Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.
  • Walome
    Walome mecenáš15.4. 09:49Pindárna
    Já se chystám sbírat tu novou sérii s Batmanem od CRWE, která začíná Jedem, uvidíme co z toho bude :)
  • ŠťastaV
    ŠťastaV13.4. 21:59Pindárna
    Seneke: před nedávnem jsem o tom hledal info a četl, ale už nevím kde. Tak alespoň zběžně tu: https://www.mariowiki.com/Super_Mario_(Kodansha_manga)
  • geek-woman
    geek-woman13.4. 21:17Pindárna
    seneke: psali, že do toho nepůjdou. Seriál je lepší
  • seneke
    seneke mecenáš13.4. 20:08Pindárna
    Deži: Já spíše čekám, jestli se někdo odváží do Invincible. Seriál už má 2. sezóny a oficiální českou verzi (titulky i dabing ) a nikdo se tu nemá k vydání komiksu. Čekal jsem, že do toho půjde Crew, která se často řídí podle toho, co je venku za populární filmy a seriály.
  • Deži
    Deži13.4. 19:51Pindárna
    @seneke: ja som vedel len o tej Kun sérií, teraz vidím, že je toho viac, dík za info, možno keď príde Mário dvojka do kín tak sa nejakej série niekto ujme a začne vydávať, uvidíme....

    @geek_woman: No už sa to nedá objednať, uzatvorili objednávky ale tí ako ja, čo odoberajú od začiatku tak mi prišla 23. zásielka, asi ich bude 30 takže ak to vydajú do konca, tak to končí cca niekedy v októbri...
  • seneke
  • geek-woman
    geek-woman13.4. 12:57Pindárna
    Deži: BBart komunikuje divně, no. A překvapuje mě, že Legenda o Batmanovi pořád vychází. Jinak souhlas, ty dva Batmany (V žáru smrti i Jed) taky zvažuju, hlavně když má Jed nastartovat novou Batman řadu se staršími příběhy
  • ŠťastaV
    ŠťastaV13.4. 12:45Pindárna
    Deži, seneke, Fort: Co jsem pochopil jsou minimálně tři série, víceméně kopírující a doplňující děj her od Nintenda; některé spíše pro děti, jiné dospelější - Super Mario Kun (Yukio Sawada, od 1990, 59 volumek), Super Mario Kodansha Manga (Kazuki Motoyama, 1988 - 98, 43 volumek, kontroverzní mimojiné scénami s kompletně nahatým Mariem) a zmíněný Mario no Daibōken, což je spíš webcomics s jedním volume.
  • seneke
    seneke mecenáš13.4. 12:16Pindárna
    Fort: Je to komedie pro malé děti plná gagů a vtipů. Každopádně nemůžu podrobněji hodnotit, jelikož nemám načteno.
  • Fort
    Fort12.4. 23:04Pindárna
    O čem tak muže být manga o Máriovi, vždyť jen skáče, sbírá penízky a jezdí v autě :)
  • seneke
    seneke mecenáš12.4. 17:23Pindárna
    Deži: On ten Super Mario nevyšel ani komplet v angličtině. Akorát udělali speciální výběr toho nejlepšího.

    Jinak těch mang s Mariem je více. Třeba tahle. Navíc je jednodílná:

