V 70. letech 20. století se v hlavě Václava Šorela začal rodit příběh o vesmírném hvězdoletu Prométheus a jeho odvážné posádce, která pomůže osvobodit Zemi od nadvlády robotů. Ve spolupráci s ilustrátorem Františkem Kobíkem pak vznikl komiks Vzpoura mozků, jenž se stal doslova kultem. Po více než čtyřiceti letech se Václav Šorel rozhodl příběh rozšířit o drobné nuance a rozvinout ho do podoby románu.
Toe: Díky za informaci. Přiznám se, že celou situaci stále moc nechápu, neměl bys prosím ještě nějaké dodatečné info? Co má vlastně nějaký obchod společného s vázanými verzemi comicsů z New 52? A proč říkáš, že je to více projekt Comicspointu než BBArtu? Vydavatel je snad pořád BBArt.
Zack: Já mluvím o infu o tom, že se BBArt rozhodl takto tajně vydávat věci z New 52 i vázaně, jak psal Toe. ComicsDB beru čistě jako svůj seznam comicsů, jako informační médium o vyšlých titulech je pro mě bezcenné, čistě proto, že některé comicsy kupuji okamžitě po vydání a tady se objevují obvykle až po nějaké době, což je samozřejmě pochopitelné. Proto taky poměrně logicky beru jako bernou minci vždy stránky konkrétního vydavatele. Tento konkrétní Superman se tady objevil hodně rychle, což je pro mě jen dobře.Celý můj vztek na BBArt pramení právě z toho, že kdybych šel kolem knihkupectví a toho Supermana tam viděl dříve, než se objevil tady, zkonzultoval bych to přes mobil se stránkami vydavatele, tam bych zjistil, že to vyšlo jen brožovaně a koupil to. Až bych se později dozvěděl, že vyšel i tajně vázaně a já mám brož, říct, že bych byl nasraný, by bylo hodně velké podcenění mého stavu.
MB: Vidim ho v databazi (dokonce u toho mas tlacitko, kde to koupit :), sam si psal, ze jsi se o pevne vazbe dozvedel odtud. Pak si mel doplnujici otazky, na ktery si dostal fundovanou odpoved :) A to i pres ty naprosto zbytecne utocne vykriky o tajnych vydanich :)
MB: Jen pro jistotu, dneska vyšel Batman, opět v obou verzích a opět není uveden na BBart.cz - opět zdůrazňuji, že to je spíš počin svázaný s Comics Pointem, než BB/Artem ergo i z hlediska férovosti je asi dobře, že to tam není uvedeno... Od toho tu jsou stránky jako CDB nebo Komiksarium, aby tě informovali pokud možno o všech akcích spojených s komiksem a neuniklo ti nic. Já třebas stránky takového vydavatelství Host nesleduju, nečetl jsem od nich jedinou knihu, ale díky Komiksáriu, potažmo CDB a samozřejmě CP mi neuniklo, že vydali na poměry nekomiksového nakladatelství velice pěkně zpracovaný i obsahově vydařený komiks ;) Na jejich stránkách jsem ještě nebyl se přiznám...
Zack: Kde to info vidíš? Potřebné informace jsem se dozvěděl až tady od uživatele Toe, jinak jsem nic o tom, že by se měly tajně vydávat série z New 52 i vázaně nevěděl.
Toe: Nemůžu se zbavit pocitu, že pokud chybí info o vydaném titulu na stránkách samotného vydavatele, je něco špatně. A že to bylo na na pár jiných stránkách? Ano, to dává smysl, asi jako kdybych se o tom, že v mém oblíbeném obchodě s elektronikou mají nějakou novinku, mohl dozvědět jen u řezníka a v drogerii. Vzhledem k tomu, že všechny vyjmenované stránky mě absolutně míjejí a nezajímají mě, každopádně díky za info.
