Lidí je stejně jako jich vždycky bylo a ty texty stály stejně za hovno jako dneska. Proto je dobře, že si všichni přiznali, že to neuměj a začali si natáčet hlavy v pokojíčku. Takže není čeho litovat.
Popravdě crew by mohla zrušit veškeré sociální aspekty svého webu, je to předpotopnější než ten jejich comic sanc :)
Lenny: Já vím. Proto hodlá Crew zrušit rubriku Zajímavosti na svých stránkách. Všichni jsou dneska na tom jůtůbu a klasické články dneska čtou akorát důchodci, dinosauři a já.
Na druhou stranu to není žádný překvapení. Na psaní těch textovejch recenzí nejsou lidi.
cyboy aspol: jakožto youtuber a influencer a hlava pomazaná musím říct, že i mě překvapuje, že se sem mohou sdílet odkazy na jiné stránky v rámci slovního hodnocení, a kdyby to nešlo, tak to respektuju, ale jelikož to jde, tak toho využívám. Nicméně skutečnost je taková, že spíš já směřuju lidi na comicsdb než naopak.
seneke: každý máme 24 hodin denně a je jen na nás jak je využijeme plus každý má nějaký koníčky atd., asi nemá smysl to dál rozebírat. Ale jo, času to sežere hodně.
Ale jako vidím to stejně jako cyboy, je to takový meh, na druhou stranu Zack má pravdu v tom, že dokud je to k tématu tak je to vlastně fuk.
Ale teda je třeba si uvědomit, že to dělal hodně Lenny a teď už tyhle stránky nemá zapotřebí, protože youtube je prostě tak silná platforma, že si to najde fanoušky samo. A když Lenny někde zmíní comicsdb tak to udělá víc parády než cokoliv jinýho.
Seneke no Ing mám už asi sedm let za sebou, do toho práce rodina a dvě děti...tak jsme si pěkně změřili ptáky...ha ha ..to se snažím ty svá videa dělat na jeden zátah bez úprav z fleku..na nějaké úpravy videí nemám čas už vůbec
Fimi: To mi povídej. Já od půlky září začínám třetí rok bakaláře (ber v potaz to, že bakalářka má mít minimálně 30 stránek čistého textu). K tomu mám ještě práci, píšu vlastní blog v angličtině, dělám pro Zacka profily autorů (chybí jich několik tisíc) a snažím se sem psát do filmového klubu.
Člověk se vykašle na běhání za děvčaty a jak má najednou velký množství času.
Zack: Ne, mělo to vyznít jako obecná poznámka na to překvapivě velké množství influencerů. Je mi fuk, co lidi dělají ve svém volném časem. To je mezi nimi a Bohem (a státem, pokud jsou blbí a nechají se chytit).
Na tu publicistiku by se nějaký člověk (nebo humanoidní bytost ovládající náš jazyk) hodil.
Komenty "libilo, na linku vice" mi prijdou porad lepsi jak "taky libilo". A oboji muze kazdy snadno ignorovat. Dokud se mi nedonese, ze je na tom linku nejaka nenavistna sracka nebo obchod s comicsy, tak to urcite nehodlam resit ani rucne, ani systemove. Muzem to probrat znova, az to bude realne problem.
Sekce na Home pro odkazy na publicistiku jsem puvodne planoval, ale mam pocit, ze je psany text dost na ustupu a nejak zasadne o to nikdo nemel zajem. Ale pokud by se o tu sekci nekdo chtel starat (hledat lidi, co pisou, domluvit svoleni, dat na CDB noticku a link a nejak to casove rozvrhnout), nejsem proti.
Chápu co cyboy myslí a osobně na to neklikám přesně z těch stejných důvodů, ale nechal bych asi zatím rozhodnutí na čtenáři, zdali je bude chtít podpořít svým klikem či nikoli. Už tak máme kolem sebe (nemyslím comicsdb, tady je to příjemně liberální) různých restrikcí až dost. Otázka je co do budoucna, protože kdyby to takhle dělal každý...
Jak píše Norri, tohle je podle mě cesta kompromisu. Přečtu si nějaký souhrn a pokud mě to zaujme víc, rozkliknu odkaz a přečtu si recenzi. Obecně se dá říct, že mi to vůbec nevadí a protože tady někteří dávají odkazy opakovaně, už za tu dobu vím, zda mě jejich recenze zajímá nebo ne. Samozřejmě jako asi každý mám své oblíbené pisatele a naopak ty které nečtu a jejich komentářem se dál nezabývám. Kdyby tady nebyl odkaz, patrně bych se k jejich recenzi ani nedostal. No a z odkazy na YT... to ani jinak nejde, pokud by tedy někdo neudělal recenzní video sekci o které píše seneke.
