Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Ahojíky, hoj všem :-). Po dlouhé době nepřináším žádné prudění do ničeho, či nikoho. Naopak vás chci všechny informovat o službě, kterou limitovaně do konce dubna jen!provozuje(za tuto cenu) Happy Foto a sice vytvoření 52stránkové lepené knihy v HC s vlastními obrázky. Jen za 299Kč. Já osobně tam zasílám 50mnou nejoblíbenějších komiksových obálek. Někdo si může nechat takto vytvořit knihu s malbami od jeho oblíbeného kreslíře, někdo si může takto nechat v HC vytisknout jeho oblíbenej komiks/sešit, enbo si jen udělat book maleb jeho oblíbeného komiksového hrdiny. No možností je dost, tak možná toto někoho osloví a nadchne.. http://www.happyfoto.cz/fotokniha/fotokniha-pevna-lepena-vazba.html#a4
Tak CC startuje dalšího Hellboye z edice ZTVDB (zkurveně těžké velké a drahé bichle), což nekupuju a anžto fuckbook bojkotuji, nemáte někdo info o dalším klasickém 11. díle?
toe: jasně, nepopírám. :-) rozhodně si za ním ale stojím a nikdo mi nenamluví, že nevědět co byl zlatý, či stříbrný věk komiksů je ze strany prodejce komiksů totální přešlap.. Ale co člověk, to názor, někomu třeba takový prodejce vyhovuje, já osobně tam nakupuji jen podhonocené tituly.
jayjay: Tak to je naštěstí jen tvůj špatný dojem a milné informace :)
Nevíte někdo, proč Preacher 2 je asi o 4mm menší než ostatní?
Mike731:Takže Captain Britain, komiks, na který jsem se hrozně těšil, ale prostě ho nevydali.
Napsal, ale nevydali ho v češtině.
Všimli jste si někdo, že na zadní straně plakátu, který dávali k prvnímu UKK(Spider-Man Návrat) je napsáno:Najdete tu takové komiksové autory jako B.M Bendis, McFarlane,...Alan Moore? Co tam dělá Alan Moore, když žádné UKK nenapsal, pokud se nepletu.
Pokud by nekdo rad, aby tu byly tituly rychleji, necht apeluje na vydavatele, aby nam ty informace posilal. My to bohuzel nejsme schopni pravidelne dostavat ani od spratelenych vydavatelu, natoz od Dorta.
Walome: Tys šprýmař :D

Jinak CC rozhodně nediskriminujeme :) Komiksy obecně se tu objeví jak je já nebo někdo z adminů dostane do ruky a udělá si čas je nahodit. Např. Černý plamen je tu dnes a dnes je i v distribuci. Pokud jsou to knihy z edice "na přání" a zasílají se někomu, je možné, že je mají doma dřív, fakt netušm - já si chodím do CC se zpožděním nebo beru rovnou z Comics Pointu :)
Zlatá doba, kdy Azteck nahazoval všechny komiksy jednou za týden nebo dva... :)
jayjay86: to máš těžký, protože nic není 100%, i když to 100% je :) mě želvy zatím baví, je taková odpočinkovka.

Mimochodem komiksy od CC se tu s železnou pravidelností objevují docela pozdě, prosím o nápravu, dík. Většinou je mám totiž hned v den vydání a rád bych si je přidal O:)
Zack: Na fejsu to bylo transparentně vysvětleno v nenápadném postu "Nad dopisy fanoušků" :D http://www.facebook.com/comicscentrum/posts/1122084537831498:0
jayjay: to je spis takovy fnukanec, nez transparentni vyjadreni. To asi nebude to, co myslel sleepless.
sleepless: Mas nejaky link na to transparentni vysvetleni, protoze na strankach jsem to nenasel, na facebooku za 2016 taky nic, mail na tohle tema si taky nevybavuju. Ale sem starsi clovek, jsem mohl prehlednout cokoliv kdekoliv. Dik.
Nevíte co plánuje BB art na tento rok?
no očekával jsem spíše názory ohledně toho tématu - smutek, nadšení, vztek, modlitby. Koukám, že ale se lidé raději zaměřují na vkládání rádoby vtipnejch a trefnejch poznámek na mě, takže už otevírání témat prdím. :-) Já mám želvy rád, že nevycházej mě mrzí, vtipné mi ale (když už jsi to nakousl) přijde naslibovat hory doly a přitom to nemít pojištěné, potvrzené, 100%tní... Každopádně za mě držím palce ať se stihnou do dalšího filmu - jak zní současný plán..
jayjay86: tak hlavně že máš z komplikací někoho jiného radost, to je hezké :)
nespavec: ano očekával jsem, že v tom budou komplikace a v tuzemsku slíbená periodika jistě po celých 10let nevydrží, takže děkuji za pochvalu. :-) .právě, že by mě strašně překvapil opak - ať už je tedy důvod nevydání jakýkoliv...
jayjay86: Co jako co? :-) Neni v tom treba nic hledat, ComicsCentrum je naprosto transparentni a jasne informuje, ze preruseni nastalo z duvodu zmeny majitele prav a jednani jsou zase na zacatku. Pokud jsi toto ocekaval, tak gratuluji, jsi uzasny jasnovidec ...
Tak co lidi? Želvy Ninja zdá se, že přerušili (naprosto neočekávaně :-) )svojí pravidelnou čtvrtletní šňůru... :( :)
Nevíte někdo, jestli u nás výjde serie DC Comics Graphic Novel Collection? Případně, nedokážete ji někdo sehnat?
Neví tady někdo, jak je to se dvěma variantama obálek u komiksu Arrow, který má BBArt vydat teď v březnu? Bude to půl na půl a obě verze budou k dostání všude, nebo jedna z nich bude nějak limitovaná a k dostání jen v Comicspointu?
vachudik007 - díky za odpověď
monty.cl: jeden kus z celku..
ClimbVibe: Je to mazez,ale na séře punťa ! "-)
kaluž:díky za tip, pustil jsem se do stahovani uz. . Mám známého, který se vyžívá v pročítání právě všech těch starých inzercí, co se dají v komiksech najít...)
:)a to jo, zvolením barev to jsou jasný Rychlý Šípy.
jayjay86: Najednou mám neodolatelné nutkání si ty kozačky objednat :)
Tyhle dobové inzerce vždycky měly svoje kouzlo. Mimochodem, když už jsme u toho Simpsona, tak aktuálně v internetovém éteru visí pilot zbrusu nové kriminálky, která pečlivě rekonstruuje dění odehrávající se na pozadí jednoho z mediálně nejprovařenějších případů moderní doby. Okoštujte, stojí to za to ;) http://youtu.be/b9Qoo8vh-Ms
jayjay86: Mirek Dušín a Jarka Metelka meet O. J. Simpson :)
ahoj lidé, o toto se musím podělit, prtže v dětském komiksu by jste O.J.Simpsona už nějaký pátek hledali rozhodně zbytečně! Toto jsem nalezl na vnitřní obálce z roku 79. ! :-)