MB: Všechny série z New 52 budou vydávány ve dvou vazbách, měkká i pevná. Pevná samozřejmě limitovanější a bude k dostání jen v síti prodejen Comics Point. Info bylo na Komiksáriu, Facebooku, Twitteru a Google+, ale je třebas se dívat spíš na profily Comics Pointu. Ne vždy se všechny informace dostanou ke všem, reklamu na TV NOVA nebo ČT1 si hold zatím může dovolit jen málo kdo ;)
Každopádně to že vyšel Supík víš, takže "mission accomplished", vázaná verze je prostě libůstka CP, tak jako byl plakát v případě Avengers: Do boje! nebo je teď u Batman: Ticho...
Díky. Jen jsem teď zmatený ještě víc, že se něco, co dle stránek vydavatele ani neexistuje, prodává jen v Comicspointu. To se akcí "tajně něco vydám, aby o tom nikdo nevěděl a budu to prodávat v jediném obchodě" snaží Buchal trumfnout Dorta v šílených obchodních strategiích po tom prodeji Goona pouze u Comicscentra? Tak to každopádně vyhrál, Dort dal aspoň vědět, že Goon vyšel.
Neví náhodou někdo nějaké podrobnosti ohledně vydání titulu Superman a lidé z oceli v pevné vazbě? Tady v databázi se to objevilo, ale na stránkách BBartu jsem nenašel ani jediné slovo o nějakém vázaném vydání a v obchodech, kde to mají brožovaně, o tom taky nic nevědí. To si Buchal tajně vytisknul 5 vázaných kusů pro sebe a kamarády?
to brkowycz: jestli tě baví Aliens, tak Vetřelci 4,5 a 6 se dají:). Tajné války kupodivu taky, ale ty te myslím vyjdou levněji v UKK. Vše co píši, by u mě získalo alespoň tři hvězdy.
Teď koukám na tu skvělou superakci Omnibusů.... a skoro přemýšlím, že bych si nějaký koupil. Masku jsem četl, Vetřelci 1 mi přišli jako sračka. Je tam něco, co by někdo opravdu doporučil?
Kapis: Ani ne. Byl jsem si poslechnout Janáčkovu filharmonii s podobným repertoárem a že bych z toho byl kdovíjak odvařený se říct nedá. Ta hudba nejlépe funguje v kinosále při promítání daného filmu, tohle už je snobárna :)
Lenny: služba pro štamgasty;) Ale tak nad tím uvažuju a 900 bych za jeden sešit čtyřlístku nikdy nedal, tak jsem zvědav, jak dlouho mu to tam bude ležet či to bude rychle prodáno, podle mně to přestřelil tu cenu kapku...
kura, mi volá paní z antikvariátu, že mají pro mne schované Čtyřlístky a tak tam běžím a luxusácký stav od čísla 14 a výše, tak si slintám, ale za ty první čísla chcou 900!! Za mladší pak trochu méně...no tak jsem poděkoval, že to si nemůžu dovolit, zakápl ejakulát a šel zase pryč..:(
jiskra: No právě jsem doprodal poslední, šel nějak rychle na dračku a to jsme ještě ani neohlašovali, že je venku :)... Zkusím ještě nějaké stáhnout, když tak Seqoy.cz by měl ještě mít
Potřeboval bych pomoct. Není to sice komiks, ale dobrodružný fantasy seriál: Jsou tam asi dva hlavní hrdinové a oni vždy vejdou do zrcadla (nebo portálu), kde je čarovná země. Myslím, že je provází takový vlk, který během příběhu přijde o ocas. Myslím, že v předposledním díle najdou v lese takovou kobku a v posledním díle je útok na hrad, který je myslím v moci čarodějky. Seriál má asi 6 až 12 dílů. A ne, není to "Alenka v říši divů" :D Jesti víte, tak prosím napište. Děkuji Fry
Kapis: Len upresním - z Astonishing stačí mať prečítané len tie dve knihy, myslím, že už tretia sa odohráva po House of M. A aj keby nie, moc na tom nezáleží, séria Astonishing X-Men sa celomárveláckymi udalosťami prakticky nezaoberá. Bendis sa vyjadril, že House of M napísal preto, lebo chcel písať aj X-Menov a žiadni mu nevyšli.
