Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

A do OHC Thors nedaj... pakáž!
To je divný, v jeho sérii žádní Devianti nejsou. To je spíš Thor Gods & Deviants od Rodiho a Ribica http://www.bookdepository.com/Thor-God--Deviants-Robert-Rodi-Esad-Ribic-Simone-Bianchi/9781302907877
Další paperback omnibus Thora od aarona se připravuje, ale je to nějaké divné.

Od 10.8.2019 to sleduju a bylo to 448 stran za cca 850kč. Pak to nebylo dostupné a teď se to zase objevilo, ale za cca 374kč, 448 stran. ISBN stejné, název je jiný. Původní nevím, ale nový je "Thor: The Deviants Saga".

Má obsahovat: THOR: GOD OF THUNDER (2012) 19-25, THOR (2014) 1-8, THOR ANNUAL (2015) 1, THORS (2015) 1-4

http://www.bookdepository.com/Thor-by-Jason-Aaron-Complete-Collection-Vol-2-Marvel-Comics/9781302922955
BB art. Bohužel jeho důvěryhodnost klesá už od té doby, co rozjel evropské komiksy v příliš velkém rozsahu a pak náhle zastavil všechny serie, včetně XIII či Meteoru.
Tím také na dlouhou dobu pohřbil evropský komiks, dobrou protiváhu pláštěnek, který se snad dobře prodává dnes ve formě MDEK a Modré crwe. A podruhé pak zastavením serií Americký upír, Planetary , Banda ,DMZ. Prodeje jistě nebyly zázračné ale dovydat by se jistě mohly i formou předplatného nebo tak jak to dělá Comicscentrum. Věrní čtenáři by si to jistě zasloužili a byla by i větší důvěra v případně nové vydávané serie.
77 i když se některé tituly opakují? Já jel podle edičního plánu a tam jsem napočítal 17😂. Asi to, že mě Rebirth nezajímá a ze zbytku tak 2 kusy dělá na tom dojmu dost. No a jejich komunikace je vážně k pláči a přitom to dělá docela dost v rámci propagace ne? Díky za vyvedení z omylu😉
Ja nedavno sehnal transmetropolitan 1-6 za 1200, takze da se. Jenze doprodej dilu 2+ to moc nespusti, zejo. Dotisk prvniho dilu by to mohl vyresit.
211289: Spis si pletes dojmy s pojmy. Coz je samozrejme chyba BBartu stejne tak jako tvoje, jejich komunikace s komunitou je naprosto tragicka. Tady mas rychly prehled za 2019. Jasne, BBart dela vsechno v nekolika variantach, ale i kdyz si to cislo vydelis 3, tak si myslim, ze reci o 3. koleji jsou trochu prehnany :]

Crew 185
BB/art s.r.o. 77
Comics Centrum 29
Hachette Fascicoli 28
Čtyřlístek 25
Eaglemoss Collections 24
Argo 14
Egmont ČR (Albatros Media a.s.) 13
Blue Milk 11
Albatros (Albatros Media a.s.) 7
Ještě dotiskovaly nějaké první a druhé díly z New52 (Liga, Oddíl a nějaké Batmany).
Ale to není dotisk ale druhé vydání navíc rozšířené a barevné... Pak myslím druhé vydání Z pekla, Pod dekou, watchmen ... Dotisk mám pocit snad jen Joker
Myslím, že dělali dotisk prvního dílu Bažináče od Moora, pokud se nepletu a je to jejich kniha. Ale už není k sehnání. Vlastně jo, v rámci DCkompletu.
Nešířím paniku, jen se ptám. Když si vezmu jejich ediční plán, tak je to slabé. Gotham central spoustu lidí loni začalo prodávat, protože nevěřili ve vydání dalšího dílu (vydaný edičák až skoro v létě tomu taky moc nepomohl). O jednom díle Fatale ročně ani nemluvim. Jen mě zajímalo, jestli to měli takhle vždycky a ostatní nakladatelství je dohnali nebo předběhli, či jestli prostě udělali nějakou botu a jedou teď až 3. kolej.
A co ten Transmetropolitan? Dá se vůbec někde na inzerát sehnat ten první díl?
Dělá vůbec bb art dotisky? Jen občas druhá vydání že?
On by se transmetropolitan prodaval o dost lepe, kdyby se dovydala jednicka.
Mkw vypadá to ok? Jakože dokončí Bandu, Planetary, americký upír, Superman Země jedna? Takže je to na dobré cestě? Jupí

Jak říká Draco, co jsme to komiksový národ když dopustíme aby byl Transmetropolitan v levných knihách za stovku..
211289: podívej se na záložku přehledy > vydavatelství. Můžeš si seřadit podle data přidání do db. Vydávají pořád desítky knih. I rady mimo komplety jako Sága, Fatale, Gotham central, Punisher a k tomu byl Babylon Berlin.

