Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Kapis: Tak jasně, že 150 000 není jejich zisk, že to vydat, přeložit atd. něco stálo, jen říkám, že za jeden den vydělali 150 000, z čeho teda část padla na ten tisk atd.
Luigi: Jakých 150 000 za den? Ač nejsem ekonom, je snad jasné, že od toho musíš odečíst náklady na výrobu - a jestli se s tím Dortisko jebal 2 a půl roku a třikrát to celé předělával, tak se dostáváme do trochu jiných čísel;) Ale musím souhlasit s DEGem, že to je rozhodně investice, která by hodnotu ztratit neměla. Beztak to pár frikulínů koupilo do zásoby, aby to mohli na aukru pěkně prorýžovat.

AZTeck: takže k tvoji chalupě se už radši ani nepřibližovat, jo;-)?
V dnešní nejisté době považuji za jedinou rozumnou investici Armalite M15A4, Minimi M249 a pár směrových min Claymore. A samozřejmě dostatek munice :-)
150 000 za jeden den, to je dost slušný.
Hmmm... tak to comicscentru gratuluji k vybornemu tahu. Takhle rychle vydelat takove penize to se asi vydavatelum jen tak nepovede.Respekt
to DEmnoG: Moje chyba, že jsem si to špatně vyložil. U mě to stejně nic moc nemění.
to Luigi: tak to pozor, já nechci Hard Boiled prodávat, psal jsem "dobře uložené peníze". To znamená, že kdyby došlo na nejhorší, tak dostanu nazpátek to co jsme investoval a možná i více. Jsem prostě rád, že si taky občas koupím něco, co jakmile za to zaplatím nebude mít poloviční hodnotu:). Hard Boiled bych si koupil tak jako tak a těch + 1 100 kč za limitovanou edici mě nezabije:).
to DEmnoG: tak jasný, že kdybych měl 1500 navíc a prostě je nepotřeboval, tak bych možná také uvažoval o tom, že to koupit a následně prodat. Ale rozhodně bych bych si to nekupoval z důvody, že je to limitovaná edice a musím to mít. Když to bereš jako obchod a počítáš s tím, že na tom vyděláš OK.
Vida, tak před hodinou byl pod CC prodán poslední kus. Pěkný.
to Luigi: no vidíš, mně třeba ty speciální edice u her přijdou úplně zbytečné. Kupuji si jen základ. Za pár let nebudou mít žádnou hodnotu. Figurky nejsou žádný zázrak a pokud se z titulu nestane kult, tak je to zbytečná věc. Taková figurka Hellboye, ta mi bude dělat radost ještě pár let. K investici - neznám nic lepšího, co si koupit za 1 500 kč a co ti udrží hodnotu i po použití než limitované comicsy. Jo, kdyby byla řec o 3-4 milionech, tak to bych věděl, jak je zhodnotit:). Ale neberu ti tvůj názor, že pro tebe jsou české limitované edice comicsů kravina, která nepřináší žádný bonus majiteli mimo své existence za přemrštěnou cenu. Protože v tom máš pravdu:). Anebo jak zmínil můj kamarád - za 75 dolarů si koupíš podepsaný comics, s bonusy, ve slipcasu a s podpisem autora.

to KLAUN_DOMINANT: Hard Boiled už mám několik let doma, kresba je prostě úžasná, i po těch letech nenajdeš kreslíře, který pracuje s takovým množstvím detailů. Pro mě třeba hodnotnější comics, než to provařené a nudné Hush, co tady vydal BBart. Jinak dnes Comics Centrum hlásilo na Facebooku, že mají poslední tři kusy. Což pravda u CC není zrovna relevantní informace, ale tohle bych jim i věřil:).
Docela rychle vzali za svý!
DEmnoG: ono mi to něco říká, alé tolik, abych byl ještě před vydáním natěšenej a šel do toho za 1500,-.
K limitovaným edicím-Do Hellboye, Usagiho a nebo marvelovských pecek bych šel, ale do tohohle ne. Spíš bych šel do věcí co nemám a jsou to pro mě srdcovky. Přecejenom je pro mě 1500,- několik menších komiksů...Přesto myslím, že se to prodá a tratit nebudou...
Je pravda, že u her mají ty limitované edice cenu, když k tomu máš bonusů jak naděláno a ještě nějakou tu figurku, tak to se vyplatí připlatit, ale tohle fakt kupovat nebudu. A kupovat to jen kvůli tomu, abych do toho uložil peníze a za pár let to nějakému bláznovi prodal, tak to jsou myslím i lepší možnosti, jak takhle uložit peníze. A když to chce někdo jen kvůli tomu, aby mohl říkat, že má limitovanou edici a já jen normální, tak ať.
Jo taková by se mi taky líbila.... a ještě by to mohlo být ve A3+ formátu jako jsou Artist Ed. od IDW. ..... ať se ty dva a půl roku rekonstrukce vyplatěj ...a za 5.000,- :-)
BTW u Hard Boiled je vyloženě škoda, že limitovaní edice nemá dva booky. První, běžné vydání a druhé bez barvy a bublin, pouze kresba od Darrowa (mam dojem, že kdysi vydalo Dark Horse). A oba dvě knihy pěkně ve slipcasu. To byl majstštyk. A klidně za 2 500 kč:).
to Kapis: kurňa, přestaň úkolovat teplouše z Prahy kravinama, který si můžeš obstarat sám. Pěkně si na webovkách Comics Centra kup v jejich eshopu comicsy, po kterých tvá černá dušička touží. Stojí to stejně, jako kdybys je tam kupoval osobně. Jen ty bys dostal speciální vidláckou přirážku 50% za blbý kecy.
to KLAUN_DOMINANT: že to není stydno. Takových let čteš comicsy a Hard Boiled ti nic neříká:).