Nevíte někdo, jestli se plánuje u nás vydat DC Comics Graphic Novel Collection? Případně je tu někdo, kdo by to dokázal sehnat?
Toe: Díky za informaci
Dneska, 9.2., údajně :)
Nevíte někdo, kdy má vyjít ten nový bublifuk?
jayjay: toto je úryvek z odpovědi "...Po přezkoumání případu bylo zjištěno, že je možné u daného zboží zažádat o uplatnění snížené 10% sazby daně z přidané hodnoty. ...."

A jelikož zboží nemělo větší hodnotu než moje "běžné" balíčky, ale doplácel jsem cca 2x tolik než normálně, tak předpokládám, že to bude tím, že se jedná o knihy (ale třeba mě někdo opraví) .... normálně do prohlášení vždy píšu například "Usagi Yojimbo - kniha - pevná vazba". A prochází to bezproblémově.

Možná to bude tím, že běžně komunikuji s oddělením pošty co se mi stará o celnici mailem, ale tentokrát jsem zkusil "nový" formulář na stránkách. ... nevim no
to andre: tak po mnohadesetiminutovém telefonátu s CÚ zní verdikt: Snížená sazba pouze na knihy(TPB,HC), ve kterých navíc nesmí být více jak 50% reklamy a musí to člověk prokázat fakturou, že je to opravdu kniha, nebo fyzickým rozbalením a překontrolováním pracovníků CÚ. Sešitovky apod mají smůlu a podléhají plné 21% dani...
to: andre . Ano, berou to prostě z ceny, kterou jsi z ćech odeslal do zahraničí(popř. z paypalu) takže včetně všeho. Že je DPH pouze 10%? na knihy, to jsem nevěděl, já mám ve všech papírech od celňáků vždy uvedeno 21%. Nejsem si jist, jestli to platí i takto u knih ze zahraničí, myslel jsem, že tam se prostě bere 21% na úplně vše, co sem dovezeš. To jsem se mýlil?
invape: Františka. Nebo Barbora. Prostě Franta nebo Bára, holka do nepohody.
Draco nobilis: spíš to jméno mě zajímá.
invape: Jakej komiks budu číst? Asi co vyjde a Calvina a Hobbse. A Pupíky :D
jayjay: ano to souhlasí, akorát pozor! Do těch 22 eur se započítává i poštovné - což mi připadá úchylný. ... Naštěstí tyto levněnší balíky, alespoň doposud, na celnici ignorovali (když bylo ZBOŽÍ do těch cca 22 eur). .......... A jak jsem psal, DPH je u knih 10% (to je co nás tady zajímá:) a kde byl patrně můj problém, že mi to špatně zařadili/spočítali ).
to andre: žádné CLO ani DPH do 22eur, 22-150eur 21%DPH bez CLA,a nad 150eur 21% DPH. + CLO 2-4% dle výměru CÚ.. tak to bylo min.rok. Souhlasí to zhruba?
Tak už nic, pravdopodobně jsem našel zakopaného psa. .... Pokud by se vám to někomu také stalo, tak se koukněte, zda vám nenapočítali 21%DPH. Jedná se přeci o knihy!
Draco nobilis: a když bude příště holka?
Kapis: no hlavně že to nejni Rajmund;-)