířila s tím, že má podpora vydavatelsví bude ... skromná :)
No v té fránině se musím právě pořád takhle cepovat četbou komiksů a sledováním seriálů ve fr. Polštinu moc neřeším, nikdy jsem se ji neučil, dá se do ní četbou bez problémů vpravit, ale čtu i komiksy v anglině, tam spíš nové věci od Image. Teď překládám The Dreaming od Caitlín Kiernanové a ta mé engliš základy prověřuje až na dřeň. Tak si musím čas od času odpočinout u té francouzštiny.:)
Gmork ty máš tu výhodu že umíš kromě angličtiny ještě polsky a francouzsky...já co není krom češtiny anglicky si nekoupím..
Aquaman New 52 v integrálu jsem si koupil od francouzských Urban Comics, příští měsíc plánuji vol. 2. Na pláštěnky tedy moc nejsem, ale Aquman se mi líbí. Kniha má přes 600 stran, čili v šířce překonala Seveřany od Briana Wooda, ti mají stránek jen 480. Tak uvidím, jestli ještě nějaký komiks od Urban tuhle hranici překoná.
Fimi: Ale třeba mi se zrovna Action comics od Morrisona z NEW52 líbil teda hodně a doteď mě strašně mrzí, že to zařízli :/
Superman od Peréze z NEW52 byl čistě průměrný, takže u toho rozumím, že nemusel uchvátit velkou veřejnost, ale zrovna ten Action comics byl fakt super.
Co se týče ostatních Supermanů vydaných u nás tak je to vesměs taky docela fajn čtivo ... Rudá hvězda je boží, Pro zítřek má skvělé kulisy, Země jedna má takový ten fresh feeling, i když třeba zrovna mi moc nesedla, Poslední syn je asi nejslabší z toho co tu vyšlo, Utajený počátek je naopak velmi povedený, Co se stalo s mužem zítřka? je v podstatě klasika a pocta superhrdinskému žánru a ten od Snydera je ač možná zbytečná, tak docela příjemná jednohubka :)

Prostě toho Supermana kupujte a lobujte za něj co to jde :)
jinak koncem roku vychází Absolute Flashpoint a omnibus Aquaman New 52
jako já nevim, moc se tomu nedivím, jediní Supermanové kteří se mi fakt líbili, byl Rudá hvězda, Pro zítřek, Poslední syn a Země jedna...čekal bych že ten Snyderův se mi bude líbit ale nelíbil, on opravdu v pláštěnkách spíše tápe a jen občas se mu povede fakt něco výjimečného...i ten Moorův je takový klasický průměr mainstream...až v DCKK začalo občas něco fajn vycházet. Co se týká Rebirthu tak tam prostě se najednou objeví Superman před New 52 a je cekem důležitý vědět proč tam je a kdo to vlastně je..no a jak řikal Pavlovský, první knihu si jistě lidi koupí, ale co ty další? je to risk a přitom to nejsou špatné serie, myslím S a Action comics
Absolute superman z USA se asi taky nepocita, co. Ale JLA z ČR by mohla.
Draco: No a to je právě špatně, měla sis to hezky koupit za plnou cenu, jak to vyšlo :)
Fry: Dokoupila jsem po sto koruně právě :D
Kdyby jste toho Supermana začali konečně kupovat, tak by nebyl problém :) #TeamSuperman
Tak to docela dává smysl... je to škoda.
Ani jeden Superman se u nás neprodával dobře a všechny byli stopnuti. Navíc jak se vyjádřili v crwi, tak pochybuji o tom že by se prodala např třetí kniha a zájem by zůstal. Takže asi tak...
Čau, moc sem nechodím, a tak těžce netuším, kde se zeptat, tak mě pls nekillněte, že to píšu kdyžtak někam blbě. Mám dotaz. Proč v Rybízu nevychází Superman? Myslí si nakladatelství, že by se to nevyplatilo nebo, kde je problém? Zrovna toho bych si koupil. Zajímá mě víc, než taková Harley, která má ty komiksy shitty nebo Aquaman, který mi připadá pro nás Čechy, jako víc neznámá postava.
Tormentr: ale pravdoláskáři a sluníčkáři, nakonec ani ti ručníčkáři a jejich vítači bany nedostávají, ba naopak :)
Walome: dneska se říká sluníčkáři... bacha neplést s ručníkáři, i když jsou to stejní pošuci, jejich chování je úplně jiného rázu :)
GWB: jsi zase určitě sdílel nějaký pravdoláskařský hovna!

… tyjo, pravdoláskař jsem už hodně dlouho neslyšel, se nějak přestalo používat :)
(na facebooku mám momentálně ban) :D
jh666 wow, tak to je parádní....objednáno....udělal jsi mi radost, kluku.