    https://myanimelist.net/manga/6043/Super_Mario_Adventures__Mario_no_Daibouken?q=Mario&cat=manga
  • Deži
    Deži12.4. 16:48Pindárna
    @soulbringer:
    1. Teším sa na Batman: V žáru smrti, zbieram DC a toto sa mi mega páči, viazaná väzba, pekná kresba, no uvidíme kedy sa ku tomu dostanem (snažím sa celé DC zohnať, teraz kompletizujem DCKK, chýba mi asi 10 knižiek, ptm sa chcem pustiť do New 52 komiksov a taktiež dúfam, že tento rok už aj legenda o Batmanovi bude komplet.....) a celkovo sa teším na nové DC lokálne vydania, som zvedavý čo príde, trochu ma hnevá len ten BBart, že doteraz nevydali žiadny edičný plán a minulý rok ohlásili plno parádnych vecí, ale z toho vydali len Batman: Vánoce, mohli by trochu zlepšiť komunikáciu...
    2. Čo by som uvítal, tak ak by Crew vydala celú sériu One Bad Day, zatial sme dostali len Penguin/Riddler, ale je tam ešte napríklad aj Bane/Clayface/Catwoman/Two Face/.... Potom by som prijal vydanie príbehu "Brightest Day" a "All Star Superman", potom od DC Black Label: Peacemaker Tries Hard! a ešte by som chcel nejaký komiks s hlavnou postavou Solomon Grundy (nič v CZ nevyšlo).... Mimo DC ma zaujala Manga séria SuperMario: Manga Adventures (SuperMario:Kun), vyšlo asi 57 dielov, ak by to u nás vychádzalo tak by som do toho išiel, nie je to DC, ale som fanúšik Mária :D
  • geek-woman
    geek-woman12.4. 16:25Pindárna
    soulbringer: pořídit si polovičku, co tvůj koníček sdílí...
    Jinak, já určitě beru Šógunova popravčího a dalšího Blacksada.
  • deefha
    deefha mecenáš12.4. 14:10Pindárna
    @Norri Řešení je ale jednoduchý - větší byt! :-D
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš12.4. 14:10Pindárna
    Norri: kde to můžu podepsat? :)
    (Ještě bych uvítal tipy, jak to doma konzistentně vysvětlovat své lepší polovičce)
  • Norri
    Norri mecenáš12.4. 13:53Pindárna
    Já se těším na víc komiksů, než kolik se jich ještě do našeho bytu vejde. Je to prekérka...
  • TonyT
    TonyT12.4. 12:33Pindárna
    Walome - souhlas. Bohužel přiznám se i já jsem byl vůči Argu ohledně Providence dost shovívavý a i přes chybu koupil sběratelku. Pak vyšel Necronomicon a v dobré víře sem si koupil opět sběratelku. A to vše aby po dalším roce vyšel kompletní omnibus? ( Bouncer atd. jsem jen tiše toleroval) . Tohle se nedělá to jsou fauly na fanoušky. Hlavně mě štve jejich nulová komunikace nebo nějaká alespoň snaha o nápravu. A že to jde jsme nakonec viděli u Crwe, CC nebo Mighty Boys. Argo ždímá jenom prachy, tak ať ždímá, ale já už si od nich nic nekupuji. Těch kvalitních nakladatelů a komiksů vychází dost na to abych je oželel.
  • seneke
    seneke mecenáš12.4. 11:21Pindárna
    Deefha: U tohodle kousku je lepší, když o tom víš co nejmíň. Plus to má jenom dva díly.
  • deefha
    deefha mecenáš12.4. 11:19Pindárna
    @seneke Takopiho jsem zahlídnul v edičáku a hned jsem si říkal, že by se mi to mohlo líbit. Tak doufám, že se nepletu :-)
  • seneke
    seneke mecenáš12.4. 11:06Pindárna
    Soulbringer: Zůstanu u mangy. Za mě největší překvapení je Takopii's original sin, co vydá Crew. Normálně si dělám z Crwe srandu, že vydávají primárně podle zahraničních žebříčků popularity (jinak řečeno, giganticky megapopulární mainstreamy), ale Takopi je příjemné překvapení a všem ho doporučuji.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš12.4. 10:42Pindárna
    Pojďme už od toha manga braku pryč, pač se stejně točíme v kruzích a teď už tu pozornost přepalujeme - stát se to takhle asi nemělo, stalo se, stane se. Popsáno a Argo vyřešilo. Chtěl bych říci, že se jistě poučili... ale jsme lidé a tak se můžeme jistě těšit na nový kauzy, byť to samozřejmě žádnému nakladatelství nepřeju.
    Já to zkusím přepnout, jo? Máme za sebou první kvartál a vyšla už řada edičáků, takže se optám:

    - na co se nejvíce těšíte z lokálních věcí, které vyjdou letos (vyšli) a proč?
    - co tady bytostně chybí v českém jazyce a zasluhovalo by to lokální vydání?
  • Walome
    Walome mecenáš12.4. 09:18Pindárna
    Ono nejde o tom co je nebo není v té manze (ono tam ve finále není nic, "explicitní" projevy si představuju jinak, to mi teenčina kuřba v Gunsmith Cats přijde explicitnější) ale o to jak to řeší Argo. Argo opět ukázalo, že nemaj žádnou kvalitu kontroly - tak jako se to ukázalo v Providence - kde ještě krásně posrali kupujícím hlavy. A pokud sami přiznají, že to od Arga nikdo nečetl, tak potěš koště :)

    Ono ani to Providence by nevadilo (se prostě stane), ale bylo to o tom, jak to "vyřešili", jak pak lhali o tom, že to nebudou vydávat znovu a o tom, že když jste si to kupovali, tak před koupí jste neměli šanci zjistit, že kupujete zmetek atd.