to Josh: kouzlo limitované edice spočívá v její existenci. Takže sběratelé u nás a možná na Slovensku ji budou chtít jen pouze z toho důvodu, že je:).

ad limitované edice: BBart i Comics Centrum toho příliš nenabízí, ale když si to lidi kupují, tak proč ne. Vydat 100 kusů "limitované edice", u kterého máš jistotu, že bude hned pryč:). Už při startu jako vydavatel máš jistou návratnost 149 900. To mi nepřijde špatné. Druhou věcí je reklama zadarmo. Kdo se o comicsy zajímá, tak se k němu dostane, že titul je venku. Samé bonusy. A jak říkám, když se to za tyhle těchto podmínek prodá, tak bych to jako vydabatel nedělal jinak:). Samé bonusy, trošku sraní se slipacasem a u BBartu s pevnou vazbou.

ad certifikát: to jen potřeba proto, aby bylo jasné, kolikátý výtisk máš... to aby se i majitelé speciální edice mohli mezi sebou pomlátit, kdo má "lepší" číslo:).

Jinak já si Hard Boiled v limitované edici samosebou koupím. A to jen proto, že když budu chtít, tak ji za pár let prodám nějakému bláznovi do comicsu a možná na tom ještě vydělám. Dobře uložené peníze:).
Vy tomu prostě nikdo nerozumíte :-D Já taky ne a kupovat to za 15 stovek určitě nebudu. Asi požádám jisté teplouše z Prahy, jestli by mi, až pojedou 12.4. do Ostravy, nekoupili u Dorta rovnou v obchodě za nejnižší možnou cenu to standardní vydání + Goony, co buzničky? (nemusím snad jmenovat;-))

Jinak UKK Winter soldier už je v batohu, on to je začátek těch tří omnibusů, co u nás vyšly, co? Na knize je psáno část 1, ale jak se dívám do toho kompletního seznamu, tak tam nikde nevidím druhou část.....

Jinak paní v trafice mě překvapila - vy to tu berete pravidelně? Říkám, že jo, že většinou u nich, tak si mě sama od sebe napsala i s číslem, že mi to bude schovávat, kdyby byl nějaký problém hned vymění a byla celá přeochotná...asi bych neměl snídat tu charismatickou kaši:) krom antikvariátnic už se tu znám i s trafikantkou:)
Lenny: A nebo jak řikáš, ať je ta samotná kniha na pohled nějak odlišná (ideálně hezčí:)) ) a obsahově bohatší. Pak by to taky mělo smysl.
Lenny: Jo, to je pravda, tak tu edici Batmana jakž takž beru... jakž takž:))

Třeba speciální nebo limitovaný edice u her jsou úplně o něčem jinym... tam je to vždycky nabušený bonusama až po okraj... od art booků, přes soundtracky, figurky, dokumenty o tvorbě a další věci... tam často stojí za to si připlatit.