Věci v doprodeji jsou 6+ let staré, často nejsou komplet dostupné, tak se toho zbavuji. Nevidím za tím nic zvláštního.
Fimi tady taky dříve šířil, že řady nedojedou, ale zatím to vypadá ok. Nesirte paniku :p
Ahoj, jen čistě ze zvědavosti, neví někdo, jak se nakladatelství BBart dostalo u komiksu, z pozice vlastně tvořitele trhu, prakticky na dno? Když jsem před lety začínal s komiksy (omnibusy Vetřelců), tak toho měli plno a teď jsem našel v levnychknihach oddělení komiksů, kde byli prakticky jen jejich knížky. A žádný srajdy. Transmetropolitan, Daredevil - muž beze strachu... věci, který tedy mají dost vysoké hodnocení. A že by by krom Rebirthu měli nějak nabitý ediční plán se tedy říct nedá.
Milo: Jak píše Frym je to čistě subjektivní, ale na mě působil nejlíp. Možná je to tím, že nejlíp poskládaný. Když si vezmu Stíny Impéria, ta v těch je sice podle mě nejlepší samostatný příběh (Mara Jade: Císařovou rukou), ale táhne to dolů naprosto zmatečná první část.
Milo_Harwey: Protože se mi nejvíc líbila :) je to subjektivní, ale jh666 se mnou souhlasí, takže na tom něco asi je. Už jsem to četl dávno, ale mělo to na mě asi největší kultovní feeling :)
Proč je X-Wing - Eskadra Rogue nejlepší? Já si obejednal všechny hrome tohohle, omg... :D
Draco: Nejlepší je X-Wing - Eskadra Rogue :)
DEmnoG: No to byla přesně moje myšlenka! A že mám co číst se synem. Jabba Huttova jeskyně je svědkem neuvěřitelných interpretací příběhu.
to Draco: Nenech si vrtat hlavu a kup je. Dnes mi prislo sedm chybejicich Star Wars Omnibusu (ty dva, co jsou out jsem si pred lety koupil). Kniha je to prakticky neznicitelna. Kdyz budes chtit, tak je za tri-ctyri roky prodas klidne za petikilo. Disney do toho slape, brand SW supporti novymi filmy a serialy. Star Wars sve kupce mit bude. Za tech v prepoctu necelych 15 USD se o SW Omnibusech da i rici, ze je to investice.

Jako nenarocnou rychlovku pred spanim, kdyz potrebujes snizit vykon hlavy, podle mne poslouzi. Otestovano vcera na Boba Fett.
aha, tak už jsem četl komentáře a vidim.... bylo mi jasný, že musel být nějaký drsnjější překlad, který k tomuhle sedí určitě líp ;)

díky za reakce ;)
Draco: Mě ty Star Wars omnibusy baví. Občas jsem si říkal, že je to blbost (hlavně Před dávnými časy 1 a 2), ale i tak mě ty příběhy nakonec chytly a bavily. Největší pecka jsou asi Letopisy rytířů Jedi 1 a 2. Pokud se dobře pamatuju, tak mě moc nebavil omnibus X-Wing - Eskadra Rogue 1.
Fimi: S tou v Damned by to snad nemělo mít nic společného, absolutně nezávislá kontinuita.