    JENOMŽE dokud si lidi budou nechávat posírat ty hlavy, tak nakladatelé jako Argo a jim podobní nemají vůbec důvod měnit svoje chování. Já od toho klamání zákazníka, které předvedli s Providence, od nich nic nekupuju, protože podporovat podvodníky a lháře mě moc nebaví.

    Ale to je u nás (a asi i všude jinde) obecně nešvar. Lidi kupujou sračky a kazí to i těm ostatním, kteří by rádi kvalitní věci.

    edit: a plus je teda smutný, že si nestojej za svým a že stačí jedno video, aby to stáhli z krámu a hodili na to igelit.
  • deefha
    deefha mecenáš12.4. 09:05Pindárna
  • ŠťastaV
    ŠťastaV12.4. 07:39Pindárna
    Za mě rozhodně - když pominu kvalitativní úroveň Dívčí války - je to zbytečná a přestřelená kauza. Nemyslím si, že by to byla propagace pedofilie (jestli by se nemělo zakázat vydávání Nabokovovy Lolity?!), za mě spíš podveněná kontrola zdrojových materiálů (igelit mohl být hned a byl by klid). Naopak myslím, že upozorňování na podobné středověké kauzy a zločiny (znásilnění, sekta adamitů, zacházení s dětmi a chudinou, …) je záslužné a nemělo by se dělat, že se takové věci nekonaly. Rozhodně to nebylo růžové a sluníčkové období a dělo se tam o hodně víc úchyláren než v manze.
    A mimochodem - Argo za mě až na pár nešťastných známých kauz (Providence…) má za mě skvěle vybrané a moc hezky vypravené knihy, kterým věnuje luxusní péči. Ať jde o řadu Argomiks, tak Fantastiku nebo dětskou řadu. Howgh, domluvil jsem …
  • ŠťastaV
    ŠťastaV12.4. 07:29Pindárna
    Poniczech, mcleek: Nevím, jestli myslíš Muminky v komiksu nebo beletrii, ale beletrie snad vyjde komplet, ale další Muminek Omnibus se momentálně neplánuje. Vlastně ani v Británii v nakladatelství Drawn Quaterly (ze kterého vychází i naše vydání) zatím víc nevyšlo. Mimochodem v našich dvou Omnibusech vyšlo myslím 41 čísel, ale v originálu nějakých 73. Pokud by ale vyšla další kniha a byl zájem, Argo by pokračovalo.
  • deefha
    deefha mecenáš12.4. 06:19Pindárna
    To asi souhlas, ovšem s tím u povídkových sbírek docela počítám (např. Tomie - to samé). Nicméně jako celek prostě velká spokojenost.
  • Fort
    Fort11.4. 22:55Pindárna
    deefha: Už jsi to dočetl, mě ty povídky přijdou v dost v proměnlivé kvalitě.
  • deefha
    deefha mecenáš11.4. 21:06Pindárna
    Argo se myslím snaží trochu povozit na aktuální manga vlně, ale možná to nevzali za úplně správný konec. Ale třeba teď jak vydali Kitaró, tak to je fakt parádička! Ve vydávání Dívčí války určitě hraje svou roli zasazení do evropského kontextu (ačkoli historicky dost volně) a takhle to vlastně beru i já, proto je pro mě tahle série zajímavá. A opravdu doufám, že ji Argo dodělá do konce, jinak by mě nasrali :-)
  • geek-woman
    geek-woman11.4. 20:10Pindárna
    seneke: uvedu ne pravou míru. Jsem student, není mi ani osmnáct. Přijde mi to jako logická úvaha, vzhledem ke kvalitě sazby
  • geek-woman
    geek-woman11.4. 20:08Pindárna
    yogi: jasný, já chápu, proč to vydali, myslela jsem spíš důvody v kvalitě. A to s těmi Japonci je úvaha, já nemám žádné spešl info
  • seneke
    seneke mecenáš11.4. 19:57Pindárna
    Geek-woman: Ty špatné vztahy s Japonci by mě také zajímaly. Máš nějaké zákulisní informace?
  • yogi
    yogi11.4. 19:15Pindárna
    geek-woman: Ale to je přece jasné, proč to tu vyšlo, kdyby byla manga o Havlovi a Chartě 77(například), tak ji tu na beton taky někdo vydá(snad i s přebalem). A odkud víš o špatných vztazích s Japonci? Tady má každý nějaké zákulisní informace a k nám na Moravu nedorazí nic.
  • geek-woman
    geek-woman11.4. 18:54Pindárna
    A jedinej důsledek bude, že Argo asi nebude vydávat moc mang (špatné vztahy s Japonci) a jinak nic. Takže se nebojte, komiksy tu nejspíš budou vydávat dál
  • geek-woman
    geek-woman11.4. 18:52Pindárna
    Já jako Meonův divák mohu říct, že v tomhle příběhu je úplně zbytečnej moralista. Argo udělalo kravinu a vydání v přebalu mi přijde zcela adekvátní, ale taky si myslím, že Dívčí válka by měla být kritizována za strašnou sazbu než za orgie. A nevidím důvod, proč tuhle věc vydávat (např. u Berserka je to jasný)
  • mcleek
    mcleek11.4. 14:46Pindárna
    Já myslel, že v těch dvou omnibusech jsou sakumprdum všechny komiksy s Muminky. Nebo ne??? :-O
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.4. 13:33Pindárna
    jestli kvůli stěžujícím si blbečkům bude mít Argo problémy a nevydá zbylé knížky Muminků, tak si odpovědné lidi najdu a otočim jim za trest na záchodě ruličku toaleťáku
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.4. 13:30Pindárna
    Seneke: protože i když to má podobnou shock value, tak si tu někteří lidé myslí, že když někdo nakreslí vraždění a užívání drog, tak je to bezproblémová fikce, ale když někdo nakreslí nahou holku a napíše k tomu, že je jí dvanáct, tak je to stejně nezákonný, jako péčko s reálnýma dětma :D
  • deefha
    deefha mecenáš11.4. 13:29Pindárna
    Tam nejspíš nebylo ani znásilnění Šárky hned v prvním dílu, kterým to vlastně všechno začalo. To ale zjevně nikomu nevadilo, protože obálka prvního dílu je taková celkem nudně historická, takže ho asi neotevřelo tolik lidí jako růžovoučkou pětku, žejo... No, holt obal prodává .-)