House of M je úplne samostatná vec. A perfektná, Bendis sa prekonal. Vychádza z udalostí Rozpadu, začína to tak, že sa Astonishing X-Meni a New Avengers zídu, aby sa dohodli, čo s Wandou, ktorú lieči Xavier. A keď sa dohodnú a idú vykonať ortieľ, realita sa zmení. Časovo sa to odohráva až po niekoľkých knihách New Avengers (tuším troch) a Astonishing X-Men.
Aerik: aha, se dívám ono ještě v UKK vyjde: Astonishing X-Men: Dangerous (7-12). Tak teď už to chápu a než se do toho pustím, tak mít ještě k dipozici zbylých 12 dílů + speciál. Ale tak s tím mám evidenně chvilu čas.
No a House of M je tedy pokračování Avengerz: Rozpad?
Kapis - celý run má 24 dielov a jeden záverečný špeciál, pričom je to jeden rozvíjajúci sa príbeh (hoci to po šiestich zošitoch funguje aj ako samostané minipríbehy) s podareným finále, pričom až v zošitoch19-24 plus Giant-size special sa dozvieš, čo stálo za udalosťami v prvej knihe. Ja to mám v štyroch knihách, tak to vyšlo v paperbackoch a zdá sa, že to UKK kopíruje. Rozhodne je druhá kniha zaujímavejšia ako prvá a skús ju, aj keby už ten zvyšok nevyšiel.
Podle mého má xintax pravdu. Sice píšou o bankovním převodu, ale pod tím mám odstavec, který říká: Při osobním odběru je nutné platbu složit do 7 dní od objednání přímo u nás v nakladatelství, tedy do 27. 3. 2013.
Což mě taky docela opruzuje, ale furt poště nevěřím natolik, abych si nechával poslat takovéhle "ručně slepované" krabice. Radši si je vyzvednu sám, když můžu.
Azalin (případně kdokoli jiný): Ad Astonishong X-MEN od UKK: takže v UKK vyšlo prvních 6.čísel,ale celkový run, aby to mělo cenu je 12 čísel nebo ještě více?
to xintax: osobně platit určitě nemusíš. Já jsem jim poslal platbu na jejich účet. Bankovní spojení máš na faktuře a variabilní symbol je číslo dokladu:).
Tak jsem se rozhodnul "podpořit" CC a objednal si tu "Speciální limitovanou edice 100 kusů" Drsný školy. Osobní odběr a platba v hotovosti při vyzvednutí v termínu od 8.4.na prodejně. Takže jsem předpokládal, že ji zaplatím v den kdy si jí půjdu vyzvednout. Omyl. Musím ji tam osobně dojet zaplatit do 27.3., jinak se objednávka ruší.
Drobet mě tim nas... .
Kapis: Tak jasně, že 150 000 není jejich zisk, že to vydat, přeložit atd. něco stálo, jen říkám, že za jeden den vydělali 150 000, z čeho teda část padla na ten tisk atd.
Luigi: Jakých 150 000 za den? Ač nejsem ekonom, je snad jasné, že od toho musíš odečíst náklady na výrobu - a jestli se s tím Dortisko jebal 2 a půl roku a třikrát to celé předělával, tak se dostáváme do trochu jiných čísel;) Ale musím souhlasit s DEGem, že to je rozhodně investice, která by hodnotu ztratit neměla. Beztak to pár frikulínů koupilo do zásoby, aby to mohli na aukru pěkně prorýžovat.
AZTeck: takže k tvoji chalupě se už radši ani nepřibližovat, jo;-)?
V dnešní nejisté době považuji za jedinou rozumnou investici Armalite M15A4, Minimi M249 a pár směrových min Claymore. A samozřejmě dostatek munice :-)
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.