P.S.: Že si tím někdo dělá reklamu vlastních stránek? OK. Pořád to je ale k věci a nepovažoval bych to za nějaký pobuřující guerilla marketing jako kdyby odkaz směřoval na nějaké kasíno či jinou vyděračskou stránku ;)
K těm linkům... Dělám to třeba já. Do komentáře dám závěr, či shrnutí recenze a pokud někoho zajímá, co více jsem k tomu psal, tak na to může kliknout. Samozřejmě je blbé, když někdo dá jenom odkaz...
Fry: No jo. To jsou ti influenceři. Dalo by se to určitě vyřešit nějakou dohodou. Zack na titulní stránce má odkaz na český komiksový youtube. Určitě by se dalo udělat něco podobného i pro ne youtubery.
@cyboy: Na balení jsem si nestěžoval. Jen jedna kniha mi přišla poškozená (prošoupaná bublinková fólie až na knihu). Stěžuju si na jejich support a neschopnost mi vysvětlit, proč mi zrušili některé objednávky. Už u nich mám 3 účty, protože mi sem tam něco zruší a musím to objednat znovu z jiného účtu. Už ale nemám náladu hledat u nich vysvětlení.
Mel bych takovej navrh a treba se mi vas podari presvedcit o jeho smysluplnosti. Zakazal bych v komentarich ke komiksum odkazy mimo stranky. Prijde mi naprosto pitomy, kdyz si nekteri potrebuji zvedat navstevnost svych vlastnich stranek prispevky typu: "Jo, bylo to dobry. Vice zde: odkaz". Kdyz chci neco rict, tak to reknu a nedavam na to odkazy. Ja na ne nelezu, ale principialne mi to prijde vyslovene ubohy a parazitujici.
Hawwwran: Z Bookdepository objednavam rocne kolem stovky knih a zatim se mi stalo jen jednou, ze jsem mel problem. A za ten nemohl BD, ale Ceska posta. Hodili ten balik nekde do vody - prisel jeste mokrej. Jejich baleni knih je naprosto v pohode - v kartonu, ktery o nekolik centimetru presahuje kraje. Jinak jsem spis prekvapenej jak BD funguje. Objednam si treba pet knih, z nichz maji treba jen dve skladem a zbytek ma byt za den nebo dva. V cechach by logika byla - pockam az vsechno dorazi a poslu to najednou. V BD to poslou klidne ve ctyrech baliccich. A ze je postovny zdarma neznamena, ze ho nekdo nezaplati.
jayjay86: tak tohle náhodou znám a mám to přesně v tomhle originálním sešitu-DC comics presents:Superman and Supergirl/Warworld! Prosinec 1980. Je to zadní strana.:)
Venomslav12stars: Protože Star Wars patří Disney a to má vlastní comicsové vydavatelství (Marvel). Takže veškeré nové comicsy a dokonce i reprinty starých omnibusů už vychází jen tam.
Green Goblin je manipulující svině, která člověku nakecá cokoliv. Jeho éra šéfa Thunderbolts je to toho zářným příkladem. Gwen zabilo to prudké zastavení pádu. S tou pavučinou těžko říct. Možná vystřelil další "mimo záběr".
Hawwwran:Tam si spíš myslím,že když ji Spidey chytil,tak jí tím zlomil vaz a Green Goblin mu tohle nakecal,aby byl Spidey nasranější.
Ale je to nějáká doba,co jsem to četl,takže jestli si to pamatuju blbě,tak se omlouvám.
Seneke: já právě čekal, že ji způsobí Spiderman. Ale Goblim přímo řekne, že zemřela tím, že padala z velké výšky odkud ji shodil Goblin (než dopadla i než jí zachytil Spidey), což je naprostý nesmysl, že by lidé umírali pádem a ne dopadem. To mi na tom vadí. Kdyby Goblin řekl "ty blázne, je mrtvá! Tak prudké zpomalení jí zlomilo vaz", tak by bylo vše v pořádku.
Hawwwran: Ale o tom to právě je. I přes všechno to super jsou superhrdinové pořád jenom lidi (teda aspoň většina). Ne všechno se jim povede.
Ber v potaz to, že to je produkt svojí doby. Smrt, kterou svojí neschopností způsobil superhrdina, bylo těch časech něco šokujícího. Dneska jsou lidi cyničtější.