    Já bych prostě všechny ty popisy a ztvárnění událostí, který by snad mohly někomu vadit, zakázal. Už to tu párkrát bylo, tak to tu může být zase ¯\_(ツ)_/¯ A byl by klid.
  • Zack
    Zack admin11.4. 13:24Pindárna
    Seneke: to asi nebylo na googlu v ukazkach.
  • deefha
    deefha mecenáš11.4. 13:18Pindárna
    @faster86 No ony děti nečtou stejně, takže bát se není čeho :-D
  • seneke
    seneke mecenáš11.4. 13:15Pindárna
    Je vtipné, že všichni řeší tu orgii, ale už pak nikdo nemluví o tom, jak Gabriela (kámoška Šárky, která ji ke kultu Adamitů přivedla) o několik stránek později potratila. Adamité se ládují drogama, aby ty jo jejich muchlování mělo pořádný grády a ty měly pro nově těhotnou matku následky.

    Jinak jsem přečetl všechny v češtině vydané díly a krom orgií a potratu jsme tam měli už, znásilnění, holky všech věků a velikostí nahoře bez, hromadu mrtvých dětí propíchaných šípy, holku co uhořela zaživa, holku co vymáchali v kvašených mrtvolách nakažených morem a obecné násilí a vraždění, protože to je uprostřed války.

    Sečteno podtrženo. Majitel Arga viděl v televizi reportáž o manze, dal jasný rozkaz, že se to nutně musí vydat, obsah pak už nikdo neřešil a korunku tomu nasadil přístup Arga (viz jejich dnes už legendární vydání Providence).

    Je to jak když před lety DC comics vydávalo mangu Tenjo Tenge bez toho, aby si někdo z redaktorů přečetl/prolistoval obsah, a pak se divili, když ta manga byla plná polonahých sexy středoškolaček s kozama, za které by pornohvězdy vraždily. Celé to bylo o to vtipnější, jelikož to propagovali jako 100% pure mangu jak ji zamyšleli Japonci a přitom to muselo projít brutální cenzurou.