Ale ty dva papírky a plakát navíc u Drsný školy... to mi přijde neadekvátní:/
Josh: U Batmana šlo o pevnou vazbu (+ slipcase). A jinak souhlas, taky bych rád, aby byla limitovka něčím výjimečná (formát, bonusy, vazba...). Jde mi o komiks a ne o serepetičky kolem.
Já spíš nechápu celej ten princip... V čem je ta limitovaná edice tak speciální? Je v tom superexkluzivní papírek o potvrzení pravosti (to jsou ostatní komiksy falešný?), pak jeden vloženej list, kterej potvrzuje znovu to samý:)) A pak ještě obálka prvního čísla originálu (formát A3, takže spíš plakát). Toť vše. Vloženo v kazetě. Nechápu. Opravdu ne:)) Jo, kdyby to byly třeba výtisky podepsaný Frankem Millerem, tak by to bylo o něčem jinym. Ale tyhle český speciální edice mi přijdou dost na nic... podobně jako Batman:Ticho, kterej obsahoval speciální exkluzivní limitovaný podpis nakladatele Martina Buchala... ty vole... to by mě opravdu hřálo u srdce... (nic proti nakladateli:)) )
Ale opravdu, kdyby mi někdo mohl vysvětlit, v čem spočívá ta sběratelská hodnota, tak dejte vědět, díky:)
Light: v předobjednávce za 420,-
Nákup zvažuji, ale spíše ne. Protože poměr cena / kvalita respektive počet stránek mě nepřijde odpovídající. Reálně bych platil 800,- na krabici, plakát a certifikát.
Mně příjde nechutný, že po mně chou 7 kil za 128 stránek, natož abych si kupoval limitovanou edici..
brkowycz: Ta cena je šílená. Bejt to třeba Hellboy, tak o tom uvažuju, ale Hard Boiled neznám a tak si radši koupím 3-4 jiné komiksy. Původně mi i akce od BBart přišla předražená, ale už vidím, že to bylo zadara. CC nastavila opět novou laťku .o) Ale abych je jenom nejebal, tak jsem rád, že někdo limitované edice dělá...
brkowycz: Uvažuju o tom, ale moc se mi do toho nechce
Tak, kdo si zítra zajde pro speciální superlimitovnaou edici "Drsné školy" (100ks), která bude od 12cti hodin k prodeji za úžasnou "no nekupto cenu" 1500kč k prodeji v Comicscentru?
Jestli si chceš vyzvednout osobně, tak jak píše Doophy, Seqoy, v Praze pak Comics Point Anglická vinohradská a v Brně Nerdi.cz, komiksový krámek na Svoboďáku ;)
Luigi: kupkomiks.cz; seqoy.cz atd.....
Nevíte někdo, kde se dá koupit BubbleGun #7 ?
Další z cyklu rozhovorů s českýmy komiksovýmy tvůrci. Tentokrát se dozvíte co připravuje Lucie Lomová: http://www.casopisxb1.cz/aktuality/lucie-lomova-miri-ve-sve-tvorbe-neustale-kupredu-rozhovor/
andre: O prodeji nic nevím, ale z ukázek obsažených v tiskové zprávě, která mi přišla na mail, to na komiks moc nevypadá. V ukázkách bylo několik stran a je to spíš hojně ilustrovaná kniha. Jeden obrázek na stránku doplněný sedmi- až desetiřádkovým textem. A ten text je navíc v originální latině, takže to nevypadá, že by vyloženě chtěli prodávat masovou publikaci. Ale třeba to bude takhle pro fajnšmejkry...
Nemáte k tomuto někdo info, zda tam budou třeba prodávat nějakou knihu?
http://www.nkp.cz/aktuality/novinky-titulni-strana/svaty-vaclav-ve-stredovekem-komiksu
pro uživatele oleav:
měl bych zájem o nějaké komiksy, co nabízíš, ale bohužel není uvedený žádný kontakt. Jestli je nabídka pořád aktuální, napiš mi na e-mail monty.cl@centrum.cz, díky...
Dovoluji si upozornit na aukci vzácných temper z 80let sci-fistického ilustrátora THEODORA ROTREKLA. Ty se léta na trhu takřka neobjevují a jsou dokonalým solitérem do vašich sbírek. Jednotlivé tempery tvůrce maloval pro Německo, jelikož neměl možnost se v normalizačním Československu uživit a režim ho tehdy umlčel, stejně tak jako Káju Saudka. Jednotlivé tempery jsou tvořeny tehdy revolučním airbushem ( i malbou ), pro knihy Mars Odyssea + Erstkontakt. Jedno z děl je otištěno v jediném retrospektivním katalogu autora Cesta fantazie. Autor byl hojně zastoupen na dnes již legendární výstavě Planeta Eden. Tempery k vidění zde:
http://aukro.cz/theodor-rotrekl-sci-fi-tempera-c-1-vzacne-i3072251728.html
http://aukro.cz/theodor-rotrekl-tempera-z-katalogu-c-2-i3072222038.html
vincent72: zdejší forum neslouží k spamovácí reklamě tvých aukcí z Aukru. Díky za pochopení.
Mimochodem: Kdyby o tom někdo náhodičkou nevěděl, tak se na Aukru draží Theodor Rotrekl...
LOOKANDGO. Dobrý den, rád bych vás pozval na nový web www.lookandgo.cz. Nezapomeňte navštívit kategorii KOMIKS.
Pro ty, co chtějí mít své superheroes na každé procházce: http://www.nicekicks.com/2013/02/marvel-x-vans-collection/
Jsem někde čet, že bude jen u Rišeliého doma k nakouknutí;-)
Tak to je super zpráva!!!
Byl jsem v jejich obchodě a když jsem tam viděl náhled knihy v češtině, tak jsem se zeptal a dozvěděl jsem se, že už je v tiskárně.
misa - psal si CC? nebo odkud to víš?
Teď koncem měsíce by měl vyjít druhý Goon, takže u něj naštěstí nebude typické dlouhé čekání.
Neznáte nějaký e-shop, kde by se daly koupit nějaké díly čtyřlístku?