Čtu Spidermana, noc kdy zemřela Gwen Stacy a citim se zklamaně. Čekal jsem, že jí zabijou líp. Zaprvé, když jí Spidey chytí, tak jí chytá za nohu a pak když jí vytahuje (v následujícím panelu), tak je prohnutá jak kdyby jí chytil za pánev. Zadruhé, když Goblin řekne, že už byla mrtvá než jí zachytil, protože "pád z takové výšky by zabil kohokoliv než dopadne na zem".
Zack: což je obecně pruda když o komiksu píšeš článek na blogísek nebo natáčíš video z pokojíčku, že nejsou kvalitní podklady a musíš si to buď fotit (což umí jeden člověk v téhle republice) a nebo stahovat z netu originály.
Protoze mi pokazdy Klicnik posle obalku a poznamku "jeste poslu ukazky" a na to uz nedojde :) S ukazkama musime trochu opatrneji a cekat, co daj vydavatele oficialne k dispozici internetu.
dneska začala sandmanovská renesance - v USA vyšel The Sandman Universe - úvodní jednosešitový příběh, na který navážou čtyři nové série ze Sandmanova světa - v září The Dreaming a House of Whispers a v říjnu Lucifer a Books of Magic. A ne, nic z toho nepíše Gaiman.
Hawwwran: Zvykej si, bude hůř :) Odkážu se na jeden příspěvek na internetu, který psal určitě jeden z nás :D
---
Všichni by chtěli dostávat co nejvíc, mít co nejlepší služby a dělat co nejmíň. Dojdeš do práce, řekneš že za tyhle prachy se na to můžeš vys... a dojdeš domů a si nasraný, že si musel vysolit i se všema slevama pětikilo za poštovné zdarma a kurýr ti to dovezl až za dva dny a ještě s ohnutým rohem. A tak o tom napíše na podporu a pak veřejně na internet. Ten samej kurýr na to hází bobek, páč mu dopravce neproplatí přesčas za všechny ty balíky, kterých je čím dál víc s balíkama z číny, páč dopravce navíc nemá když je poštovné zdarma. Kurýr dojde domů a napíše na internet. Operátor e-shopu, co musel tu samou objednávku zpracovat a třeba zabalit a expedovat je nasranej, že musí dělat přesčasy za takové prachy, všichni objednávaj za poštovné zdarma s co největšíma slevama a šéf mu prostě nechce přidat a vymlouvá se právě na tohle. A tak o tom doma napíše na internet. Šéf je nasranej, že lidi chtějí pořád víc a víc a nejde sehnat nikoho, kdo by pořádně makal a všichni objednávaj za poštovný zdarma a dopravce to poštovné jen zvedá a všichni chtějí slevy a co nejlepší služby a zabalení a napíše o tom na internet. A tihle všichni se staví přes den v sámošce, kde maká přes čas prodavač, který je z toho už úplně otrávenej, kolik hodin musí obsluhovat za prd prachy a nemůže ani psát na internet a všichni kupují všechno ve slevách.... a přes kasu mu projdou tihle čtyři lidi, všichni otrávení, takže štěknou na něj, on štěkne na ně a všichni čtyři pak večer napíšou znova na internet, jak je tahle sámoška otřesná v chování k lidem. Prodavačova verze vypustí tu slušnost a ten jen napíše, jaký jsou lidi hnusní a jak maká za mrzký peníz několik hodin a jde si, stejně jako ten kurýr, operátor a šéf objednat něco ve slevě pokud možno za co nejnižší poštovné na nějakém e-shopu, aby si zpravil náladu. Všem dojdou balíky o dva dny později nebo s defektem nebo mají problémy s platbou, páč všichni čekali, že to budou mít druhý den hned doma, prvotřídně zabalené a bez jediného zaškobrnutí a když už, tak aby jim někdo odpověděl v rámci vteřin, páč přeci na druhé straně makají lidi, kteří berou určitě stonásobně víc, ale nedělají svoji práci a voni za to zaplatili a na druhé straně není prostor pro chyby, chyby dělají lidi, ne firmy a když už, tak by si měli najmout člověka, který by tohle řešil, prostě služby navíc... A tak o tom napíšou na internet. Jsou tak frustrovaní, že si zkusí najít novou práci, ideálně něco, kde by nemuseli mít zodpovědnost a celý den jen psali na internetu :)) Podpora na e-shopu? Hmm, to zní dobře, celý den budu psát na internetu. Perfektní, zkusím, já nebudu jako ti vostatní...
Pravda nebo fikce? Kdo ví... Já o tom vím prd, já jsem jen konspirační teoretik co prodává točenou zmrzlinu před TESCem
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.