    Ve zkratce: Chyba je kompletně na straně Arga.
  • faster86
    faster8611.4. 13:12Pindárna
    Hele ono to má všechno řešení, prostě by nikdo neměl číst žádnou mangu :D nic by tu nevycházelo, děti by nečetli a nemuseli by sme se o ně bát :D
  • Qvestor
    Qvestor11.4. 12:53Pindárna
    Tak si to tady obhajujte, když chcete.
  • deefha
    deefha mecenáš11.4. 12:44Pindárna
    Já pořád nevím, jestli u Dívčí války vadí v principu to, že je to nakreslený, nebo prostě fakt ten obsah jako takový. Protože když odhlédnete od komiksů k próze, tak tam je takovýchhle "pedofilních" scén k nalezení tolik... A lepších! :-) Ale zjevně to nikoho nezajímá. Takže lidi nečtou, nebo jak to je?
  • Zack
    Zack admin11.4. 11:58Pindárna
    A uplne vazne, prijde mi krajne nebezpecny spojovat uplne neskodnych par obrazku se spolecenskym problemem, ktery ma realne obeti. I kdyby to byla cetba pro pedofily (plus lidi, co si to teda jako ze studijnich duvodu nasli "na googlu v nahledech" na par dilu dopredu), tak mi to prijde spolecensky nebezpecny asi jako metadon.
  • Zack
    Zack admin11.4. 11:51Pindárna


    imho jediny, co se melo vcas ukoncit, je Qvestor
  • Qvestor
    Qvestor11.4. 11:44Pindárna
    Jinak to nechci nikomu brát, pokud se mu to líbí - jeho věc. Crew vydává horší věci, Druunu, Berserka, Joda, ale v těch není nikdo nezletilý, že. Svoje publikum si najde cokoli. Já mám rád extrémní ero - guro Shintara Kaga, ale nepovažuju ho za normální, to ani omylem. A taky nečekám, že by ho u nás kdokoliv vydal (připravovaná Princezna není extrémní).

    Jen si myslím, že s každým dalším vydaným svazkem Dívčí války poškozuje Argo své jméno víc a víc. Být na jejich místě, co nejrychleji bych se toho zbavil. Už se takhle zbavili Lukjaněnka.
  • Montiseus
    Montiseus11.4. 11:36Pindárna
    Qvestor: Zrovna čtu Článek II. od Šimáčka a je tam taky scéna s nahými dětmi. Očividně nezletilými. Jedno z nich dokonce ve full frontal. Jak hrozné a pobuřujicí. Je to podle tebe taky pedofilní komiks??
  • S4TW
    S4TW11.4. 11:36Pindárna
    Zapomněli jste na Providence bez bublin!
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš11.4. 11:23Pindárna
    Qvestor, GWB: mno hele, já bych řekl, že oba extrémy asi nejsou úplně šťastné. Respektive to imho není ani hysterická pseudokazua a taky to není nezákonná propagace pedofilie - chci tím říci, že nikdo z toho nemůže být happy a když něco musíš stáhnout z prodeje, investovat do přebalu, posunout prodej a muset zapojit krizovou komunikaci, tak to samozřejmě dycky PROBLÉM je. Takže bez ohledu na to, co za brak to je, tak to asi nepotěší a interní procesy v Argu prostě úplně nezafungovaly. I pro ně to samozřejmě "kauza" do jisté míry je.

    K samotnému hentai soft pornu - to musí asi posoudit někdo, kdo to celý má, viděl všechny ty obrázky v ruce a kdo taky někdy viděl, jak anime porno / hentai porno fakt vypadá. Za mě přitom asi stačilo hodit ten obal a doporučení věku od začátku a úplně by to prošumělo.

    Jinak už bych se asi zbytečně opakoval a vedl filosofické řeči na téma, které je dávno překonané, ale znovu to dávám schválně bokem k pobavení - pač žijeme už dávno v době, kdy většině společnosti je fakt buřt, že v kdejakém díle teče krev proudem, sekaj se hlavy a podobně, ale sotva se někdo vystrčí nahé ňadro, líbaj se tam dva kluci, tak se ty morální megafony spustí o dost hlasitějc. :)