Draco: S těmi omnibusy je to složitější. Patří to Legends, ale pokrývá to období od několika tisíc let před filmy až po dobu těsně po epizodě 6. Osobně jsem četl 4, první díl letopisů, což je takový průměr, Bobu Fetta - sbírka povídek, kterou spojuje Boba, kolísavá kvalita, Stíny Impéria - 3 příběhy, první příběh je šíleně zmatený, podle všeho je mít třeba přečtenou stejnojmennou knihu, třetí příběh na něj volně navazuje, sice už není tak zmatený, ale žádné terno taky ne. Co je super je prostřední příběh o Maře Jade těsně po po smrti císaře. Celkově nejlepší mi přišel X-wing, ale zde je to bohužel jen první díl.
Ahoj, ví někdo jaké jsou zásadní rozdíly v překladu Sin City / Město hříchu #01: Drsný sbohem? Lítost, Krejčíková, dort ... ? Já teď dočetl překlad od dorta a nějaký slova typu "malér" bych nahradil třeba "průser" nebo "zmetek" za "srace" , apod., Přijde mi místy zbytečně jemný....
Mně furt vrtají hlavou ty Star Wars. Je to dobrý jako celek? Má to nějakou kontinuitu? Dozvím se z toho něco nového? Užiju si oblíbené postavy?
Jh666 je? Já myslel že není.. No vidíš takže je tam šance že by to mohlo být dobré.. A tahle harley z Black labelu je stejná harley co je v Damned?
Fimi: je to Black label a s jejíma ostatníma seriema to nemá nic společného
Lenny jak se ti líbí Ravine?
Myslim že toto není právě Black label
Na Goodreads to má hodnocení 4,6*, takže to nejspíš bude fakt dobré..
Je to Šejič = chci to
Pokud to je další kniha z edice Black Label, tak to bude fajn :)
Takže to není tak debilní jako zbytek jejích komiksů? Jakože trapnej humor, šílenosti typu,, jsem přece cool a boží harley takže dokážu cokoliv a lidi mě žerou,,?
Fimi: Za mě po dvou číslech nejlepší komiks s Harley, co existuje. Rozhodně to nejde srovnávat s jejíma knihama, co tu vychází, už jen díky tomu, že to rozhodně není komedie, ale poměrně vážně podaný origin.
Co říkáte na dnes ohlášený komiks Harleen na 2020 od Sejice? Když čtu zdejší komentáře na harley ať rebirth či new52 tak žádná sláva, je tohle diametrálně lepší?
Dočítal som RVACA. Úžasný príbeh. Ku.va teraz neviem je to podla skutočnosti? Meno hokejistu na internete je dohladatelne. Nic viac.
lantan1: Díky za odkaz. (-: To video je super. Já ty komiksy znám, ale zajímalo by mě, kdo všechno je kupuje a měl by zájem si o nich popovídat nebo se o nich něco dozvědět. V tom případě bych rád doporučil svou stránku www.spidey.cz, kde o této komiksové řadě informuji. Samozřejmě tu lze nalézt i velkou spoustu dalších informací o Spider-Manovi.
Clone: Lenny o tom dělal pěkné video. Zkus na to mrknout, třeba ti to v něčem pomůže.
http://www.youtube.com/watch?v=GFCS0d-rV00
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda tu někdo kupuje knihy z edice Komiksový výběr Spider-Man. Co na ně říkáte?
mkw: K tomu digitálnímu komiksu ještě dodám, že 10' tablet už mi na to přijde malý, používám 13,3', díky kterému jsou v podstatě všechny americké a asijské komiksy větší než v papírové verzi. Problém je jen Evropa, tam je to mírně menší než standardní formát, o větších albech nemluvě. Comixology ale má zajímavou funkci guided view, kdy se komiks da číst i na mobilu po jednotlivých oknech. Kvůli té Evropě ale začínám přemýšlet o tom, jestli sem nějak z USA nedostat 18' tablet od Samsungu, který z pro mě nepochopitelného důvodu vyrobili jen pro americký trh.
Nevíte někdo co je s Doomsday Clock? Mělo to už před pár dny vyjít a najednou unavailable?
http://www.bookdepository.com/Doomsday-Clock-Geoff-Johns/9781401294816
mkw: ComiXology stahovani comicsu ma (rikaj tomu Backup), ale musi to povolit vydavatel. Pokud jedes hlavne DC a Marvel, tak je odpoved NE. Pokud hlavne Image, tak ANO. Format pdf a cbz.
Ale minimalne v nasledujicich nekolika letech se o ComiXology bat nemusis. Amazon ruší služby málokdy. Navíc je ComiXology leader na trhu digitalnich comicsu a i když to bude v Amazon rodine zanedbatelny psouk, určitě neprodělává. A jako u jakéhokoliv média, budoucnost patří digitalu, az nas prestane umele brzdit retail, tak bude jenom lip a Amazon to moc dobre vi.
Offline jo, formát ne - musíš mít jejich reader. Když služba krachne a nebudeš mít staženo v aplikaci, pravděpodobně přijdeš o vše - tak jako na Steamu, GOGu atd, když si to nestáhneš, tak jako na Spotify... Tak jako u ostatních služeb, na to ti nikdo záruku nedá :) Musíš se jen modlit, že to nikdy nekrachne. Ale tyhle služby nejsou pro sběratele, jak psal i Zack ;) A většinou, když tyhle služby krachují, tak dávají dopředu echo, aby sis vše zaplacené stáhnul offline než ukončí servery, takže no panic ;)
Zack, věci koupené na comixology jsou i offline v nějakém rozumném formátu? Zůstanou ti, když by se ta služba nějak měnila? Dík!
Onj jsou tu i další Slaňáci😁 Byl jsem na výstavě Saudka před 14. dny, překvapilo mě, že se originály prodávají, to snad dříve nebylo, zároveň dost drahé byli i zmenšené kopie. Prý je hodně dědiců.
Zack: musíš vzít nějakého učedníka a vychovat z něho hrdého dědice tvého odkazu:)
No já to myslel spíš ze stránky udržování, ale fajn, smrt je taky celkem nepřítel :D
Haha @chavros, presne :D