čte tu někdo Valiant? nebo je to tady samej Marvel a DC?
Co teprve omnibus Daredevila od bb artu
Hawwwran : Tak ty anglický Gw taky. Nevím proč z čista jasna nedrželi původní formát. Nejsem naštvanej, protože větší, lepší. Ale moc to nechápu...
Iouza: ani ne do mdlob. Taky mam treba punishera CZ a EN mix. Ale tohle je vsechno paperback, stejna rada, stejny jazyk, stejny vydavatel. To mi vadi.
No asi jo ale ohlášená ještě není leda bych ji nenašel
Fimi: Podle počtu stran to budou spíš ty tři knih v jednom.
Hawwwran : A jé, nelícuje :-) Kdybys viděl jak vypadá moje polička s Grandvillama, dostal bys mrtvici. První český díl o 5cm menší, pak anglická rovinka a poslední černej zase o 5cm větší. A víš co? Jen jsem se hlasitě zasmál při představě jak by z toho někteří padli do mdlob a je mi to jedno. Poličky beztak vzdávám a už to nějakou dobu pytluju....už se to nedá.
No to by bylo divný, to spíš by bylo jedno volumko, třeba třetí plus unworthy a další Deluxe volume čtyři a pět...no uvidíme jak to vymyslí. Každopádně aaronuv Thor je skvělý...
Nebo dají do dvojky právě Unworthy Thor.
Jh666 no tak to jim moc nevychází na ty deluxky když toho bude jen pět ..leda by v té druhé deluxe mighty Thor byly tři volumka což asi tak dopadne...o unworthy Thor vím, ještě jsem to ale nečetl. Určitě pořídím.
Fimi: Mighty Thor končí pětkou, pak už bude za se "Thor" v hlavní roli s Odinsone. A během Mighty Thor se odehrává ještě minisérie Unworthy Thor, kterou není radno vynechávat.
Kapis no to říkám taky, že by mohl vyjít protože je dobrej ale dle mě crew začne vydávat jeho zbrusu nové Avengers...jinak pokud by tě to zajímalo

http://www.youtube.com/watch?v=8YhCvtrusgk&t=168s
Taky mi to trvalo než jsem ten systém aaronova Thora pochopil...teď bude vycházet MT 5 ale nevím kolik to má mít celkem dílů, já to kupuju v Deluxe verzích takže mám za sebou zatím jen dvě volumka ...Lenny je ten zbytek dobrý? Mně se to hrozně líbí, jedna z mála marvel sérii poslední doby.

Co říkáte na Daredevila od Soula?
Ještě, že mám doma v řadě asi ještě 500+ komiksů v češtině + spoustu normálního čtiva, čekajících na přečtení a tohle nemusím řešit:) I když Thora od Aarona bych si i přečetl - beztak to tu do pár let vyjde, když Crew už jede Dr. Strange.
Hawwwran: Úžasný Marvel a jejich období "přečíslováváme" pomalu 2x ročně
Hawwran: je to jednoduchý, nejdříve je God of thunder ještě s Thorem, pak je serie Thor která má dvě knihy a tam se dozvíme kdo je to ta Goddes of thunder a pak na to navazuje Mighty Thor...teda pokud se nepletu
Zrovna dneska jsem na to koukal a to cislovani mi fakt micha mozek. Mel jsem hrozny problem rozklicovat jake deluxky teda vlastne nahrazuji jake paperbacky a jak ze to vlastne jde po sobe.

Pribeh zacina s deluxkou #1 spojujici Thor 1 - 8
Pokracuje to deluxkou #2 spojujici Mighty Thor 1 - 12
A tomu predchazi deluxka #1 spojujici THOR: GOD OF THUNDER 1-11 a #2 spojujici Thor: God of Thunder 12-25

V tom aby se jeden fakt vyznal :D
Sakra kolik je verzí? Dnes mi přišla čtyřka v pevný vazbě. Ani jsem nevěděl ,že to v pevný vazbě vyšlo. Takže mám 1-3 v paperbacku s různým logem Marvelu a čtyřku v pevný vazbě. Někdy se prostě uplně nedaří :-)
Hawwwran: a proto to mám v deluxe verzi....a není žádný problém
Co je tohle za fóry? Kdo to má pak do té knihovny rovnat?

mkw: Až na nějaké neškodné harašení kolem Trnky (která lechtá max představivost dospělému), co si tak pamatuju úplně v pohodě pro veškerý věk:)
mkv:Na knížce je napsáno 8+,ale klidně si to může přečíst,pokud ji je 6 let.
Haha, zrovna jsem ho koupil 8 lete dceri k vanocum s tim ze si to nejdriv prectu sam. Tak uvidim co tam je :-)
mkw : Kůstek je tady stejně jako někteří jiní pro všechny. Uspokojí pohádkové chutě rozjuchaného dítěte stejně, jako protřelého pedofila.
od ~kolika let je pro děcka stravitelný Kůstek? Dík!

btw. koukám na ukázky a přemýšlím, o co tady jde :D
http://crew.inshop.cz/inshop/files/026796/kustek_1_pages_lowres_046.jpg
Ked uz je rec o omnibuse thorgal. Bude v rozmeroch originalu? Ja zatiaľ nemám thorgala kúpeného, ale ked ho zacnu predávať ako omnibusy tak do toho určite pôjdem.
Ach tak. Bílé místo osvětleno. Dnes tedy konečně budu moci spát.